Şimdi Ara

Orta Asyadaki Türklerle Olan Fiziksel Farklılığımızın Nedeni Nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
3
Favori
16.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?

Kardeşim sen kendini Türk kabul eder Türk gibi düşünürsen Türk sayılırsın bence fazlasını düşünmene gerek yok. Ha ben Türk olmak istemiyorum dersen bilmem

türk olmak istemez miyim la büyük bir gurur ne olduğumuzu da bilmek lazım

• quote:

quote:

quote:

ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?

Kardeşim sen kendini Türk kabul eder Türk gibi düşünürsen Türk sayılırsın bence fazlasını düşünmene gerek yok. Ha ben Türk olmak istemiyorum dersen bilmem

Ben de Karadenizliyim ama Türk'ten başkası olmak istemediğimden araştırmaya da gerek yok. Rum olup Pontusçuluk filan mı yapacaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de Karadenizliyim ama Türk'ten başkası olmak istemediğimden araştırmaya da gerek yok. Rum olup Pontusçuluk filan mı yapacaz

belli olmaz kuraruz bi lazistan

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Daha Batıda Laz grupları olsa da Lazlar Rize-Pazar'dan başlar.Rize civarı çok karışık Türko İslamlaşan Gürcü , Rum dolu ama Osmanlı arşivine inip büyük büyük dedenin adının Yorgo olduğunu öğrensen bile bu tamamen Yunan olduğun anlamına gelmez.Yunanlarda Bizans devrinde Osmanlıların yaptığı gibi asimilasyon yaptı tabi bu Ortodoksluk adı altında oldu.Hellenized Anatolians yazarsanız öğrenebilirsiniz.Trabzon-Rizeden göçmüş Rumların burun , yüz tipi Anakara Yunanlarından farklı.Ayrıca renkli gözlülük daha fazladır Pontus kökenlilerde.

https://www.google.com.tr/search?q=pontic+greeks&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pBQQVN_4Neb_ygPHgIL4CQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=931&bih=606#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zuGSzeAPSIX1pM%253A%3B7b8P-fH28AviuM%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.files.wordpress.com%252F2011%252F03%252Fdsc05652_22.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.wordpress.com%252F2011%252F03%252F25%252Fdid-you-say-%2525C2%2525AB-pontic-greek-%2525C2%2525BB%252F%3B800%3B557

Yani Pontuslular oranın yüzyıllardır yaşıyan yerli halkı ile koloni kuran Yunanların karışımı.Doğu Karadeniz çok karışık hocam DNA testi yaparak öğrenebilirsin hangi genden ne kadar yüzde taşıdığını.Ama şu kesin ki Türkiye'de en az Orta Asya - Mongloid geni taşıyan bölgelerden biri Doğu Kardeniz.

Ben Sinop'tan başlayıp Ardahan'a kadar olan kısımda Rum kökenlilerin olduğunu biliyorum. Birde bu DNA testi nasıl oluyor hocam? Yani nereye başvuracağız bu gen işiydi, kökeni öğrenmekti vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Daha Batıda Laz grupları olsa da Lazlar Rize-Pazar'dan başlar.Rize civarı çok karışık Türko İslamlaşan Gürcü , Rum dolu ama Osmanlı arşivine inip büyük büyük dedenin adının Yorgo olduğunu öğrensen bile bu tamamen Yunan olduğun anlamına gelmez.Yunanlarda Bizans devrinde Osmanlıların yaptığı gibi asimilasyon yaptı tabi bu Ortodoksluk adı altında oldu.Hellenized Anatolians yazarsanız öğrenebilirsiniz.Trabzon-Rizeden göçmüş Rumların burun , yüz tipi Anakara Yunanlarından farklı.Ayrıca renkli gözlülük daha fazladır Pontus kökenlilerde.

https://www.google.com.tr/search?q=pontic+greeks&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pBQQVN_4Neb_ygPHgIL4CQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=931&bih=606#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zuGSzeAPSIX1pM%253A%3B7b8P-fH28AviuM%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.files.wordpress.com%252F2011%252F03%252Fdsc05652_22.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.wordpress.com%252F2011%252F03%252F25%252Fdid-you-say-%2525C2%2525AB-pontic-greek-%2525C2%2525BB%252F%3B800%3B557

Yani Pontuslular oranın yüzyıllardır yaşıyan yerli halkı ile koloni kuran Yunanların karışımı.Doğu Karadeniz çok karışık hocam DNA testi yaparak öğrenebilirsin hangi genden ne kadar yüzde taşıdığını.Ama şu kesin ki Türkiye'de en az Orta Asya - Mongloid geni taşıyan bölgelerden biri Doğu Kardeniz.

