Şimdi Ara

Ortadoğunun en güçlü ordusu Türkiye’dir yalanı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
6.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    6 gün savaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endurable -- 24 Aralık 2019; 20:34:18 >
  • Rezilliğe bak Avrasya olarak anılan ülke ortadoğu olarak kabul edilip utanma sıkılma olmadan tartışılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen o savaş bilmeyenler açsın izlesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefetlik sizde kafa yapmış. Türkiye dediğin ülke Suriye'de Irak'ta Libya'da operasyon yapıyor, Ortadoğu'da İsrail dahil askeri olarak kimse karşımıza çıkamaz.

Hatta son 2 senedir siyasi olarak da güçlü bir konuma geldik. Öncesinde büyük hatalar yapılsa bile şuan iyi durumdayız bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 6341

Siz neyle neyi kıyaslıyorsunuz birisi amerika birisi türkiye bütçeleri aynı mı dedikçe 44 yılda üretim yapamayan ülke olarak devam edicez.
    Evet kendimi arabistanla kıyaslamalıyız ortadoğunun süper gücüyüz evet. Çöl bedevileri ile kendinizi kıyaslayıp üstün görmeye devam edin siz. Zaten şükür değil midir bizi bu hale sokan. Amerika varken gidip kendimi arabistanla kıyaslicakmışım bunu yapan ülkeden ne üretim beklenir ne bilim beklenir ki zaten yaptığı üretim ve bilim de ortada.
    Siz yazdığım yazıdan ilgilendiğiniz şeyi cımbızla çekip kalanını okumuyorsunuz.Birincisi konuda bahsi geçen coğrafya ORTADOĞU.İkincisi Türkiye üretim yapmıyor mu?Sen ne içiyorsun,sana üçüncüye söylüyorum,Türkiye LAZERLE UAV DÜŞÜRDÜ.Yok bu sizin için yetersiz.Sizin kendinizi yakıştırdığınız yer ortadoğu bataklığı,size orada mutluluklar ama bizim orda takılı kalmaya niyetimiz yok.Yürümeyi öğrenemeden koşamayız.Şimdi size nükleer bomba teknolojisi çağdışı da derdim ama bu sefer beni fanatik ilan edersiniz.Neyse bunu demediğimi varsayın siz.
    Bu linkler de bahse konu olan LAZER SİLAHIMIZIN İCRAATI:

Reddit

SOM Füzesi
    Cirit Füzesi

Zıpkın(Yerli Stinger olarak aratabilirsiniz.)
    Fırtına Obüsü
    UMTAS Füzesi

Çeşitli Menzillere ve kategorilere sahip Hisar Füzeleri
    OTOKAR Arma
    Kirpi
    Ural
    Cobra
    Ejder Yalçın

TCG Heybeliada
    TCG Büyükada
    TCG Burgazada
    TCG Kınalıada
    TCG Bayraktar
    Piri Reis

Uçak Gemimiz TCG Anadolu'yu da bu listeye eklemek isterdim ancak daha sadece suya indirildi,çalışır vaziyette değil

Bayraktar Akıncı
    Bayraktar DİHA
    Bayraktar TB2
    TAİ Anka
    TAİ Anka 2
    T129 Atak Helikopteri

Şu son yazdığınız üretim yok yazısından sonra sizi cevap vermeye değer bulmuyorum aksini iddaa ederseniz yazarsınız.Onun haricinde zaman harcamaya değecek bir insan değilsiniz.Bu ülkede insanlar muhalif olmayı sürekli eleştirmek olarak karıştırdığı için bu haldeyiz.Muhalefetimizin de bir halta yaraması gerekiyor ki kitlesi at gözlüğü takmasın.
    Ekleme:Biraz adam görün,Sert Adamlar Sert Oynar..
    Ortadoğunun en güçlü ordusu Türkiye’dir yalanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 24 Aralık 2019; 21:25:8 >

