Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtici pinginiz böyleyse yurtdışı kaç acaba. Online oyun oynayamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanbb

Yurtici pinginiz böyleyse yurtdışı kaç acaba. Online oyun oynayamazsınız.
    Doğu karadeniz'de oturduğum için normal gibi bizim için. Türknet'te bu 45-50 arasıydı.

Online oyun olarak rainbow oynarım pingim 62-72 değişiyor. Bazen 75-80 lere vuruyor. Server farkı.
  • Türknet hız testi sonucu. modem ac88u kablo ile test yaptım.

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU
  • ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

8 tanımlamışlar max 14 olduğu için. 16 yapın dedim. Daha tam test edemedim. Jitter yüksek çıkıyo ama... Hız testini wifi ile yaptım.

Ayrıca alt sokakta vdsl olmasına rağmen vdsl bağlayamıyoruz dediler. Tek tesellim cgn ip olmaması.

• Altyapım 91 mbps kaldırıyor ve 100 mbps tanımlı. Müşteri hizmetleri nin ve modem içinden bakılınca ulaşan hız 93 mbps. Buraya kadar herşey normal.

1. Modemin yanından (2.4 ve 5 ghz bandında) wifi ile aldığım hız 75-80 mbps ve bu da normal ama modemden uzaklaştıkça hız aşırı kayıp veriyor. Mesela arada tek duvar olursa 2 diş çekimle 20 mbps nin altına düşüyor. Modem Linksys x6200 modeli ve kaliteli.

2. Alt katta yine kaliteli bir ap/repeater sinyal genişletiyor. 4 adet 5 dbi antenli ve 2.4/5 ghz ac yayınlı. Repeater in yanında yine sorun yok sayılır 50 mbps hız var ama evvelden Turknette iken yukarıdaki asıl modemin yanındaki hız gibiydi. Kayıp olmuyordu hatta repeaterdan 2 kat aşağıya yani ana modemden. 3 kat aşağıya bile insem hız 80 lerden 20-30 mbps ye anca inerdi... Ne yapılabilir, şimdi bana 50 mbps hız tanımlayın desem sinyal gücü uzaklaşsam bile stabil kalır mı acaba?

• ibrahimakinci kullanıcısına yanıt
    Wi-fi da aldığınız hızın modeme tanımlanan hızın stabilitesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum hocam.Belki civarınızda değişen bi kaç şey olmuştur.Hız testi yaptığınız zaman eğer bi elektrik makinası çalışıyorsa örneğin; çamaşır makinesi wi-fi sinyalinin kalitesini düşürecektir.Wi-fi ayarlarına bi bakın derim.

şu linke bi göz atabilirsiniz:
    Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    En İyi Wi-Fi Ayarı Nasıl Yapılır? - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/en-iyi-wi-fi-ayari-nasil-yapilir-70870

• Ben de wifi hızımın modeme tanımlı hız ile alakası yoktur diye düşünüyordum ama yine de müşteri hizmetlerini arayıp hızımı 50 mbps ye sabitlettirdim ve herşey stabil oldu. Müşteri hizmetleri 91 mbps olan altyapıya 100 tanımlandığında snr margin (sinyal gücümün) 8 e düştüğünü ve 50 mbps hız tanımlanınca 8 den 24 e çıktığını söyledi... Eve geldim aynı testleri wifi ile yapınca şu değerler çıktı. Yani herşey daha stabil. Modemden uzaklaşsam da hızım anormal derecede düşmüyor.

Anamodemin yanında 49 mbps. (wifi)

Bir alt kattaki repeaterin yanında 47 mbps (wifi)

Repeaterin 2 kat altında 37 mbps (wifi)

Şu anki stabillikten memnunum, sayfalar daha hızlı açılıyor gibi geldi ve bakalım 100 mbps tanımlı iken günde 7-8 defa yaşanan kopmaları zaman gösterecek

• Arkadaşlar merhaba.Oris fiber kullanan arkadaşlar Athens Ote s.a serverdan hız testi yapabilirmi.
  • Athens serverini niye istediniz? Upload 4 ten 5 e çıktı ama pingde 6 dan 113'e fırladı :) download aynı 47

• ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

• Upload 4 ten 5 e çıktı ama pingde 6 dan 113'e fırladı athens serverini niye istediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimakinci -- 6 Ekim 2018; 1:33:2 >
  • 1-2 gün içinde oris yada netspeed den birini bağlatacağım. Oris in 100 mbps hızı ve sınırsız olması cezbediyor. Fakat; bu hız tam kapasiteye yakın alınıyormu ve müşteri hizmetleri konusunda hangi firma daha önde acaba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doggymania kullanıcısına yanıt
    Sözlü taahhüt verdiğiniz anlamına geliyor.

• Forum hiç aktif değil, anlaşılan oris'de olanların çok büyük çoğunluğu sıkıntı yaşamıyor veya sıkıntıyı müşteri hizmetleri ile kısa zamanda halledebiliyor :) Turknetin face grubunda bile hergün pekçok paylaşım dwvam ediyor.

