Şimdi Ara

Oregon RM303R Projeksiyonlu saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oregon Scientific RM303R ColourBERRY Red Projection Clock ! Bu ürünü satın aldım... ( 67,94.-TL )

http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120829547529

Benim aradığım özelliklere sahip bir ürün, biraz pahalı oldu ama istediğim bir ürün oldu. Sonuçta Oregon'u çok tanımasakta incelemelerim sonunca gerçekten iyi isim yapmış bir marka olduğunu ve bu ürünün yeni ürün olduğunu gördüm.

* Adaptörü sayesinde daimi projeksiyon sağlıyor, bu özelliği sadece Oregon marka saatlerde bulabildim..

* Aynı zamanda pillede kullanılabiliyor ama kutudan çıkan adaptörüyle kullanmak daimi projeksiyon kullanacağımdan daha ekonomik olur. Pil, elektrik kesilmelerine karşı bilgilerin silinmemesi için sigorta görevi yapar

* Burada satılan projeksiyonlu saatlerde tavana yada duvara yansıtılan görüntü hep ters düşüyor ve bunu düzeltmek için saati yattığınız yerin duvarına doğru baktırmanız gerekiyor. Bu sefer saat duvara baktığı için gündüz göremiyorsunuz. Bu saatin özelliği yansıtılan görüntünün istenirse 180 derece aksine yani istenilen pozisyona getirelimesine imkan tanıyor. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi

* Türkiye'de geçerli olur mu bilmiyorum ama istenirse radyo dalgalarıyla otomatik saat ayarını kendi yapıyor. Benim için gerekli olmayan ve burada çalışıp çalışmayacağı belli olmayan bir özellik, sorun yok istenirse bu özellik devre dışı kalabiliyor. İstendiğinde manuel olarak saat ve tarih ayarını kendiniz yapabiliyorsunuz.

* Diğer özelliklerini yazmaya gerek yok, her saatte olan alarm, snooze gibi klasik özellikler bu üründe de mevcut.

Not: İsteyen olursa saat elime geçtikten sonra sormak istedikleri bir şeyler var ise yardımcı olabilirim.

Not2: Bu yorumu bir başka başlıkta yaptım ancak özellikle Oregon marka için böyle bir başlık açma gereği hissettim. Bu tip ürünler için hiç bir inceleme maalesef yok, almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olacağını sanıyorum...

edit: model düzeltmesi RM303P değil doğrusu RM303R olacaktı...

Oregon RM303R  Projeksiyonlu saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 11 Ocak 2012; 20:12:02 >

• Sabahları zamanında uyanmak için cep telefonunu kullanıyorum, bütün gece boyunca kafamın yarım metre yakınında bir cep telefonu olması doğru değil elbette.
    Ayrıca gece kalktığımda saat kaç diye debelenip duruyordum. Bu saati kullanmaya başladıktan sonra uyanmak için hem cep telefonu alarmına gerek kalmayacak hemde gece uyandığımda saati öğrenmek için tavana bakmam yeterli olacak
  • Hayırlı olsun. Ürün gelince izlenimlerinizi, özellikle de projeksiyonun sürekli yanması konusunu aktarırsanız memnun olurum.

Orijinalden alıntı: dedektif

Hayırlı olsun. Ürün gelince izlenimlerinizi, özellikle de projeksiyonun sürekli yanması konusunu aktarırsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim, daha iyileri sizlere olsun. Zaten Oregon'u başıma siz dert ettiniz...

Sürekli projeksiyon verme konusunda bir endişem yok çünkü kullanma kılavuzuna baktım, kutusundan çıkan adaptörüyle sürekli projeksiyon sağlıyormuş hatta tavana vuran görüntü istenirse terse ( 180 derece ) çevrilebiliyormuş. Hal böyle olunca içimde şüphe kalmadı. Geldikten sonra bilgleri paylaşırım.

Yalnız bu Oregon hakikaten konusunda en iyi markalardan biriymiş, insan araştırmadan bilemiyor ama çok güzel ürünleri var. İnsanın alası geliyor ama 300-400.-TL civarında. Gerek yok diyebilirsiniz ama insanın doğasında hep en iyiyi alma isteği yok mudur?

Bunun yanı sıra radyo kontrollü saat ve tarih ayarını merak ediyorum. Burada çalışacağını sanmıyorum ve öyle bir beklentimde yok ama çalışırsada hoşuma giderdi.
    sayenizde böyle bir ürünün varlığından haberim oldu, teşekkürler...

