Şimdi Ara

Ordu Evinde Kediye İşkence Eden Asker [4. EDİT GELDİ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
272
Cevap
0
Favori
13.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
140 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qrznBot

quote:

Orijinalden alıntı: Thusmaa

Sıkıntısı olduğu belli de kedinin ne suçu var, hiç mi için sızlamadı?

Bir de yok teröristler tarafından gebertilir falan sallamışsınız, abartmayalım isterseniz H.A.Y.I.R.D.I.R yani?
    Yaptığı yanlış, en ağır cezayı alması gerekir ama adaplı olun az. Sizin arkanızı kolluyor ruh hastası yada değil.

Yok karşıma çıksın bütün kemiklerini kırarım diye boş konuşanlar da olmuş, adamın adresine kadar herşeyi var git kırsana biladerim?

Arkamızı mı kolluyor? Hayırdır nedir? Boş milliyetçilik yapma. Adresi falan da yok ortada bu arada. O kadar aradık bulamadık. Paylaştıkları fotoğraflardaki insanlar bu adam mı o bile belli değil. Geçenlerde Beyoğlu'nda kediyi öldüren bir döl israfı daha vardı onu da bulamadık ne yazık ki. Merak etme karşımıza çıkınca o kemikleri kırmakla da kalmayacağız. Bu arada benim sorunum TSK içerisinde böyle tiplerin olması belirteyim. Asker sıfatını hak eden biri değil bu insan. Hemen üst yorumda arkadaş paylaşmış zaten resimleri. Bir onlara, Mehmetçiklere bak bir bu ban yemek istemediğim için aklımdan geçen kelimeler ile tanımlayamadığım insana bak yine içim acıdı.

Sorun askeriyede olması mı?

Şahsen ben böyle birini hiçbir yerde görmek istemezdim. Özellikle Baba ocağı dediğimiz yerde böyle bir şeyin olması daha fazla koyuyor tabii.

Şimdi çıkar bir de derki alkollüydüm. Ulan o daha büyük suç, o kadar silaha erişimin var alkol almaman gerek.

Bir hiç için kediyi öldüren adam, niye ters baktın diye birini vurur. Değil mi?

İlla hayvan dövmek istiyorsan git bir tane peluş ayı al onu döv. Ne diyebilirim ki yani ne diyebilirim.

Bu arada apartmanda hayvan besleyen ve hayvan severim diye geçinenlere de bir iki çift lafım var.

Komşu köpeğin havlıyor diye geliyor ve o da senin hiç hayvan sevgin yok mu diyor. Ulan el içi kadar dairede nereye köpek besleyeceksin. Hayvanın bir derdi olmasa zaten havlamaz. Demek ki iyi bakamıyorsun hayvana, asıl hayvanları sevmeyen sensin. Kendi bencilliğin ile hayvana işkence çektiriyorsun.

Lütfen apartman dairelerinde köpek beslemeyin. İlla köpek sevmek istiyorsanız barınaklardaki bir hayvanın yardımcısı olun. Burada sokaklar cins köpeklerle dolu. Yavruyken bir hevesle alınmış büyüdüklerinde ise sokağa atılmış köpekler. Öldüğü güne kadar sahip çıkamayacağınız canlıyı yanınıza almayınız.

Hayvanseverlik şirin miniminnacık hayvanları seviyorum işte demekle olmuyor. Bu arada bir müşterimiz var ilk gittiğimde bayağı şaşırmıştım. Bir köpeği var. Köpeğin bir bacağı ve bir gözü yok. Diğer ayakları da pek sağlam değil. Yolda araba çarpmış galiba. O da mümkün mertebe tedavi ettirip bakmaya başlamış.