O zaman ben birşey sorayım?

Daha evvel hiç ip tv kullanmadım. İp tv izlemek için kaç mbps hız lazım ve aşağıdaki şartlarda sıkıntı olur mu?

1 telefon (muhtemelen youtube)

1 tablet (10 yaş oyunları/pubg vs)

1 laptop (animasyon vs)

1 laptop BU İP TV OLAN.

Hızımız 50 mbps

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimakinci

Forum hiç aktif değil, anlaşılan oris'de olanların çok büyük çoğunluğu sıkıntı yaşamıyor veya sıkıntıyı müşteri hizmetleri ile kısa zamanda halledebiliyor :) Turknetin face grubunda bile hergün pekçok paylaşım dwvam ediyor.

O zaman ben birşey sorayım?

Daha evvel hiç ip tv kullanmadım. İp tv izlemek için kaç mbps hız lazım ve aşağıdaki şartlarda sıkıntı olur mu?

1 telefon (muhtemelen youtube)

1 tablet (10 yaş oyunları/pubg vs)

1 laptop (animasyon vs)

1 laptop BU İP TV OLAN.

Hızımız 50 mbps
    Oris firması için tek endişem , müşteri hizmetlerinin hafta içi Sabah 9-18 arası çalışıyor olması.

• sirinmustafa S kullanıcısına yanıt
    ben geçtim çok memnunum sıkıntı yok. türk telekom tp link ac1200 modem verdi 5 ghz destekli. 10 gündür kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok. sorun olursa mail adresleri var. hemen cevaplıyorlar. ben memnun kaldım. oris telekom güzel hizmet verdi. aşırı hızlı denebilir. çarşamba başvuru yaptım cumartesi modemim takıldı salı günü internet açıldı. eskiyi iptal ettirmeden gpon cihazının 2. portunu aktif ettiler. çok beğendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirinmustafa

Arkadaşlar merhaba.Oris fiber kullanan arkadaşlar Athens Ote s.a serverdan hız testi yapabilirmi.
    hızı gayet iyi. 70-80 mbps fiberde sürekli geliyor ping sorunu yok. olsa bile mail attım yarım saatte çözdüler.
  • zaten fiber modemi türk telekom veriyor. sizin bir modem alıp takmanıza gerek yok. çünkü tplink ac1200 serisi yaklaşık 600-700 tl filan. iptal ettirince geri iade etmek zorundasınız. fiber altyapıda modem almanıza gerek yok. vdsl ise ikinci el zyxel 3312 veya airties air 5650 modem alabilirsiniz. bu modemler düzgün ve sıkıntısızdır. letgo veya sahibinden gibi sitelerde mevcut.

Oris telekomun müşteri hizmetleri iyi bence. arayınca 4-5 dakikada bağlanmak mümkün. mail atarsanız yarım saate dönüş alıyorsunuz. benim bir sıkıntım olmadı. ftth fiber olduğunu belirttim sürekli yoksa bakır tesisat gibi işlem yapabiliyorlar. kolay oldu geçişim. gpon cihazının 2. portuna taktılar. Türk Telekom fiber 1. portta idi. yaklaşık bi 15 gün her 2 modemi de açık bıraktım. aynı fiber kablodan gpon ile aynı anda 2 modemi de çalıştırıp internet almak mümkün. :D fiber böyle bişiy işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felekman -- 6 Ekim 2018; 12:14:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felekman

zaten fiber modemi türk telekom veriyor. sizin bir modem alıp takmanıza gerek yok. çünkü tplink ac1200 serisi yaklaşık 600-700 tl filan. iptal ettirince geri iade etmek zorundasınız. fiber altyapıda modem almanıza gerek yok. vdsl ise ikinci el zyxel 3312 veya airties air 5650 modem alabilirsiniz. bu modemler düzgün ve sıkıntısızdır. letgo veya sahibinden gibi sitelerde mevcut.

Oris telekomun müşteri hizmetleri iyi bence. arayınca 4-5 dakikada bağlanmak mümkün. mail atarsanız yarım saate dönüş alıyorsunuz. benim bir sıkıntım olmadı. ftth fiber olduğunu belirttim sürekli yoksa bakır tesisat gibi işlem yapabiliyorlar. kolay oldu geçişim. gpon cihazının 2. portuna taktılar. Türk Telekom fiber 1. portta idi. yaklaşık bi 15 gün her 2 modemi de açık bıraktım. aynı fiber kablodan gpon ile aynı anda 2 modemi de çalıştırıp internet almak mümkün. :D fiber böyle bişiy işte.
    Müşteri hizmetlerine şu an ulaşabiliyormusunuz. Hafta sonu çalışmıyorlar sanırım

• Netspeedde cgn ip var oriste yok. Bunun için bile oris tercih edilir bence.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.