Ordu'da market sahibinin garip İsrail boykotu https://www.ensonhaber.com/gundem/orduda-market-sahibinin-garip-israil-boykotu< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ordu Esnafından Bir Garip Boykot: İsrail Ürünüdür Satın Almayınız

-
-
Rabbim çalışanın emek verenin yanındadır.
bu sabah oral-b diş macunu alarak destek verdim.
-
satma o zaman
ben şahsen zincir market dışında alışveriş yapmıyorum böyle tiplere para kazandıracağıma giderim migrosdan,a101den alışveriş yaparım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TidyTie -- 23 Ekim 2023; 12:40:44 > -
Bu ürün Pınar süzme peynir ve sahibi akp'ye yakın bir isim değil miydi? Biraz friendly fire olmuş.
-
Zincir marketlerden bir sakız bile alsanız fişini kesiyorlar. Bazı bakkalların veya küçük marketlerin ise nedense fiş falan vermemesi söz konusu oluyor. Nasıl vergilendiriliyorlar acaba hep merak etmişimdir.
-
hiçbir fikrim yok ama Z kuşağı olarak zincir market dışında çok nadir alışveriş yapıyoruz biz
-
Birçok üründe ürün satılamadan SKT si geçerse firma bu ürünleri sattığı fiyattan geri alma garantisi veriyor. O tarz bir durum olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://arastirma.tarimorman.gov.tr/tepge/Belgeler/PDF%20%C3%9Cr%C3%BCn%20Raporlar%C4%B1/2022%20%C3%9Cr%C3%BCn%20Raporlar%C4%B1/F%C4%B1nd%C4%B1k%20%C3%9Cr%C3%BCn%20Raporu%202022-365%20TEPGE.pdf
-
Hangi gıda markasını alırsan al zaten tek bir çatı holding altında birleşiyor o holdingin de sahibi dünyayı yöneten ailelerden birisi. Bu araba için de geçerli tohum için de ne alırsan al sahibi belli zaten para belli ailelere akıyor... Boşuna duygu ve insanlık kasmayın...
-
Klasik Karadeniz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ordu'da kesin %80 falan akepe almıştır herhalde seçimlerde.
-
Ne şiş yansın ne kebap
-
Zaten kendisi ürünü alarak israile para kazandırmış.. Satıp satmaman önemli değil, ister çöpe at, ister üzerinde zıpla..
-
Zamanında ABD'ye kızıp, protesto diye marketten kola fanta alıp sokağa dökmüşlerdi.
Hep o gelir aklıma ne zaman bir protesto olsa.
Ama protesto iyidir, en azından insanları harekete geçirir. Kırıp dökmeden demokratik hakkını kullanmak iyidir.
-
O zaman kendimde esnaf olarak sana bilgi vereyim. Bir iş yerinin fiş kesmesi devlete vergi verdiği anlamına gelmez.
Hani bir laf vardır; minareyi çalan kılıfını uydurur diye. Fişi bende keserim sana sorun o değil. Ama alakasız aldıklarımı gider olarak gösteririm.
Mesela şirket pompacı ahbabı ile anlaşıyor. Yüksek miktarda benzin alanların fişini bana ver. Benim aracın plakasını gir diye.
Naylon faturasızlar var, %20 KDV oranını sana %10’dan fiş kesip satıyor. Hatta %5’e satanda vardır.
Daha neleri neleri var. O yüzden her fiş keseni, iyi bir yer sanma 🙂
Made in Israel mi ? Sanmam Turkiye'dedir .... Bunlarin neyin kafasini yasiyorlar ...
-
İyi de hocam, bazı bakkallar var adam hiç fiş fatura vermiyor. İsteyince de bir ayrı tribe giriyor. Küsmesin komşumuzdur diyip laf da edilmiyor. Öte yandan o büyük marketlere gittiğimizde ne alırsak alalım fiş veriyorlar.
Tabiki fiş kesilmesi vergisini ödeyeceği anlamına gelmiyor ama hiç bir fiş fatura vs. olmazsa ne oluyor mesela bir bakkalda harcadığımız para.
Bunun bir tık ötesi de berberler mesela. Ben hiç berberden fiş fatura almadım. Nedir bunun olayı?
-
Berberler basit usül çalışıyor ondan. Hocam nakit dönmüyor artık. Bakkala kredi kartı veriyorsun mecbur fiş kesiliyor zaten. Onu da %1 su diye kesiyor. Tekel bayileri de öyle. Berberde saç traşı olmuş 250TL. Günde 10-12 traş yapıyor adam 3.000TL. Aylık 100 bini geçiyordur kazancı. Bunlar basit usul diye geçiyor. Yazar kasa filan yok. Orası da saçma.
10 kişinin 8’i kart veriyor. Kart verince mecbur fiş kesiliyor. Eskisinden çok vergi topluyor devlet emin ol. Büyük şirketler vergiyi az ödüyor. Çünkü sistemin açıklarını biliyorlar.
Hiç birinizde köfteyi çakmamış. Menfaatçi Anadolu esnafı tribünlere oynar. 1 tane ürünü İsrail ürünü diye yaygara yapar, dincilerin kendilerinden alışveriş yapmasını sağlar. Buda bulamamış şaşmış yanılmış pınar peyniri İsrail ürünü diye uydurmuş. Alayı kolpa bunların.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Rabbim çalışanın emek verenin yanındadır. bu sabah oral-b diş macunu alarak destek verdim. |
![]() Bu ürün Pınar süzme peynir ve sahibi akp'ye yakın bir isim değil miydi? Biraz friendly fire olmuş. |
Hiç birinizde köfteyi çakmamış. Menfaatçi Anadolu esnafı tribünlere oynar. 1 tane ürünü İsrail ürünü diye yaygara yapar, dincilerin kendilerinden alışveriş yapmasını sağlar. Buda bulamamış şaşmış yanılmış pınar peyniri İsrail ürünü diye uydurmuş. Alayı kolpa bunların.
|
Benzer içerikler
- realme türkiye"den çekildi mi
- lösev"e bağış yapanlar yorumları
- kul hakkı ile ilgili ayetler
- çürük raporu nasıl alınır
- ömer aktaşöz
- disney plus üyelik iptali
- e sim nedir
- deprem hasar sorgulama
- togg sıfır faiz
- disney plus üyelik paketleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X