Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Değişken sabit bir hız olmuyor.Bazen 5ghz modeme yakınken 80-90 2.4ghz de 40-50 ama uzaklaştıkça hızlar baya düşüyor.2 oda arkaya gidiyorum.5ghz de 3-5 bazen 40-50 neye göre hız yükseliyor düşüyor anlamadım.Modem kanalları değiştim kanal frekans aralıklarını değiştim ama stabil bir hız alamadım.Mecbur böyle kullanıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmernes84 -- 2 Ekim 2018; 23:2:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şükür uzun şikayetler sonucu internet bağlandı ancak beklediğimden düşük bir hız geldi. Neden olabilir? Ne yapabilirim? Sokağımın iki başında da T23 kabinler var alabileceğim hız 75 görünürken 32 geldi :) acaba türk telekomdan orisin aldığı port dolayısı ile olabilirmi?

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmernes84

Zaten hattının desteklediği kadar upload diye birşey olması imkansız malesef.Türkiye'de hiç bir sağlayıcının 5 mbit ten yukarı vereceğini sanmıyorum.(Pardon kablonette 10mbit paketi olduğu aklıma geldi.Tabi o ayrı satılıyor)Müşteri hizmetlerinin bilgisizliği ne yazıkki.İnşallah bağlantın gerçekleşirde bizde tesleri görürüz

Alıntıları Göster
    Turknet upload sinirsiz

Bende vdsl mevcut.

39mbit download

10mbit uplad

Hattin destekledigi max hiz bu.

Hem down hem up max hıza endexli.

Upload konusu;

Youtubeye video eklerken max upload hizinda yukleme yapiyor.sate bagli yogunluk farketmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Arkadaşlar şükür uzun şikayetler sonucu internet bağlandı ancak beklediğimden düşük bir hız geldi. Neden olabilir? Ne yapabilirim? Sokağımın iki başında da T23 kabinler var alabileceğim hız 75 görünürken 32 geldi :) acaba türk telekomdan orisin aldığı port dolayısı ile olabilirmi?

Vdsl ise hattiniz,hız profilleri var.

Turknet ilk acilista vdsl de 18mbit down 1.5mbit up aldim.internette ki arastirmalar sonucu profil secenekleri mevcutmus.turknet online islemlerde detayli olarak ariza kaydi actim bir gun sonra arandim konustuk ben simdi ayarliyorum dedi kapadi telefonu.2dk sonra hizinizi yukselttim dedi.o gun bu gundur kullaniyorum.

• Attribe kismi sanirim alabileceginz max hiz.

En ustteki ise size tanimlanan hiz.

Bendeki bilgileri ekledim

• ressi1 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bu testi hangi sitede yapıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: 2ekmek1sut

Attribe kismi sanirim alabileceginz max hiz.

En ustteki ise size tanimlanan hiz.

Bendeki bilgileri ekledim

Evet dediğiniz gibi ama benim hat değerlerine bakarsanız hat zayıflamasında bir sıkıntı var. Up 3.0 gösterirken down 22.0 gösteriyor sanırım bina içindeki kablolamada bir sıkıntı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: freezeboi

Hocam merhaba bu testi hangi sitede yapıyorsunuz?
    Netspeede mail atarak veya facebook üzerinden yazarak ulaşabilirsiniz.

orisi arıyıp bir vites attırmayı deniyim bakalım ne kadar hız verecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 3 Ekim 2018; 12:12:46 >
  • 2ekmek1sut kullanıcısına yanıt
    Dostum speedtest te hız sonuçların ne çıkıyor?Çünkü 10 mbit upload ı ücreti karşılığında sadece kablonet veriyor diye biliyorum.Paylaşırsan memnun olurum.Buradakilerde arkadaşlarda öğrenmiş olur.Çünkü bu upload konusu herkesin kanayan yarası.En azından iss tavsiyesi isteyen arkadaşlar bunuda dikkate alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmernes84 -- 3 Ekim 2018; 15:24:13 >
  • gokmernes84 kullanıcısına yanıt
    Hocam turknet YAPA altyapisindaki musterilerine altyapisinin destekledigi max upload hizi veriyor. Arkadasin altyapisi yapadir.

