Şimdi Ara

orman kadastrosu, hazine kadastrosu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı sormak istediğim sorular var, yardımcı olabilir misiniz?

• orman kadastrosu, hazine kadastrosu hakkında

bu ne anlama geliyor, ormana müdürlüğü kadastrosuna ait bir yer mi yoksa devlet hazinesine ait bir yer mi? bu bilgiyi açıklayıcı bir şekilde göremedim yada ben yanlış yerlere baktım bulamadım: bilgi verebilecek konuya hakim olan bir kişiden/kişilerden yardım talep ediyorum

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    Ogm de çalışıyorum kadastro biriminde.burası resmi olarak orman değil.ancak uydu görüntüsünde altında meşelik varsa parsel sorguda belirtildiği şekilde,o zaman fiili olarak ormandır.bağlı orman bölge müdürlüğü tahsisen ormana dönüşmesini istemiş olabilir araziyi görmeden net bir şey söyleyemiyorum.
    Ve niteliği ormanda olsa hazine arazisi oluyor.sadece tapusu orman bölge müdürlüğü adına çıkartılıyor o kadar.
    Şuanda bu yerin niteliği meşelik olduğu için hazine arazisi.ancak tapusu bağlı milli emlak birimi adına kayıtlıdır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yanıtınız için teşekkürler; hazine olan bir yer ise orman olarak orman kadastrosuna tahsis edilmiş mi demektir anladığım kadarı ile orman kadastrosu olabilirde olmayabilirde doğru mu anladım? tam resmi sansürlü olarak gönderebilirim isterseniz

• Tapu kaydındaki "Nitelik" kısmında "Meşelik" ibaresi, taşınmazın üzerinde meşe ağaçlarının yoğun olduğu bir alan olduğunu ifade ediyor. Ancak mülkiyet açısından tek başına yeterli bilgi vermiyor. Bir taşınmazın Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olup olmadığını veya Hazine'ye ait olup olmadığını anlamak için "Malik" (Sahip) kısmının incelenmesi gerekyor. Eğer malik kısmında Hazine yazıyorsa, taşınmaz devlet mülkiyetindedir ve tahsis durumuna bağlı olarak yönetilebilir. Eğer Orman Genel Müdürlüğü adına kayıtlıysa orman kadastrosu kapsamında olabilir ve Orman Kanunu'na tabi olabilir.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkür ederim, ""Malik" (Sahip) kısmının incelenmesi gerekyor"

bu bilgiye nasıl ulaşabiliriz? bunu soruyorum çünkü başıma bir olay geldi ve bu olayın üstüne gitmeye karar verdim; kısacası orman muhafaza memurunu ve orman şefini savcılığa suç duyusunda bulunacağım için kesin bilgi gerekiyor bu bilgiyi elde edersem direkt olarak savcılığa iddianemeyi hazırlayıp vereceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamblue35 -- 17 Şubat 2025; 12:23:57 >

bir de sayın avukatım ben tarlamın yerini uydudan belirlemek için tapu kadastroya bağlı özel şirketlerden yer(konum) belirlemek için kazık çaktırmıştım bu şirketler bu dediğim meşeliğin ormana ait mi yoksa hazineye ait mi olduğunu bana söyleyebilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Meşelik ibaresi, kadastro çalışması neticesinde nitelik olarak belirlenmiş.

Üzerinde meşe ağacı dahi olmayabilir. Bu çok önemli bir detay değil.

Genel olarak TKGM orman idaresine kayıtlı taşınmazlar çok büyük adalarda olur. Metrekare olarak oldukça hacimlidir.

Sizin taşınmazın hangi idare ya da kişi mülkiyetinde olduğu bu kayıtlarla belirlenemez.

Keza bu alan hazine adına tescilli, sizin adınıza kadastro tespitli, orman adına tescil davalı bir yer bile olabilir.

Bunu bilmenin en iyi yolu, taşınmazın sicil kayıtlarının olduğu tapuya giderek, kayıtları incelemektir.

