Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Beğenmedim filmi, üçleme yapacağım diye çorba yapmış her şeyi... Bu durum ilk filmde sırıtmıyordu ama ikinci de pek bir sırıtmış.
  • Boş boş düşünürken aklıma bi soru takıldı;

Berenle Luthien'in çocuğu Dior'un öldükten sonra elf mi insan mı olarak mı gidiyo öbür tarafa.Çünkü hatırladığım kadarıyla Earendil, Valinor'a ayak bastıktan sonra yarı elflere ne olmak istediğini sormaya başlıyorlar.Bu olaylar olmadan önce Dior, Feanor'un oğulları Silmaril için saldırdığında ölüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 16 Aralık 2013; 19:53:18 >
  • abi film muhabbetinde sauron'dan çok bahsedilmiş.kitapta geçiyomuydu ,öyleyse olayı neydi alıntılayabilirmisiniz. unutmuşum yıllar geçince kitaptan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin.

Boş boş düşünürken aklıma bi soru takıldı;

Berenle Luthien'in çocuğu Dior'un öldükten sonra elf mi insan mı olarak mı gidiyo öbür tarafa.Çünkü hatırladığım kadarıyla Earendil, Valinor'a ayak bastıktan sonra yarı elflere ne olmak istediğini sormaya başlıyorlar.Bu olaylar olmadan önce Dior, Feanor'un oğulları Silmaril için saldırdığında ölüyordu.

Açıkçası bunu tam olarak ben de bilmiyorum.Çünkü net bir kanıt yok ortada bildiğim kadarıyla.Dior hem Maia, hem elf hem de insan soyundan gelmekte.Fakat Dior doğduğunda Luthien ölümlü olmayı tercih etmişti.İkisi de olabilir gibi gözüküyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

abi film muhabbetinde sauron'dan çok bahsedilmiş.kitapta geçiyomuydu ,öyleyse olayı neydi alıntılayabilirmisiniz. unutmuşum yıllar geçince kitaptan

Sauron Son İttifak Savaşı'nda yenilip yüzüğü kaybettikten sonra Dol Guldur'u mesken tutup kimliğini gizleyerek gücünü toplamaya başlar.Daha önce bu olayların sırasını yazmıştım.Kopyalıyorum.

Filmde beyaz konseyin bütün toplanışları birbirine girmiş.Filmde Elrond temkinli barış döneminden bahsediyor.Halbuki bu barış dönemi Gandalf'ın Dol Guldur'a araştırmaya gidip Sauron'un o gelmeden önce buradan kaçmasıyla başlamıştır.Yani 2063 ile 2460 yılları arasında.Bu barış döneminden sonra ise 2463 yılında konsey ilk kez toplanmıştır.Genel olarak bir daha bakarsak;

1000: Istari Orta Dünya'ya gelir.

2060: Gandalf Dol Guldur'dan şüphelenir ve bakmaya gider.Fakat o gelmeden önce Sauron bunu sezer ve buradan doğuya kaçar.

2063: Witch King'in de saldırıları durur ve iki tarafında tetikte olduğu temkinli barış dönemi başlar.

2460: Sauron tekrar Dol Guldur'a döner ve temkinli barış dönemi biter.

2463: Dol Guldur'daki kötülüğün artmasıyla birlikte Galadriel'in isteği doğrultusunda beyaz konsey ilk defa toplanır.Aynı zamanda da yüzük Deagol tarafından bulunur.

2850-2851: Gandalf Dol Guldur'a bir kez daha gider.Bu kez Sauron kaçamaz ve Gandalf onun dönüşünü doğrular.Konsey ikinci kez toplanır.Fakat amacı, tek yüzüğün sahibine dönmek için kendini ortaya çıkarmasıı, ardındanda ona kendisinin sahip olması olan Saruman herhangi bir saldırıya onay vermez.

2939: Saruman Sauron'un gücünün arttığını, Isildur olayını bildiğini ve onun öldüğü yerlerde tek yüzük için araştırmalara başladığını öğrenir.Tek yüzüğün Sauron'un eline geçmesinden korkar.

2941: Konsey üçüncü kez toplanır.Bu sefer Saruman'da saldırıya onay verir.Dol Guldur üzerine saldırı düzenlenip Sauron'un Mordor'a kaçması sağlanır.Aynı zamanda cücelerin yolculuğu başlar.Smaug öldürülür.Beş Ordular Savaşı yapılır ve Erebor tekrardan cücelerin eline geçer.

2951: Sauron Mordor'da kendini ortaya çıkarır.

