Şimdi Ara

Orjinal Olmayan bir Ftp Programı Kullanmak tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşım orjinal olmayan bir ftp programının dosya internete atılırken kod gömdüğünü ve bu yüzden sitenin hacklenmesinin mümnkün olabileceğini söyledi.Böyle birşey mümkün mü? İe'nin ftpsini kullanmak zaman açısından uzun sürdüğü için ben de ftp programı kullanıyorum.Acaba ie'den mi dosya atsam ?

• :)

programlarin lisansiz kullanimi engellemek icin yaptigi icin turlu oyunlar var, ne desem bos :).

ama IE nin ftp ozelligi cok kotudur (acil durumlarda is gorur)

En guzeli Filezilla Client, hem free hemde alemde en cok kullanilan programdir.
  • arkadaşın söylediği henüz tespit edilmemiş birşey
    ama mümkün.
    sitenin kodlarına bulaşabilen virüsler var(virüs değil aslında trojan)

bununla beraber program cracklerine virüs konulması sıkça yaşanan bir olay.

mesela adobe photoshop cs4 programının mac versiyonunun crack dosyasına atılan bir bot'dan binlerce kişi etkilendi.

sonuç olarak bu crack'leri adobenin sitesinden indirmiyorsun kimse garanti vermiyor.

hatta durum torrent için bile aynı. bazı filmlere bile seed olup virüs atanlar var (mov dosyalarının link açma özelliğinden faydalanarak)

lancelot'un dediği gibi filezilla kral programdır. eskiden blaze ftp kullanırdım o projeyi sonlandırdıkları için filezillaya geçtim.

cuteftp kadar yetenekli fakat ondan çok daha hafif ve hızlı
  • windows gezgini yetiyo vallahi
  • Benim bildiğin kadarıyla tüm dünyada satılan programlara kod gömmek hem yasak hem de etik değil. Nitekim programlar işi bilen ya da sadece işi gücü kodlara bakmak olan nice insan tarafından inceleniyor. Eğer bir firmanın yapmış olduğu FTP programında gömülü kod ya da kodlar bulunursa bu hem markayı hem de ürünün güvenini bir hayli sarsar.

Özetle, kullan gitsin. Takma kafanı böyle şeylere.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.