Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
97.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saruman yüzüğü ele geçirse Sauron'u yok edecekti. Ondan sonra da Gandalf ve Radagast ile birlikte Orta Dunya'ya baris getireceklerdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: senersongur

Son ittifak savasina Saruman, Gandalf, Radagast neden katilmadi?

Henüz orta dünya'ya gelmemişlerdi. Savaş ikinci çağın sonunda olmuştu. Istari orta dünya'ya hemen hemen 1000 yıl sonra geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • quote:

Saruman yüzüğü ele geçirse Sauron'u yok edecekti. Ondan sonra da Gandalf ve Radagast ile birlikte Orta Dunya'ya baris getireceklerdi.

Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa

• quote:

Saruman yüzüğü ele geçirse Sauron'u yok edecekti. Ondan sonra da Gandalf ve Radagast ile birlikte Orta Dunya'ya baris getireceklerdi.

Hayır öyle olmayacaktı. Sarumanda yavaş yavaş yolundan çıkıp kıskançlığı ve yüzüğe hakim olma duygusuyla hareket ediyordu.

Orijinalden alıntı: N'DexteR

quote:

Hayır öyle olmayacaktı. Sarumanda yavaş yavaş yolundan çıkıp kıskançlığı ve yüzüğe hakim olma duygusuyla hareket ediyordu.

evet bildiğim kadarı ile yüzüğü sauron dan başkası da kullanamıyor
    o sesler sanırım birliklerin toplanması için orklar yada goblinler tarafından çalınıyordu

• Balrogla alakası yok yani.

• hawloo kullanıcısına yanıt
    yok sanmıyorum onunla alakası olduğuna toplanmaları için çalınıyor diye biliyorum
  • Benim bildiğim yüzük sahibine ulaşmaya çalışıyor. kimin eline geçse onu perişan ediyor, kötülüğe itiyor. gandalf yüzüğü kullanmaktan korktu, saruman bile yüzüğe sahip olsaydı, yine sonu kötü olurdu, zaten sonu da sakat oldu.
    yalnız yüzüğün bile hesap edemediği bir durum oldu, yüzük hobbit in eline geçti, bu hiç hesapta yoktu, yüzük de ne yapacağını şaşırdı,al gülüm ver gülüm geçiniyorlar.
    cüceler ile gandalf, hani hobbit i beraber götürmek için evini ziyarete gelmişlerdi. cüceler hobbiti görünce bundan ümidi kesmişlerdi, dediler bunun hırsızlıkla filan alakası yok, bundan ne köy olur ne kasaba. gandalf kukreyip kızmıştı, ben hırsız diyorsam hırsızdır, bu işi o becerir demişti de kabul etmişlerdi.
    işte böyle bir hobbit hepsinin başına bela oldu. gandalf bu, boşuna bir şey demez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GulfStream -- 25 Ocak 2014; 14:48:11 >

Orijinalden alıntı: GulfStream

Benim bildiğim yüzük sahibine ulaşmaya çalışıyor. kimin eline geçse onu perişan ediyor, kötülüğe itiyor. gandalf yüzüğü kullanmaktan korktu, saruman bile yüzüğe sahip olsaydı, yine sonu kötü olurdu, zaten sonu da sakat oldu.
    yalnız yüzüğün bile hesap edemediği bir durum oldu, yüzük hobbit in eline geçti, bu hiç hesapta yoktu, yüzük de ne yapacağını şaşırdı,al gülüm ver gülüm geçiniyorlar.
    cüceler ile gandalf, hani hobbit i beraber götürmek için evini ziyarete gelmişlerdi. cüceler hobbiti görünce bundan ümidi kesmişlerdi, dediler bunun hırsızlıkla filan alakası yok, bundan ne köy olur ne kasaba. gandalf kukreyip kızmıştı, ben hırsız diyorsam hırsızdır, bu işi o becerir demişti de kabul etmişlerdi.
    işte böyle bir hobbit hepsinin başına bela oldu. gandalf bu, boşuna bir şey demez.
    @hawloo

İlk sorunu görmemişim.O olaydan Bitmemiş Öyküler'de bahsediliyor olabilir.Yüzük'ün İzinde adlı bölümde Sauron'un ve Nazgullerin yüzüğü bulmak için sarfettikleri çabalardan bahsediliyor.Bununla birlikte Orta Dünya'daki bilgiler sadece kitaplarla sınırlı değil.Daha önce de dediğim gibi Tolkien'in yüzlerce notu ve mektubu bulunmakta.C.Tolkien mümkün olduğunca bunları birleştirip yayınladı.Fakat hala kitaplarda olmayan bilgiler de mevcut.

