Şimdi Ara

Orta Asyadaki Türklerle Olan Fiziksel Farklılığımızın Nedeni Nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
16.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Insanlar ne alingan. Zaten orta asyadan bir tûrkle artik anlasamazsin! Tarihin,aliskanliklarin her seyin degismis. Burada sadece orta asyadaki turklere neden benzemiyoruzu tartisiyoruz.
    Ben avrupada hiç turkiyeye gitmemis,gormemis ama soylari anadoludan insanlara rasladim. Ayni bir çorumlu,kayserili,sivasli gibi idiler ama turk degildiler. Iste konuyu açan arkadasta bu!nu soruyor. biz neden orta asyadaki turklerden çok bir akdenizliye benziyoruz diyor. Ama maalesef bu forumda hiç bir seyi tartisamazsin. zaten gen haritasi veya adn kontrolune gerek yok. Fiziksel olarak zaten bir akdeniz ulkesi olmusuz. Orta asyali bir turkle ne kadar bagimiz varsa bir italyan veya yunanli hatta kuzey ulkelerinden birisi ile bile o kadar kan bagimiz var. Bagirmakla çagirmakla gerçekleri degistiremeyizki. Aynaya iyi bak. Zaten gorursun nereli oldugunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Insanlar ne alingan. Zaten orta asyadan bir tûrkle artik anlasamazsin! Tarihin,aliskanliklarin her seyin degismis. Burada sadece orta asyadaki turklere neden benzemiyoruzu tartisiyoruz.
    Ben avrupada hiç turkiyeye gitmemis,gormemis ama soylari anadoludan insanlara rasladim. Ayni bir çorumlu,kayserili,sivasli gibi idiler ama turk degildiler. Iste konuyu açan arkadasta bu!nu soruyor. biz neden orta asyadaki turklerden çok bir akdenizliye benziyoruz diyor. Ama maalesef bu forumda hiç bir seyi tartisamazsin. zaten gen haritasi veya adn kontrolune gerek yok. Fiziksel olarak zaten bir akdeniz ulkesi olmusuz. Orta asyali bir turkle ne kadar bagimiz varsa bir italyan veya yunanli hatta kuzey ulkelerinden birisi ile bile o kadar kan bagimiz var. Bagirmakla çagirmakla gerçekleri degistiremeyizki. Aynaya iyi bak. Zaten gorursun nereli oldugunu.

Senin yaptığın kestirip atmak.Söylediklerinin hepsi kendi kafa kuruntuların kusura bakma.(Orta Asya Türkleri ile anlaşamamakHer hangi bir Türk lehçesini hiç merak edip araştırdın mı acaba?)Fiziksel özelliklere göre ırksal çıkarım yapacaksak bu gün hiç bir Cermen soylu insanın saçlarının siyah olmaması gerek ki Alman olsun.Ya da renkli gözlü Arapların olmaması gerek ki Arap olabilsin.Önceki iletilerde durum gayet güzel izah edilmiş.İşine gelmediyse sen bilirsin.Kendini Türk olarak görmemen senin bileceğin iş.Ama benim dediğim doğru uslubu ile bir şeyler yazman söylediklerini doğru yapmaz.Ayrıca konuda yazdıklarına baktım da Türk dünyasına bayağı yabancısın kardeş.

• AK KUZGUN kullanıcısına yanıt
    evet zaten yurt disinda oturuyorum. Dediklerim belki sizlere ters gelebilir ama biraz dikkat edeceksin acaba bu adam ne demek istiyor diye!.Kimseylede polemige girmek istemem. 40 senedir dunyayi gezdim. her irktanda insan tanidim.
    Orta asyadan burada (belçika)çok orta asyali turk var. Onlarla hiç bir ortak yanimiz kalmadigini bizzat yasadim. Zaten kendi dilleri yerine rusça konusuyorlar. kendi dillerini konusmalari onlar için sanki eziklik. Kaç kisiyle bu yuzden tarisip bir daha selam vermedim. Bir tek çinden gelen uygurlularla iletisim kurabildim. Diger turki cumhuriyetinden olan turkler biz turklerle hiç mi hiç alakalari yok. hele ilk geldiklerinde bayagi onlarla ilgilendim isim icabi. Bir kere kesinlikle turk soyundan geldiklerini kabul etmiyorlar hatta kiziyorlar. Birde sunu ekliyeyim. Orta asyadan gelen turklerin fizigi biz anadoludaki turklerle hiç ilgisi yok. Son defa soyluyorum. Anadoludaki turkler artik bir anadolulu ve oranin yerli halklarinin fizigini almislar. Aybnaya baktigin zaman bunu goruyorsun peki neden aliniyorsun anliyamadim. Kotu bir sey nerede var? Cumhurbaskanimizda bir turkten çok bir gurcuye benziyor. Bunun neresi kotu? Turkiyede yasayan butun halklarin birlikte yasadigi bir kultur var. Burada yasayan ve kendini turk hisseden herkes turkiye vatandasi. Ama konu bu degil ki. Neyse daha fazla yazmaya gerek yok zira karsi tarafta anlama veya alinganlik sorunlari var.

