Şimdi Ara

ORİJİNAL PARFÜM TAVSİYELERi ve DEĞERLENDİRMELERİ KONU BAŞLIĞI (1086. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21.756
Cevap
343
Favori
1.677.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Performansı (kalıcılığı) düşük bir parfüm, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, sakın denemeden almayın. Günde 2-3 kere sıkarım derseniz ayrı.

Koku olarak erosa göre daha çok ofis ortamına yakışır, erosu spor yapmaya sıkarsın ama dylan blue yi spora giderken sıkmazsın (benim düşüncem)

teşekkür ederim

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Benim koku konusundaki tek tavsiyem arko traş kolonyası, hani şu en ucuz olanından ama gold olanı, diğerlerinden iltifat almadım. Ömrü hayatımda tipsiz biriyken iltifat aldığım tek şey oldu. Küçük bir kolonya fısfısına doldurup, ara sıra sıkman lazım tabi. Sonuçta parfüm değil 1-2 saat gideri var.

fragrantica'dan bakmamıştım absolu'ya baktım herkes iyi hoş demiş ki geldi kullandım çarşambadan beri deli atan bir icat. boynuma iki fıs sıktım paltoya sinmiş ertesi gün kokuyordu sanki paltoya sıkmışım gibi. dedim o zaman hepsine bakalım. elixir bir altı kötü yorum var geç bir altına indim parfüm onda da kötü yorum var geç bir altı EDP onda bile kötü yorum görüp EDT bile daha güzele getirince o bile daha iyi anca onun kadar kalıcı vs diye hepsi dedim EDT alayım o zaman ne uğraşıyorum? amazon satıcı aldım bence bu koku daha güzel absolu'dan çünkü absolu anca benim gibi 50'sine dayanmış tarihi eserler için.  Absolu Boyner satıcı eylül mü ekim mi 2024 üretimi daha yeni ama İspanya üretimi. amazon satıcı EDT Alman malı ama auğustos 2022 üretimi biraz eski. ben hala 2000 üni mezuniyetten kalan şu icadın dibini sakladığım için çok da önemsemedim hatta bence kaliteli parfümü bekletirsen daha iyi olur. EDT de çılgın atıyor ve küfür yemezsiniz. 

https://www.fragrantica.com/perfume/Arrogance/Arrogance-Uomo-6764.html

https://ibb.co/JFcsQyQL

• Geldi benim bayramlık kokum

Favori ve imza parfümümdür kendisi.

Bayramlık diyorum çünkü çok pahalı, yılda anca 1-2 defa alırım, ve çok sevdiğim için de çabucak bitiriyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Link?

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • TEHET kullanıcısına yanıt

Güneşin doğuşunu yakalayamazsınız. Yağmuru durduramazsınız. Suları durgunlaştıramazsınız. Havayı temizleyemezsiniz.
    Hayatta kalma arzusunu hafifletemezsiniz. Şartlar için pazarlık yapamazsınız. Çağrıyı göz ardı edemezsiniz. Neden isteyesiniz ki?
    Doğa evcilleştirilemez. Onu böyle kabul edin!

Gelen yanıtlara cevap yazmıyorsam üşendiğim içindir.
  • iki parfüm daha göstereyim ve faydalı bilgiler edineceğinizi düşünüyorum yoksa burada her aldığım parfümü göstermiyorum.

ikisi de 100ml ama Prada'ya kocaman kutu yapmışlar. burada iki ilginç durum var birincisi fiyatları. ben cmt günü ikisini 7530 liraya aldım. pazar gönderildi dün teslim edildi. dün teslim edilince öğlen tekrar baktım ikisi 8513 olmuş ve bugün hb satıcı bitmiş zaten Prada tek başına 5200 lira olmuş. bir arkadaş diyor abi bitcoin bile bu kadar artmıyor bir günde. kuzen demiş abi ne alsan enflasyonu arttırıyorsun.  şöyle linklerini de vereyim son yorumlarda beni görebilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/costume-national-homme-100-ml-p-HBCV00003BOSC0?magaza=Hepsiburada

https://www.hepsiburada.com/prada-l-homme-100ml-edt-erkek-parfum-p-HBV00000A7FTE?magaza=Hepsiburada