• Siparişim bu sabah iş adresime teslim edildi. Satıcı İngiltere'den olduğu için teslimat 1 hafta gibi kısa bir sürede gerçekleşti. Gayet güzel paketlenmişti. Ürünü orjinal kutusundan çıkartırken fark ettiğim şey Çin malı olduğuydu ama marka Amerikan olsa bile diğer Amerikan firmaları gibi üretimi Çin'de yapıyor sanırım. Çünkü kalite olarak çok farklı duruyor. Kullanılan plastik kalitesi, düğmelerin yumuşak ve kolayca hareket ettiğini gördüm. İçinden 2 adet alkalin pil ve orjinal adaptörü çıktı. Daimi projeksiyon için adaptör kullanımı gerekiyor, pilli kullanımda daimi projeksiyon düğmesini açık tutsanızda daimi görüntü vermiyor. Bu arada adaptör topraklı Amerikan fişli, akşam eve giderken elektrikçiden geçiş adaptörü almam gerekecek. Sanırım ürün Amerikan kullanımı için yapılmış. İlk defa bir adaptörde topraklı kullanım görüyorum.

Ofiste kısa bir süre inceledim. Merak ettiğim konu; projeksiyonun flip hareketi ( 180 derece aksi istikamete projeksiyon yapması ) yapıp yapmamasıydı. Yapıyor, benim için önemliydi. Gündüz aydınlığında dahi tavanda silik olarak bile olsa saati okumak mümkün, gece daha iyi bir görüntü verdiğini tahmin ediyorum. Fotoğraf eklerim...

Saat ayarını manuel olarak yaptım, alarm ve snooze çalışıyor. Üstte büyük bir snooze düğmesi var, sabah mahmurluğunda snooze düğmesi aramıyorsunuz. Snooze 9 dk. Saatin alarmının kurulu olup olmadığı projeksiyonda dahi belli oluyor. Saatin alarmını kurdum mu kurmadım mı tavana bakarak görebiliyorsunuz...

Radio Control'lü ( saat ve tarih ayarını kendi radyo dalgalarıyla yapıyor deniyor kılavuzunda ) ama sanırım bu Türkiye için geçerli değil. Akşam evde daha detaylı inceleyip bilgi veririm.

• Güle güle kullanın. Darısı başımıza.

Bu geceden itibaren yattğım yerden saati görebileceğim. Belki ne gerek var diyeceksiniz ama her gece 2-3 kere kalkan biri için gerekli oluyor...

Tavana yansıyan projeksiyonda rakamlar çok net ve okunaklı. Tam karanlıkta, yarı karanlıkta ve projeksiyonda çıkan rakamların büyüklüğünü gözünüzde canlandırabilmeniz için tavandaki avizenin yanında olmak üzere size 4 resim göstereceğim...

Sormak istediğiniz bir konu varsa memnuniyetle cevaplayabilirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Poljot Marka saat
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

Güle güle kullanın. Darısı başımıza.

Sayenizde hocam, daha iyileri sizlere olsun...
  • Bence de biraz pahalı almışsın, ben bunu 25 liraya almıştım

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-masa-saati-minton-mr-878p-projeksiyonlu-radyolu-saat-76984594/detay/

ÖZELLİKLER ;
    - 0,6 inç yesil LED gösterge
    - AM/FM 2 band radyo
    - Alarm zamani ayari
    - Müzik ya da alarm ile uyandirma
    - Projeksiyonlu saat
    - Fokus ayarli, kirmizi isikli, kendi ekseninde dönebilen projeksiyon
    - Snooze (Ekstra 9 dakika daha uyku) fonksiyonu
    - AC güç kaynagindan beslenme
    - DC besleme ile saat hafizasi koruma

• quote:

Orijinalden alıntı: 15M41L

Bence de biraz pahalı almışsın, ben bunu 25 liraya almıştım

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-masa-saati-minton-mr-878p-projeksiyonlu-radyolu-saat-76984594/detay/

ÖZELLİKLER ;
    - 0,6 inç yesil LED gösterge
    - AM/FM 2 band radyo
    - Alarm zamani ayari
    - Müzik ya da alarm ile uyandirma
    - Projeksiyonlu saat
    - Fokus ayarli, kirmizi isikli, kendi ekseninde dönebilen projeksiyon
    - Snooze (Ekstra 9 dakika daha uyku) fonksiyonu
    - AC güç kaynagindan beslenme
    - DC besleme ile saat hafizasi koruma

Tavan yada duvara sürekli projeksiyon yapıyor mu? Yoksa düğmesine basıldığında mı saati duvara yansıtıyor?

• isteğine kalmış, saatin üzerindeki projeksiyon kısmı ana saatten tamamen bağımsız ikinci bir saat. dilediğinde açıp kapatabilirsin..

