Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evde ne kadar aliyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    Ankastreden eve giden kabloda sıkıntı var maalesef eve sinyal gelmiyor şuan, Tek parça halinde kutudan eve cat 6 çekmeyi düşünüyorum. Fazla düşüş olmaz herhalde
  • xSwindLer X kullanıcısına yanıt
    Hocam hızı sonuna kadar vermişler. SNR limitlerin altında . Kullanmaya başladıgınızda bilhassa indirme yaparken veya yoğun saatlerde bağlantı kopması oluyor mu ? Dikkat eder misiniz ?
  • Ben bu port sorununu nasıl çözebilirim ? VDSL alt yapı var 72 mb ama port yok diyorlar.
  • ben de oris telekomun ftth fiberini bağlattım. 6 günde aktif oldu gpon cihazının 2. portuna takıp aktivasyon yaptı türk telekom ekipleri modem kendisini otomatik olarak kurdu kablosuz bağlantı ile 80 mbps görebiliyorum. şimdilik sıkıntısız. bağlatacak olanlar için oris fiberi kesinlikle tavsiye ederim. 59,90 tl ödüyorum + 1000 dk telefon ücretsiz!!! hızdan memnunum ve ucuz tavsiye olunur.

davet kodum: 8504740529
  • Bugün aradılar ve modem kurulumu yapalım internetiniz aktif oldu dedi bir erkek sesi. Dedim trafikteyim 1 saat sonra arayayım ben eve dönünce. Dedi ki datek bölümünü bağlayı diye aöyle. Tamam. Eve geldim sms deki k. adı ve parola yı girdim. İntee net açıldı hızıma baktım modemden 51 mbps download... Aradım ve ilk bayan o destek bölümüne bağladı. Modemim Linksys deyince öecbur kaldı biraz da :) gündüz arayan arkadaş çıktı. Dedim benim altyapım 88 mbps destekliyor tüm sitelerde ve turknette de 88 alıyordum. Dedi ki biz de 50 ve 100 olmak üzere 2 tanımlama yapılabiliyor, ara rakamlar yok. Size 100 tanımlıyorum, kopma oluraa yine arayın 50 yapalım dedi. Modeme şu an gelen hız 91.5 mbps ve upload 4 mbps. Kopma yok... Hız testi wifi ile yapıldı.

Resim yükleyemedim; ping 7 ms, download 87 mbps ve upload 4.70

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimakinci -- 27 Eylül 2018; 23:55:8 >
  • Sayin MAZLUM AKIF ALTUN, telefon hattiniz aktiflesmistir. Sabit Telefon Numaraniz: 2223350209

B153

Seklinde mesaj geldi kutuya baktim kutuda acik kablo yok evdeki portlardada sinyal yok

Ne yapmaliyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar oris telekomu aranızda bir kaç aydır yada senelerdir kullanan varmı? ben 10 gündür test ediyorum bir sorun yaşamadım.

ttnet 75gb 35mbps yi 75tl ye kullanıyordum, kota dolunca 16mbps ye düşüyordu, iki cihazdan aynı anda youtube a girince internet kaput oluyordu.

oris de akk siz 100mbps e kadar a geçtim testte 111mbps çıkıyor, sorun yaşamadım gayet memnunum.

henüz abonelik evraklarını imzalayıp göndermedim, umarım abonelik tamamlanınca hat değerlerinde değişiklik yapmazlar??
  • Arkadaşlar adamlar ankastreye bağlantı yaptılar ucu açık iki kablo var da ben bunları nereye baglayacagim onu bilemedim bir türlü. Şema vs yok. Elimde kablo soyucu var onu Krone prensesi gibi. Bunu nasıl yapacağım bilemedim elektrikçi çağırmama gerek var mı? Tek tek mi deneyeyim yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezeboi -- 28 Eylül 2018; 12:3:7 >
  • Sizin daireye çıkan 2 kabloya bağlayacaksın. Telefon kablosuna

• ibrahimakinci kullanıcısına yanıt
    Hocam o nasıl olacak bilemedim ilk defa boyle ugrasiyorum. Ankastrenin ss ini atıyorum.

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

Sol üstteki mavi beyaz kablo bizim. Ama işte nereye cakacam bunları onu bilemiyorum.

Birde bu süreç nasıl işliyor şimdi bunu bağlayınca telefon aktif olacak sonra onlar interneti mi bağlayacak?

Elimdeki alet şöyle bişey

• 1. Eğer kullanıcı adı ve parolanız sms ile gönderilmiş ise hatta internet vardır. Modemi kurunca gelir.

2. O panoda mutlaka daireye giden hattınızın kabloları çakılmıştır. Onu bulmanın yolu da youtube videolarından daha net anlaşılıyor. Telefon hattı nasıl bulunur yazın çıkacaktır.

3. Eğer daire panoya yakınsa, mesela hemen üst kat daireniz, çoğu kişi cat5/6 kabloyu balkondan ankastreye bağlayıverin diyorlar. Sinyal zayıflaması minimum olacaktır.

• ibrahimakinci kullanıcısına yanıt
    Benim dsl prizinin çıkış yerindeki kablolar (ev içindeki) mavi beyazdi. Ankastre kutusundaki arka taraftaki mavi beyaz kablolar ya 5 ya 6 numaraya gidiyor. Onları deneyecegim. Modemi bağlayınca dsl ışığı sabit yaniyorsa olması gerekir doğru düşünüyorum değil mi?

Ev maalesef en üst kat.

• Şimdi reglet baglantisini yaptiktan sonra mesaj geldi telefon hattiniz aktif oldu diye. Şimdi bazı merak ettiklerim var yardımcı olursanız sevinirim.

1)Ben bu reglet bağlantısını yapmasaydim da bu mesaj gelecek miydi. Yani bağladım ama gene bı şüphe kaldı ya olmadıysa diye.

2)turknette sorgulama yaptığımda şöyle cikiyor

Bu tam olarak ne demek oluyor. Altyapı 100 mbps ye kadar mi destekliyor yoksa 16 mbps'ye kadar mi?

3) elimde telefon yok. modemi bağladığımda dsl ışığı yanıp sönüyor. (Modemin dsl soketini soksem de bu şekilde). Bunun şuan olması normal mi yoksa iç tesisatta bir sorun mu var

Teşekkürler şimdiden.

• Neden uğraşıyosun ki çağır ki elektrikçi 20tl ver çaksın gitsin işte

• mmwwlltt kullanıcısına yanıt
    Civardaki elektrikciler yapamam dedi bulduğum bir tanesi 50 TL istedi.

• fiber bağlantı destekliyormu bu firma,bütün illerde hizmet veriyor mu
  • felekman kullanıcısına yanıt
    merhaba,firmanın vermiş olduğu modemimi kullanıyorsunuz, öneriniz nedir
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.