İşte o hayvan severim diye geçinenler bir zahmet böyle hayvanlara baksınlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: squhze

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İyisi, kötüsü tartışılır, hukukun kendisinin tartışılacağı gibi... Biri suç işlemişse, ki bu olay suç değil, kabahat sayılıyor, cezasını kanunun yazdığı kurumlar verir. Toplumsal lince dönüşen saldırılar, hukuka aykırıdır. Bunu yapan kişiler, kendini kediye zarar veren bu kişiden farklı görmesin. Siz de bir işkenceyi savunuyorsunuz. Askerler darbe girişiminin yaşandığı gece, sivil vatandaşlara ateş açtığında kimse böyle tepki vermedi. İşine geldiği zaman, tepki gösteren, bu memlekete en zararlı kişidir. Kimsenin ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Kendi yaptıklarınıza bakın...

O zaman bir askerimiz şehit düşerse evde put gibi duralım bu dediğine göre ?

Caniliğe insanlık dışı şeylere göz yuman ses çıkarmayan en büyük kabahati insanlığa yapar.

İnsanlığı savunuyorsanız bu tip şerefsizlerin cezalandırılması için elinizden geleni yaparsınız.

Bu kabahat değildir ciddi ciddi cinayettir.

O hayvanda bir can taşıyor böyle şey mi olur ?

O zaman ben seni öldüreyim bunun adı kabahat olsun ?

Ama ne olur insan öldürdü cinayet o hayvanın insanlardan daha yararlı olduğunu unutmayın o hayvanlar sayesinde biz bu Dünyada yaşıyoruz insanlar gibi bu Dünyanın içine sıçmıyorlar dengeyi koruyorlar ama böyle orrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrossssssspuu çocukları ortaya çıkıp hayvanları katlediyor.

• Izlerken her saniye küfrettim şerefsize bu nasil bir insanlik

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberMachine

quote:

Orijinalden alıntı: squhze

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İyisi, kötüsü tartışılır, hukukun kendisinin tartışılacağı gibi... Biri suç işlemişse, ki bu olay suç değil, kabahat sayılıyor, cezasını kanunun yazdığı kurumlar verir. Toplumsal lince dönüşen saldırılar, hukuka aykırıdır. Bunu yapan kişiler, kendini kediye zarar veren bu kişiden farklı görmesin. Siz de bir işkenceyi savunuyorsunuz. Askerler darbe girişiminin yaşandığı gece, sivil vatandaşlara ateş açtığında kimse böyle tepki vermedi. İşine geldiği zaman, tepki gösteren, bu memlekete en zararlı kişidir. Kimsenin ne yaptığı sizi ilgilendirmez. Kendi yaptıklarınıza bakın...

O zaman bir askerimiz şehit düşerse evde put gibi duralım bu dediğine göre ?

Caniliğe insanlık dışı şeylere göz yuman ses çıkarmayan en büyük kabahati insanlığa yapar.

İnsanlığı savunuyorsanız bu tip şerefsizlerin cezalandırılması için elinizden geleni yaparsınız.

Bu kabahat değildir ciddi ciddi cinayettir.

O hayvanda bir can taşıyor böyle şey mi olur ?

O zaman ben seni öldüreyim bunun adı kabahat olsun ?

Ama ne olur insan öldürdü cinayet o hayvanın insanlardan daha yararlı olduğunu unutmayın o hayvanlar sayesinde biz bu Dünyada yaşıyoruz insanlar gibi bu Dünyanın içine sıçmıyorlar dengeyi koruyorlar ama böyle orrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrossssssspuu çocukları ortaya çıkıp hayvanları katlediyor.

Binlerce kişinin katili İmralı adasında eli kolu bağlı tutuluyor, neden evde duruyorsun? Put gibi oturmuyor musun?

Caninin cezasını vermek, senin vazifen değil.

Delilin varsa, (neyin delil sayıldığını umarım biliyorsundur) mahkemeye sunarsın. Yapabileceğinin en iyisi budur.

Anayasaya göre "kabahat" sayılıyor.

Kanunu ben yazmadım. Kanun akılla yazılır, vicdanla değil. Gün gelir, bunun önemini anlarsın. Umarım anlamak zorunda kalmazsın ama....

Sen adam öldüremezsin. Kendini kandırma...

