Şimdi Ara

Oppo Türkiye'ye fabrika kuracağını doğruladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
3.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana değil onu arkadaşa anlatacaksınız. Ben sadece iş gücünün bizde Çin'deki kadar ucuz olmadığını gösterdim. Orada yazan maaşlardan vergilerde düşülüyor. Çalışanın eline geçen net para değil yani.


    Bu bizdeki işçilik ücretinin iyi olduğunu ya da bunu savunduğumu göstermesin. Sadece yanlış bilgiyi düzelttim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TncyKrmn

    Bana değil onu arkadaşa anlatacaksınız. Ben sadece iş gücünün bizde Çin'deki kadar ucuz olmadığını gösterdim. Orada yazan maaşlardan vergilerde düşülüyor. Çalışanın eline geçen net para değil yani.


    Bu bizdeki işçilik ücretinin iyi olduğunu ya da bunu savunduğumu göstermesin. Sadece yanlış bilgiyi düzelttim.

    Benimkini de sana destek olarak görebilirsin. Türkiye'deki asgari ücetlinin maliyetini Çin ve diğer ülkelerden düşük olması mümkün değil... volsvagen'e yıllık 40 bin passat garantisi yıllarca gelir vergisi ve SGK ödemeyecekti şimdi oppo geliyor çünkü ithal parçalar için gümrük vergisi ödemeyecek... Türkiye'ye asgari ücret az diye şirketlerin gelmesi hala mümkün değil. Türkiye kölelik var o nedenle firmalar geliyor diye birşey yok zaten gelende kaç tane var ki onlarda yüksek vergi indirimi garanti araç satışı nedeniyle gelmekteydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2020; 19:59:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam zaten yatırımı buraya getirmenin çabası değil mi o kadar tren yolu hattı lojistik hattı yollar köprüler
    Diğer yandan yeni mezun mavi yakanın asgari ücretin yaklasık iki katına çalışabildiğini çok net biliyorum. Asgari ücrete çalışacak kadar piyasayı düşüren mühendis nereden mezun acaba
  • Holk kullanıcısına yanıt
    İrlanda sadece vergi avantajları sağladığı için o şirketler oralara gitmedi. Yoksa Türkiye de yabancı şirketlerle anlaşma yapıp bir çok avantaj sağladı. Ama kimisi geldiğine pişman olup kaçtı kimisi de yine pişman oldu ama yatırımı çok büyük olduğu için kaçamadı, yolunu arıyor.

    İrlanda aynı zamanda adamlara dürüstçe ticaret yapabilecekleri bir ortam sundu. Her işini yaparken beş tane bürokratı görmek gerekmiyordu. Bir ihaleye girdiğinde her konuda daha iyi teklif sunmasına rağmen işini bilen yerli şirkete kaybetmiyor. Bir sektöre girdiğinde sektördeki yerli rakibinin siyasi yakınlıkları veya rakibi yoksa birilerinin o sektöre göz dikmesi nedeniyle ani kanun değişiklikleri ile zorluk yaşamıyor. Mesela oppo kesinlikle bunu yaşayacak, paypal bunu yaşadı, über bunu yaşadı.

    Tüm bunların hepsinden de önemlisi İrlanda ülkesine gelecek uluslararası yeteneklere yaşanılacak bir ülke sunuyor. Yaşam standartları en yüksek şehirleri sunuyor. Oooo yabancı geldi silkeleyelim, kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar, ramazanda içki içiyorlar gibi dertleri yok. Taksicisi ayrı esnafı ayrı dert değil. Gittiği ülkede arkadaş olduğu birileri bir politik görüş sahibi diye veya arkadaşı ile bir gösteriye katıldı diye veya tutuklanan bir arkadaşı için imza kampanyasına katıldı diye tutuklanıp, cezaevinden çıktıktan sonra da senelerce çalıştığı, üniversitesinde bölüm kurduğu ülkeden eşyalarını bile toplayamadan sınırdışı edilme riski yok.

    Ayrıca kanunlar onu korumak için var, ondan biraz daha nasıl para tırtıklarız, siyasi şov yapmak için nasıl köşeye sıkıştırırız diye değil. Mesela Netflix, YouTube vs. Kanun korsana karşı korumaya gelince yok. RTÜK'e bağlayıp sansüre gelince var.

