Şimdi Ara

Orta Asyadaki Türklerle Olan Fiziksel Farklılığımızın Nedeni Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
16.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

Çünkü biz Oğuz Türküyüz Oğuzlar fazla çekik gözlü olmaz doğal bir şey bu... Biz batı Türkleriyiz... Moğolistan'a yakın olanlar daha çekik gözlü oluyorlar...

Bu dediğin doğru değil.

Türkmenistan Türkleri de Oğuz ama çekik gözlüler.Olmayan da var ama aradaki fark TR ile karşılaştırılamaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkmen_people

Ayrıca Toros civarında bazı Yörük yerleşimlerine gidersen çekik gözlülük farkını hemen gözlersin.Yörükler de Oğuz ve Vietnamlılarla felan peydahlanma ihtimalleri olmadığına göre çekik gözleri Türklük-Oğuzlukdan geliyor.

Birde şöyle bir ihtimal de olabilir,Moğollar Orta Asyayı işgal ettiler ya,oradaki Türklerle karışmışta olabilirler.Emin değilim ama çekik göz sanırsam. Askın gendi.Çünkü o zamanki devlet büyüklerinin resimlerine bakıldığında çekik gözden eser yok pek.Ama Anadolu Türkleri'nin karışmış olma ihtimali de var tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Karadeniz ve Ege bölgesi başta olmak üzere Türkiye de yaşayıp kendini Türk sanan çoğu insanda hatırı sayılır miktarda Yunan kanı var.

Çok var hocam Türkiye'de. Yunanların asla 15 Milyonluk nüfusu olamaz. Ki Yunanların çoğu Yunanlaştırılmış Arnavut,Ulah, Makedon, Türktür. Bunu da unutmamak gerek. Bence Türkler buraya gelişinde çok kız alıp vermiş bu Ermeni, Yunan, Arap vblerle.

Niye olamasın? Türkiye kurulduğunda 13 milyon nüfus vardı yunanistana sadece 1,5 milyon yunan buradan gitti yunan krallığının 3 milyon nüfusu ancak vardı.Biz buradan hristiyan türkleri bile göndermişiz onlar da müslüman yunanlıları buraya göndermiş.
    Nüfusun çok olması da güzel birşey değil.Türkiye şu an 40-50 milyon olsa harika olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 4 Eylül 2014; 21:10:48 >

• 70 Milyon Türkiye'ye oran ile gayet normal bence, ama 16 Milyon'unun Istanbul'da yaşaması kötü.

Ayrıca Nüfus Mübadelesinde Yunanistan az da olsa Müslüman Arnavutları ve Pomakları'da gönderdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leif Erikson -- 4 Eylül 2014; 21:14:46 >
  • quote:

70 Milyon Türkiye'ye oran ile gayet normal bence, ama 16 Milyon'unun Istanbul'da yaşaması kötü.

Ayrıca Nüfus Mübadelesinde Yunanistan az da olsa Müslüman Arnavutları ve Pomakları'da gönderdiler.

Demek ki o yüzden Bashkir bir kızla konuştuğumda senle ben aynı soydan geliyoruz demiştim hayır siz kendinizi Türk sanıyorsunuz ama sizde Yunan ve Arnavut kanı var diyordu.
  • quote:

quote:

70 Milyon Türkiye'ye oran ile gayet normal bence, ama 16 Milyon'unun Istanbul'da yaşaması kötü.

Demek ki o yüzden Bashkir bir kızla konuştuğumda senle ben aynı soydan geliyoruz demiştim hayır siz kendinizi Türk sanıyorsunuz ama sizde Yunan ve Arnavut kanı var diyordu.

doğruya doğru çünkü arnavutlar osmanlıya çok büyük hizmetler verdi, bu yüzden anadoluya yerleşti ve türkleştiler. hatta en son ayrılan ülke de arnavutluk oldu

ama abartı var, herkes de olacak diye birşey yok.

• her çekik gözlü türk değildir çok çekik olanlar moğollarla çin karışımı dır

yörükler bize en benziyenler
  • quote:

quote:

Yunan ve Arnavut kanı nasıl oluyor.Arnavutla Yunanın kanı saf mı ki direk Türk kanına karışıp yerleşsin.Kokteyl mi yapıyoruz burada.

