Şimdi Ara

Opetin lpg si neden pahalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Avrupa yakasında PO dan Shell den 2.26 2.30 lardan gaz alırken aynı semtlerdeki opetlerde lpg 2.80 E kadar çıkıyor. Sebebini merak ediyorum. Acaba opetin gazı gerçekten bu farkı hakedecek kadar çok mu iyi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 senedir kullaniyorum ben halen farki anlamadım.

Babam karburatorlu eski tip lpg sistemlerini kullanirken daha iyi oldugunu iddia ederdi. Ancak yeni sistemde bi işe yaramiyor diyebiliriz.

• motoru tidiay gücüne çıkartıyor

• Hocam opetin lpg si gerçekten iyi farklı mı demek istediniz anlamadım da ?

• Motoru onarıyor.
    Motor arıza ışığı sadece opetten sonra sönüyor.

• Opetin lpg si gerçekten daha iyi,lpg li doğana opetten başka yerden alınca rölanti ve stop etme sorunu oluyordu.Opetten alınca rolantide gram oynama yok,yeni çalışmada bile.

• Vallaha bizim arkadaş mazda323 lpg li araç kullanıyor en iyisi ipragaz diyor lpg için fiyatları Antalyada 2,85 , İstanbul/Anadolu 2,75 mesela,

Demekki bu 2,20 fln olanlarda var bi iş ama o fiyatlardan alıp hiç sorun yaşamadan kullananda var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 7 Kasım 2016; 19:12:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçine ne katkısı koyuyorlarsa,propan mı yükse artık neyse.Sonuç yanma sonucu ortaya çıkan güç daha fazla.

Yalnız diğerlerine göre biraz daha az km götürüyor.Ama performans olarak artısı var,eski araçlarda fark daha belirgin.
  • 10 yıl ve 175.000 km'dir lpg kullanıyorum.

Turnagaz, güvenal gaz, yurt gaz, vs. gibi bir sürü ucuza satılan gazlardan kullandım ve hala kullanıyorum, gazlar arasında bit fark göremedim.

Opet'in aygazı da diğerlerinden pek farklı değil, hatta birçok lpg servisi katkılı olduğu için filtreleri erken tıkadığını söylüyor.

Boşuna opetten lpg almaya gerek yok, ucuzu hangisiyse alın gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: l0chness

motoru tidiay gücüne çıkartıyor

Bir altı tidiay 250nm der ki; eyy lpg, sen kimsin ya?

• Valla şunu söyliyim gazı nerede ucuzsa oradan alırım şuana kadar hiçbir fark yaşamadım. Toplamda 10.000 km Alpet habaş gaz aldım 1.85 ten . Şuan ne kadardır bilmiyorum 1 sene öncesinden bahsediyorum. En sevdiğim gaz oydu arabayla uzun yolda 12-13 kuruş yakıyordum miss gibi. Nerede ucuzsa doldurtuyordum. Yaktığım lira değilde litre hesabı yapıyordum aman aman fark olmuyordu.
  • çok reklam yapıyor. Bu reklam paralarını bir yerlerden çıkarmaya çalışıyorlar. Lpg dediğin şey bütün istasyonlarda aynı esasen. Ucuzunu alıyorum ama külüstür görünümlü sadece lpg satan yerlerden almam.
  • En ucuz ve kalitelisi Milangaz' dır. Milangaz' ın kendi sitesinden:

"Milangaz; istasyonlarına Cezayir'den Avrupa Standartları'nın üzerinde, Türk Standartları'na uygun LPG ithal ederek, dünyanın en kaliteli LPG ikmalini yapıyor.

Milangaz, 2004 yılında Shell & Turcas, 2008 yılında Petrol Ofisi, 2012 yılında Lukoil ve 2015 yılında BP firmaları ile toptan satış anlaşması yapmış olup, akaryakıtta bulunan sektör devlerinin toptan tedarikçiliğini üstlenmektedir.

Opet fiyatlarını her gördüğümde gülme geliyor. Paşalar ne gazı satıyorsa. Kaliteli diye düşünerek yanılmayın. Milangaz bilinen her büyük markaya lpg tedariki yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 7 Kasım 2016; 20:47:47 >
  • bana da po nun mazotu pahalı geliyor.
  • PO dan alıyorum ama Türkiye'de büyük akaryakıt istasyonlarından denetimi en az olan firma PO imiş. İstasyon sayısı çok olduğu için. Ki bence de öyle genel olarak Shell ve Opet istasyonlarının belli bir standart var ama PO Allah'a emanet :D kimisi çok iyi çok temiz kimisi pislik içinde :)

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Petrol ofisi, Opet ve total karması kullandım LPG de. Hepsi benzer menzil sunuyor açıkçası.

Şehir içinde petrol ofisi uzun yolda Opet tercih ediyorum. Opet gibi kurumsallık diğer firmalarda Yok ne yazık ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicbir fark yok.nerde ucuz varsa oraya gidiyorum

• Uzun yıllar petrol istasyonu işleten arkadaşım hepsi aynı en ucuzu hangisiyse onu al demişti. 70 bin kmdir en ucuz hangi firmaysa o lpgyi alıyorum bir sıkıntı yasamadim 15 bin kmdir bir lpg fitresini degistiririm ne olur brc servisi hepsinde filtrenin iyi olduğunu söylüyor. Opet deneyimin ise gazının az km yaptığı ve aynı ildeki bir bayide 2,40 fiyat varken diğer opet de 2 tl idi yani fazla fiyat ile kalite algısı oluşturma çabası

• markayla alakası yok,opetin ucuz satan bayileride var . totalinde po nunda.her markada oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.