Şimdi Ara

Ortadoğunun en güçlü ordusu Türkiye’dir yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
1
Favori
6.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce de bu yanlış değil mi?Bence Türkiye Ortadoğu’nun en güçlü ordusuna sahip değil.Özellikle Mısır envanter olarak her türlü Türkiye’den daha üstün.Gerek hava araçları olsun gerek hava savunma füze sistemleri olsun gerekse kara envanteri olsun hatta deniz kuvvetleri bile olsun daha üstün.İsrail zaten hava kuvvetleri olarak Türkiye’den çok çok üstün.Suudi Arabistan'da aynı şekilde hava kuvvetleri olarak belki de Ortadoğu’nun en iyisi.Karada da çok iyi hava savunma füzelerine sahipler.Türkiye sadece asker sayısı olarak diğerlerinden üstün.Ama buna bakılırsa en iyi ülkenin Ordunun Çin’e ait olması gerekir ama değil.En iyi Ordu envanter üstünlüğü olarak kesinlikle ABD’ye aittir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türk'e savaş düğündür.. savaşmak bizim kanımızda var yargısıyla yaklaşmak istiyorum kimilerine göre evet birçok konuda geriyiz.. ancak ortadoğu açısından Türkiye'nin haricinde tek bir ülke göremedim resmi koşullar ve şartlar altında sınır ötesi harekat yapabilen.. çoğu ülke örneğin Suriye'de "endişe, insani yardım, tatbikat" vs. saçma sebeplerden ötürü Suriye'de bulunur. Amerika'ya gelecek olursak Amerika'nın girdiği topraktan hayır gelmez. Sözde insani yardım adı altında birçok ülkeye girdi.. girdiği ülkelere tek tek bakacak olursak insani yardım sadece Amerika'ya yapılmış ortalığı karıştırıp kaçmak yerine.. Türkiye olarak girdiğimiz ülkelerde beşeri ihtiyaçlar başta olmak üzre bölgeye hayat kazandırıyoruz.. Ordumuz ve Devletimiz varlığı boyunca her zaman dinimize ve kanunlara uygun hareket etmiştir.. hile hurda ile değil :) .. güç mevzusuna gelince de. Şahsen evet ortadoğunun taşınmaz ülkesi olarak en güçlü konumdayız.
    israil kendisinden çok üstün gece görüşlü uçaklara sahip mısır hava kuvvetlerini saatler içerisinde tek hava saldırısı ile imha etti

yine diğer savaşlarda mısır ordusunu sayıca az olmalarına rağmen tuş etti kelimenin tam anlamıyla

her şey envanter değildir o envanteri kullanacak strateji taktik planlama moral olmadan istersen dünyanın en ileri teknolojisine sahip bir ordun olsun yenilgiye uğrar ağır kayıplar verir

türkiye ise saydığın ülkelerden çok daha başarılıdır sadece israil ile kıyas edilebilir o ülkelerden

türk ordularında güçlü bir askeri gelenek vardır arap ordusu gibi kolay kolay dağılıp geri çekilmez

evet envanterimizin modernize olması gerek hatta yerli tanklar uçaklar silahlar aletlere sahip olmalıyız
  • Turkiye sinir disi genis capli operasyon duzenleyenbilen nadir ulkelerdendir. Askeri yetenegi diger ulkelerden cok daha ustundur cunku cok iyi bir askeri gelenege sahiptir. Balyozda falan cok yara aldi ordu fakat gene de operasyonel kapasitesi cok yuksektir.
  • Türkiye asker ve envanter sayısı internette yazanlar değildir. Her Türk bir askerdir her ev bir envanterdir
  • Türk'e savaş düğündür.. savaşmak bizim kanımızda var yargısıyla yaklaşmak istiyorum kimilerine göre evet birçok konuda geriyiz.. ancak ortadoğu açısından Türkiye'nin haricinde tek bir ülke göremedim resmi koşullar ve şartlar altında sınır ötesi harekat yapabilen.. çoğu ülke örneğin Suriye'de "endişe, insani yardım, tatbikat" vs. saçma sebeplerden ötürü Suriye'de bulunur. Amerika'ya gelecek olursak Amerika'nın girdiği topraktan hayır gelmez. Sözde insani yardım adı altında birçok ülkeye girdi.. girdiği ülkelere tek tek bakacak olursak insani yardım sadece Amerika'ya yapılmış ortalığı karıştırıp kaçmak yerine.. Türkiye olarak girdiğimiz ülkelerde beşeri ihtiyaçlar başta olmak üzre bölgeye hayat kazandırıyoruz.. Ordumuz ve Devletimiz varlığı boyunca her zaman dinimize ve kanunlara uygun hareket etmiştir.. hile hurda ile değil :) .. güç mevzusuna gelince de. Şahsen evet ortadoğunun taşınmaz ülkesi olarak en güçlü konumdayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Türkiye asker ve envanter sayısı internette yazanlar değildir. Her Türk bir askerdir her ev bir envanterdir
    Bir çok yerden araştırdım.Örneğin hava kuvvetleri olarak bakalım.Türkiyede yaklaşık 240 adet savaş jeti var.Bunların 50’ye yakını F-4 190’a yakınıda F-16 jeti.İsrailde ise 250’ye yakın savaş jeti var bunların 70’e yakını 180’e yakınıda F-16.Ve F-15 F-16’dan çok çok üstün bir uçak.Birim maliyeti F-16’dan 3 kat fazla.Şimdi bu bilgilere bakarak Türk hava kuvvetleri İsrail hava kuvvetlerinden güçlüdür diyebilirmiyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: troley111

Turkiye sinir disi genis capli operasyon duzenleyenbilen nadir ulkelerdendir. Askeri yetenegi diger ulkelerden cok daha ustundur cunku cok iyi bir askeri gelenege sahiptir. Balyozda falan cok yara aldi ordu fakat gene de operasyonel kapasitesi cok yuksektir.
    Sınır ötesi dediğin yer Suriye yani hemen yanımız.Kaldı ki her ülke gerek duyduğunda sınır ötesi operasyon yapar ancak şu an böyle bir durumları yok.