Bir hayvanın canını, insan canından değersiz görmedim. Bir canlının canına kıymak, ne kadar yanlış veya kötüyse, sizin yaptığınız ondan iki misli yanlış. Onun yaptığı kabahat, seninki suç... Bu anayasayı da millet yüzde 92 oyla kabul etti. Darbe filan neyse işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squhze -- 5 Aralık 2017; 19:30:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bırak bu şovu,kuru milliyetçiliği.sen o alçağa asker mi diyorsun.üniformayı zorunlu giymek asker olmak mıdır? askerlik onurunu almayan insana asker mi denir? senin mantığına göre 15 Temmuz'da insanları tankla paramparça edenler de asker.bu alçak ölse bile benim gözümde şehit değildir.inşallah da geberir.
  • Hocam tecevüzcünün serbest gezdiği bir ülkede kedinin hakkını kimse düşünmez. Ondaki sanki can değil patlıcan bu aralar hayvanlara şiddet çok arttı yada hep vardı insanların bazı konuştukları şeyleri değiştirmek için halka sunuyorlar. Kediye onu yapan insan denilemez varlık belliki psikolojik sorunları var kapatacan kapalı ışıksız ortama aç bırakacan eğitecen. Anca o paklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • squhze kullanıcısına yanıt
    15 temmuz gecesi herkes senin istediğin şekilde tepki vermek zorunda değildi.kimisi evinde oturdu kimisi tankın altında,bombaların altında paramparça oldu.herkesin kendi tercihi. herkes işine geldiği zaman tepki gösterir.mesela bazı yobaz beyinliler sadece Arap ülkelerine üzülüyor,varını yoğunu Arap ülkelerine yolluyor kendince hayır yapıyor.kimi de önce komşum doyacak sonra yurt dışı diyor.kimin nereye ne şekilde yardım edeceği,tepki göstereceği seni ilgilendirmez.

şahsen insanlar öldüğünde hiç üzülmüyorum.kimsenin tohumuna para saymadım.ölen ölsün beni ilgilendirmez.mesela senin gibi bir insan ölmüş benim umrumda olmaz ama bir hayvan suçsuz yere bir tekme yesin canım acır.onlar masum,günahsız, dilsiz yaratıklar ama senin kim bilir ne günahların vardır.bir sıkıntı yaşarsan bil ki dün yediğin hurmaların bedelini ödüyorsundur.kedi neyin bedelini ödedi?

darbe gecesi sivil vatandaşlara yapılan zulmü kimse kabul edemez,adamları tankların altında bombaların altında paramparça ettiler ama onlar onu göze alarak oraya gitti.haberlerde izledim,gidenler''ölmeye gidiyoruz''dedi.Allah rahmet eylesin.onların hesabını tepki göstermeyenlere değil fetö denen örgütü devletin bütün kurumlarına yerleştiren,çıkar çatışmasına girince de hain ilan edenlere soracaksın.

insanlar her şeye tepki göstermeye kalkarsa yorulur.herkesin farkındalığı ayrıdır.ben kediye gösteririm,kimisi doğaya gösterir,kimisi suriyelilere,kimisi arap ülkelerine.sen istediğin konuya tepki göster.bizim neye tepki göstereceğimize hiç kimse karışamaz

• whisper242 kullanıcısına yanıt
    konuda TSK'yi kim kötülemiş ben anlamadım.nerenle ya da hangi kafayla okudun bu kanıya vardın? şahsen o alçağı liğme liğme etseler içim gene soğumaz.asker masker umrumda değil.bu üniformayı Şırnak/Cizre'de sınırda 12 ay üstümde taşıyarak ben de görevimi yaptım.üniforma kutsaldır içindeki değil.o üniformayı köpeğe tecavüz eden şerefsiz bile giydi.ne yazik ki o piçle aynı sofradan yemek yemek zorunda kaldım.askerlik böyle bir şey işte.sivilde suratına bakmayacağın insanla aynı sofradan yemek yemek zorundasın.

bırak bu kuru milliyetçiliği.
  • DigitalWorld kullanıcısına yanıt
    ben alkollü olup da kendine zarar vereni hiç görmedim.madem alkollüsün,moralin bozuk kafanı git duvarın sivri köşesine sert sert vur bak dert falan kalmaz.