Mülkiyete göre ilerleyen safhalar düşünülür.

Bir avukata danışın.

• Kerros kullanıcısına yanıt

hocam başıma gelen olay ile meşelik olan yer farklı unsurlar, meşelik olan yer bana ait bir konu içermiyor ama başkasının o yerde bir yapısı bulunuyor ben örnek olması amaçlı bana yapılan haksızlığı göstermek için orman muhafaza memurunu ve orman şefine karşı bana karşı kamu davası açtırdıkları için karşılık vermek istiyorum, bu şu demek; benim yasaya karşı haksız olduğumu görüp bana işlem başlatıyorlarsa bu meşelik olan yerde de bana benzer bir işlem yapmadıkları, görmezden geldikleri yani görevini kötüye kullandıkları için onları savcılığa bildirmeyi düşünüyorum; benim dava konuma istinaden tam olarak istediğim cevabı bulabilirsem burada sizlerle paylaşırım çekincelerim var o yüzden her şeyi de paylaşmak istemiyorum alabileceğim sağlam bilgiler olursa bana yapılanı da yanlarına kar bırakmayacağım gerekirse de yargıtaya kadar bu konu gidecek hakkımı arayacağım... tapu kadastro dairesine gitmem gerekiyor doğru anlamışmıyım? bu bilgiyi bana alenen verebilirler mi? vermezlerse ne yapmam gerekiyor almak için yol gösterir misiniz?

Bir taşınmazın malikini öğrenmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne veya ilgili tapu müdürlüğüne başvurarak ada, parsel bilgileri ile resmi kayıt sorgulaması yapılmalı. ayrıca, kadastro müdürlüğünden taşınmazın orman kadastrosuna tabi olup olmadığı veya Hazine’ye ait olup olmadığı bilgisi alınabilir. Özel kadastro firmaları yalnızca sınır tespiti yapabilir, ancak orman veya hazine mülkiyetine dair resmi bilgi veremezler. Eğer orman muhafaza memuru veya orman şefinin hukuka aykırı işlem yaptığına dair somut delilleriniz varsa, tapu ve kadastro kayıtları, harita ve sınır tespit belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz savcılık resmi yazışmalarla malik ve mülkiyet statüsünü tespit ederek soruşturma başlatabilir.