• Oturup ülkenin bozuk neyi varsa düzeltelim desek en son sıra TSK'ya gelir. Bu ülkenin ordusu binlerce yıllık tarihe dayanır. Türk ordusu her açıdan dünyada ilk 10dadır. Karşılaştırdığın sınırları cetvelle çizilmiş mısır, suudi arabistan gibi ülkeler özellikle son yıllarda abd'nin zorla bunları satın alacaksınız dayatması ile oldukça geniş envantere sahip oldular ancak hepsi birer kukladır Türkiye ile kıyaslanabilecek ölçüde değiller. Bizim en zayıf noktamız ekonomimizdir. Eğer ekonomimiz sağlam olsa, dışa bu kadar bağımlı olmasak bugün sınırımızda pkk ypg gibi oluşumlar bulunamazdı. Kuzey suriye ve kuzey ırağı komple temizlemek TSK için 1 aylık iştir. O yüzden attığımız her adımda başta ab ve abd olmak üzere ekonomimiz ile tehtid ederler ve başarılıda olurlar. Korkarım ki yakında çinde bazı ekonomik yardımlar ve jestler ile bize her istediğini yaptırmaya başlıcaktır.
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    O fotoğrafını attığın uçak bile yabancı üretimi, askerlerin elindeki silahlar bile yabancı üretimi. Sene 2020 de hala seri tank üretemeyen bir ülke ve hala onu savunan şükürcü halkı.
    Bu saatten sonra sen istediğin kadar tank üret, amerikanın anlaraya atıcağı bir atom bombasına bakarsın, o tankları sürücek insan bulamazsın o 1 atom bombası atılırsa. Şaka gibi insanlar var ya. Ortadoğu ülkesinin ortadoğu zihniyeti işte. Eğer 3. Dünya savaşını görürse bu gözler anlarsınız o zaman ortadoğu süper gücünü

• sen kımsın ya TÜRKİYENIN ordusunun askerının guclu gucssuz olacağını düşünmeyi bırak sorgulayamassın bile
  • quote:

O fotoğrafını attığın uçak bile yabancı üretimi, askerlerin elindeki silahlar bile yabancı üretimi. Sene 2020 de hala seri tank üretemeyen bir ülke ve hala onu savunan şükürcü halkı.
    Bu saatten sonra sen istediğin kadar tank üret, amerikanın anlaraya atıcağı bir atom bombasına bakarsın, o tankları sürücek insan bulamazsın o 1 atom bombası atılırsa. Şaka gibi insanlar var ya. Ortadoğu ülkesinin ortadoğu zihniyeti işte. Eğer 3. Dünya savaşını görürse bu gözler anlarsınız o zaman ortadoğu süper gücünü
    3 Fotoğraftaki ithal olan tek şey UÇAK.
    Benim yazdığım yazıdan takıldığınız nokta buysa çamur gibi olan beyniniz ile size föşik tecede özgür bir hayat dilerim.Ben şükürcü bir insan değilim sadece yalan söylemiyorum.Bu arada mesajıma da itimat etmiyorsanız profilim açık olması lazım 2012'den beri de açıktı zaten,mesajlarımın hepsini inceleyebilirsiniz.Ama lafınızın arkasında durucak adamlık var mı ona zaman ayırır mısınız bilemem.Sinan Aygün de böyleydi işte doğru söyleyeni dokuz köyden kovmaya çalıştı ancak bertaraf edildi.KANAS CANAN ve ekibinin uzantıları da onun gibi bertaraf edilicek,muhalif olmak için yalan söyleyenlerin sonu hepsinin aynı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 24 Aralık 2019; 22:0:52 >

• jeanbay3 J kullanıcısına yanıt
    Füzeyle roketle olmuyor o işler.askeri düzen ve gelenekler ön plana çıkıyor.ayrıca ordu millet denen bir kavram var.dediğin gibi olsa bizi on defa işgal etmişlerdi emin ol buna

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim size de ortadoğu bataklığına iyi saplanmalar dilerim.
    Üretim var diyerek yalan söyleyen birisinin yalan söylemiyorum demesi kadar tuhaf

• quote:

Teşekkür ederim size de ortadoğu bataklığına iyi saplanmalar dilerim.
    Üretim var diyerek yalan söyleyen birisinin yalan söylemiyorum demesi kadar tuhaf
    Üretilen şeyleri tek tek yazdım ben.Aksini yazmak her biri için sizin elinizde,seni göriyim
  • Ümmeti gazlican

• Öyle olmasak şimdiye çoktan kapımıza dayanmışlardı türkiye eski türkiye değil eskiden sadece kendini savunan ülke şimdi libya irak suriye de kendini ispatlamış askeri güce sahip libyanin davetci generalin bir yorumu var youtube de izlemeni tavsiye ederim vuracam vuracam diyip havlayan libya generali şimdi nefes bile alamıyor 😂😂🤣

• İsrail nükleer kabiliyeti ve yerli/milli yazılım gelismisliğiyle bizden bir gömlek üstün.

Kimse İran'dan bahsetmemiş, ama Ortadoğu'nun en baba ordusuna sahipler. Füze teknolojileri de öyle böyle değil.

İlk üç Turkiye-israil-iran dir, bakılan açıya göre aralarındaki sıralama değişir.