alkollü olup kendi anasına avradına küfredeni de hiç duymadım. hep başkasını anasına avradına.

eğer bir insan bir suçu alkollüyken işlemişse daha fazla ceza verilmeli.hükümet umarım yakın zamanda böyle bir yasa çıkarır
  • asker üniformasını zorunlu olarak giymiş bu alçağı teröristler inşallah liğme liğme eder.burda kuru milliyetçilik yapıp tribünlere oynama.Şırnak/Cizre sınırında 12 ay nöbet tuttum.bana bunlarla gelme
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    kediyi öldüren de izleyen de er.öldüren alçağın terhisine 3 gün kalmış.aslında bu alçağa ceza vermek yetmez.olayı izlemekle yetinenlere de ''suç işlenmesine göz yummak,görevi yapmamak''tan ceza verilmeli
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    eğer askerliğimi yapmamış bir ergen olarak senin bu yazını okusam sana vatan haini derdim ama askerliğini Şırnak/Cizre sınırında yapmış,anne babası polis,karadenizli bir ailenin çocuğu olarak sana diyorum ki %100 haklısın.ne peygamber ocağı ulan.her türlü pislik orada var.korkudan kimse çıt çıkaramıyor.bir şeye itiraz etsen askerliğini yakmakla tehdit ediyorlar.daha yazacak yüzlerce şey var da uzunca yazmak istemiyorum.

öyle bir konuşuyorlar ki peygamber ocağı diye gören de evliyalar aslerlik yapıyor sanar.köpeğe,eşşeğe tecavüz eden cahil cühala tiplerin olduğu bir yer.zorunlu askerlik kesinlikle kalkmalı.profesyonel orduya geçilmeli.hapçısı,esrarkeşi,ayyaşı,psikopatı, herkesi asker yapıyorlar.yeter ki 20 yaşına gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 5 Aralık 2017; 20:11:30 >
  • RadioheadTR kullanıcısına yanıt
    nişanlısından ayrılan biri inşallah aynı muameleyi sana yapar.hatta seni liğme liğme eder
    Örnek verdim seni öldürme olayını fakat bu kanunlar yetersiz.

Bu adamlara çok ağır ceza verilemesi gerekirken bu adam salınıyor ?

Bu mu hukuk ? Bu mu adalet ?

Bende yetki olsa o apo denen dansözü uçaktan aşağıya yollardım daha buraya gelmeden geberirdi.

Fakat bu ülkede adalet hukuktan bahsetmeyin çünkü hirsizlik yapan tecavuz eden sokakta geziyor eli kicinda.

Adalet saglansa kimse bu kadar ses cikarmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

15 temmuz gecesi herkes senin istediğin şekilde tepki vermek zorunda değildi.kimisi evinde oturdu kimisi tankın altında,bombaların altında paramparça oldu.herkesin kendi tercihi. herkes işine geldiği zaman tepki gösterir.mesela bazı yobaz beyinliler sadece Arap ülkelerine üzülüyor,varını yoğunu Arap ülkelerine yolluyor kendince hayır yapıyor.kimi de önce komşum doyacak sonra yurt dışı diyor.kimin nereye ne şekilde yardım edeceği,tepki göstereceği seni ilgilendirmez.

şahsen insanlar öldüğünde hiç üzülmüyorum.kimsenin tohumuna para saymadım.ölen ölsün beni ilgilendirmez.mesela senin gibi bir insan ölmüş benim umrumda olmaz ama bir hayvan suçsuz yere bir tekme yesin canım acır.onlar masum,günahsız, dilsiz yaratıklar ama senin kim bilir ne günahların vardır.bir sıkıntı yaşarsan bil ki dün yediğin hurmaların bedelini ödüyorsundur.kedi neyin bedelini ödedi?

darbe gecesi sivil vatandaşlara yapılan zulmü kimse kabul edemez,adamları tankların altında bombaların altında paramparça ettiler ama onlar onu göze alarak oraya gitti.haberlerde izledim,gidenler''ölmeye gidiyoruz''dedi.Allah rahmet eylesin.onların hesabını tepki göstermeyenlere değil fetö denen örgütü devletin bütün kurumlarına yerleştiren,çıkar çatışmasına girince de hain ilan edenlere soracaksın.