2953: Konsey son kez toplanır ve bu konseyde Saruman tek yüzüğün denizlerde kaybolduğunu iddia eder.Bundan sonra ise Isengard'a çekilir ve gücünü toplamaya başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Bununla birlikte Silmarillion'daki olayları sıradan izleyiciye anlatmak çok zor.Zaman-mekan-karakterler herşey farklı.İzleyici adapte olamayacaktır.Adapte etmek için değişiklikler yapılacak, bu da ortaya rezil bir kurgu meydana getirecektir.

Öyle deme hocam şimdi. Feanor'un Balroglarla, Fingolfin'in de Melkor'la olan kapışmasını çekseler sırf, yine çoğumuza yeter.

Silmarillion'dan esasında çok iyi dizi yapılır da bir HBO ciddiyeti gerekir saçma şeylerin olmaması için. Yoksa araya günümüzün vıcık vıcık romantizmini sokup mundar ederler elbet...

• JRR Tolkien'in hikayelerinde kopukluk varmı? Yani hikayeler arasında tamamlanmamış olaylar var mı?

Yoksa ölmeden son zamanlarda her şey tamamlanmış 4. Çağdan yeni hikayeler yazmaya mı devam ediyordu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Boş boş düşünürken aklıma bi soru takıldı;

Açıkçası bunu tam olarak ben de bilmiyorum.Çünkü net bir kanıt yok ortada bildiğim kadarıyla.Dior hem Maia, hem elf hem de insan soyundan gelmekte.Fakat Dior doğduğunda Luthien ölümlü olmayı tercih etmişti.İkisi de olabilir gibi gözüküyor.

Bende baya bi araştırdım ama bi şey bulamadım.

@Ñolofinwë
    O olaylar okurken çok epik olsada, bence Sinemaya uyarlamanın aşırı zor olucağını düşünüyorum.Bende isterim bi Ecthelion vs. Gothmog, Fingolfin vs. Morgoth ya da Öfke Savaşlarında Earendil'in gelişini.Fakat rakipleri karşında ufacık kalan adamların mücadelelerini çekmek aşırı zor olur gibi geliyor.Bi de dizi için aşırı bir maliyet olucaktır, karakter sayısı ve savaş sayısının aşırı fazla olması, anlatılan yerler ve canlıların tasarımı derken altında kalkılamaz bence.

• quote:

@Ñolofinwë
    O olaylar okurken çok epik olsada, bence Sinemaya uyarlamanın aşırı zor olucağını düşünüyorum.Bende isterim bi Ecthelion vs. Gothmog, Fingolfin vs. Morgoth ya da Öfke Savaşlarında Earendil'in gelişini.Fakat rakipleri karşında ufacık kalan adamların mücadelelerini çekmek aşırı zor olur gibi geliyor.Bi de dizi için aşırı bir maliyet olucaktır, karakter sayısı ve savaş sayısının aşırı fazla olması, anlatılan yerler ve canlıların tasarımı derken altında kalkılamaz bence.

Maliyet konusunda da çözümüm var benim. Dünya çapında para toplama işlemi yapacaklar, Wikipedia usulü. Herkes kesesine göre verecekler bir şeyler. Elbet, çıkartırız o savaşların bütçesini.

Ben de farkındayım istediğim şeyin biraz gerçek dışı olduğunu. Tek uktem de Silmarillion zaten. Yani içindeki olayların epikliği, önemi ve olay örgüsü açısından bence The Lord of The Rings'ten de The Hobbit'ten de ciddi bir eser. LoTR ve Hobbit'i böyle görebilmişken Silmarillion'u göremeyecek olmak koyuyor biraz. Yoksa filmin, bir kitap okuyucusunun hayalgücünü tatmin etmesi çok zor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

quote:

@Ñolofinwë

Maliyet konusunda da çözümüm var benim. Dünya çapında para toplama işlemi yapacaklar, Wikipedia usulü. Herkes kesesine göre verecekler bir şeyler. Elbet, çıkartırız o savaşların bütçesini.

Ben de farkındayım istediğim şeyin biraz gerçek dışı olduğunu. Tek uktem de Silmarillion zaten. Yani içindeki olayların epikliği, önemi ve olay örgüsü açısından bence The Lord of The Rings'ten de The Hobbit'ten de ciddi bir eser. LoTR ve Hobbit'i böyle görebilmişken Silmarillion'u göremeyecek olmak koyuyor biraz. Yoksa filmin, bir kitap okuyucusunun hayalgücünü tatmin etmesi çok zor zaten.

Sen bu fikirle HBO'ya yürü biz bağışlarız paraları.Fingolfin rolünü de para bile almadan oynarım.