• quote:

evet zaten yurt disinda oturuyorum. Dediklerim belki sizlere ters gelebilir ama biraz dikkat edeceksin acaba bu adam ne demek istiyor diye!.Kimseylede polemige girmek istemem. 40 senedir dunyayi gezdim. her irktanda insan tanidim.
    Orta asyadan burada (belçika)çok orta asyali turk var. Onlarla hiç bir ortak yanimiz kalmadigini bizzat yasadim. Zaten kendi dilleri yerine rusça konusuyorlar. kendi dillerini konusmalari onlar için sanki eziklik. Kaç kisiyle bu yuzden tarisip bir daha selam vermedim. Bir tek çinden gelen uygurlularla iletisim kurabildim. Diger turki cumhuriyetinden olan turkler biz turklerle hiç mi hiç alakalari yok. hele ilk geldiklerinde bayagi onlarla ilgilendim isim icabi. Bir kere kesinlikle turk soyundan geldiklerini kabul etmiyorlar hatta kiziyorlar. Birde sunu ekliyeyim. Orta asyadan gelen turklerin fizigi biz anadoludaki turklerle hiç ilgisi yok. Son defa soyluyorum. Anadoludaki turkler artik bir anadolulu ve oranin yerli halklarinin fizigini almislar. Aybnaya baktigin zaman bunu goruyorsun peki neden aliniyorsun anliyamadim. Kotu bir sey nerede var? Cumhurbaskanimizda bir turkten çok bir gurcuye benziyor. Bunun neresi kotu? Turkiyede yasayan butun halklarin birlikte yasadigi bir kultur var. Burada yasayan ve kendini turk hisseden herkes turkiye vatandasi. Ama konu bu degil ki. Neyse daha fazla yazmaya gerek yok zira karsi tarafta anlama veya alinganlik sorunlari var.

Ben demek istediğimi gayet açık yazdım.Birilerinin lafına alınacak değilim.Tanıştığın Orta Asyalıların kendilerini Türk kabul etmemesi pek önemli değil zira okuduğum bölümden dolayı tanıdığım insanların yarısı Türkistanlıdır ve aramızda herhangi bir kültürel çakışma,uzaklık,soğukluk olmadı.Gayet tabi senin gibi düşünen insanların onlarda da olması pek şaşırtıcı değil.Bunu tüm Türk dünyasına mal etmenin bir manası yok.Ben böyle düşünüyorum dersin geçersin.İyi forumlar

