Şimdi Ara

Orta Şerit Terörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içi ama çevre yol sayılabilecek yerlerden bahsediyorum, mesela İstanbul için e5 veya Tem'den sabah erken saatlerde havalimanına gidiyorsun. Sağ şerit bomboş gerçekten bomboş orta da 50 ile giden konvoy var.

Bu sağ şeritte mayın fln mi var ? Ben sola çıkmayayım, oraya karışmayayim sonra ortada istediğim hızla gideyim anlayışı var.

Şerit değiştirmeden sürekli sağdan geçmek, bu tarz yollarda normal olmalı . Yani sol şerit 130 la gidiyor, sağ boş ve orta şerit 50 ile konvoy olmuş. Makas atmadan, sabit hızla sağ şeritten 80 ile gecsen suçlusun, öndeki orta şeritten gidenin sağda canını aldıkları için o suçsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otobanda orta şeritte 50 (yazıyla elli) kilometre hızla giden binek araç gördü bu gözler. En sağda yükü olduğu için 50 ile giden bir tır var ve haliyle arkasından gelen başka bir tır sollamak için orta şeride geçiyor ve ta taaaam. önünde 50 ile giden bir binek araç var. Tır selektör atıyor, kornaya basıyor ama neandertal dayı ısrarla sağa geçmediği gibi tır sürücüsüne en sol şeride geç diye el işareti yapıyor. O tırın zaruri haller dışında en sol şeritte gidemeyeceğini bilmiyor. Adı üzerinde neandertal. Yani primat.

3 ve üzeri şeritli yolda sağ şerit boş ise orta şeritten gidilmez. Kural açık ve net. Hızın ve trafiğin gerektiği şeritten sürülmesi mecburidir. Sağındaki şerit boş ise oraya geçeceksin. 25274274 kilometre ilerde 45 ile giden tır-kamyon var diye orta şeridi işgal edemezsin. Gerçi dörtlüleri yakınca istediğini yapabileceğini zannedenlere bu kuralın varlığından bahsetmek boş yere çabalamak gibidir.

Bu ülke trafiğinde çözülemeyecek en başta gelen iki konu sanırım ;

- Dönel kavşaklarda kavşak içindekine yol verme

- Hızına uygun şeritte gitme

Orta şerittekilere selektör yapmak teoride doğru olmasa da, hızına uygun şeritte gitmemek tüm trafiğin içine ediyor

Senin gibi 5 araç orta şeridi işgal ettiniz. Ben sollamaya başladığımda beşinizi birden mi sollamam gerek?

Çünkü sol serit = sollama şeridi.. devamlı gidilecek şerit değildir. Sollamanı yapar ve sağ şeride geçersin. Sol şerit boş olmalıdır.

Sen ve önündeki 4 araba orta şertiteyken ben nasıl bir yol izlemem lazım?

Şu kuralı unutmayın. Turkiyede trafik sağdan akar. Soldan değil

• Yok abim, adam 90'la ekonomik sürüş yapacak ya, aman 1 gram fazla yakar, bu tiplere yapılacak en güzel şey, onları sollayıp, önüne geçip 70'le ekonomik sürüş yapmaktır, o zaman sağa geçiyorlar, sonra uzayıp gidersiniz.

• önünüze, sizin hızınıza uygun şeritte gitmediğiniz için biri geçti diye kurşun sıkıp bıçaklamayacaksiniz hocam inşallah 😂

• Bu adam benim. Digerleri rahatça gitsin diye sağ şeritte kamyonların arkasında kalamam. Tem gibi akan trafikte sürekli şerit değiştiremem. Ortadan giderim. Isteyen için sol şerit açık. Eğer birisi sol şeridi işgal ediyor ise onunla uğraşın.

• Orta şeritte ne kadar acemi tın tın giden varsa oraya doluşuyor. Yani işe gidip geliyoruz arkadaş bas işte, acemiysen saygım var geç sağa yol müsait ise.

Adam otoyolda ortadan 90 ile gidiyor, önü bomboş sol şerit desen zaten gereksiz doluşanlar var oraya da resmen trafik tıkanıyor.

• Hişşşşt uyandırma kerizi,bulandırır denizi.

Mutlu mesut sağ şeritten yol alabiliyorken, neden düzeni bozuyorsun.