• ogulcanbb kullanıcısına yanıt
    O zaman çok iyiymiş.Upload için yakınan arkadaşlara ilaç gibi gelir tabi ''yapa'' da iseler.Ama ben şu an oristen memnunum yaklaşık 15 gün kadar oldu wifi hızı dışında bir sorunum olmadı.Birde faturaları görelim ve 2019 un ilk ayında ne olacak ona karar verelim.
  • arkadaslar pazartesi basvuru yaptım bugun internetim bağlandı. hizmet kalitesi düşük evet ama bu fiyata boyle tarifede kimsede yok.
  • quote:

Aktivasyon ücreti 50 TL eğer altyapınız fiberse Türk telekom ekipleri modemi kendileri getirip kurulumu yapıyorlar kullanım süreniz boyunca modem ücretsiz tarafınıza tahsis ediliyor.Eğer iptal olursa ttnet e geri veriyorsunuz kendiniz gitmeniz gerekiyor.Yada oris tleekoma kargoyla göndermeniz gerekiyor sözleşmede öyle yazıyor.Ama eğer iptal ederseniz kendiniz eksiksiz bir şekilde gidip teslim edin bence çünkü kargoyla yolda başına birşey gelirse ücreti sizden tahsil ederler.
    merhaba,modem kesin ücretsizmi fiber bağlantısı olanlara. müşteri hizmetleriyle görüştüğümde hiç bahsetmedi bu durumdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jayus

merhaba,modem kesin ücretsizmi fiber bağlantısı olanlara. müşteri hizmetleriyle görüştüğümde hiç bahsetmedi bu durumdan.

Alıntıları Göster
    ücretsiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatsafkan

ücretsiz

Alıntıları Göster
    Tılgın markamı veriyorlar , eğer öyleyse wifi sıkıntılı olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Dostum speedtest te hız sonuçların ne çıkıyor?Çünkü 10 mbit upload ı ücreti karşılığında sadece kablonet veriyor diye biliyorum.Paylaşırsan memnun olurum.Buradakilerde arkadaşlarda öğrenmiş olur.Çünkü bu upload konusu herkesin kanayan yarası.En azından iss tavsiyesi isteyen arkadaşlar bunuda dikkate alırlar.
    Evet yapa internet kullaniyorum.sabah oris mh ile gorustum adsl verebileceklerini soyledi.bilgisiz bir bayandi.sozde upload da sinirsizmiş.sonradan birine danisti bekleyin dedi biseyler geveledi.adsl verebileceklerini duyunca zaten direkt kalsin dedim.tt altyapisi kullaniyorlarmis.turknetle hicbir alakalari yokmus (onceki sayfalarda turknetle beraber calisiliyor yazisini okudum)

• 2ekmek1sut kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman aldığın hizmetten memnunsan hiç dertsiz başına dert alma çalışan şeyi bozmaya gerek yok
  • Evet fiber altyapıdaysan modem ücretsiz.Tılgında verebilirler başka bir modemde ama şunu söylileyim kabloluda hepsi iyi kanlosuzda hepsi vasat malesef.Modeme yakınsan sıkıntı yok ama biraz uzaklaşınca performans içler acısı
  • Bende 1 hafta oldu Türknetten geçiş yaptım. Şimdiye kadar sorun yaşamadım. İnşallah yaşamam.

İlk başka 50 mbit olarak tanımlandı. Hemen mail atıp rica ettim 100 mbit yapar mısınız hattım destekliyor dedim. İlk cevapları olumsuz oldu maks 50 görünüyor denildi. 2. mailim de detaylı modem değerleri eski tarifemden resimli kanıtlar atarak durumu izah ettim. Hemen 100 mbit'e geçiş sağladılar.

Giresun'da oturuyorum. Buyrun Nperf-Speedtest sonuçları;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 4 Ekim 2018; 2:8:55 >

• 100 mb internetim bağlandı. 12,4 SNR margin 2,3 hat zayıflamada sabitlendi. kullanıyorum sıkıntı yok.

birsey dikkatimi çekti henuz belge imzalamadım. 14 gun sonra iptal etsem 50 tl aktivasyon ödermiyim?
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.