Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anlamadığım bir konu var son kısımda orklar ve nazgullar kaçıyor bir çoğu tabi sauron yıkılınca kaçmaları normal ama şöyle bir konuda var nazgullardada güç yüzükleri var bunlarla büyük bir güç ortaya çıkabilirdi film ne bileyim çok tutulmuştu ve bitirmeleri acayip aragorn ise o kılıcı sadece ruhlara karşı kullanmasıda cabası bakalım hobbit'in devamında neler olacak kitapları okumadım hiç tavsiye ediyormusunuz kitapta ayrıntı tabi daha fazladır
  • Forn F kullanıcısına yanıt
    mantıken diğer güç yüzüklerine hükmeden asıl yüzük yok olduğu için onların işlevi bitmiştir
  • Bilbo yüzüğü taktığında neden hiç Barad-Dûr'daki Sauron'u görmüyor şu dev göz halindeki şeklini Frodo her taktığında karşısına çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Bilbo yüzüğü taktığında neden hiç Barad-Dûr'daki Sauron'u görmüyor şu dev göz halindeki şeklini Frodo her taktığında karşısına çıkmıştı.

güzel soru.

tahminimce o zamanlar saruman ile anlaşma yapmamış güç toplamaya başlamamıştır. pustuğu için karşısına çıkmadı sanırım.

tabi gerçekte nasıldır bilen birini bekleyelim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulaslaslas

quote:

Bilbo yüzüğü taktığında neden hiç Barad-Dûr'daki Sauron'u görmüyor şu dev göz halindeki şeklini Frodo her taktığında karşısına çıkmıştı.

güzel soru.

tahminimce o zamanlar saruman ile anlaşma yapmamış güç toplamaya başlamamıştır. pustuğu için karşısına çıkmadı sanırım.

tabi gerçekte nasıldır bilen birini bekleyelim :)

Şimdi geldi aklıma kendisini göstermek istemeyeceği

2. film çıktı bugün gene canlanır buralar. Daha ben bir de Bitmemiş Öyküler'e başlayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Forn

anlamadığım bir konu var son kısımda orklar ve nazgullar kaçıyor bir çoğu tabi sauron yıkılınca kaçmaları normal ama şöyle bir konuda var nazgullardada güç yüzükleri var bunlarla büyük bir güç ortaya çıkabilirdi film ne bileyim çok tutulmuştu ve bitirmeleri acayip aragorn ise o kılıcı sadece ruhlara karşı kullanmasıda cabası bakalım hobbit'in devamında neler olacak kitapları okumadım hiç tavsiye ediyormusunuz kitapta ayrıntı tabi daha fazladır

Tek yüzüğün yanında diğer yüzüklerin hele hele de 9 yüzüğün gücü çok zayıf kalır.Tek yüzük yokedildiği için diğer yüzüklerinde gücü biter.Zaten Nazguller Kıyamet Dağı'nın patlamasıyla içine çekilip öldüler.Ölmeseler bile Sauron olmadan ne yapabilirler.Yapsalar bile ne kadarcık güçleri var.Witch King desek bir derece ama diğer Nazguller çok güçlü varlıklar değillerdir.Aragorn'un kılıcının özel bir yeteneği yok.O sadece Elendil'in soyundan geldiğini belirten bir simge.Sadece ölülere karşı kullanması da cabası derken ne demek istediniz?Başka ne için kullanacaktı?Zamanında ettikleri yemini bozdukları için o hale gelmişlerdi ve bir kere savaşarak bu yemini yerine getirdiler ve işleri bitti.

quote:

Böyle birşey kitapta yok.Film uydurması.Filmin içinde de belli bir mantığı yok.Filmin başında partide Bilbo takınca da öyle birşey görünmüyordu.Tek mantıklı açıklaması Sauron Bilbo'yu çok seviyormuş.Onun için rahatsız etmiyormuş.
    @ulaslaslas

