Şimdi Ara

Orjinal cd calara amfi+bass baglamak(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle iyi forumlar. Benim kafami karistiran iki tane soru var. Oncelikle arac 2011 model opel astra 1.3cdti sedan.

1) Aracin orjinal cd calari ve hoparlorleri degistirmeden amfi ve subwoofer baglanabilirmi orjinalligini bozmak istemiyorum, daha sonrada sokup eski haline getirilebilirmi ?

2) Bazen uzun yol yapmamiz gerekiyor yani bagaji kullanmamiz gerekiyor sistem
    Baglandiktan sonra subwoofer ve amfiyi kolay sokup daha sonrada baglayabilirmiyim. Yoksa kurum yapildiktan sonra sokup takamazmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstedikleriniz kolayca yapılır yalnız amfi araca monte edilip subwoofera soketli bir bağlantı konulur. Amfi küçük bir model tercih edilip bagajda bir yere gizlenir veya koltuk altına.

Hi level input girişe sahip bir amfi alırsanız direk teybin hoparlör çıkışlarından ek kablo ile amfiye giriş yapılır veya kaliteli bir çevirici ile(line out converter) RCA çıkışı elde edip RCA ile amfiye giriş yapılır.

İyi bir ses sistemi montajı yapan bir dükkân istediklerinizi yapabilir.

• burak9006 kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim. Amfi aracin bagajina veya baska bir yere montelense sorun olmaz. Tek sorun subwoofer cunku bagaji kapliyor. Yani iyi bir yerde orjinal teyibi degistirmeden bu sistem baglanabilir ve ben daha sonra subwoofer'i sokup cikarabilirim oylemi ? Peki alacagim ses dusuk kalitedemi olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: geldegelirix

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Amfi aracin bagajina veya baska bir yere montelense sorun olmaz. Tek sorun subwoofer cunku bagaji kapliyor. Yani iyi bir yerde orjinal teyibi degistirmeden bu sistem baglanabilir ve ben daha sonra subwoofer'i sokup cikarabilirim oylemi ? Peki alacagim ses dusuk kalitedemi olur ?

Evet dediğiniz sistem çok zorlanmadan kurulabilir zaten bu şekilde kurulum yapan çok. Kaliteli bir çevirici ya da hi level girişli amfi ile fazla kayıp olmaz yalnız ana ünite ne kadar kaliteli ise o kadar kalite alacaksınız yine de.

Güçlü bir subwoofer kullanırsanız hoparlörlerin sesini fazla açacaksınız yüksek seste de aracın kendi hoparlörleri sesi bozacak biraz. Tavsiyem ses kalitesine yönelik markaların gücü pekte fazla olmayan sq(ses kalitesine yönelik) subwoofer larını tercih etmeniz. Focal hertz helix morel gladen rockford gibi markalar bakabilirsiniz.

• burak9006 kullanıcısına yanıt
    Peki orta halli subwoofer ve amfi nekadara patlar sizce ?

• Merhaba. Bende de Astra H Gtc var. Ben de aynı sizin gibi bir sistem yaptırdım.
    Aracın orijinal hoparlör ve teybini ellemeden yalnızca amfi ve subwoofer taktırdım. Teybin modeli CD 30.
    Bu iş için Ankara'nın bilinen 2-3 montajcısından birini tercih ettim. İsterseniz özelden adını da verebilirim. Kasaplara arabanızı elletmeyin.
    Teybin arkasına bir dönüştürücü takılıyor sadece. Onun dışında sisteme müdahale yok.
    Ben kullanılacak malzemeleri tamamen ustaya bıraktım. Sen hangisi iyi olur diyorsan onu kullan dedim. Çünkü benim pek bi bilgim yoktu bu konuda. O da bana bırak dedi.
    Beklediğimden çok çok fazlasını aldım diyebilirim. Çok çok iyi oldu. Bass ayarlarını teypten kısıp amfiden açınca orijinal hoparlörler zarar da görmüyor. Bass'ı direk subwooferdan alıyosunuz.
    Subwoofer+kabin, amfi, dönüştürücü, kablo ve işçilik eklendiği zaman ortalama 500 TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Uzun yola çıkacağınız zaman subwoofer'ın soketlerini çıkarıp bagajdan alabilirsiniz. Bu durum benim için de önemli. Aman soketten çıkardığınız kablolar birbirine temas etmesin ama.

• erAn_ kullanıcısına yanıt
    Ilginiz icin tesekkur ederim teybin modelleri ayni cd 30. Yaptirdiginiz yerin ve onerdiginiz mekanlari ozelden yazarsani sevinirim cunku dediginiz gibi kasap cok bende ankaradayim. Kullanilan amfi ve subwooferin ismini burdan yazarsaniz belki baskalarininda isine yarar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A/d/s 8000.4 amfi ve Xetec 1000w subwoofer. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.