ikinci ilginç durum yani benim başıma ilk kez geldi belki siz zaten biliyorsunuzdur ama ikisi de HB satıcı olunca hepsipay limiti ile peşine 3 taksit yaptı karta. öyle olunca Costume'yi de aldım. ne zamandır kısmet olmayan içimde kalan bir kokuydu ama nerede böyle zamanında alamadığım koku aldıysam pişman oldum paco rabanne black xs gibi. 2008'de weblebi.com diye garip bir site vardı yurt dışından kendi getirtiyordu muhtemelen olmayan şeyler vardı. black&decker zımpara makinesi falan almıştım işlemci soğutucu tabanı için. adamlar dükkanı kapatıyoruz diye 50 tane mail atmış tatildeyim haberim yok. siparişlerden biri gelmedi o parfüm. bankaya dilekçe verdim o memur istifa etmiş yani bu nedir ya öyle gitti bir daha da bulamadım üretimi bitmiş. 2018'de mi korona zamanı mı tekrar üretilmiş işte bir kaç ay önce aldım ama çok ağır bir koku beğenmedim bu Costume'yi de beğenmedim bu da anlamsız ağır Boss Absolu gibi güzel ağır değil ve kalıcı da değil nasıl oluyorsa? jelatin üzerinde ikisinde de şurada şu tarihte üretildi diye etiketler vardı.

Prada burada ilginç olanı bunu kuzen tavsiye etmişti ve frangatica'da beğenmiştim güzel hakikaten koku hafif ve 12'de sıktım bir fıs bileğime ki bende hiç bir koku durmaz açık kuru ten ama akşam 21'e doğru hala kokuyordu. ortalığa saldıran bir koku değil yakın temas koku. Boss EDT mesela sıkın direkt saldırır etrafa. yurt dışından bir arkadaş aldı ben deyince ama ben ikisini de demiştim Absolu ile EDT almış beğenmemiş çünkü armaf nuit mi ne öyle bir şey kullanıyor çok ağır muhtemelen o çok kalıyormuş. yani parfümde tek kriter uzun kalıcılık değildir bazen kısa sürse de önemli olan güzel kokması çevreyi boğmaması olabilir. Prada'yı Dior homme'ye benzettim yani yazın her yer aqua di gio çakması kokarken değişik bir koku olabilir.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

• rotryzer kullanıcısına yanıt

dün geldi ama manyağa bağladı yine demesinler diye  atmamıştım dedim hafta sonu olsun. tam bir parfüm araştırma prada vs code.

nette bu kokulara birbirinin aynısı demişler ama bence değil çok fark var. en son code korona zamanı almıştım ama sahte miydi neydi artık çakmaları bile daha iyi kokuyordu. bu sefer parfum aldım EDP üzeri ve öğle arası 13'te bir koluma prada diğerine code sıkarak kurumda erkek bayan hocalara koklattım. erkek hocalar code'u bayan hocalar prada'yı beğendi ne kadar ikisine de direkt talk pudrası kokusu deseler de açılışı aynı değil code direkt pudra kokuyor daha iyi yayılıyor ve daha çok kalıyor biraz elma armut oldu EDT ile Parfum kıyaslamak ama Prada daha elit kokuyor. direkt pudra değil açılışta daha hoş kokuyor sonrasında da farklı bir kokusu var belki ondan bayanlar beğendi. ben de code'u beğendim ama ikisi de öyle metrelere giden parfümler değil yakın temas kokuları. benim cildimde durmaz parfüm ama ikisi de durdu saatlerce. bu da hb satıcı ve jelatinde etiket vardı şurada şu tarihte üretildi diye. perfume check'ten bakmadım gerek yok diye. Prada'nın fiyatı uçuyor 5400 lira olmuş EDT için pahalı. code 75ml ama parfum olunca bence daha uygun 4500 lira.

https://www.hepsiburada.com/giorgio-armani-code-le-parfum-75-ml-p-HBCV00002WMNYT?magaza=Hepsiburada

Costume National 50ml'sine EDP bile olsa ben 2 bin vermezdim o kadar güzel bir koku değil. yani ağır kokular benim uzmanlık alanım. koku güzel olup ağır olursa o zaman güzel olur boss absolu gibi ya da şimdi bulunmayan armani attitude gibi. zaten Costume ya sev ya nefret et tarzı kokulardan o yüzden ben de yıllardır tereddütte kalmıştım alsam mı almasam mı diye? 80'lerin kokulu pembe silgi kokusunu seviyorsan belki seversin de riske atma yani şurada iki gün sonra düzelecek havalar bu koku olmaz yazın. Prada'nın hesaplı muadili falan varsa bu code güzel mesela EDT'si bile olabilir güvenilir bir satıcıdan da bayanlar bunu bile beğenmedi. Dior homme yine benzeyen hani daha garanti kokulara bakın ya sev ya nefret et kokuları bence tercih etmeyin. size güzel kokuyor saatlerce kalıyor olabilir ama önemli olan karşınızdaki insanlara nasıl gidiyor? BAE'de yaşayan kardeşim Tom Ford Black Orchid almış oradan bize gelirken sabah sıkmış 06 mı 07 mi? 20.30'da eve girdi 3 metreden kokuyu aldım dedim yıkmışsın uçağı. burada satılanlar böyle değil mesela o yüzden satıcı ve yeni mi güzel mi ürün önemli. amazon'a güvendik boss aldık 2022 üretim çıktı mesela. hb boyner boss ekim 2024 mü daha yeniydi ama İspanya üretimdi amazonunki Alman yani o bile farkediyor. her kokuda mı böyle? değil ben biradere Moschino ve Issey de getirttim bir de CK Eternity parfum ama normal buradaki kokular gibiydi. ben beyaz kuru ten, birader nigga gibi esmer olunca  adam kolonya sürse kalıyor o da var ama TR'ye bazı ürünler orj. bile olsa daha dandik üretilebiliyor ya da bayat gelebiliyor yani biz bunu gördük parfüm harici şeylerde de biraderle.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Bende Hepsiburadadan Versace - Eros parfume aldım, Parfume konsantrasyonunda almama rağmen kalıcılığı çooook düşüktü. Batch kodu filan var ama bence çakma temin etmişler, Satıcı orjinal hepsiburadadaydı ama koku kalıcılığı 2 saat bile kalmıyordu. Fiyatıda zaten boynerden sephoradan ucuzdu. Pek güvenmiyorum HB ya bilginiz olsun. Orjinallikleri hakkında büyük kuşkularım var.