insanlar her şeye tepki göstermeye kalkarsa yorulur.herkesin farkındalığı ayrıdır.ben kediye gösteririm,kimisi doğaya gösterir,kimisi suriyelilere,kimisi arap ülkelerine.sen istediğin konuya tepki göster.bizim neye tepki göstereceğimize hiç kimse karışamaz

Bende bunu söylüyorum, bir olayı menfaatlerini düşünerek değerlendirenin bu memlekete hiç faydası olmaz. Memleketi için fedakarlık yapamayanın, o memlekette yaşamaya ne kadar hakkı vardır? Beğenmediğin insanlar hayatlarını feda etmese, bugün ceza evinde olabilirdin, evinden çıkmaya korkabilirdin, bu yazıyı yazacak imkanın bile olmayabilirdi. Hiç darbe döneme yaşadın mı da memleketin yanmasına razısın. Memleket yanarsa, sen bu ateşten nasıl kurtulacaksın? Tası tarağı toplayıp, ülkeyi terk mi edeceksin.

Ölmek bir şeylerin bedeli değildir. Doğumu hoş karşılıyorsun da iş ölmeye gelince neden kötü oluyor? Eceli gelen herkes ölür. Kimse bu dünyaya kazık gibi çakılı kalmaya gelmedi. Canlılar suçlu veya suçsuz olarak ayrılmaz. Sen kimsin, birini suçlu ilan edeceksin. Kanun bu olayı suç bile saymazken... Evet, bazıları yaşamayı hak etmiyor...

Devlet, herkesten, herşeyin hesabını sorar. Şüphen olmasın. Fetö mensupları veya bu örgüte dahil olmayıp, vatandaşları öldürenler cezasını alır. Bu yargının işidir. Kedi mevzusu da yargının işidir. Mesele bu. Toplumsal linç suçtur. Bunu anlatıyorum, farklı yere çekiyorsun.

İnsanlar tek bir nesildir. Suriyelisi, Arabı veya başka bir tanımı yoktur. İnsan, insandır. Sizin yaptığınız tepki değil. Hedef gösterme, küfür etme, tehdit etme, yani toplumsal bir linçtir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaallah en ağır cezaya mahkum olursun da içimiz biraz soğur, nasıl bir psikopatlıktır bu...!

• insan cesedi diyerek olayı hafifletmeye çalışma.polisler açıklama yapmıştı.teröristin üzerinde bomba olma ihtimaline karşı alınan bir önlemdi o.polis,asker hiçbir zaman suçsuz bir insanı sürüklemez.hele ki cesedi asla.vicdanı izin verse bile yasalar izin vermez.polisler kendi götlerinden korkar duruma gelmiş.teşkilatta herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde.teşkilatın içindekilerden duyduklarımı bir polis çocuğu olarak sana anlatıyorum iyi anla. hayvana işkence yapanı özellikle doğuya gönderdikleri de yok.hayatımda hayvana işkence yapmadım ama beni de Şırnak'a yolladılar.içimizde köpeğe,eşşeğe tecavüz eden Muşlu şerefsiz de vardı öğretmenlik yapan Edirneli de.
  • Ne kadar kindarsınız. Sizin gibi tipleri görünce hep linç edilen zatı destekleyesim geliyor. Linç kültürü var sizde, diğer ortadoğu halkları gibi...

