Şimdi Ara

Windows DHCP Server Programı Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ana modemim Airties Air 5750. Evimde 3 adet Huawei HG255s'i de AP olarak kullanıyorum. 5 GHz yayın için 4 cihaz kullanıyorum. DHCP dağılımını şuan ana modemim yapıyor. Evimde yaklaşık 20 küsur cihaz network'e bağlı. Bende her birine kendim el ile IP adresi veriyorum. Fakat ana modem artık MAC adresine IP adresi belirlememe rağmen kendisi farklı ip veriyor cihaza. Yani sınırı bir nevi aştım gibi düşünüyorum. Sürekli açık bıraktığım Windows 7 kurulu bilgisayarım var. DHCP adreslerini onun vermesini istiyorum. Yeni bağlanan cihazlara belirlediğim aralıkta ip adresi verip, kendi belirlediğim cihazlara da belirlediğim ip adreslerini otomatik olarak verebilen bir program önerir misiniz arkadaşlar? İşletim sistemini değiştirmek istemiyorum. Program olması daha iyi olacaktır benim için. Eğer basit bir Linux yazılımı falan varsa bu iş için sanal makineye kurabilirim onu en fazla. Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.







  • Denediniz mi bilmiyorum ama;http://tftpd32.jounin.net/ tavsiye edebilirim. (eski toprak bir programdır ama iş görür)
    Ya da OpenDHCP kurabilirsiniz.https://sourceforge.net/projects/dhcpserver/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://opnsense.org/ diye bir şey var. Bir router'ın yapabileceği her şeyi yapar. Desteklenmeyen donanım kullanmıyorsan sanal makine ile dediğini yapabilirsin diye tahmin ediyorum.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Eve geçince deneyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karaköpek K kullanıcısına yanıt
    Sanal makine'de denedim. Fakat bir türlü ip almıyor. Bir kere nasıl olduysa 192.168.1.1 ip aldı fakat benim şuan mevcut ip havuzum 10.0.20.1'den başladığı için erişim sağlamadı 192.168.1.1'e. Sabit ip verdim bilgisayar üzerinden yinede girmedi arayüze. Zaten ondan sonra da hiç ip almadı nedense. Bilgisayara kurup boot etmek istemediğimden de diğer uygulamaları bir deneyeceğim. Olmadı en son buna yoğunlaşacağım.
  • Tam olarak nasıl yaptığını bilmediğim için bir şey diyemem ama ağda iki tane DHCP sunucusu olduğundan böyle bir karışıklık oldu gibi geldi bana. WAN ve LAN için iki tane ethernet kullandın mı? WAN portuna direkt modem mi taktın?
  • Wan ve Lan için 2 ethernet kullanmadım. Sanal makineye kurup denemeye çalıştım sadece. Ana modemimde DHCP dağıtımını kapatıp denemiştim fakat sonuç alamamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.