• Türkler çok fazla boylara ayrılmışlar ayrıca iklim ve yaşanılan bölgede bunda etkili olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benzememe konusunu zaten açıkladım. Geçin artık şu benzemiyoruz olayını. Türkler zaten kafatası kafa yapısı ve görünüş olarak Oğuz ve Kıpçak dahil birçok boy Avrupalı insanlara benzer çünkü sarı ırka mensup değiliz! Sarı ırka mensup olmayan yani beyaz ırka mensup olan adam da gerek kafa yapısı olsun gerek görünüş olsun zaten Avrupalı adama benzeyecektir Asyadaki diğer adamlara değil.
    Ayrıca şu Türklük kavramına gireceksek önce detaylı bir bilgi birikimi sahibi olmak gerekiyor. Rus işgali altında kalan bir bölgeden bahsediyoruz. Bu fiziksel değil kültürel bir işgal dolayısıyla bu adamlar hala kiril harfleri kullanıyor, dillerinde çok büyük bir Rusça etkisi var ve Rusların ayrımcı politikası sayesinde yeni nesiller hariç çoğu kesimde Türklük bilinci yok. Bu adamlar kendilerini kazak Kırgız Özbek olarak görüyordu çok yakın zamana kadar. Ama artık o Rus etkisi yavaş yavaş kırıldığı için Türklük kimliği oturmaya başladı ve aynı atanın değişik kolları olarak görmeye başladılar. Ders kitapları bile daha şu 2 3 sene içinde değişmeye başladı ve Türklük olgusu yer almaya başladı. Haliyle eskide kalmış adamın karşı çıkması gayet normaldir ki benim de başıma geldi.
    Dil konusuna ise hiç girme istersen. Ben sadece dinleyerek dahi olsa Kırgız veya Kazak birinin konuşmasından birseyler çıkarabiliyorsam veya Moldovya da yaşayan Gagavuzlar bizimle neredeyse aynı kelimeleri kullanıyorsa neyi tartışıyoruz ?
    Hem ayrıca dil bir canlıdır ve kolları ayrılır. Ses değişmeleri vardır zamanla bazı harfler ve kelimeler değişmiştir bunun birseyi kaybetmek ile ilgisi yok. Zaten bunun için Lehçe denen şey var. O yüzden Oğuz grubu kazak Kırgız grubu kıpçak grubu Özbek grubu gibi farklı ana dallara oradan da daha küçük gruplar ile farklı Lehçelere ayrılmıştır. Bugün Doğu ve batıyı ayırın, cok değil en gec 100 sene sonra Istanbullu biri ile Karslı birinin cümlesinde farklılıklar oluşacaktır zira önce sesler sonra da buna bağlı bazı kelimelerde ufak değişiklikler başlayacaktır. Birde bunu 2000 sene ile çarpın bakalım... İngiliz bundan 400 sene önce fare thee well der iken şuan goodbye diyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?

Daha Batıda Laz grupları olsa da Lazlar Rize-Pazar'dan başlar.Rize civarı çok karışık Türko İslamlaşan Gürcü , Rum dolu ama Osmanlı arşivine inip büyük büyük dedenin adının Yorgo olduğunu öğrensen bile bu tamamen Yunan olduğun anlamına gelmez.Yunanlarda Bizans devrinde Osmanlıların yaptığı gibi asimilasyon yaptı tabi bu Ortodoksluk adı altında oldu.Hellenized Anatolians yazarsanız öğrenebilirsiniz.Trabzon-Rizeden göçmüş Rumların burun , yüz tipi Anakara Yunanlarından farklı.Ayrıca renkli gözlülük daha fazladır Pontus kökenlilerde.

https://www.google.com.tr/search?q=pontic+greeks&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pBQQVN_4Neb_ygPHgIL4CQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=931&bih=606#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zuGSzeAPSIX1pM%253A%3B7b8P-fH28AviuM%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.files.wordpress.com%252F2011%252F03%252Fdsc05652_22.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.wordpress.com%252F2011%252F03%252F25%252Fdid-you-say-%2525C2%2525AB-pontic-greek-%2525C2%2525BB%252F%3B800%3B557

Yani Pontuslular oranın yüzyıllardır yaşıyan yerli halkı ile koloni kuran Yunanların karışımı.Doğu Karadeniz çok karışık hocam DNA testi yaparak öğrenebilirsin hangi genden ne kadar yüzde taşıdığını.Ama şu kesin ki Türkiye'de en az Orta Asya - Mongloid geni taşıyan bölgelerden biri Doğu Kardeniz.

Ben Sinop'tan başlayıp Ardahan'a kadar olan kısımda Rum kökenlilerin olduğunu biliyorum. Birde bu DNA testi nasıl oluyor hocam? Yani nereye başvuracağız bu gen işiydi, kökeni öğrenmekti vs.

http://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_by_ethnic_group

burada dünyadaki milletlerin y-dna'sı var. batı avrupanın büyük bir bölümünün asyalı olduğuna şaşırabilirsin

• Konuyu bulandırmak ıstemem ancak bildiğim kadarıyla safkan Türk Soy ağacı yok Anadolu üzerinde.bu da ırk tartışmalarının ayrı bir saçmalığını gösteriyor.