    Bunları yaptıktan sonra Türkiye'ye yatırım her türlü gelir. Her şeyden bağımsız Türkiye çok büyük bir pazar. 90 milyon. Herkes girmek ister. Mesela Almanya'da veya bir çok orta Avrupa ülkesinde vergiler yüksek, bazı vergiler Türkiye'den de yüksek ve bu vergilerden Türkiye gibi zart affı zırt affı ile kaçamıyorlar. Ama herkes Almanya'da var. Çünkü o pazarı görmezden gelemezler. Türkiye de böyle. Hele hele dolar 1,50 lira falanken 15 sene önce herkes girmek istiyordu zaten. Ama koşullar olumsuzdu. Bazıları sözlere güvenip girdi ortada kaldı. Bunları sağlamadıktan sonra istediğini yap. Bir sürü vergi cenneti ülke var. Kimse girmiyor.




  • Türkiye'ye değildir o. Türkiye'dedir muhtemelen. Elin oğlu gelip bize niye fabrika kursun. Bana verecekse soru yok tabii.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland.

    Bu mesaj silindi.
    hocam yazılım işi düşün, work up sitesinde yazılımcı fiyatlarına baktım saatlik olarak

    hindistanda yasayan adam bile 10- 20 dolar saat demiş

    bana belki bi kaç bin saat lazım.

    param hintli çalıştırmaya bile yetmiyor. varsa kalifiye adam somalide çalıştırayım ucuza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 24 Aralık 2020; 22:37:31 >
  • Bende aynı fikirdeyim ama pandemi yükseliş trendini öne çekmiş olabilir.
  • Holk kullanıcısına yanıt
    Kardeş nüfusu 2-3 milyonluk, iskandinavya taraflarında, bir adada, bir istikrar vahasında olan küçük ülkelerde TR'yi kıyaslamayı bırakın artık ya. Lütfen biraz doğru ölçeklendirin bazı şeyleri.

  • Samsung ve Xiaomi de akıllı telefon fabrikası açacak yakında. VW şerefsizi de PKK'ya destek verecem diye gelmedi. Keşke ülkeye bir işlemci döküm fabrikası açılabilse, şu TSMC küçük bir fabrika açsa bize, ne var.

  • Bu ülkeden hiçbir şey olmaz. Tek kişinin ağzından çıkanla ülke yönetilmez. Koskoca Uber i yasakladılar. 3 5 tane mafya babası için. Bu açılan fabrikalar halkın yararına mı olacak sanıyorsunuz? Zengin daha zengin sizde daha fakir olacaksınız. Asgari ücret 100 doların altına düşünce görüşürüz.

  • Türkiye de asgari ücret Çin den ucuz o yüzden Türkiye yi seçmişler.

  • Montaj hattı kurarlar.
    Zenginler ve yabancılar için.
    Mesela ingilizler akp yi çok seviyor. Allah razı olsun diyorlar. Harcıyoruz harcıyoruz paramız bitmiyor diyorlar. Bol bol oppo luppo falan da alırlar artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye konum itibari ile Avrupa , Afrika , Arap Yarımadası ve Rusya Asya yakın


    Örneğin Japon Kore araba üretip dünyaya satarken yedek parça ve arabaların sevkiyatı büyük sorun ama bunu Türkiye'deki fabrikalarında yaparken iş çok daha kolay hızlı maliyetsiz oluyor


    Peki neden Türkiye'de fabrika kurulmuyor artık? Onu akp ve Sultanımız sormak lazım , politikamız çok kötü ülkemizde hukuk yok , merkez bankası bağımsız değil , kimseye güven vermiyoruz..


    Türkiyede bizim halk yerine başka bir ülkenin halkı olsaydı Cem Uzan gibi bir adamı seçip Türkiye'yi fabrika ülke haline getirildi ama malesef din iman Allah diyen gözlerini kapatıyor bizim milletin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal karşı gelmemiş konu katar değilya. 

  • Ülke için güzel haber. Umarım Manisa'da ki Wosvagen fabrikası gibi olmaz.

  • Bu ürünlerden gümrük vergisi alınacak mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay arkadaş!
    Çinli firma bile Türkiye'de fabrika kuruyor.
    İşgücü ücreti Çin seviyesinin de altına düşmüş ki adamlara cazip gelmiş. Herkes ucuz işgücü nedeniyle Çin'de fabrika kurarken Çin bizde kuruyor. Hayaldi gerçek oldu!

  • Oppo Türkiyede montaj hattı kurmayacak tüm üretim burada yapılacak. Ayrıca sadece telefon değil Oppo'ya ait birçok ekosistem ürünüde üretilecek. Avrupa pazarınada bizim ülkemizden yola çıkacak.

  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    Bence mesele çinden ucuz olmak değil.Asıl olay çinli firmaların huawei olayından ders çıkarmaları.Adamlar çin dışınada üretimi kaydırmaya çalışıyor gibi e çin dışında da ülkemizde daha cazip pek ülke yok olaya sadece fita olarak bakmayın ülkemizde işsiz birçok nitelikli elemanlarda var bu olayda bir seçim sebebi.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.