Şimdi Ara

Orjinal Xp Home Edition Lisans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, okulumun verdiği laptopumda kullandığım orjinal Xp home editionum var. Yeni bir laptop alacağım ve içinde Vista olacak. Duydum ki, bir lisans birden fazla bilgisayarda kullanılamıyor. Peki var olan laptoptan uninstall edip, yenisine yüklesem bir sorun olur mu? Yoksa Xp için ayrı lisans mı almam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

• bak şimdi eski laptopdaki lisans ile makinayı yükle ondan sonra senden etkinleştirme isteyecek tel den etkinleştirme de sonra 08002113939 ara oradan telefon kodlarını gir etkinleştirmiyecek sonra müşteri temsilcisine bağlan makinam arıza yaptı de anakartı değişti de ondan sonra sana sorucaklarına cevap ver sonra sana onay kodlarını vericektir ama biraz inandırıcı olman lazım bu şekilde çok makina yükledim ben
  • Hımm, yanıt için teşekkürler. Ama teknik serviste yükleteceğim ben. Dolayısıyla onlara bunu teklif edemem sanırım. Olmazsa ilerde bir xp lisansı alırım diyorum ama gittikçe vista popülerleşiyor. Vista kullanmak benim için sorun değil ama yavaşlatır diye korkuyorum yeni bilgisayarı. Ne dersiniz?
  • ileride alamassın xp çünkü satışı durduruldu ancak elinde olanlar satıyor her servis yapmaz ama teklif et yaparmı belli olmaz biz yapıyoruz mesela çok isterse mşt
  • Slm

Yapmanız gereken yeni bir işletim sistemi lisansı almaktır cunku eski bilgisayarınız ustundeki standart oem lisans oldugunu tahmin ediyorum Oem lisanslar ait oldukları bilgisayar için kullanılabilir.Bir cok makinede kullanmak istiyorsanız yani bundan sonra alıcagınız makilerde de (aynı anda 5-10 bilgisayarda kullanamazsınız yani) Box urunler almak zorundasınız.Simdi ufacık bir ayrıntıya daha giriyim

Oem Lisanslar = Sadece yeni bir bilgisayar ile birlikte verilir ve aynı faturda gozukmek zorundadır.
    Box Lisanslar = İstediginiz sekilde alabilirsiniz Fiyatlar cok yuksetir.400$ fazla bir meblayı gozden cıkartın
    Open lisanslar = Kisiye yada firmaya ozel lisanslardır Min 5 adet alma zorunlugunuz vardır.

not: Belirtmek istiyorum Yeni alıcagınız notebook u alırken lisans isterseniz home veya Pro daha ucuza alırsınız (aynı faturada gorunur ve Oem olur) Ha yok sonra almak isterseniz lisanslama kiti dedigimiz lisansdan almak zorundasınız buda daha pahalı olan cozum yoludur ve İsletim sistemi olarak sadece Pro alabilirsiniz.Eger alma niyetiniz varsa bilgisayarı alırken almanızı oneririm.

Xp nin satısı durmus degil Dogru adrese giderseniz istediginiz urunu temin edebilirsiniz.

Microsoftu kandırma yolunu kullanmak size kalmıs ben onermek cekirge herzaman sıcramaz.

SAYGILARLA

• Evet bendeki Oem lisansmış. Alacağım laptopta Vista Home olacak. Şimdilik kullanmayı düşünüyorum. Bir süre sonra sorun yaşarsam, gidip bir orjinal Xp alabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.