• Farkli irklardaniz bunu anlamak icin aystayn olmaya gerek yok kimlik bunalimi 1. Dunya savasindan sonra herkes gibi bizde de oldu ama aceleye geldi

• Farklı bir Türk boyuna mensubuz.Mesela Alparslan'ın gözleri de çekik değildir,badem gözlüdür.Zira o da orta asyadan gelmiştir anadoluya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANADOLU TÜRKLERİYLE ORTA ASYA TÜRKLERİ ARASINDAKİ TİP FARKLARININ NEDENİ
    İşin derinliğine inmeden görünüşe bakarak bir kanıya varanlar (bunların içinde yerli ve yabancı bilimadamları da var), Türk grupları arasındaki farklılıkları bir ırk/soy farklılığının işareti sayıyorlar. Belli başlı ayrı özellikler, Türkistan Türklerinde göz kapaklarının belirgin çekikliği ile, Batı (Anadolu ve Balkan) Türklerinin "çoğunda" bunun olmayışı; bir de Orta Asya’da kestane kumral renkli saçlara daha az rastlanışı.
    Buna dayanarak Türk Dünyasında bir soy/ırk beraberliği değil, sadece kültür/dil birliği olduğunu ileri sürebiliyorlar. "Görünüşe aldanmamalı" sözünü hatırlatarak konuya daha bilimsel bir yaklaşımda bakalım. İlk bakışımız "antropolojik tarih" yönünde olacak.
    Bir kere "İlk" ve "Ön" Türklerin yapılarına bakalım.
    Türk'ün doğumuna her evlilikte bir ana birde baba olduğu gibi sebep olan iki ana ırk vardır: Biri Ural dağlarını yurt edinmiş "Alpinler", diğeri ise henüz Amerika’ya göç etmemiş olan "Doğu Asyalı Kızılderililer"… Alpinler kestane renk saçlı, düz yeşil gözlü, yuvarlak başlı (brakisefal), Kızılderililer ise bakır tenli, hafif çekik gözlü, mezosefal (orta) başlı, siyah saçlı ve kara gözlü özellik taşırlar. M.Ö. 9000'le 7000 arasında, Cilalı Taş (Neolitik) Çağının bitişiyle tunç devrinin başladığı sıralarda, Alpinlerin bir kolu güney doğuya (Hazar-Aral Göllerine) doğru göç ederler. O tarihte Doğu Asyalı Kızılderililerin çoğu Bering Boğazı yoluyla Amerika’ya geçmişti; geri kalanlardan ufak bir boy batıya doğru göçer ve Aral gölü civarına yerleşmiş olan Alpinlerle "evlenirler" (yani karışırlar). Doğan yeni nesil (tabi asırlarca aralarında evlenip genetik istikrara kavuşunca), Alpinlerden de Kızılderililerden de farklı yeni bir soy olarak ortaya çıkarlar. Bunlara "İLK TÜRKLER" diyoruz. Bunlar buğday tenli, kestane renk saçlı, belli belirsiz çekik ve ela gözlü, yuvarlak başlı (brakisefal) yapıdaydılar. Yani Kızılderili özelliklerini az Alpin genlerini daha çok taşıyorlardı. M.Ö. 6000-4000 yılları arasında bu ilk Türkler Mezopotamya’ya (Subarlar, Sümerler, Elamlılar), Hindistan’a (Mohencadaro-Hareppa), M.Ö. 3000'lerde Anadolu’ya (Hatti'ler ,Luwi'lerin bir kısmı ve daha sonraki Turska/Etrüsk'ler, Ulmek'ler) göçtüler.
    Gelelim "ÖN-TÜKLER"e… M.Ö. 2000'lerde Alpinlerin ufak bir kolu gene doğuya fakat bu sefer kuzeydoğuya, Altay Dağları’na kadar uzanıyor. Orada kalmış Asya Kızılderilileri ile tekrar bir "evlenme" oluyor. Doğan yeni nesle "Ön-Türkler" diyoruz. Bin-bin beş yüz yüz yıl kadar aralarında evlenmelerle onlarda genetik istikrara kavuşuyor ve "İlk Türkler"e çok benzeyen yeni bir soy beliriyor. Çin arşivleri de rastlanan "Ti..k"ler "Hyung-nu/Hun”lar herhalde bunların çocuklarıydı.
    "İlk Türkler"le "Ön Türkler" de M.Ö. binli yıllarda karşılaşacak ve birbirleriyle karışacak, bildiğimiz "Türkler" olarak tarih sahnesine çıkacaklardır: Türkistan'da Sakalar, daha doğuda Gök-Türkler, Uygurlar... vb.
    Bu "Yeni Türkler”e, doğudan batıya doğru bakıldığında, hafif farklar göze çarpıyor: Aral gölünün kuzeydoğu ve güneydoğu coğrafyasında yaşayanların göz çekikliği, batıda kalanlara kıyasla da daha belirgin, tenler, saçlar ve gözler daha koyuca; Avrasya ve Anadolu’dakiler ise daha açık renkli ve düz gözlü olanları daha fazla.
    Şimdi sualimize geldik:
    Bu, iki ayrı soy mu demektir veya başka ırklarla karışmanın damgası mıdır?