HB'de Boyner satıcı ultra taze yolladı ama İspanya, amazon 2022 ama Almanya şimdi şunun hem iyi yer hem tazesi nerede satılır ki? Boss dediğin Alman yani bu benim araba hesabına döndü hb'si Alman üretim sedanı Polonya üretim daha dışarıdan farkı anlıyorsun. 2023'tü sanırım Hb'den Fahrenheit aldım böyle sınır kapısı bir ilçeden geldi kadın girişimci diye ve baya pahalıydı. dedim bu ne ya eşek ticareti mi ama nasıl güzel koku. aynı satıcıdan iki parfüm daha aldım onlar da güzel. bazı kokularda HB satıcıdan şikayet çok bunu biliyorum zaten hatta 2 parfüm iptal ettim HB satıcı ama işte ben mi denk geliyorum aldığım kokulardan mıdır bir sahte şüphem olmadı. perfume check sitesinde olabiliyor ama olmaya da biliyor çok yeniyse mesela? o yüzden ben ona da çok bakmıyorum ama jelatin üzerinde etikette şu tarihte şurada falan diyorsa bi bakabilirsin dediğim siteye. Azzaro Most Wanted'i de Boyner'den direkt aldım o da güzel çıktı. Sephora'dan alıyordum bırakmış herhalde orası online satışı? bir de hafif kokular zaten reformüle ola ola su oldu. 96'da üni'de bir arkadaşım geldi misafir olarak. almancı bunlar yani kesin oradan almış gelmiş Davidoff Cool Water. adam gitti koku kaldı bu ne ya oldum. şimdi hakikaten water yani alsan.  ama ben onda bile satıcı farkı yaşadım geçen sene. HB'den aldım 10 dakika sonra yok. Pazarama'dan aldım nan öğlene kadar buram buram ya diyorum ne iş bir de dediğim gibi bende zaten durmaz parfüm. belki senin de cilt yüzünden durmuyor hafif parfümler? açık parfümler ilk çıktığında bir iki marka varken ixora mı bir marka var her hafta gidiyorum bu da durmadı bu da diye en sonunda kadın dedi sizin gibi bir müşterimiz daha var ona bayan parfümü verdik isterseniz siz de bi deneyin? bi daha gitmedim. 

95'te Ankara'da daha marka falan yok ama duyduk bir yer açık parfüm yapıyormuş diye? kuzenin üni'ye gittim kızları güzel mi diye? Ankara Fizik Müh. evet ya inanmazsın süperdi hepsi.  neyse izliyoruz adam ne yapıyor diye? esansı koydu üzerine alkol sonra zamk gibi bir şey koydu dedi ki bu bir hafta kapalı kalacak sonra kullan. kalıcılık o biçim ve çok ucuzdu. 90'larda zaten istediğin malzemeyi kullanabiliyordun sonra o açık parfüm işine kanun falan çıktı o da yalan oldu. orj. parfümlerde de hayvansal yağ kullanmayı yasakladılar o yüzden su şimdiki kokular komple. iyisine de çok para veriyorsun sürdün mü sürmedin mi beğenildi mi beğenilmedi mi e gitsen hacı yağı gibi alsan o da herkese her yaşa olmuyor yani tadı kaçtı bence eskiden elimize geçen parayla alırdık hiç düşünmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Mart 2025; 18:24:57 >

• Rasasi Hawas : Tatlı bir mürdüm eriği biraz elma sakızımsı bir kokusu var, performansını deneyemedim gelir gelmez koluma sıktım, 3 saattir duruyor bakalım nolcak. (5-6 saat ten tek fıs)

Lattafa Royal Sapphire: Fragranticada narenciye baskın bir koku sanarak aldım ama bence pekde alakası yok. İlk sıkıtğımda baskın safran kokuyor yanında hafiften sentetik bir yeşil elma kokusu, yarım saat bir saat geçince limon kokusu hissedilebiliyor ama yinede safran baskın. Bu kokuya bence narenciye kokusu diyemeyiz, bence narenciye notası çok geride daha çok baharat ve şekerli. Fragrantica bitık yanılttı beni. Kalıcılık olarak fiyatına göre güzel fakat yayıcılık pekde yok.