• özet.
    Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu]
  • hocam orta-dünya'da ki varlıklar arasında bir güç sıralaması yapılsa bu nasıl olur? sadece Y.E ve hobbit'i okudum ama bildiğim kadarıyla istari gönderilirken güçleri kısıtlanıp gönderiliyordu. sauron ise tam gücünde ama yüzüğü yok. daha doğrusu yüzüğün onda olup olmaması güzünü etkiliyor mu? yüzük ondayken gil-galad ve elendil'le aynı anda savaşıp onları öldürmüş ama kendisi baygın düşmüş yani ikisinin toplam gücünde diyebiliriz sanırım. gri gandalf ise tüm nazgullerle aynı anda baş edebiliyor. balrog öldürmüş kendi de ölmüş balrogla eşit güçte. saruman ise ondan da güçlü. gandalf sauron'u bir defa dol-guldur'dan tek başına sürmüş (ama bu sırada sauron tam gücünde olmayabilir) tekrar gelince ak divan'la beraber sürülmüş sauron. yani sauron'un gücü gandalf'a denk diyebilir miyiz? elflerden de fingolfin melkorla teketek dövüşmüş ve zorlamış yani gücü ona yakın. glorfindel balrog öldürmüş o zaman gandalf'la denk güçte. bir cücenin böyle bir başarısına hiç rastlamadım. orklardan da teke tekte büyük bir savaşçıyı öldürdüklerini hatırlamıyorum. ama orklar elflerin bozulmuş hali. burdan benim çıkardığım sonuç orka dönüşünce güçleri de azalmış ama sayıları fazla. ama yine de cücelere denk güçteler. çünkü azog tharini öldürdü dain de azog'u öldürdü. insanlarında çok başarısı var elflerle tam olarak karşılaştıramadım. ama yine de elflerin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. yani ırk olarak benim çıkardığım sonuç elf > insan > cüce = ork. bir de mesela sauron ve gil galad savaşıyor bunlar büyü yapıyorlar mı birbirine yoksa sadece fiziki bir savaş mı? çok tuhaf sorular oldu kusura bakma hobbiti izleyince birden bir sürü soru oluştu kafamda

• quote:

Orijinalden alıntı: Barristan the Bold

hocam orta-dünya'da ki varlıklar arasında bir güç sıralaması yapılsa bu nasıl olur? sadece Y.E ve hobbit'i okudum ama bildiğim kadarıyla istari gönderilirken güçleri kısıtlanıp gönderiliyordu. sauron ise tam gücünde ama yüzüğü yok. daha doğrusu yüzüğün onda olup olmaması güzünü etkiliyor mu? yüzük ondayken gil-galad ve elendil'le aynı anda savaşıp onları öldürmüş ama kendisi baygın düşmüş yani ikisinin toplam gücünde diyebiliriz sanırım. gri gandalf ise tüm nazgullerle aynı anda baş edebiliyor. balrog öldürmüş kendi de ölmüş balrogla eşit güçte. saruman ise ondan da güçlü. gandalf sauron'u bir defa dol-guldur'dan tek başına sürmüş (ama bu sırada sauron tam gücünde olmayabilir) tekrar gelince ak divan'la beraber sürülmüş sauron. yani sauron'un gücü gandalf'a denk diyebilir miyiz? elflerden de fingolfin melkorla teketek dövüşmüş ve zorlamış yani gücü ona yakın. glorfindel balrog öldürmüş o zaman gandalf'la denk güçte. bir cücenin böyle bir başarısına hiç rastlamadım. orklardan da teke tekte büyük bir savaşçıyı öldürdüklerini hatırlamıyorum. ama orklar elflerin bozulmuş hali. burdan benim çıkardığım sonuç orka dönüşünce güçleri de azalmış ama sayıları fazla. ama yine de cücelere denk güçteler. çünkü azog tharini öldürdü dain de azog'u öldürdü. insanlarında çok başarısı var elflerle tam olarak karşılaştıramadım. ama yine de elflerin daha güçlü olduğunu düşünüyorum. yani ırk olarak benim çıkardığım sonuç elf > insan > cüce = ork. bir de mesela sauron ve gil galad savaşıyor bunlar büyü yapıyorlar mı birbirine yoksa sadece fiziki bir savaş mı? çok tuhaf sorular oldu kusura bakma hobbiti izleyince birden bir sürü soru oluştu kafamda