Ben Sinop'tan başlayıp Ardahan'a kadar olan kısımda Rum kökenlilerin olduğunu biliyorum. Birde bu DNA testi nasıl oluyor hocam? Yani nereye başvuracağız bu gen işiydi, kökeni öğrenmekti vs.

http://shop.nationalgeographic.com/browse/productDetail.jsp?productId=2001246&gsk

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

Çünkü biz Oğuz Türküyüz Oğuzlar fazla çekik gözlü olmaz doğal bir şey bu... Biz batı Türkleriyiz... Moğolistan'a yakın olanlar daha çekik gözlü oluyorlar...

Güldürdün lan Gagauzlarda oğuz Türkü ama niyeyse slavlara benziyorlar

Önce üslubunu düzelt kardeş lise öğrencisi üslubuyla olmaz bu işler...

Normal Türkler fazla çekik gözlü olmaz geçmişteki Cengiz han bile ki o Moğol fazla çekik değilmiş... Şu anki Moğollar Çinliler ile karıştığı için onlara benzemiş...

Kaynak :

Gagavuzların çoğu hristiyan olduğu için slavlarla evlilikler yapmışlardır bu yüzden onlara benzemiş olabilirler...

Ona bakarsan kıpçaklar sarışın mavi gözlü olur onlara da mı slav diyeceğiz... Bir şey söylerken 2 kere düşünün

Al sana Batıdan Doğuya Türkler

Azerbaycan Türkleri :

Orta Asyadaki Türklerle Olan Fiziksel Farklılığımızın Nedeni Nedir?

Kazak Türkleri

Özbek Türkleri

Edit : Bir de milleti rum diye yaftalıyacağına kendine bir bak belki sende japon fln çıkarsın

Türklerde açık saç açık göz vardır az oranda olsa da.Evet dediğin kıpçaklar sarışın renkli gözlülükleriyle tanınır ama tarihi tasvirlerde çekik gözlü olarak gösterilmişlerdir.Karışmamış &100 Türk çekik gözlüdür , bu kadar net.Sarışın renkli gözlü olmak çekik gözlü olmaya engel değil.Türkler Moğollarla akraba ırkdır.Türklerin-Moğolların diğer çekik gözlü ırklardan en büyük farkı kayda değer oranda açık saç / açık göze sahip olmasıdır ve elmacık kemik belirginliğinin biraz daha fazla olmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeah Science -- 13 Eylül 2014; 17:53:58 >

• İklim şartları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Tasagil i tanimiyorsan yapabilecegim bir sey yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stadhouder

Atatürk diyor ki : kendini Türk hisseden herkes Türktur.

Bu nedenle benin annanem Moğol babam ingiliz teyzem komançi amcam tupi olsa da ben Türk hissediyorum Türküm.

Fiziksel özellik her şey değil

Benim kökenim de araplara dayanıyor galiba pek belli değil ama kendimi %100 Türk gibi hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamil611

quote:

Orijinalden alıntı: Stadhouder

Atatürk diyor ki : kendini Türk hisseden herkes Türktur.

Bu nedenle benin annanem Moğol babam ingiliz teyzem komançi amcam tupi olsa da ben Türk hissediyorum Türküm.

Fiziksel özellik her şey değil

Benim kökenim de araplara dayanıyor galiba pek belli değil ama kendimi %100 Türk gibi hissediyorum.

Alıntıları Göster
    Biraz mantık ya Türkler de bulunan Sarı saç, mavi göz gibi özellikler slavlardan gelmiştir.