Ürünleri Safi Paşadan aldım, kutuları filan orjinal olduğundan eminim ama acaba içindeki parfümler orjinalmi diye aklımda soru işareti yok değil. Daha deneyimlemedim, yorumumu güncelleyeceğim.

Hawasın ilk 1-3 saat yayılımı fazlasıyla tatmin edici seviyede, sonra çok hissedilmiyor. 2500 TL ye bence gayet iyiya. Günde 2 kere sıkarım yine worth ah bide UAE fiyatıyla ülkemizde satılsa.

İnternette hawasın bazı üretimleri malesefki kalıclığının çok kötü olduğuna dair yorumlar okudum umarım benimkiler değildir :)

Hawas olan Ağustos 2024

Lattafa olan Ocak 2024 olarak gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rotryzer -- 14 Nisan 2025; 19:31:24 >

• rotryzer kullanıcısına yanıt

Bu Hawas'ı ve Hawas Ice'ı ben de merak ediyorum. Şu an otuz dokuz farklı parfüm var, yazlık parfümüm beş tane ancak vardır. Yaz için güzel parfüm bulmak zor.

Kısa bir süre sonra fark edilmemesi olayına yabancılar nose blind diyor, koku körlüğü diyebiliriz. Kokuyu alamadığınız sürede yeni görüştüğünüz birine kokuyu alıp almadığını sorabilirsiniz. Teyidi ancak böyle yapabilirsiniz.

Bir de bu Arap temalı parfümlerin demlenmesi gerekiyor. Yabancı buna da maceration diyor. Ben bunu koleksiyonumdaki beş altı Arap kökenli parfüme uyguladım, gece ile gündüz arasındaki fark kadar fark hissettiğim de oldu, algısı açık bir tüketici olarak algılayabildiğim ama umursamayan birinin algılayamayacağı kadar değişim gördüğüm de oldu. Boss Bottled Elixir ve JPG Le Beau EDP'deki fark muazzam. Kokunun keskinliği yatışıyor, buram buram kokmaya başlıyor. Bunu hiçbir doldurma parfümde yakalayamamıştım. Size de tavsiye ederim.

Yaz için bence en iyi parfümler Louis Vitton Imagination ve yine aynı markanın L’Immensite modeli, Bvlgari Tygar (artık üretilmiyor, bulmak mümkün değil), Acqua di Gio Profumo (artık üretilmiyor ama aynı markanın Le Parfum modeli koku olarak benzer, performansı düşük), diğer arkadaşın paylaştığı Prada L'homme (temiz, sabunsu kokusu var; herkese göre değil ve bir EDT'ye göre kalıcılık yüksek olsa da yaz kokusu olduğundan gün içinde iki, üç kere tazeleme ihtiyacı var) ve her ne kadar yoğunluğu sebebiyle sonbahar/kış kokusu olarak kabûl görse de aroması ve çiçeksi olması nedeniyle Gucci Guilty Elixir, Gucci'nin kalıcılığı muazzam.

Niş tarafta Mefisto ve Althair (yine, kış kokusu olarak kabul ediliyor ama çok sıkılmadıktan sonra kokusu sıcakta da şahane) tavsiye edebilirim.

Zekânı test etmek için buraya tıkla.

• Parfümüm yarılandı, yakında biter.

Değişik bir şey denemek istiyorum orijinal yabancı markalar dan, ağır ve yayılımı uzun odunsu, kalıcı bir şey isteyeceğim 5000₺’ya kadar bütçe ayırcam.

Geçen sene Tom Ford Black Orchid kullanmıştım.

Yakında tavsiye için konu açabilirim :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Valla ben anlayamadım ya, Rasasi - Hawas bazen 10 saat bile kalıyo bazen 3 saat kalıyo :) Neden böyle oluyor tam çözemedim belki sıcak havalardan olabilir. Yada esans dibe çökyürda acaba onu püskürtünce 10 saat mi kalıyor  

545₺’dan 380₺’ya aldım, tam bakmadım kokusuna eğer hoşuma giderse kalıcılığı falan yazarım, gerçi bu fiyattan güzel bir şey beklemek hata olur ama bakalım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 50 üstü yaş için yazlık parfüm tavsiyesi alabilir miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.