• quote:

quote:

Kız kolpalamış.Türkiyedeki insanlar genetik olarak en çok buranın eski medeniyetleri oluşturan insanların genine sahiptir. ( Hitit , Frigya vs. ) Yunan kanı taşıma kısmen doğru olsa da tamamen doğru değil.Sadece Trakya , Egenin sahil kesimleri , Doğu Karadenizdeki bazı bölgelerde ciddi ölçüde Yunanlık vardır.Yunanlar da güçlü oldukları Bizans zamanında Anadolunun yerli halkını ortodoksluk adı altında asimile etmiştir.Arnavut geni taşıyıp Arnavutluğunu bilmeyen ise küçük bir azınlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeah Science -- 7 Eylül 2014; 16:19:58 >

• Öncelikle orta asya halklarının gözlerinin çekik olmasının sebebi iklimden dolayıdır ozamanlar genelikkle dağlık bölgelerde yaşanıldığından hava soğukdu buyuzden gözün altında yağ tabakası oluştu ve göz çekikleşti daha sonra bizler buraya geldiğimiz zaman hem iklimin etkisi hemde burda ki hint-avrupalılarla karıştığımızdan fiziken ayrılıklar başladı mesela bu bölgede yaşayan diğer türk halklarıda böyledir Azeriler gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murad.K

Öncelikle orta asya halklarının gözlerinin çekik olmasının sebebi iklimden dolayıdır ozamanlar genelikkle dağlık bölgelerde yaşanıldığından hava soğukdu buyuzden gözün altında yağ tabakası oluştu ve göz çekikleşti daha sonra bizler buraya geldiğimiz zaman hem iklimin etkisi hemde burda ki hint-avrupalılarla karıştığımızdan fiziken ayrılıklar başladı mesela bu bölgede yaşayan diğer türk halklarıda böyledir Azeriler gibi

Orta Asyadaki Türklerle Olan Fiziksel Farklılığımızın Nedeni Nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeah Science

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Penguin

Çünkü biz Oğuz Türküyüz Oğuzlar fazla çekik gözlü olmaz doğal bir şey bu... Biz batı Türkleriyiz... Moğolistan'a yakın olanlar daha çekik gözlü oluyorlar...

Bu dediğin doğru değil.

Türkmenistan Türkleri de Oğuz ama çekik gözlüler.Olmayan da var ama aradaki fark TR ile karşılaştırılamaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Turkmen_people

Ayrıca Toros civarında bazı Yörük yerleşimlerine gidersen çekik gözlülük farkını hemen gözlersin.Yörükler de Oğuz ve Vietnamlılarla felan peydahlanma ihtimalleri olmadığına göre çekik gözleri Türklük-Oğuzlukdan geliyor.

Direk olarak onunla alakalı birşey değil bu. Türkmenistan tamamen Oğuzlardan oluşmaz. Coğrafyası tamamen Oğuz coğrafyası değildir diğer boylardan çokça karışım vardır fakat batıya gittikçe İran ve sonrası Anadolu'da %95 Oğuz boyu mevcuttur ve buralarda çekik göz çok azdır.
    Benim ailem tamamen Türktür. Anne tarafım Yörük baba tarafımın büyük kısmı şehirli normal Oğuz mensubudur. Benim gözlerim de hafif çekiktir çünkü baba tarafımın bir kısmı tamamen Özbek'tir ve gözüm buradan gelir. Bunun dışında herzaman herkesin imrendiği ufak ve çok düzgün bir burna sahibim hatta birkaç kişi burnumu model alarak kendi burnunu yaptırmak istedi. Bu da Yörük tarafımdan gelir zira annemin de burnu çok güzeldir.
    Yani tip üzerinden şu şöyledir bu böyledir diye birşey söylenemez. O halde Kıpçakların Türk olmaması gerekiyor zira sarışın mavi gözlü bembeyaz adamlardır bunlar ve geneli çok güzel-yakışıklı olur. Fakat aynı şekilde sarışın mavi gözlü Oğuz da mevcuttur hatta sarışın mavi gözlü veya yeşil gözlü ama gözü çekik Oğuz veya Kıpçak olmayan Asya'da kalan boylardan insanlar da vardır.

Bunun temel sebebi Türk ırkı vardır fakat Türklük bir ırk değil Türklük bir millettir. Temel olarak son araştırmalara göre 38 farklı boy mevcuttur ve birçoğunun fiziksel özellikleri farklıdır.

Aynı şey Kızılderililer için de geçerli. Mesela daha orta ve güneyde olanlar Asya Türkleri gibi seyrek sakallı pek kıllı olmayan adamlardır. Fakat daha kuzeye özellikle Kanada ve Alaska civarına çıktıkça birçok Kızılderili boyunda gayet sakallı kıllı mıllı adamlara rastlarsınız. Bu karışmışlıktan değil kendi içerisindeki genetik farklılıktan meydana gelir.