Türklüğün en büyük özelliği çekik gözdür. Hiç bir Asya ırkında renkli göz kendiliğinden bulunmaz Çinliler, Japonlar, Koreliler, Tunguzlar hiç biri renkli göze sahip değildir. Türklerde olan mavi göz ise rus(slav) karşımı ile ortaya çıkmıştır. Sınırda bulunduğumuz için

• quote:

Orijinalden alıntı: BrianRoscoe

Biraz mantık ya Türkler de bulunan Sarı saç, mavi göz gibi özellikler slavlardan gelmiştir.

Türklüğün en büyük özelliği çekik gözdür. Hiç bir Asya ırkında renkli göz kendiliğinden bulunmaz Çinliler, Japonlar, Koreliler, Tunguzlar hiç biri renkli göze sahip değildir. Türklerde olan mavi göz ise rus(slav) karşımı ile ortaya çıkmıştır. Sınırda bulunduğumuz için

Alıntıları Göster
    Adaptasyondur kesin ve net
  • quote:

Kaynak ver.
  • Tamamen farklı baskın genlerin ortaya çıkmasından dolayı. Mesela babamın gözleri çekik ve elmacık kemikleri çıkıtır aynısı bendede var ama annemde yada 2 kardeşimde yok aynı kandanız 3 ümüze de baksan türk diyosun mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Slavlardan falan geçmiş değildir Kıpçak boyu hem öz Türktür hem de bulunduğu bölgede slavlar olmamıştır yakın bir tarihe kadar.
    Türklerin gözü aslen çekik falan değildir. Çekik göz her yerde aynı değildir. En doğuda bulunan gözleri gayet çekik olan gruplar Çinli ve Mançurlar ile karışmış boylardan meydana gelir.
    Türklerin 38 farklı. Boyu vardır ve dolayısıyla genetik çeşitlilik mevcuttur fakat Türk demek çekik göz demek değildir.

• Öyle bir ırk dedinki rusyada kazan var mesela zamaninda türktuler 1910 lar dan sonra artik butun nesiller bitbirine hirdi artik yeni dunyada irk olayi yok vatandaslik olayi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: umitmar48

Öyle bir ırk dedinki rusyada kazan var mesela zamaninda türktuler 1910 lar dan sonra artik butun nesiller bitbirine hirdi artik yeni dunyada irk olayi yok vatandaslik olayi var.
    Turkleri gozu çekik degil diyenler osmanlilarin yaptigi minyatur resimlerdeki turklerin hepsinin gozu çekik. italyan,yunan,ispanyol gibi akdenizlilere benzeyen anadolu halkidir.Orta asyadan gelen turkler artik Turkiyede azinliktir. Zaten yapilan arastirmalarda bunu gosteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Turkleri gozu çekik degil diyenler osmanlilarin yaptigi minyatur resimlerdeki turklerin hepsinin gozu çekik. italyan,yunan,ispanyol gibi akdenizlilere benzeyen anadolu halkidir.Orta asyadan gelen turkler artik Turkiyede azinliktir. Zaten yapilan arastirmalarda bunu gosteriyor.

Minyatürler her zaman çekik gözlü gösterir çok nadir de olsa birkaç istisna dışında. Padişahların çizimleri dahi öyledir. Ama gravürü veya portresi hatta fotoğrafı olan hiçbir padişahın gözü çekik değildir. Çizim tekniği ile ilgili birşeydir bu.
    Akıl var mantık var. Anadolu nüfusu 1 milyon bile değilken buraya 3 milyondan fazla Türk göç ediyor, nasıl azınlık oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Slavlardan falan geçmiş değildir Kıpçak boyu hem öz Türktür hem de bulunduğu bölgede slavlar olmamıştır yakın bir tarihe kadar.
    Türklerin gözü aslen çekik falan değildir. Çekik göz her yerde aynı değildir. En doğuda bulunan gözleri gayet çekik olan gruplar Çinli ve Mançurlar ile karışmış boylardan meydana gelir.
    Türklerin 38 farklı. Boyu vardır ve dolayısıyla genetik çeşitlilik mevcuttur fakat Türk demek çekik göz demek değildir.

