Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (1090. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.811
Cevap
346
Favori
1.704.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
  • Hugo Boss Bottled Elixir. Tip, giyim tarzı ve yaş önemli faktör.

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • iztuzu kullanıcısına yanıt

Bu parfümler bu kadar oluyor. Orijinal ile kokuyu yakalaması ya da kokuya yaklaşması yeterli. Kalıcılıkta Arap markaları hariç orijinallere yaklaşabilen yok. Aslında birebir aynısı denilen Arap markalarını direkt orijinali ile yan yana ve saatler boyunca mukayese etme şansım olduğunda esans içeriği ve kalitesi de fark edilebiliyor. Ama çok yakınlaştığımız kişiler haricinde dışarıdan bir başkasının fark edebilmesi çok kolay değil bence.

Parfümü tazeler, kalıcılık sorununu çözersiniz. Zaten EDP-Parfum'ler 3-5 saat kalıyor, sonrasında tazelemek gerekiyor. Bazı istisnalar hariç. Elixir'ler canavar gibi, extrait'lerden bazıları 24 saat sonra da ten kokusu seviyesinde kalabiliyor.

Edit: EDP ve Parfum için 3-5 saat kalıyor yazmışım ama yorumum yayılım içindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 15 Haziran 2026; 11:50:52 >

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • boss bottled absolu ve elixir benim kullandığım en kalıcı kokular. ağır tabi ikisi de ama elixir daha güzel kokuyor. kardeşim dubai'den getirmişti.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Teşekkür ederim öneriler için, bir araştırayım bakalım o parfümleri de

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷

Bu parfümün LV Imagination ile uzaktan yakından alakası yok. Benzer tek yanı citrus ve ambroxan olabilir. Aslında LV Imagination alternatifi hiç bir parfüm (arap klonlar da dahil) imagination un yerini tutamaz.

Kalıcılık ve yayılımda LV 10 üstünden 7 ise bu 10 üstünden 2 dir en fazla.

Bu parfümlere boşuna para harcamayın 18k ya orjinal LV alın, parfüm bitince 30% altına refil yaptırın aldığınız LV butiğinden. 10 fıs çakma(klon vs adına ne diyorsanız artık) parfüm yerine 2 fıs LV daha muteberdir.

'Uzaktan yakından alakası yok' fazlaca iddialı oldu. Ürünü aldıktan sonra Youtube, forumlarda birçok inceleme ve yoruma baktım. Yakından olmasa da uzaktan alakası var, başlangıç olarak. Yayılım ve kalıcılık konusunda haklısınız.

LV Ima.. bazı yönlerden benzeyen Amber Aud Aqua Dubai, Marwa ve Hawas Corba'yı da deneyimlemek istiyorum.

Fiyat olarak da 1300 ₺ civarı bir üründü, Zara. 6-7 fıs ile yayılım konusunda 'nispeten' etkisi artıyor. Koku olarak da beğendim. Çevreme sorduğumda da kokuyu ilk 1-2 saat içinde aldıklarını ve beğendikleri söyledi. Tabii LV Ima... öncelikli hedefim hâline geldi.

Yazdığınız bilgilerden hareketle size iki şey sorayım: 18K fiyat ile alabileceğimiz mağazaları nerede? Antalya, İzmir, Ankara'da varsa gidip alabilirim, İstanbul ise internet üzeri sipariş var mı? Doldurma için de İstanbul hariç imkânımız var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

Hocam doğru koku notalarını alabilme işi burnunuzun olgunluğuyla alakalı bir durum. Eğer herkesin burnu aynı kokuyu alıyor olsaydı herkes parfümor olurdu zaten o yüzden dünyada ''sayılı'' parfümorlar ''sayılı'' ürünler üretiyor.. 8 milyarlık dünya nüfusunda ''parfümor'' olarak sektörde kendini kanıtlamış toplamda 100 kadar isim var ya da yok..

Nitekim burnu yeterli olgunluğa sahip olmayan kişiler ''klon'' parfümleri kokladığında ''aa bu orjinalinin aynısı, orjinaline x5-x10 para vermeye ne gerek var'' diyebiliyorlar. Ya da çağımızın en büyük problemi youtuber veya influencerlar yeterli tecrübeye sahip olmadıkları halde klon parfümlerin, orjinaline yakın ya da aynı olduğunu söyleyebiliyorlar. Tabi bu tarz videolar ve içerikler ciddi etkileşim alıyor. Çünkü orjinal parfüme erişme imkanı olmayan kişiler için 1-2 bin tl ye alabildikleri klonların ''orjinalinin aynısı'' olma ihtimali büyük bir avantaj onlar için. Ama durum ne yazık ki öyle değil. Keşke öyle olsaydı benim de parfüm maliyetlerim azalırdı..