• jeanbay3 J kullanıcısına yanıt
    Sadece sayiya bakmamak lazim. Pilotlarin eğitimi cok önemli. Bizimde pilotlar bu konuda çok iyiydi. Şuan fazla pilot kalmadi ama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ortadoğunun en güçlüsü değil mutlak en güçlüsü Türkiyedir kapişşş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega.34

Türk'e savaş düğündür.. savaşmak bizim kanımızda var yargısıyla yaklaşmak istiyorum kimilerine göre evet birçok konuda geriyiz.. ancak ortadoğu açısından Türkiye'nin haricinde tek bir ülke göremedim resmi koşullar ve şartlar altında sınır ötesi harekat yapabilen.. çoğu ülke örneğin Suriye'de "endişe, insani yardım, tatbikat" vs. saçma sebeplerden ötürü Suriye'de bulunur. Amerika'ya gelecek olursak Amerika'nın girdiği topraktan hayır gelmez. Sözde insani yardım adı altında birçok ülkeye girdi.. girdiği ülkelere tek tek bakacak olursak insani yardım sadece Amerika'ya yapılmış ortalığı karıştırıp kaçmak yerine.. Türkiye olarak girdiğimiz ülkelerde beşeri ihtiyaçlar başta olmak üzre bölgeye hayat kazandırıyoruz.. Ordumuz ve Devletimiz varlığı boyunca her zaman dinimize ve kanunlara uygun hareket etmiştir.. hile hurda ile değil :) .. güç mevzusuna gelince de. Şahsen evet ortadoğunun taşınmaz ülkesi olarak en güçlü konumdayız.
    Bunlar eskide kaldı çünkü eskiden silah değil kılıç vardı.Şimdi ise her şey değişti.Artık silahıda geçtim jetler var füzeler var.

• bizim ordu her daim antrenmanlı, pkk ile mücadele ve operasyonlar orduyu her daim antrenmanlı yapıyor. Mısır ordusu endvanteri bizden üstün olsa da personeli bizim ordu kadar tecrübeli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forza

Sadece sayiya bakmamak lazim. Pilotlarin eğitimi cok önemli. Bizimde pilotlar bu konuda çok iyiydi. Şuan fazla pilot kalmadi ama.
    Evet Türk pilotları iyi ama İsrail Arabistan gibi ülkelerinde pilotları çok iyi.Şöyle de bir şey var artık iş pilotta bltmiyor jette ve füzede bitiyor.200 km öteden hedefi vurabilecek füzeler var.Mesela F-35 çok iyi bir jet çünkü görünmezlik özelliğine sahip.Göremediğin birini vuramazsın ama o seni çok rahat gördüğü için vurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karagürz

ortadoğunun en güçlüsü değil mutlak en güçlüsü Türkiyedir kapişşş

• mısır ırak falan 50lerde 60larda fark atıyordu da savaşlar bitirdi onları
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bizim ordu her daim antrenmanlı, pkk ile mücadele ve operasyonlar orduyu her daim antrenmanlı yapıyor. Mısır ordusu endvanteri bizden üstün olsa da personeli bizim ordu kadar tecrübeli değil.
    Diğer ülkelerde boş durmuyor heralde onlarda tatbikat yapıyor.Hem bu Türkiye’yi en güçlü yapmaz.Birde bu mantıkla baktığımızda Türkiye gibi bir ülkenin PKK’yı çoktan bitirmesi gerekirdi.

• İsrail belki yanına da İran falan koyarım onun dışında Türkiyeyi orta doğuda geçebilecek ordu pek bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: jeanbay3

Diğer ülkelerde boş durmuyor heralde onlarda tatbikat yapıyor.Hem bu Türkiye’yi en güçlü yapmaz.Birde bu mantıkla baktığımızda Türkiye gibi bir ülkenin PKK’yı çoktan bitirmesi gerekirdi.

Alıntıları Göster
    belki devlet pkk yı bilerek tamamen bitirmiyordur,antrenman yapmak için. Derin devletin işlerine akıl sır ermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vomitory

Bu mesaj silindi.
    Mehmetçiğe saygısızlık ne alaka?Biz bilmiyoruz sanki orda bizim için savaştıklarını.Sınır ötesi operasyondan bahsediyor herkes.Bugün Çin hâlâ daha uygur türklerine işkence yapıyor ne yapabiliyoruz hiç bir şey.Ama elin Amerikalısı kendi kendine bahaneler uyduruyor taa okyanus ötesinden Irak’a Suriye’ye giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

İsrail belki yanına da İran falan koyarım onun dışında Türkiyeyi orta doğuda geçebilecek ordu pek bilmiyorum
    Arabistan ve Mısır’da çok güçlü.Özellikle Arabistan savunmaya mükemmel bir bütçe ayırıyor ve en fazla savunma bütçesi olan 3. ülke yani Rusya’dan bile fazla.Mısır desen envanter olarak çok çok iyi bir ülke.En büyük avantajı ise envanterinde bir çok ülkenin silahları jetleri füzeleri var.

• “Araplar kadar güzel masal uyduran,
    İranlılar kadar güzel masal anlatan,
    Türkler kadar masallara inanan başka bir millet yoktur.”

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.