Orijinalden alıntı: 15M41L

isteğine kalmış, saatin üzerindeki projeksiyon kısmı ana saatten tamamen bağımsız ikinci bir saat. dilediğinde açıp kapatabilirsin..

O zaman iyiymiş, çünkü basınca saati gösterenleri istememiştim.
  • Ben bu ürünü hepsiburada'dan 59 TL'ye aldım ancak geri iade ettim çünkü radyo sinyalleri ile saat ayarı algılama işi ülkemize uygun değil ve bu özelliği de kapatamadığınız için sürekli saat ayarı değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Ben bu ürünü hepsiburada'dan 59 TL'ye aldım ancak geri iade ettim çünkü radyo sinyalleri ile saat ayarı algılama işi ülkemize uygun değil ve bu özelliği de kapatamadığınız için sürekli saat ayarı değişiyor.

İstenildiginde manuel ayarlamaya gecebiliyordunuz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Ben bu ürünü hepsiburada'dan 59 TL'ye aldım ancak geri iade ettim çünkü radyo sinyalleri ile saat ayarı algılama işi ülkemize uygun değil ve bu özelliği de kapatamadığınız için sürekli saat ayarı değişiyor.

Radyo sinyali alma simgesi sürekli açık duruyordu kapatmak mümkün olmadı.

quote:

quote:

Kucuk bir buton var. Manuel veya otomatik ayar yapilabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece manuel ayarlama seçeneği yok. Manuel ayarlayabiliyorsunuz ancak sinyal farklı gelirse saat değişiyor. Kullanma kılavuzunda da açıkça belirtilmiş.

http://uk.oregonscientific.com/ulimages/manuals2/RM303P.pdf

Sizin saat değişmiyorsa muhtemelen hiç sinyal almayan bir bölgedesiniz. Biz İstanbul Avrupa yakasındayız ve muhtemelen Karadeniz üzerinden Bulgaristan'dan radyo sinyali yakalıyordu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece manuel ayarlama seçeneği yok. Manuel ayarlayabiliyorsunuz ancak sinyal farklı gelirse saat değişiyor. Kullanma kılavuzunda da açıkça belirtilmiş.

http://uk.oregonscientific.com/ulimages/manuals2/RM303P.pdf

Sizin saat değişmiyorsa muhtemelen hiç sinyal almayan bir bölgedesiniz. Biz İstanbul Avrupa yakasındayız ve muhtemelen Karadeniz üzerinden Bulgaristan'dan radyo sinyali yakalıyordu.

aynen ürünü dün aldım gece saati kurdum sabah bir saat geç uyandım,kendi kendine saati bir saat geriye güncellemiş..otomatik güncelleme özelliğini kapatacak bir buton da göremedim.

• Az önceki mesajımı geri alıyorum Oregon saatin günahını almışız.Dün elime geçmişti ve bugün beni geç uyandırmıştı :) kendi kendine otomatik saat güncellemesi yapınca saat geri kalmıştı.Az önce farkettim sorun saatte değil kullanma kılavuzu okumayan bizlerde...

Saatin altında UK ve EU seçenekleri var.EU'yu seçerseniz saatiniz belirli aralıklarla Almanyadaki atom saatinden sinyal alarak kendini güncelliyor
    (tabi almanyada saat kaçsa o oluyor), UK'yı seçerseniz bu seferde İngilteredeki atom saatine göre kendini güncelleiyor (tabi saat ingilterenin saati oluyor).Dolayısıyla benim gibi sabahları geç uyandırıyor sizi :) ancak kullanma kılavuzuna bakıpta set ayarlarından gerekli değişikliği yapınca çözüme ulaşıyorsunuz.

Saatin altından(pil kısmından) EU seçerseniz saatin ön kısmındaki set ayarlarından zone +1 , UK seçerseniz zone +2 yapın neticede almanyanın saati şu an bizden bir saat geri, ingilterenin saati bizden iki saat geri dediğim değişikliği yapınca saat Türkiye saati oluyor, üstelik atom saatinden sinyal aldığı içinde her zaman doğru saati gösteriyor..Ancak tavsiyem EU seçip +1 yapın neticede Almanya bize daha yakın sinyal kalitesine faydası olur sanırım.

İşin özü bu saati alanlar memnun kalacaklardır ama bilsinlerki otomatik güncellemeyi kapatma butonu felan yok.. ama otomatik güncellemeye +/- 23 ekleme şansımız var.

Not:Ülkemiz ileri saat uygulamasına geçince gerekli zone değişikliğini unutmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrsrkn -- 16 Mart 2013; 16:09:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.