Klon parfümler ilk açılışta çok yakın notaları hissttirseler de 15-20dk geçtiğinde bütün karakteristiği değişiyor. Yayılımları ve kalıcılıkları çok zayıf ve kullanılan hammadde kalitesi çok düşük. Bunun da sağlık açısından çeşitli riskleri var.

Sorunuza gelecek olursak ; LV parfümlerini istanbul-izmir ve bodrumdaki LV mağazalarından alabilirsiniz. Ayrıca telefon ile arayarak sipariş oluşturabilirsiniz. Size bir form yönlendirecekler, ödemeyi yaptığınızda gönderim sağlanır. Müşteri bilgilerinizi kaydettirirseniz eğer şişeniz bittiğinde 30% altına tekrar dolum yaptırabilirsiniz bahsettiğim şehirlerde ya da dünyanın herhangi bir LV mağazasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 15 Haziran 2026; 14:55:2 >

• FinalVerdict93 kullanıcısına yanıt
    Parfüm okuryazarlığı nitelendirilenilecek bu durum elbette herkeste yoktur. 20K fiyata satılan ürünle 2-3K fiyata satılan üründen aynı etkiyi beklemek bire bir aynısı diye düşünmek yanlışlık olur ki ben o iddiada değilim. Yayılımdan ziyade kokusu bana hoş geldiyse, benim için 1,2,3. öncelik bu oluyor. Yukarıda bahsettiğim diğer 3 ürünü de bu sebeple almak istiyorum.

İzmir'e annemin yanına gittiğimde bakayım. LV Afternoon Swim de listemde. Teşekkürler.

II. Abdülhamid

Mizensir e de bakabilirsin alternatif, fiyat olarak nispeten uygun ama kaliteli. Made in switzerland. Her gittiğimde alberto morillas amcamın cenevre merkezinde bulunan dükkanını ziyaret ederim.

Tr de pek değeri bilinmiyor. Beymenden çıkmış olabilir ama miskanber de satılmaya devam ediyor.

II. Abdülhamid

• Lattafa dan hiç şu parfümler den alan oldu mu?

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI

İnternette çok övüyorlar, bi şans vermeyi düşünüyorum.

Bakalım kullanan var mı…

• Khamrah ve Khamrah Qahwa nın dekantlarını almıştım, hatta hala duruyor. İkiside çok tatlı bir parfüm. Yazın asla ama asla sıkılmaz. Khamrah Qahwa bence düz olana göre daha güzel. Sanki kahve aromalı cam şekerlerden yiyormuşsun gibi bir kokusu var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 1 Ağustos 2026; 0:30:15 >

Dukhan olan modeli sipariş geçeceğim İnşallah bu hafta içinde.

• Hocam bu mevsimde daha fresh daha aquatik kokulara baksana.. Eğer arap klon istiyorsan mesela Al haramain amber oud aqua dubai alabilirsin.. Imagination un yerini tutmaz ama fp olarak hem kalıcılığı hem yayılımı çok iyi. Biradere hediye aldım yakın zamanda.

• suudi arabistana gidicem orada bu tarz arap parfümlerini uyguna bulur muyum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lavidaloca kullanıcısına yanıt
    Riyadh da souq al-zal da baya bir parfümeri var. Özellikle lokal micro brandlerin klon ürünleri çok.

Bir de Avmlerde olanlar var ki ben onları genelde tercih ediyorum. Marka olarak Thameen in kendi stor u var global bir marka ingiltere de faaliyet gösteriyor aslında ama suudi markası.

En son geçen yıl gittiğimde baya bir doldurup gelmiştim riyadh dan ben genelde parfüm yerine oud ağacı ve oud yağı alıyorum ama middle east edition parfümler denk gelirse kaçırmıyorum örn gemme cobraa gibi..

Orijinalden alıntı: Yokizm

Lattafa dan hiç şu parfümler den alan oldu mu?

İnternette çok övüyorlar, bi şans vermeyi düşünüyorum.

Bakalım kullanan var mı…
    Yerine bunu aldım

Gelsin, ufak bi yorumlama yaparız.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.