Şimdi Ara

ORACLE 11g database kopyalama Acil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows Server 2008'de olan bir database'i xp bulunan bir laptopa test amaçlı kopyalamam gerekli çok az vaktim kaldı.

Her ikisinde de Oracle 11g yüklü.
    Fakat ne tür bir yol izlenmeli? Clone, backup, recovery ne şekilde yapılabilir? Komple tüm database ve file'ların bir nevi image şeklinde kopyalamak istiorum.
    Laptopta önceden aynı isimde bir database oluşturmalı mıyım?

Şimdiden fikir vereceklere teşekkürler..

• Elimde oracle 11g yok. Eskiden önce veri tabanını durdurur sonra full backup alırdık. Bunun için tru64 üzerinde çalışan zamanlanmış bir script kullanılır ve tape kasetlerine alınırdı backup. Ancak bu 9i dönemiydi. Ne script var şu an elimde ne dökümanlar. Hatta server bile kapandı, yenisine geçildi.

Sonra g (gird) ismini aldı sürümler. Kapatmadan backup falan alınıyor sanırım artık. Ben gene yönetim için toad, veri eklemek için pl/sql developer kullanırdım. Tabi 6 yıldır bilişim sektöründe çalışmıyorum.

Biraz araştırdım ve "RMAN" ile "Image Copy Backup" konusunu bir araştırın derim. Sanırım oracle ile birlikte geliyor. Başlat - Çalıştır - RMAN
    http://my.safaribooksonline.com/book/databases/oracle/9781590598511/chapter-7-making-backups-with-rman/making_copies_of_image_copy_backups

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmcncpt.htm

• Sağolasın üstad. Buna benzer RMAN ile ilgili birkaç dökümana bakmıştım. Genelinde backup'ı nasıl alacağını anlatıyor.
    Ama hiçbir yerde alınan backup dosyalarını alıp götürüp başka bir sistemde aynı version Oracle'da açıp kullanıma hazır hale getirmeyi ve bunun için ne gibi hazırlık yapılmalı anlatmıyor :S
  • Oracle Sql Developer da Üstte toolbarda bir başlık altında (adını unuttum) export database var. O menüden export edip karşı pc de benzer şekilde import menüsünden import edebilirsin. Express sürümse 1 den fazla db kullanamazsın. Muhtemelen merge edeceksin. Kolay gele.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Oracle Sql Developer da Üstte toolbarda bir başlık altında (adını unuttum) export database var. O menüden export edip karşı pc de benzer şekilde import menüsünden import edebilirsin. Express sürümse 1 den fazla db kullanamazsın. Muhtemelen merge edeceksin. Kolay gele.

express e bir de 2gb sınırlaması vardı eskiden. Ama rahatlıkla yetiyordu.
  • Hocam neden bilmiyorum ama aklıma" nerde o eski bayramlar"diyen yaşlı insanları getirdiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOOGLE FORM KOPYALAMA
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.