Sen doğu Avrupa coğrafyasında gidip esmer tenli birini bulabilir misin? Ya da Afrikada sarı saçlı mavi gözlü birisini gerçi güney afrika cumhuriyetinde bulursun ama orasıda yıllar önce kolonileştirilmiş. Orta Asya'da da aynı şekilde Türklüğün belirtisi çekik gözlülüktür. Türkler Dünyanın pek çok farklı yerlerine yayıldılar ve gittikleri yerlerdeki milletlerin fenotipini aldılar. Ayrıca Kıpçaklar diyip geçmişsin anlatırmısın biraz Kıpçakların fiziksel özelliklerini görünüşlerini?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Sen doğu Avrupa coğrafyasında gidip esmer tenli birini bulabilir misin? Ya da Afrikada sarı saçlı mavi gözlü birisini gerçi güney afrika cumhuriyetinde bulursun ama orasıda yıllar önce kolonileştirilmiş. Orta Asya'da da aynı şekilde Türklüğün belirtisi çekik gözlülüktür. Türkler Dünyanın pek çok farklı yerlerine yayıldılar ve gittikleri yerlerdeki milletlerin fenotipini aldılar. Ayrıca Kıpçaklar diyip geçmişsin anlatırmısın biraz Kıpçakların fiziksel özelliklerini görünüşlerini?

Arkadaşım Kazaklara Kırgızlara hatta Hakasya taraflarına yani Sibirya tarafında yaşayan Türklere bir bak bakalım hangisinin gözü o şekilde çekiktir. Çekik denen göz Çin Japon Kore'ye ait tiptir. Türklerin gözü daha yuvarlaktır fakat göz kapakları yağlıdır, çekik gözden farklıdır. Çekik gözlü denen Türk grupları Çin ve Mançular ile karışmış olan gruplardır.
    Bizim dilimize çekik gözlü olarak yerleşmiştir hepsine çekik gözlü deriz ama farklıdır. Örneğin benim gözüm de o şekilde bakarsak çekik denebilir. Elmacık kemiklerim geniştir, ufak çok muntazam bir burna sahibim, gözüm çok ufak olmasa da çekiktir. Çünkü ailemin bir kısmı Oğuz bir kısmı Özbek'tir ama tamamen Türk aileden geliyorum. Yine de hala bozkırda yaşayan gruplar ile karşılaştırıldığında farklı duruyorum çünkü farklı boya mensubuz daha da önemlisi o grupların çoğu dediğim gibi Çin ve Mançu etkisi altında kalmıştır. Sarı ırka mensup olmayan bir millet sarı ırka özel bir tip ile aynı değildir yani çekik gözlülük gibi.
    Oğuz boyu en eski ve kalabalık boylardan biri olmasına rağmen Oğuz boyu çekik gözlü olmamıştır hiçbir zaman ki kökü batı Göktürk devletine dayanır. Türklerin klasik belli bir fiziki görünüşü yoktur çünkü boy boy ayrılan bir millettir. Sana gözü daha büyük biri güzel gözükmüştür ve onunla evlenmişsindir. Sonradan bu bir kültür halini alıp daha büyük gözlüler güzel gözükerek onlar ile evlenmek artarsa doğan çocukların gözleri de büyük olur. Aynısı tam tersi için de geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Yapılan araştırmalar derken?Türkiye de 70 milyon küsür insan var.Bu kadar insanın gen haritasını nasıl çıkaracaksın?Çıkaramazsın.Peki ne yaparsın?ÖZEL seçilmiş 1000(rakam temsilidir) kişi alırsın.300 ü rum 400'ü ermeni 100 ü kürt 100 ü de türk olur.Sonrada bu sonucu yayınlayıp Türklerin azınlık olduğu zokasını Türk insanına yutturmaya çalışırsın.Türkiye hakkında yapılan gen araştırmalarının hepsi bu ve benzeri şekillerde yapılır.Amaç ne peki?Eğer bir Türk olarak senin Orta Asya ile bir alakan olmadığını sana yuttururlarsa 2000 küsür yıllık tarihinden 1600 yılı söküp atarlar.Ne olduğu belirsiz bir millet olarak dünya milletleri arasında kendine bir yer ararsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.