Şimdi Ara

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.620
Cevap
15
Favori
91.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Port olmadıgından olabilir mi acaba ? Türknet aboneligini vdsl olarak başlatsanız ve iptal ettirseniz vdsl portu orisin sisteminde gözükebilir.
  • iptal ettirmeden turknet’e başvuru yaptım, 35 mbit destekliyor altyapınız dedi. Direk geçiş sağlanacak...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Showtimetv S kullanıcısına yanıt
    15 tatillik süreyi bilemem ama yazın 3 aylık süreden kulanabilirsin sonuçta taahhütsüz bir abonelik ama 3 ayın saonunda kapatırken +50 Tl kurulum ücreti ödeyeceksin. Yani kullandığın ay başına maliyeti +17 Tl olacak. İnterneti ne kadar kullanacağına göre değişir ama kısa süreler için sanki sana mobil internetler daha uygun. Telefonunu veya başka bir cihazı modem olarak kulalancaksan eğer. Misal Aveada aşmayan Prime 10 Gb tarigesi var taahhütsüz 60 Tl ilk 3 ay 45 Gb sonra sonrası için 10 Gb kota sunuyor sonra hız 256kbsye düşüyor. Vodafone ve Turkcelede bakılmalı
  • Hocam suradan altyapi kontrolu yapin. Vdsl varsa port olmayabilir. Turknetten de altyapi sorgulamasi yapabilirsiniz. Hizmet numaranizi alin oris telekomdan direk turknete gecin.

https://www.extranet.com.tr/altyapi/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanbb

Hocam suradan altyapi kontrolu yapin. Vdsl varsa port olmayabilir. Turknetten de altyapi sorgulamasi yapabilirsiniz. Hizmet numaranizi alin oris telekomdan direk turknete gecin.

https://www.extranet.com.tr/altyapi/
    TurkNet'e başvuru yapmadan önce sorgulama yaptım zaten, port sıkıntısı yok, VDSL destekli 35mbit hız verdiler. Başvuruyu da yaptım zaten, bu hafta halledilir...
  • 23 eylülde site üzerinden başvurumu tamamladım. Ertesi gün telefona arayıp sesli onay aldılar, bir kaç saat sonra yeni tahsis telefon hattı için 25 eylülde ekiplerin geleceğini belirten bir sms geldi. Bakalım bi sıkıntı çıkacak mı
  • Ben Turkneti kesinlikle tavsiye etmiyorum. O kadar çok sıkıntı oluyor ki inanın kaçan kaçana şu an ve karşılarında hiç muhatap llmadığı için iptal ettirirken bile faxı yolladıktan sonra gitti mi gitmedi mi haber bekle ama haber yok. Sadece bu sebepten facebook foruma günde 2 kişi yazıyor. Ben neredeyse 1 aydır turknetteyim ve 100 mbpslik tarifede 80 tl ile başladık sadece ilk 3 gün 75-80 mbps gördüm. Sonrasında hep 15 lerde geziyoruz. Sisteme arıza kaydı bırak bekle de biri arasın, derdini dert edinsin. Onlarca kayıt bıraktım, mail attım, şikayetvar.coma yazdım. Takan yok. Orise başvurdum başka iss yi sistemde gördüler. 88 mbps yaptılar 2 gündür ama onu da sabit tutmayı beceremiyorlar, günboyu değişiyor. Altyapımda hiçbir sıkıntı yok. Saha dolabına 30 m mesafedeyim. Vdsl portu hala mevcut lokasyonumuzda. Facebook Forumu takip ederseniz anlarsınız, müşteri hizmetleri yok, hizmet sektöründeler. İlk sıkıntıda acizliğini anlıyor herkes. Benden bu kadar... Turknete girenin kesin kanaati şu oluyor (%50 sıkıntı yaşayan kesimin) BUNDAN SONRA TURKNET OLMASINDA NERESİ OLURSA OLSUN...

• Oris vdsl port temini yapıyor mu ? Alt yapım 72 mb, hepsi port yok diyor anlamadım ben birşey. Modem den bakıncada ulaşılabilir hız 23mb yazıyor.
  • Oris Telekom altyapısını kullandığı için port açmayı sadece Telekom yapabilir maalesef. Ara ara (mesela haftada/15 günde bir) internetten port var mı sorgulaması yaparsınız veya Telekom'a port kartı için başvuruda bulunursunuz ama süreç 1 ay da olabilir 10 ay da...

https://www.facebook.com/groups/turknetkullanicilari/permalink/740752386259848/

• Oris telekomda Tüm işlemler yapıldı fakat şuan internet yok.