Böyle bir karşılaştırma yapmak imkansız.Yani bu bundan kesin güçlüdür denemez.Hele hele ırklar için bu hiç olmaz.Neye göre güçlü kime göre güçlü.Güç kavramı tam olarak nedir? O bunu öldürdü bu onu öldürdü o zaman bu güçlüdür demek de olmaz.O an ki şartlara bağlı olarak birçok değişken vardır.Bu şuna benziyor.Gs Juventus'u yendi.Fb Gs'ı yendi.Fethiye'de Fb'yi yendi.Demek ki Fethiye Juventus'u yener.Çok alakasız bir örnek oldu.Ama durum buna benziyor.Güç sadece kas gücü olarak düşünülmemeli.Valar'ın ve Maiar'ın birebir dövüşmekten başka birçok gücü mevcut.Fingolfin ve Melkor birebir düello yaptı ve Fingolfin onu yaraladı.Fakat Melkor kim Fingolfin kim.Melkor kendi varlıklarını oluşturabilen yer şekillerini değiştirebilen ve hatta kendi tabiriyle kaderin efendisidir.Yani kim daha güçlü muhabbetleri gerçekten gereksiz ve sonuçsuz.Ayrıca Gandalf'ın Sauron'u sürmesi gibi birşey söz konusu değildir.Sauron kimliğinin açığa çıkmasını istemediğinden kendiliğinden kaçmıştır.

• Bu glorfindel kimdir kitaplarında çok önemli role sahip sanırsam ama filmde hiç adı geçmiyor.
    Arwen in kitaptaki rolü ne?Filmdeki kadar aktif mi?Aragorn ile ilişkisi gerçek mi?Bir de frodo nun da arwene aşık olduğunu duymuştum doğru mu?Legolas kimdir?Bilbo nun kılıcı sting in gerçek ismi ne?Gimli dışında başka cüce niye savaşa katılmadı?Filmde saruman ölmeden önce gandalf orthanc anahtarı filan diyor nedir onlar ne işe yarar?Bu gandalf ın çağırdığı kartallar neyin nesidir?Diğer yüzüklern güçleri,özellikleri neler?Bu silmaril tam olarak nedir maden gibi birşey mi?Hobbit filminde de vardı parlak taş onun gibi birşey mi?Bu elflerin gittiği yer neresi?Ne özelliği var orada cennet gibi sonsuzluk ve ölümsüzlük mü var?Yüzük savaşına radagast ve diğer iki büyücü niye dahil olmuyor?Sauron,Melkor nasıl ortaya çıktı?Frodo en sonda neden orta dünya dan ayrıldı?Bunları açıklarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 15 Aralık 2013; 3:04:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lithium

Bu glorfindel kimdir kitaplarında çok önemli role sahip sanırsam ama filmde hiç adı geçmiyor.
    Arwen in kitaptaki rolü ne?Filmdeki kadar aktif mi?Aragorn ile ilişkisi gerçek mi?Bir de frodo nun da arwene aşık olduğunu duymuştum doğru mu?Legolas kimdir?Bilbo nun kılıcı sting in gerçek ismi ne?Gimli dışında başka cüce niye savaşa katılmadı?Filmde saruman ölmeden önce gandalf orthanc anahtarı filan diyor nedir onlar ne işe yarar?Bu gandalf ın çağırdığı kartallar neyin nesidir?Diğer yüzüklern güçleri,özellikleri neler?Bu silmaril tam olarak nedir maden gibi birşey mi?Hobbit filminde de vardı parlak taş onun gibi birşey mi?Bu elflerin gittiği yer neresi?Ne özelliği var orada cennet gibi sonsuzluk ve ölümsüzlük mü var?Yüzük savaşına radagast ve diğer iki büyücü niye dahil olmuyor?Sauron,Melkor nasıl ortaya çıktı?Frodo en sonda neden orta dünya dan ayrıldı?Bunları açıklarsanız sevinirim.