• Ortadoğuda net bir üstünlük kimse kuramadı. Kursaydı ya abd ci ya rusyacı veya yahudi hegomanyası olurdu.
    Ortadoğuda ki hiç bir ülkenin savaşmak istemeyeceği bir ülkedir Türkiye. Caydırıcı gücü çok fazla ve etkin. Disiplini çok iyi.

Burada konuşulan hikayeler boş. Çünkü ortadoğuda batı silahları ile savaş var.

Eğer kıyas yapılacaksa makine, teknik ve yaptırım savaşlarında batı çok çok önde. Artık bir ülke ile eski tip savaşmak gereksiz. Öyle bir globalleşme var ki bir tweetin skut füzesi etkisi var.

Bugün abd bizi gerçekten yıkmak istese en son yapacağı iş konvansiyonel savaştır. Vietnam ve ıraktan sonra abd nin bu işleri başka yollarla yaptıkları görülüyor.

Türklerin en iyi yaptığı şey savaşmaktır. Ve bunu yalnız başına yapabilir.

• Orta doğuda sadece İsrail bize rakip olabilir. O da hava kuvvetleri sayesinde. gerçekten çok iyiler.
    Mısır falan hikaye çölde defalarca kendi askerlerini yabancı sanıp vurdular. Askeri yetenekleri çok zayıf.
    Türkiye gece karanlığında onlarca savaş uçağı ve tanker uçaklarla dağlık bölgelerde bile harekat yapacak kapasitede bir orduya sahip. Dünyada bunu yapabilen ordu sayısı çok az. Terör belası yüzünden operasyon tecrübemiz ve kabiliyetimiz çok yüksek. Bu kadar kadar kısa sürede gelişmiş iha ve siha sahibi olmamızın sebebi çok fazla sahada kullanma imkanımızın olması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askeriyede araçlar elbette önemlidir. Fakat askeriye bilgin yok, önce bunu bir kabullenmelisin.
    Daha anlaşılabilir nitelikte bu şöyle açıklanır :
    Ordumuzda 2 tane asker var. Biri Ceyhun diğeri Özgür olsun.

Ceyhun G3A3 kullanıyor. Ve bu tüfeğe asker ağzıyla avradı gibi bakması lazım.
    Özgür ise MPT-76 kullanıyor. Yine aynı emir Özgür'e de geliyor.

Bir çatışma çıkıyor. Çatışmada Ceyhun tüfeğine hakim bir şekilde kendini ve tim arkadaşlarını savunuyor.
    Özgür ise tüfeğe hiç oralı davranmayıp gereksiz atışlar yapıyor. O da ne üstelik Özgür'ün tüfeği tutukluk yaptı !? Çünkü 2 haftadır bakımını aksattı.

İşte bu gibi faktörler vardır. Bir orduda asker eğer ekipmanlarına hakimse ve bakımını iyi yapıyorsa o ekipman orjinalinden bile daha iyi performans sergileyebilir. Muharebede bulunan bir ordunun, muhabere (muharebeyle karıştırmayın bilmeyenler*) koluda sağlam ise başarı o kadar artar. Bunun yanı sıra arazideki ses-ışık gizliliği, ateş altında ilerlemek gibi hayati ve kritik usulleri de en üstün başarıyla uyguluyorsa diyecek yoktur. Meskun mahal eğitimi ve aslında genel olarak eğitimin sağladığı katkı ve uygulayışı da 10 üzerinden önemli değerlerdeyse bu ölüm saçan bir orduya bile dönüştürür.

Muhabere nedir ? (Bilmeyen vardır)
    Muharip sınıflar içinde yer alan Muhabere sınıfı; barış, kriz ve savaş hallerinde haberleşmeyi sağlamaktan sorumludur. Haberleşmenin doğru, güvenlikli ve hızlı şekilde gerçekleşmesi için telsiz, uydu ve canlılardan yararlanılır.
    ---------------------------------------------------------

Bütün bunlardan daha da önemlisi bir ülkü faktörü vardır. Bir ordunun ülkü anlayışı ne kadar gelişmişse, harpte o kadar işlevsel yol izleyebilir. Ülkü deyince aklınıza malum parti gelmesin. Bu ülkü kavramı çok derin bir kavramdır. Ayrıca Türkiye Ortadoğu ülkesi değildir. 7'den 70'e şu saçmalığı bırakın. Türkiye Ortadoğu'da önemli rol oynayan ülkedir.

Öte yandan savaş istenilen bir şey değildir. Birileri bunu ister. Bir piyon olabilirsin. Fakat şahın kafasını karıştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 25 Aralık 2019; 6:14:18 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.