    Bir kere iki ayrı ırk/soy değiller. Kafatası, kan grubu, boy, yüz ölçümleri temeldeki beraberliği gösteriyor. Fark, aynı "milletin" dilinin bölge ve lehçe ayrılıkları gibidir. Dil ayıdır, fakat yer yer şive ve lehçe farkları vardır. "Tip" konusunda da öyle…
    İkinci soru ,"Melezleşme"nin olup olmadığıdır. "Melez"in doğru tarifi, aşağı yukarı eşit miktarda iki ayrı ırkın karışmasıdır. Ya genetik bir istikrarsızlık vardır ya da istikrara varılmış bambaşka bir soy meydana gelmiştir. Türkler bu iki kategoriye de uymaz. Özellikler asırlar boyu devam etmişler ve ne doğudaki nede batıdaki Türkler yeni iki ırk oluşturmuştur.
    "Lehçe farkı" gibi olan bu "tip farklılıkları" nedendir öyleyse? İzahı şöyle:
    İlk Türkleri doğrudan "evlenme"den doğanlarda (yani Asya'nın batısındakilerde), Alpin ırkın "düz göz kapağı, açık ten ve göz" genleri biraz daha fazlaydı; Ön-Türklerinkinde ise "hafif çekik göz, koyuca ten ve göz" genleri baskındı. Her ne kadar tarih boyunca İlk Türklerle Ön Türkler kaynaşmışlarsa da, doğudakilerde Kızılderili, batıdakilerde Akdeniz ırklarının izi daha belirgindi.
    Doğu Asya Türklerini alalım:
    Hemen her yerde, her millette olduğu gibi onlarda komşu soylarla bir dereceye kadar karışmışlardır. Bu Türklerin, göz çekikliği abartılı olan Moğollarla ve Çinlilerle evlendikleri olmuştur. Bir hesaba göre bunun derecesi 15-20 kadardır.
    Türklerin genetik özelliğinde, ecdattan biri olan Kızılderililerden miras hafif göz çekikliği de ilave edilince bu göz çekikliği biraz daha belirgin olmuştur (tenin ve göz-saç renklerinin biraz daha koyulaşması da aynı sebepten). Şunu hemen belirtmeli ki bu "normdan kayış" , sadece "yabancı evliliği" yapan ailelerde kalmamış, daha sonraki nesillerde , "toplumların genetik havuzu" dolayısıyla bütün Orta Asya Türklerinin tiplerine yansımıştır.
    Aksi yönde buna benzer bir değişim Batı (Avrasya, Anadolu ve Balkan) Türklerinde de oluşmuştur. O coğrafyada şu ırklar yaşıyordu: Avrasya'da Kuzeyli Nordic) ve Slavic; Anadolu'da ise Akdeniz (Mediterranean Aryan ve Semitic), İlk Türk (“Hatti” ve Kuzeyli “Aryen Hitit”) soylarıdır. M.S. 1000'lerde Oğuz Selçuk Türkleri Anadolu’ya girdiklerinde nüfusça çokça azalmış olan yerli halk harplerle daha da kırılmış, gerisi (Rum, Ermeni ve dağlık Kürt toplumları olarak) Türklerle pek karışmadan kimliklerini sürdürmüşlerdir. Gene de bazı kız almalar ve evlenmeler olmuştur bu da doğudaki gibi yüzde 15-20 oranlarında kalmıştır.
    Bu karışmaların hiçbirinin çekik göz özelliği yoktu, onun içinde batı Türklerinin genleri de mevcut olan "göz çekikliği", doğu kardeşlerin ki gibi takviye görememiş, belirgin bir hal almamıştır. Bilakis "düz gözlülerin" genleri, Türklerin Alpin ecdatlarından miras düz gözlülüğü takviye etmiş, ortaya çıkarmıştır. Buna rağmen 1940'larda Anadolu Halkı üzerinde yapılanan trometrik ölçümler, Batı Türklerinin yüzde 52'sinin hala hafif göz çekikliği özelliğini koruduğunu ortaya çıkarmıştır. Yörüklerde bu Orta Asya'dakilere benzer derecede belirgindir. Bugün "Kürt" dediklerimizin yüzde 70'den fazlası, Çaldıran Savaş'ından sonra dağlara sığınan Türkmenlerin, az sayıdaki dağlı Kürtlerle karışanların çocuklarıdır (ne yazık ki kendilerini "Kürt" sanır ve Kürtçe konuşurlar).
    İşte Doğu ve Batı Türklerinde göze çarpan tip farklılığı, fazla olmadığı için, aynı dildeki şive-lehçe farklılığı gibidir. O "başkalık“ da tam bir melezlikten değil, Türklerin genlerinde mevcut hafif göz çekikliğinin, Doğu Asya’da az sayıda sarı ırk karışmasıyla "takviyelenmiş" olmasındandır; batıdaki Türklerde de göz çekikliği genlerinde mevcut olduğu halde batıda takviye görmemiş olmasındandır. O da ancak %48'i düz gözlü olarak karşımıza çıkmaktadırlar.
    Prof. Dr. Reha Oğuz TÜRKKAN
    ---