Hemen hemen sorularınızın hepsinin cevapları ilk mesajda yazmaktadır.İlk mesajın hepsini okuyun.Aklınızda soru kalırsa yine sorarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tolkien 10 yıl daha yaşasaydı orta dünyaya yeni bir düşman gelirmiydi?
  • yüzüğü galadriel, gandalf, ya da saruman kullansaydı ne olurdu? bu kişiler iradelerini kaybedip sauron'un kölesi mi olurlardı , sauron'a boyun eğmeyip de kendilerimi kötüleşirlerdi yoksa iyiliklerine devam edip sauron'a karşı kullanılabilir miydi? son seçenek saçma geldi bana da çünkü zaten öyle olsaydı o şekilde kullanılırdı. ilk seçenek de saçma çünkü saruman bunu bilmiyor muydu da yüzüğü istiyordu? yüzük kardeşliği'nde saruman'ın sauron'a hizmet etmek için değil de ona karşı bir ordu topladığı yazıyor. yani demek ki yüzüğü kendi kullanıp kimseye eyvallahı olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barristan the Bold -- 15 Aralık 2013; 22:35:07 >
  • kardeşler ikinizin soruda garip geldi bana.

hikayenin yaratıcısı merhum insan.oğluda onun taslakları yarı kalan işleri vs bişiler yapmaya çalışıyor.güzelde yapıyor.

ama yeni düşman gelir miydi, yüzükler şunlarda olsaydı falan sorularını nasıl cevaplayabilirizki adam ölmüş gitmiş. he beyin fırtınası yapıp biz bi gidişat çizecek olsak dünyaya tamam ama o zamanda ne istesek olur zaten.
  • tolkien'in yazdığı onca kitap var bir de bırakılan notlar, mektuplar var. ben hepsini okumadığım için soruyorum bunları. zaten diğer arkadaşın sorduğu sorunun cevabı var hatırladığım kadarıyla yazar yeni bir düşmandan bahsediyor bir kitapta veya taslakta. ama kim olduğu belli değil çünkü öldü yazar. benim sorumun da cevabı vardır muhakkak. zaten cevaplayan arkadaş yoksa da söyler yani sallayacak değil ya.
  • Azog ölünce yerine Gothmog mu geçiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ktulgar15

Tolkien 10 yıl daha yaşasaydı orta dünyaya yeni bir düşman gelirmiydi?

Aragorn kral olup 4.Çağ başladıktan sonra yeni bir kötülükten bahsedilir.Melkor'u örnek alan bir lonca olduğunu ve birçok insanın da buraya katıldığı söylenir.Fakat daha fazlasını bilmiyoruz.Tolkien yaşasaydı 4.Çağ'dan sonra hikayeyi devam ettirir miydi bilmiyorum.Ama yazacağı daha çok şeyi vardı.Zaten bunu çevresindeki yakınları da söylemektedir.

quote:

Orijinalden alıntı: Barristan the Bold

yüzüğü galadriel, gandalf, ya da saruman kullansaydı ne olurdu? bu kişiler iradelerini kaybedip sauron'un kölesi mi olurlardı , sauron'a boyun eğmeyip de kendilerimi kötüleşirlerdi yoksa iyiliklerine devam edip sauron'a karşı kullanılabilir miydi? son seçenek saçma geldi bana da çünkü zaten öyle olsaydı o şekilde kullanılırdı. ilk seçenek de saçma çünkü saruman bunu bilmiyor muydu da yüzüğü istiyordu? yüzük kardeşliği'nde saruman'ın sauron'a hizmet etmek için değil de ona karşı bir ordu topladığı yazıyor. yani demek ki yüzüğü kendi kullanıp kimseye eyvallahı olmayacak.

Sauron'un kölesi olmazlardı orası kesin.Fakat amaçları başta iyilik yapmak da olsa sonradan bu kötülüğe dönebilirdi.Çünkü ortada çok büyük bir güç söz konusu.Bu güçle Sauron'u yendikten sonra, bu güce hakim olan kişi büyük bir ihtimalle yoldan çıkıp herkesi hakimiyeti altına almak isteyip Sauron'un yerine geçecekti.Onun için yüzüğü kullanmak yerine yoketmek tüm dünya için en mantıklı tercihtir.

quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Azog ölünce yerine Gothmog mu geçiyor?