En sevdiğim şerittir en sağ şerit. Adapazarı otoyolunda da 3 şeritken TEM,

en sağ şeritten güzel yol alabiliyorsun,arada kamyok,tıra rastgelince orta şerit yapmak yeterli.

• Sol şeridi kapatmayın, ortada tın tın gitmeyin. Millet nerden gitsin kardeşim.  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 şeritli yolda orta şeritten gidene anlayış gösteririm, neticede sağ şeritte kamyonu, otobüsü ,aniden durma potansiyeli olan taksicisi şusu busu bitmez, ama 4 şerit ve hatta 5 şerit yol (misal kuzey marmara oto yolu) yol bomboş adam en solun 1 yanından gidiyor, bu adamlar katyen eğitilmezdir

• Demek İstanbul E5 te orta şeritten 80 le gidenlere selektör veren kekolar sizlersiniz

• Her şeye de "terör" demeyin be kardeşim.

Bu bir sorun sadece o kadar.

• avcılardan bir çıkıyorum kadıköye kadar orta şeritten gidiyorum. bir kez bile şerit değiştirmem zaruri olmadıkça. önüm boşsa yapıştırırım. sağa sola durmadan şerit değiştiren lavuklar yüzünden trafik alt üst oluyor zaten.

• Otobanda orta şeritte 50 (yazıyla elli) kilometre hızla giden binek araç gördü bu gözler. En sağda yükü olduğu için 50 ile giden bir tır var ve haliyle arkasından gelen başka bir tır sollamak için orta şeride geçiyor ve ta taaaam. önünde 50 ile giden bir binek araç var. Tır selektör atıyor, kornaya basıyor ama neandertal dayı ısrarla sağa geçmediği gibi tır sürücüsüne en sol şeride geç diye el işareti yapıyor. O tırın zaruri haller dışında en sol şeritte gidemeyeceğini bilmiyor. Adı üzerinde neandertal. Yani primat.

3 ve üzeri şeritli yolda sağ şerit boş ise orta şeritten gidilmez. Kural açık ve net. Hızın ve trafiğin gerektiği şeritten sürülmesi mecburidir. Sağındaki şerit boş ise oraya geçeceksin. 25274274 kilometre ilerde 45 ile giden tır-kamyon var diye orta şeridi işgal edemezsin. Gerçi dörtlüleri yakınca istediğini yapabileceğini zannedenlere bu kuralın varlığından bahsetmek boş yere çabalamak gibidir.

• Sağdan gidince kendimi bir anda ana arterden çıkmış, alakasız bir sapağa girmiş olarak buluyorun. Ayrica anayola katilanlar da üstüme sürüyor. Orta şerit en iyisi yavaş gideceksen.

• Şehir içinde, kalabalık trafikte, giriş-çıkışların her kilometrede bir olabildiği otoyollarda şerit değiştirmeleri azaltmak için istenen durumdur. En sağdan gidilir ancak, tepe yön tabelalarına göre. Boşuna yazılmıyor iki defa: Havalimanı - Havalimanı - Bakırköy diye. Bu örnekte havalimanına gidecek kişi orta şeritten gitmeli.

Sizin hatanız değil ama. Trafilk eğitimi sıfır. Otoyol ve şehir içi sürüşler ayrı ayrı öğretilmiyor. Yol planlaması yok, şehir içi ve şehir dışı nerede başlıyor net değil. Şerit düzenleme tabelası yok. Hızlanma ve yavaşlama şertilerini kullanamıyorlar. Emniyet şeridini emniyetin bizzat kendisi işgal ediyor...

• Sağ şeritten şerit değiştirmeden sabit hızla gitmek suç değil, çoğu kişi kuralı yanlış biliyor. Şerit değiştirmek şartıyla bir aracı sağından geçmek suç.

• Bu ülke trafiğinde çözülemeyecek en başta gelen iki konu sanırım ;

- Dönel kavşaklarda kavşak içindekine yol verme

- Hızına uygun şeritte gitme

Orta şerittekilere selektör yapmak teoride doğru olmasa da, hızına uygun şeritte gitmemek tüm trafiğin içine ediyor

• cricet C kullanıcısına yanıt

Amerika'da dediğiniz gibi olduğunu biliyorum ben de yanlışım yoksa.

Açıkçası burda da yapıyorum, hiç şerit değiştirmeden sağdan bayağı araç geçtiğim oluyor mecburen

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.