evet sayın avukat bey; hukuka aykırı işlemi şu şekilde size izah edeyim; biz küçükbaş hayvancılık işi ile uğraşıyoruz; hayvan barınağımızın yerini yaparken tapumuzu elimize almadığımızdan sonradan edindiğimizden orman sınırı içerisine yapmış bulunduk tabi o zamana kadar tapu kadastro uygulamasından da haberimiz yoktu, sonradan öğrenmiş bulunduk; bu hatayı yapmamızdaki en büyük etkende yanlış tapu almamız oldu ilk aldığım tapu şuan hayvan barınağımızın olduğu tapunun yanı başındaki bir tarlaya ait 1 dönümlük bir parsel idi bunu bir yıl sonra öğrenebildik, sonrasında da asıl barınağımızın olduğu yerin tapusunu aldık ama iş işten geçti biz orman sınırının içine hayvan barınağını yapmış bulunduk en başta tapu alanımızın daha kısıtlı olduğunu bilseydik sınır ağacımız diyerek orayı sahiplenip hayvan barınağımızı yapmazdık bu birinci kısım, ikinci kısım ise hadi biz bu barınağı bilmeden yaptık ama orman sınırları içerisine hiç tapusu olmayan yanı başımızdaki belki 40 yıldır küçük baş hayvancılık ile uğraşan köyümüzdeki bir kişinin de orman içerisinde hayvan barınağı mevcuttu! ve bu adam fillen de 1.5 bilemediniz 2 dönüm araziyi(orman arazisini) içerisinde hayvan barınağı da olmak üzere kullanmasını geçtim etrafının da avlusunu(sınırı) belirleyerek 2023 yılına kadar kullanmaya devam etti ki bu bizim hasmımız olur bu adamı ben ormana şikayet etmiştim böylelikle bizim yerimizin bir kısmının orman sınırları içerisinde olduğunu öğrendik sonrasında da olaylar gelişti ve ben kamu davasına maruz kaldım bu adam hakkında herhangi bir dava konusu olmadı: şimdi olay şu; ben bu şikayet ettiğim adamın hayvan barınağı artık kullanılmaz halde fakat hayvan barınağı hala yerinde duruyor çevirdiği orman yeri tapu kadastro uygulamasından bakıldığında orman içerisinde ama yakınına gittiğinizde bölünmüş bir tarla gibi duruyor, yani bu adam burayı eskiden beri benimseyip kullandığı açıkça ortada sınır ağaçları bile bunu söylüyor bildiğiniz tarla olmuş, üçüncü kısım ise bu ilk paylaştığım en üstteki meşelik: orman alanı mı yoksa hazine alanı mı mevzusu, bu başka bir adama ait hayvan barınağının olduğu yer, niteliği meşelik görünüyor, kısaca özetlemek gerekirse savcılığa iki adet iddianame ile gideceğim birincisi yıllardır devletin ormanını kullanmış adama, benim gibi hiç bir şekilde bir dava konusu açılmadığından, ikincisi ise halen aktif olarak o dediğim meşelikteki hayvan barınağını kullanan kişi eğer orman alanı ise hayvan barınağının olduğu yer orman memurlarının ve şefinin buna göz yumduğundan bunu ikinci iddianame olarak savcılığa bildireceğim bu yerleri orman memurları bildiği halde hiç bir işlem yapmadıkları için haklarında devletin verdiği yetkiyi kişiye göre adam kayırdıkları/yetkisini kötüye kullandıklarını için şikayette bulunacağım, madem ortada bir suç unsuru var bu benim için değil her kes için geçerlidir, bu konu hakkında çok uzun yazdım avukat bey fakat başımdan geçen tüm olay bundan ibaret: bu arada hayvan barınağımız için yeni malzemeler alarak kış başlamadan önce yeni hayvan barınağımız inşasına başlamıştım ama kendi traktörümüz iş gücümüz yetersiz geldi yetiştiremedik kış bişmesini bekliyorum, havalar düzelsin mahkeme sonuçlanana kadar hayvanlarımı kendi tapu alanıma geçirmek için acele edeceğim şimdilik hala kullanmaya devam ediyoruz eski yerimizi, savunmamızda bunu bildirmiştik bu iş zaman alıyor diye; durum bundan ibaret

• Anlattığınız durum hukuki açıdan birkaç farklı boyut içeriyor ve savcılığa sunacağınız iddianamelerde dikkate almanız gereken hususlar var. Haksız uygulama ve eşitlik ilkesine aykırılık. Eğer sizinle benzer durumda olan bir kişiye karşı herhangi bir işlem yapılmazken size kamu davası açıldıysa, bu hukuki eşitlik ilkesine ve tarafsızlık ilkesine aykırı bir uygulama olabilir. Orman alanlarının korunması ve yetkililerin görevi kötüye kullanması: Eğer orman muhafaza memurları ve şef, belirli kişilere göz yumarak devletin orman arazisini şahsi kullanıma bırakmış ve buna rağmen size işlem yapmışsa, görevi kötüye kullanma veya ihmal kapsamında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Meşelik alanın statüsü Bu alanın Hazineye mi, yoksa orman kadastrosu içinde mi olduğu konusunda resmi kayıt gereklidir bu nedenle Tapu Kadastro Müdürlüğüne veya Orman Genel Müdürlüğü’ne yazılı başvuru yaparak belgelendirmeniz gerekir. Mevcut barınak ve taşınma süreci Savunmanızda, barınağı yanlışlıkla orman alanına yaptığınızı ve tapu alanınıza taşınmak için fiili olarak çalışmalara başladığınızı, ancak kış şartları nedeniyle sürecin uzadığını belirttiğinizde, bu iyi niyetli hareket ettiğinizi gösterir ve lehinize bir durum oluşturabilir. İddianamenizi hazırlarken bu konulara odaklanmanız ve hukuki eşitsizlik, kamu zararına sebebiyet ve görevi kötüye kullanma gibi temel iddialarınızı net bir şekilde sunmanız önemlidir.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, ilk işim tapu kadastro dairesine gidip bu meşelik alalanın kime ait olduğunu öğrenmek olacak havalar düzelince ilk yapacağım şey tapu dairesinin yolunu tutmak, örnek bir dilekçe tapu dairesinde var mıdır yoksa sizden alabilme imkanımız var mıdır avukat bey?