bizim kediden ne çıkarımız var ki bu olaya tepki verdik.biz vicdanımıza göre tepki verdik.ben o insanları beğenmediğimi yazmadım bu kanıya nasıl vardın? o insanlar hayatlarını feda etse de etmese de ben cezaevinde olmazdım.ekşi yemedim karnım ağrısın.hayatımda 3 kişiden daha fazla kişinin olduğu hiç bir örgüte,gruba,topluluğa dahil olmadım.fetö denen örgütün sokağından geçmişliğim yok.onların polislik sorularını öğrenci evlerinde projeksiyonla duvara yansıttıklarını bile bile gene de onların evine gitmedim.iyi ki de gitmemişim.gitseydim belki bugün cezaevinde ya da mezarda olacaktım. ben memleketin yanmasına razı falan değilim ama şöyle düşün.yasak aşk yaşayan bir çift var ve bunlar kavgaya tutuşursa araya girmemek lazım.ikisi de günahkar.birileri araya girecekse bu kolluk kuvvetleri olmalı. bir söz vardır ''NE GÜNAH İŞLENDİYE YARI YARIYA'' . umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.kendi kavganıza masumları dahil etmek istemeyin.tası tarağı toplayıp ülkeyi terk etmek sizin o çok sevdiğiniz suriyelilerin işidir.ben o kadar alçak değilim.bu topraklarda doğdum,bu topraklarda öleceğim.askerliğimin acemi birliğini Tokat'ta yaptım.usta birlikleri açıklanırken Şırnak/Cizre dendiğini duyunca sevinçten arkadaşımla birbirimize sarıldık.millet Edirne,Hatay çıkınca sevinçten birbirine sarıldı.göt korkusundan diyelim. kimle konuştuğunu iyi bil.siyasi meselelerinizi milli mesele gibi göstermeye çalışmayın.fetö denen alçak örgütü başımıza hangi grup bela ettiyse onlar ölsün ben niye öleceğim? fetö yüzünden polis olamadım.birkaç soruyla kaybettim sınavı çünkü sorular binlerce fetöcü gerizekalıya önceden dağıtılmıştı ve bu gerizekalılar soruları ezberleyip başarı oranını yükseltmiş,bizim gibi soruları almamış saflar da hiçbir baltaya sap olamamıştı. 15 temmuz'da sokağa çıkan yiğitler keşke güneydoğu'ya gidip pkk'ye karşı da böyle yiğitlik yapsa da ülkenin 40 yıllık belası temizlense.

eğer günahsız bir kedi bu şekilde öldürülüyorsa bu alçağın bu kadar basit ölmemesi gerektiğini düşünüyorum.işkence ede ede,onu liğme liğme ede ede,yarasına tuz basa basa,çığlık attıra attıra öldürmek lazım.kanunun ne saydığı umrumda değil.30-40 yıl önceki kafayla yazılmış kanunları değiştirmek lazım.8-10 yıl öncesine kadar bırak kapalı alanı otobüste bile sigara içmek suç sayılmıyordu.şimdi hastane,park,okul bahçesinde içmek bile yasak.eeee kanun iyiydi de niye değiştirildi. 15 temmuz darbecilerine idam isteriz idam isteriz diye meydanlarda bağıranlara söylesene ülkede idam yok müebbet neyinize yetmiyor diye.reisiniz halkın gazını almak için idamı çıkaracağız dedi.16 aydır yüzlerce yasayı ohal'le çıkaran hükümet idamı niye çıkarmadı.bırakın kurnazlığı.o adamların kılına bile dokunamazsınız bırak idam etmeyi. İsviçre'de cami sesini sokaklarda duymamak için referandum yapıldı ve İsviçre halkının %52'si ezanı sokaklarda duymayalım dedi ama bizim devlet büyükleri buradan tepki gösterdi.İsviçre'ye bağırdı.yapılan doğru demiyorum ama hani milli iradeydi,hani halk öyle istiyordu? halkın çoğunluğunun istediği her şey doğru demek değildir.vicdan lazım vicdan.

insanlar tek nesildir evet ama dedelerinin kanlarıyla suladığı toprakları arkasına bakmadan terk edip bu ülkede sığıntı gibi,plajlarda,sokaklarda,parklarda keyif çatmak alçaklıktır.üstelik Türk askeri orada onlarca şehit verirken.onları bu kadar seviyorsan evine al milletin başına bela etme.kendi maaşını,gelirini paylaş.benim gelirimden beslenmesinler

• ben er olduğuna kesinlikle inanmıyorum. yanındaki askerlerin tavrı net rütbeli olduğunu ispatlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.