Böyle birşey yok.Sauron'la Azog arasında bir bağlantı da yok.Azog Azanulbizar Muharebesi'nde ölene kadar bağımsız olarak Moria'daki goblinleri yönetmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 16 Aralık 2013; 2:10:18 >

• İki sorum var izninizle,

Birincisi Orta-dünyaya merak sardıktan sonra en çok elflere hayranlık beslemiş ve bunu filmlerinde göstermiş hatta o kadar ki uydurmaca elf karakter bile üretmiş Peter Jackson sizce neden toplam bu 5 filmde Glorfindel gibi bir karakteri hiç göstermedi bunu özel bir nedeni mi var?Mesela madem sen kitaptaki olayları karıştırmayı seviyorsun Hobbit'de de belli bir karizma karakter eksikliği var hatta öyle ki Legolas'ı çıkartıyorsun piyasaya neden Glorfindel'e hiç bulaşmadı pek anlamıyorum.Burada fazla bilgim yok tek bildiğim şey LOTR'da Haldir uydurup aslında olması gereken Glorfindel'i göstermemişlerdi.

İkincisi sorum illaki Peter Jackson odaklı değil öncelikle bunu belirteyim.Bir film yada yeni bir üçleme çekilecek olsaydı (kitap haklarının artık çok zor alınacağını biliyorum) yada şöyle sorayım siz bir seri yaratacak olsaydınız bu hangi kitap/kitaplardan olabilirdi?Hobbit beğenilir beğenilmez orası ayrı fakat sinema perdesinde Orta-dünya gibiside yok keşke iyi kötü bu filmler gelmeye devam edebilse.

@Oromë

• quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

İki sorum var izninizle,

Birincisi Orta-dünyaya merak sardıktan sonra en çok elflere hayranlık beslemiş ve bunu filmlerinde göstermiş hatta o kadar ki uydurmaca elf karakter bile üretmiş Peter Jackson sizce neden toplam bu 5 filmde Glorfindel gibi bir karakteri hiç göstermedi bunu özel bir nedeni mi var?Mesela madem sen kitaptaki olayları karıştırmayı seviyorsun Hobbit'de de belli bir karizma karakter eksikliği var hatta öyle ki Legolas'ı çıkartıyorsun piyasaya neden Glorfindel'e hiç bulaşmadı pek anlamıyorum.Burada fazla bilgim yok tek bildiğim şey LOTR'da Haldir uydurup aslında olması gereken Glorfindel'i göstermemişlerdi.

İkincisi sorum illaki Peter Jackson odaklı değil öncelikle bunu belirteyim.Bir film yada yeni bir üçleme çekilecek olsaydı (kitap haklarının artık çok zor alınacağını biliyorum) yada şöyle sorayım siz bir seri yaratacak olsaydınız bu hangi kitap/kitaplardan olabilirdi?Hobbit beğenilir beğenilmez orası ayrı fakat sinema perdesinde Orta-dünya gibiside yok keşke iyi kötü bu filmler gelmeye devam edebilse.

@Oromë

Lotr'da Glorfindel'in rolü Arwen'e verilmiş.Burdaki mantık Tauriel'de olduğu gibi bu kadar erkeğin içinde bir kadın ön plana çıkarmak.Hobbit'de ise zaten olmazdı.Çünkü Glorfindel Rivendell'de bulunmaktadır.Yani aksiyona sokamazlardı.

Hobbit ve Lotr roman şeklinde olduğu için bir derece perdeye aktarılabilir.Fakat diğerlerinin olmayacağını düşünüyorum.İstemem de zaten.Bazı hikayelerin kitapta kalması gerekir.Sinemaya aktarıldığı zaman o hikayeleri başkasının görüşüyle görmüş oluyoruz ve hayal kırıklığı yaratabiliyor.Bununla birlikte Silmarillion'daki olayları sıradan izleyiciye anlatmak çok zor.Zaman-mekan-karakterler herşey farklı.İzleyici adapte olamayacaktır.Adapte etmek için değişiklikler yapılacak, bu da ortaya rezil bir kurgu meydana getirecektir.

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.