Merhaba dilerseniz profesyonel hukuki destek verebiliriz.

bana ne kadara mal olur? ve nasıl bir destek sağlayabilirsiniz?

Dostum öncelikle yaşadığın yere en yakın orman bölge müdürlüğüne git.kadastro ve mülkiyet şube müdürlüğünü bul.hangi parselle ilgili sıkıntın varsa o yerin kesinleşmiş orman sınırları içinde kalıp kalmadığını sor,kesinleşmiş orman sınırları içinde kalıyorsa yapılacak bir şey yok.vatandaş parseli bile olsa söke söke alırlar.

Kesinleşmiş orman sınırları içinde kalmıyorsa bu parselin tahsisen orman olarak istenip istenmediğini sor.tahsisen istenen yerler 5 sene sonrada ormana dönebilir çünkü.

Tapuya gitmeden önce bu dediğimi yap,kafanda netleşir yapacağın işlemler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam teşekkürler cavabınız için, benim kendi tarla sınırım ile ilgili bir sorunum yok hali hazırda yeni hayvan barınağımın yeri tarla sınırımın içerisinde kuruldu gps yardımı ile tarla sınırımı tapu kadastroya bağlı özel bir şirkete tastiklettirdim şu anda barınağımın çatısı hazır ama kış şartları nedeni ile kenarları çevrilmedi kendi traktörümüz olmadığı için rica minnet ile ancak o kadar yaptırabildim sadece bana yukarıda avukatın dediği gibi orman şefi ve orman muhafaza memuru tabiri caizse katakulliye getirmeye çalıştılar, ben bunları yanlarına bırakmamak için bulunduğum yere yakın bir yerde meşelik içerisinde hayvan barınağı olduğunu biliyorum; adamın 50metre uzunluğunda hayvan barınağı varsa meşelik alanı içerisinde kalan kısmı belki 35-40 metre, bunu yazıyorum ama savcı keşfe geldiğinde eğer bu adamlar haklarında çok fazla bir cezaya hükmetmezse diye bu dediğim meşelikteki barınak yerini bu adamların ne kadar yanlış iş yaptığını tastiklemek amaçlı olarak ikinci iddianame olarak savcının önüne getireceğim, yani bir nevi bu adamları bu meslekten ihraç ettirmek istiyorum çünkü benim ekmeğimle oynamaya kalktılar bende onların ekmeği ile oynayacağım...

Hukuki destek kapsamında, dilekçenizin hazırlanması, başvurunuzun reddedilmesi halinde itiraz yolları, savcılığa sunacağınız suç duyurusunun delillerle güçlendirilmesi konularında danışmanlık sağlayabiliriz

• selamlar, bu gün bana bir tebligat verildi; bu tebligatta 10 gün içerisinde kişisel eşyalarımın boşaltılmaması halinde hukuki ve cezai işlem tüm sorumluğu tarafınıza ait olacaktır diye bilgilendirildim, e-devletten baktığımda bana duruşma günü ve keşif günü verilmiş, duruşma kararı belli olmadan 10 gün içerisinde bana yaptırım uygulanır mı bunun bilgisini almak istiyorum sizlerden?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.