Telefon aktif modem aktif adsl aktif fakat internet yok.

Müşteri hizmetlerinin yapabildiği sadece arıza kaydı oluşturmak ve 2 iş günü beklemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimakinci

Oris Telekom altyapısını kullandığı için port açmayı sadece Telekom yapabilir maalesef. Ara ara (mesela haftada/15 günde bir) internetten port var mı sorgulaması yaparsınız veya Telekom'a port kartı için başvuruda bulunursunuz ama süreç 1 ay da olabilir 10 ay da...

https://www.facebook.com/groups/turknetkullanicilari/permalink/740752386259848/
    3 ay oldu sözde açacak TTNET,ama sözde açacak.Exrtanet ten sorguluyorum her sorgumda port var diyor ama yok

• Merhabalar

Yeni eve taşınınca şu orisi deneyeyim dedim. Yarın gelip hattı çekecekler. Şimdi merak ettiğim şu maksimum hız alacaksiniz dediler bu altyapının müsade ettiği en yüksek hız olur muhtemelen. Ben turknet vs den sorguladığımda 14 mbps gösteriyor. Ayrı hat cekicegiz dedikleri nedir daha yuksek hız alabilecek miyim?

Bir diğeride hattı kendiniz cekiceksiniz dediler bunu kendimiz de yapabiliyor muyuz yoksa illa elektrikçi mi çağıracağım. Yapabiliyorsun nasıl yapıyoruz?

Şimdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: freezeboi

Merhabalar

Yeni eve taşınınca şu orisi deneyeyim dedim. Yarın gelip hattı çekecekler. Şimdi merak ettiğim şu maksimum hız alacaksiniz dediler bu altyapının müsade ettiği en yüksek hız olur muhtemelen. Ben turknet vs den sorguladığımda 14 mbps gösteriyor. Ayrı hat cekicegiz dedikleri nedir daha yuksek hız alabilecek miyim?

Bir diğeride hattı kendiniz cekiceksiniz dediler bunu kendimiz de yapabiliyor muyuz yoksa illa elektrikçi mi çağıracağım. Yapabiliyorsun nasıl yapıyoruz?

Şimdiden tesekkurler
    Binada ki kutudan eve dedilerse kendiniz çekebilirsiniz.dışarıdan ama iç tesisat isterseniz elektrikçi çağırınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: freezeboi

Merhabalar

Şimdiden tesekkurler
    Kendilerine ait alt yapısı varsa evet alırsın yüksek hız,ama şuanki alt yapı ise ne ise onu alırsın.Yarın bağlantıdan sonra hız bilgilerinizi paylaşırmısınız
  • KrmTrn kullanıcısına yanıt
    Modemi dün akşam internetten aldım muhtemelen yarın gelecek. Gelince tabii ki atarım ssleri.

Şöyle demişlerdi binaya kadar getireceğiz eve kendiniz çekeceksiniz dediler bu işi anlatan bir video falan var mı acaba?

Birde evde dsl girişi namına şu kablolu yeri buldum buraya mi bağlanacak. Evde başka giriş namına bişey bulamadım çünkü

ORİS TELEKOM VDSL ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezeboi -- 26 Eylül 2018; 8:43:24 >

• Görünen o ki ankastreden evinize tesisat var telekom ekibi aşağıdan bağlantıyı yapar. Sizde modemin içinden cikan telefon kabloları ile oraya ek yapıp modeme bağlayın

• ressi1 kullanıcısına yanıt
    Yani direk modemi buraya bağlayınca olacak mı sonrasında modem kurulumu falan kullanmaya başlayacak miyim hemen?

• Evet normal bir telefon kablosuyla ek yapip modeme veya splitter girisine baglayarak kullanabilirsin.

• IsO6 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Elektrikçi den modem prizi istesem olur herhalde?

• Elektrikçiden priz istedim cat3 yazıyordu oradaki prizi sokunce çıkan mavi ve beyaz kabloları 2 ve 3 numaralı yerlere taktım inşallah olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.