Her ne kadar PJ Orta Dünya ile alakalı bi film çekmicem dese de, başka biri tarafından belki Silmarillion çekilir biz de izleriz.Yine belki izleyici çeksin diye PJ gibi yaparsa, Hobbit 2'yi izlerken yaptığım gibi ona film boyunca söverim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 17 Aralık 2013; 21:28:25 >

• Orta dünya ile ilgili gerekli olan kitapları okumak istiyorum. Set halinde elinde olupta satmak isteyen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

.

Hocam Silmarillion'u okumaya başlıyorum.Takıldığım yer olursa sana sorarım artık.

Zaten senin açtığın bu konunun gazıyla gittim aldım kitabı.Yardımcı olmazsan IP adresinden buldurur öldürtürüm seni.
  • quote:

quote:

quote:

@Ñolofinwë
    O olaylar okurkejavascript:void(AddText(''))n çok epik olsada, bence Sinemaya uyarlamanın aşırı zor olucağını düşünüyorum.Bende isterim bi Ecthelion vs. Gothmog, Fingolfin vs. Morgoth ya da Öfke Savaşlarında Earendil'in gelişini.Fakat rakipleri karşında ufacık kalan adamların mücadelelerini çekmek aşırı zor olur gibi geliyor.Bi de dizi için aşırı bir maliyet olucaktır, karakter sayısı ve savaş sayısının aşırı fazla olması, anlatılan yerler ve canlıların tasarımı derken altında kalkılamaz bence.

Sen bu fikirle HBO'ya yürü biz bağışlarız paraları.Fingolfin rolünü de para bile almadan oynarım.

Her ne kadar PJ Orta Dünya ile alakalı bi film çekmicem dese de, başka biri tarafından belki Silmarillion çekilir biz de izleriz.Yine belki izleyici çeksin diye PJ gibi yaparsa, Hobbit 2'yi izlerken yaptığım gibi ona film boyunca söverim.

2'yi beğenmediniz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

2'yi beğenmediniz mi

Evet, filmde hikayeye yapılan değişiklikler hiç ama hiç hoşuma gitmedi.

Neyse arkadaş ilk mesajda rica etmiş film hakkındaki yorumlarınızı buraya yazmayın diye, nedenlerini sinema bölümündeki ana konusunda çok kere belirttim hocam zaten.
  • Fingolfin. kullanıcısına yanıt
    +1 ayrıca kitap ile film arasında şöyle bir fark varmış.Tauriel sanırım kitapta yokmuş.Peter Jackson kendisi yaratmış.

Ekşi'de dötünüzden elf uydurmayın diye entry girmişti birisi oradan geldi aklıma.
  • Thranduil kimdi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuytuorman elflerinin lideri ve legolas ın babası olur kendisi

Bu arada hobbit iki yi ilk filme göre daha başarılı buldum üçüncü filmi sabırsızlıkla beklemeye başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

kuytuorman elflerinin lideri ve legolas ın babası olur kendisi

Bu arada hobbit iki yi ilk filme göre daha başarılı buldum üçüncü filmi sabırsızlıkla beklemeye başladım

Saol tayfun abi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Battle of Dagorlad ile War of the Last Alliance aynı savaşlar mı

Bir de Istari yardım etmiş mi acaba Sauron'la olan bu savaşa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Battle of Dagorlad ile War of the Last Alliance aynı savaşlar mı

Battle of Dagorlad, War of the Last Alliance'ın 2 büyük muharebesinden biridir. İlk gerçekleşendir. Ardından The Siege of Barad Dur gerçekleşmiş ve 2. Çağ sona erip 3. Çağ başlamıştır.

Istari'ler 3. Çağ'da Orta Dünya'ya gelmişlerdir. Yani War of the Last Alliance ve önceki hiçbir süreçte Sauron'la mücadele etmemişlerdir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Battle of Dagorlad ile War of the Last Alliance aynı savaşlar mı

Battle of Dagorlad, War of the Last Alliance'ın 2 büyük muharebesinden biridir. İlk gerçekleşendir. Ardından The Siege of Barad Dur gerçekleşmiş ve 2. Çağ sona erip 3. Çağ başlamıştır.

Istari'ler 3. Çağ'da Orta Dünya'ya gelmişlerdir. Yani War of the Last Alliance ve önceki hiçbir süreçte Sauron'la mücadele etmemişlerdir.

Sağol hocam.

Bu arada extended'da bir elf gözüme çarptı. Herkes ciddi ciddi duruyor, bu baya bir sinirlenmiş

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 20 Aralık 2013; 1:12:36 >

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.