Ayrıca şunu da okuyun.

https://eksisozluk.com/reha-oguz-turkkan--366948?day=2014-03-05

Kendi yorumum : Bence tip farklılığı iklimden kaynaklanıyor, mesela Türklerde çekik gözlülük Orta Asya'nın soğuk ve düzlük olmasından dolayı ortaya çıkmıştır. Ama Anadolu tamamen farklı bir coğrafya ve yaklaşık 1000 yıldır ayrı yaşıyoruz tipin değişmesi kadar normal bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi green_fire -- 3 Ekim 2014; 15:11:33 >

• 2000watts kullanıcısına yanıt
    http://www.iha.com.tr/haber-ermenilerin-yarisi-turk-cikti-443928/

Orta asyada juan juan,tunguz,nayman, merkit,kalmik gibi komsularimiz bugun artik kazak kirgiz olarak hayata devam etmekle bu nedenle orada cekiklik fazla.

Turk kani tasiyan ve Turke bu nedenle benzeyen ermeni,yunan,bulgar sorgulasin kendini, cariyelerin cocuklari kabul etsinler Türk olduklarini.

Roma kilisesi ikiye ayrildiktan sonra dogu roma kilisesi yani ortodox hristiyanlara inananlara rum denmekteydi. Her soydan rum yani ortodoks olabilirdi.1320 yilindaki Bursa tekfuru kizi holofira nilufer hatun soy olarak arnavut din olarak Rum yani ortodoks idi.

18.yy gelince grek yunan olmak ortodoks olmanin sarti haline getirildi yani yunanlilik rumluga ihanet etti. Yunan dili bilmeyenler yunanca dua etmeyenler aforoz edilme tehdidiyle karsilasti. Bulgar ortodox,sirp,rus ortodox kiliseleri bu nedenle ortaya cikti.

Ortodoksluk tercihi yapan kafkas ve balkan halklari, turkler, araplar Rum olarak surdurdukleri inanclarini etniklige döndürulmus oldular.

Ortodoks Rumlar 1825 sonrasi yunanlilastirilmis halklari icerir, Karamanli Turkler, balkan kumanlari, gagavuzlari dahildir buna.

Ilber Ortayli hocanin kitaplarini tavsiye ederim.

• Yeah Science kullanıcısına yanıt
    Çok tatlılar la

• quote:

Orijinalden alıntı: BrianRoscoe

Biraz mantık ya Türkler de bulunan Sarı saç, mavi göz gibi özellikler slavlardan gelmiştir.

Türklüğün en büyük özelliği çekik gözdür. Hiç bir Asya ırkında renkli göz kendiliğinden bulunmaz Çinliler, Japonlar, Koreliler, Tunguzlar hiç biri renkli göze sahip değildir. Türklerde olan mavi göz ise rus(slav) karşımı ile ortaya çıkmıştır. Sınırda bulunduğumuz için

doğruları söyleyenleri pek sevmeyiz buralarda. işin aslı orta asya türkleri sarışın mavi gözlü ve 190dır.
  • Evet bazı anadolucu insanlar toplanmış yine.
    Bu insanlara göre Türk yoktur, Türk Yunanın Ermeninin Rumun (Evet ne gariptir ikisini bir gördükleri halde rum ve Yunanı ayrı yazarlar, sanırım daha güçlü olduklarını sanıyorlar) karışımıdır.