• Atatürk diyor ki : kendini Türk hisseden herkes Türktur.

Bu nedenle benin annanem Moğol babam ingiliz teyzem komançi amcam tupi olsa da ben Türk hissediyorum Türküm.

Fiziksel özellik her şey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stadhouder -- 8 Eylül 2014; 22:59:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stadhouder

Atatürk diyor ki : kendini Türk hisseden herkes Türktur.

Bu nedenle benin annanem Moğol babam ingiliz teyzem komançi amcam tupi olsa da ben Türk hissediyorum Türküm.

Böyle anlamsız mesajlar atmadan bi konuyu okusan keşke.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murad.K

Öncelikle orta asya halklarının gözlerinin çekik olmasının sebebi iklimden dolayıdır ozamanlar genelikkle dağlık bölgelerde yaşanıldığından hava soğukdu buyuzden gözün altında yağ tabakası oluştu ve göz çekikleşti daha sonra bizler buraya geldiğimiz zaman hem iklimin etkisi hemde burda ki hint-avrupalılarla karıştığımızdan fiziken ayrılıklar başladı mesela bu bölgede yaşayan diğer türk halklarıda böyledir Azeriler gibi

Aynen katılıyorum iklim şartları etkili olmuş başka art niyet aramalarına gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakuda

quote:

Orijinalden alıntı: Stadhouder

Atatürk diyor ki : kendini Türk hisseden herkes Türktur.

Böyle anlamsız mesajlar atmadan bi konuyu okusan keşke.

çok uzun yazmış yarıya kadar okudum konuyla alakalı olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?
  • Bütün Antropoloji forumlarında takıldım , bizim bu resmi türk ırk tezini ipleyen hiç kimse yok.Genetik olarak Türkiyede Mongoloid-Orta Asya geni ortalama %10-15 DNA sonuçlarına göre.Bazıları yazmış önemi yok önemli olan hissetmek.Doğrudur , isteyen Türk gibi hisseder isteyen Kamboçyalı ya da Peru yerlisi gibi.Ama tarafsız antrolopojik araştırmalar bize tarih diye öğretilen tezlerin balon olduğunu gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-438F18891 -- 9 Nisan 2016; 16:19:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --Zero--

quote:

ben neyim acaba gözlerim çekik değil, burun bağımsızlığını ilan etmiş. rizeliyim. rum veya laz olabilir miyim. bu nereden öğrenilir ki?

Kardeşim sen kendini Türk kabul eder Türk gibi düşünürsen Türk sayılırsın bence fazlasını düşünmene gerek yok. Ha ben Türk olmak istemiyorum dersen bilmem

türk olmak istemez miyim la büyük bir gurur ne olduğumuzu da bilmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7E0863E7 -- 10 Eylül 2014; 12:09:23 >

• quote:

Daha Batıda Laz grupları olsa da Lazlar Rize-Pazar'dan başlar.Rize civarı çok karışık Türko İslamlaşan Gürcü , Rum dolu ama Osmanlı arşivine inip büyük büyük dedenin adının Yorgo olduğunu öğrensen bile bu tamamen Yunan olduğun anlamına gelmez.Yunanlarda Bizans devrinde Osmanlıların yaptığı gibi asimilasyon yaptı tabi bu Ortodoksluk adı altında oldu.Hellenized Anatolians yazarsanız öğrenebilirsiniz.Trabzon-Rizeden göçmüş Rumların burun , yüz tipi Anakara Yunanlarından farklı.Ayrıca renkli gözlülük daha fazladır Pontus kökenlilerde.

https://www.google.com.tr/search?q=pontic+greeks&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=pBQQVN_4Neb_ygPHgIL4CQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=931&bih=606#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zuGSzeAPSIX1pM%253A%3B7b8P-fH28AviuM%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.files.wordpress.com%252F2011%252F03%252Fdsc05652_22.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fnewgeorgianyouth.wordpress.com%252F2011%252F03%252F25%252Fdid-you-say-%2525C2%2525AB-pontic-greek-%2525C2%2525BB%252F%3B800%3B557

Yani Pontuslular oranın yüzyıllardır yaşıyan yerli halkı ile koloni kuran Yunanların karışımı.Doğu Karadeniz çok karışık hocam DNA testi yaparak öğrenebilirsin hangi genden ne kadar yüzde taşıdığını.Ama şu kesin ki Türkiye'de en az Orta Asya - Mongloid geni taşıyan bölgelerden biri Doğu Kardeniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.