İkincisi ise goblinlerin çıkardığı ses işte.Ne kadar ayrıntıya takılıyorsunuz.

@tayfn1907 @senersongur @GulfStream @N'DexteR

Yüzük konusunda ise daha önce de bu konu hakkında yazmıştım.Öncelikle yüzüğü Sauron'dan başka kimse kullanamaz diye birşey yok.Yüzüğü herkes kullanabilir.Fakat yüzüğün asıl gücünü kullanabilmek için de kullanan kişinin belli bir kudreti olmalıdır.Örneğin bir hobbit yüzüğü kullanırsa sadece görünmez olur.Hadi Gandalf, Aragorn falan denilse bir derece.Fakat Saruman zaten yüzüğü iyilik için istemiyordu.Saruman'ın amacı açıkça Sauron'un yerini almaktı.Yani yüzüğü ele geçirseydi yeni kötülük o olacaktı.Eğer yüzük iyilik amacıyla kullanılırsa da daha önce de yazdığım gibi bu amaç ileride değişebilir, kişiyi kötü yola sürükleyebilirdi.Dünyada böyle büyük bir gücün bulunması her yönden sakıncalıdır kim hangi niyetle kullanırsa kullansın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 25 Ocak 2014; 21:23:20 >

• Elflerdeki guc yuzukleri kim tarafindan yapildi? 1. Kitapta celebrimbor tarafindan yapildi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. Bu durumda cuceler ve insanlardaki sauron, elflerdeki celemrimbor tarafindanmi yapilms oluyor
    Edit: konuda buldum cevabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 26 Ocak 2014; 2:28:50 >

Orijinalden alıntı: schwifty

Elflerdeki guc yuzukleri kim tarafindan yapildi? 1. Kitapta celebrimbor tarafindan yapildi yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. Bu durumda cuceler ve insanlardaki sauron, elflerdeki celemrimbor tarafindanmi yapilms oluyor
    Edit: konuda buldum cevabi
    Hobbit'i okuyorum şuanda gerçekten fazla akıcı kitapmış. Bi oturuşta 160. sayfaya geldim, yarın akşama biter herhalde.

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Hobbit'i okuyorum şuanda gerçekten fazla akıcı kitapmış. Bi oturuşta 160. sayfaya geldim, yarın akşama biter herhalde.

Hocam valla bravo. Benim de okuduğum oldu bir oturuşta o kadar ama Hobbit okuyamazdım walla.

Orijinalden alıntı: emolity

Silmarillerde tıpkı yüzük gibi gücün simgesi miydi?Yoksa sadece güzel ve gösterişli olduğu için mi Melkor tarafından ele geçirildi?

Silmarillerin herhangi bir gücü yok.Sadece çok özel oldukları için sahip olunmak isteniyor.

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: emolity

Silmarillerde tıpkı yüzük gibi gücün simgesi miydi?Yoksa sadece güzel ve gösterişli olduğu için mi Melkor tarafından ele geçirildi?

Silmarillerin herhangi bir gücü yok.Sadece çok özel oldukları için sahip olunmak isteniyor.

Alıntıları Göster
    Silmarillion'a başladım 100. sayfaya geldim. Kitap biraz ağır geldi. Anlatımı olsun kişiler olsun bir türlü alışamadım. Kaba taslak bir şeyler anladım. Bu şekilde devam mı eder acaba?
    - CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R
    - ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz
    - ASUS HD7950 DirectCU II TOP
    - AOC 23.6" E2461Fwh

• quote:

Orijinalden alıntı: biryeregitmiyoruz

Silmarillion'a başladım 100. sayfaya geldim. Kitap biraz ağır geldi. Anlatımı olsun kişiler olsun bir türlü alışamadım. Kaba taslak bir şeyler anladım. Bu şekilde devam mı eder acaba?

Ben not tutarak okumuştum.Örneğin karakterleri alfabetik şekilde sıralayıp bilgilerini yazıyordum.

Orijinalden alıntı: biryeregitmiyoruz

Aynen bu şekilde devam ediyor. Mutlaka önünde orta dünya haritası açık olsun. Yoksa anlaması zor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.