Ama yöneten melezdir, pe ki ya yönetilen?

Tabii ki hayır, sıradan bir Yunan'ın, hatta mübadele ile Anadolu'dan giden bir Yunan'ın bile soyunu Aristo'ya bağlarlar. Çünkü o saftır bunlara göre. Ermeni desen Kilikya Krallıklarına kadar soyu gider.

Ama Türk'ün soyunu değil Türkistan'a, Selçukluya Timur'a dayandırmasına bile rahatsız olurlar. Bunlara göre Türkler karışmıştır ama diğerleri saf kalmıştır.

Pe ki Türkler fazla oldukları halde size göre gensel asimile oldularsa, sizin o azınlıklarınız neden saf? Bugün bütün Anadolu medeniyetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanlar 2000 yılda hiç gensel karışmadılar mı?

Ayrıca o dönem siz herkes iç içe yaşayıp evleniyor mu sanıyorsunuz? Müslüman müslüman olmayandan sadece kız alır ki bu da çok yaygın değildir (Birazdan hanedanla kıyaslayan biri çıkar kesin). Ama ne desek boş size göre Türklük çorba. Evet, melez olabilirsiniz, Türk olmaktan nefrette edebilirsiniz ama Türk olanların kökenini bulandırmak niye?

• quote:

Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

quote:

Orijinalden alıntı: BrianRoscoe

Biraz mantık ya Türkler de bulunan Sarı saç, mavi göz gibi özellikler slavlardan gelmiştir.

Türklüğün en büyük özelliği çekik gözdür. Hiç bir Asya ırkında renkli göz kendiliğinden bulunmaz Çinliler, Japonlar, Koreliler, Tunguzlar hiç biri renkli göze sahip değildir. Türklerde olan mavi göz ise rus(slav) karşımı ile ortaya çıkmıştır. Sınırda bulunduğumuz için

doğruları söyleyenleri pek sevmeyiz buralarda. işin aslı orta asya türkleri sarışın mavi gözlü ve 190dır.

Soyumun yarısı Yörük diğer yarısı Orta Asya Türk'ü, ailemde sarışın mavi gözlü Atatürk'e çok benzeyen adam da var aynı zamanda benimde boyum 1.94 ve gözüm çekik sayılır. Hadi bakalım...
    Tarihi bilmeden tarihle ilgili konuşulmaz 10 defa tarif ettik Türk tipini

• sarışın da olabilirsiniz, 194 de.yani imkansız bir olay değil. Tahminimce geçmişinizde en az 1 adet slav bulunmaktadır.

• Bende Uygur Türküyüm, hafif çekik gözlü, siyah Saçlı ve kahverengi gözlüyüm, sakal bıyık fazla yok yani tam orta Asya tipi var bende. Zaten beni gören herkes memleket neresi diye soruyor. Annem yeşil gözlü ve biraz Anadolu insanına benziyor. Eşim de Uygur. Şimdi 3 tane Çocuğum var, en büyüğü oğlan tam bana benziyor, yalnız küçükken gözleri yeşildi şuan elaya döndü. ortancı kızım tam bir Kürt kızına benziyor. en küçük kızım ise mavi gözlü, kahverengi Saçlı, beyaz tenli tam bir Avrupa tipi var. Ben anlamadım bu işi, çok garip bir milletiz biz Türkler. Bu arada Uygurlar kazak Kırgız gibi çekik gözlü değil. İçlerinde tam Anadolu Türkler'ine benzeyen bir çok insan var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zimbabve milyarderi

sarışın da olabilirsiniz, 194 de.yani imkansız bir olay değil. Tahminimce geçmişinizde en az 1 adet slav bulunmaktadır.

Tahmin ile olmuyor o olay, sarışın mavi gözlü kişi Kıpçak. O Yüzden bilmeden konuşulmamalı diyorum. Slavlar ile Kıpçakların alakası yoktur yakın zamana kadar Kıpçakların Egemen olduğu bölgelerde Slav yoktur bile.

• Şu uydurma kelimeler de aramızdaki lisânî bağı bozuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.