Şimdi Ara

Operasyon müdürü ile tartıştık kim haklı sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güvenlik işindeyim. Dün gece dizi izliyordum nöbette. Operasyon müdürü geldi, dizi film izlemeyeceksin diye baya bir çıkıştı. Resmen çocuk azarlar gibi azarladı. Fakat başlangıçta amirimiz vs bize bir şey demedi bu konuda. Bende böyle söyledim biraz daha tartıştık, sonra çıktı gitti. Kim haklı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 16 Kasım 2025; 0:47:35 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Operasyon Müdürü haklı hocam, Güvenlikte çalışmadım ama AVM'de çalışırken güvenlikle çok yakındık. Saha işleyişi ve Nöbeti az da olsa bilirim. Operasyon Müdürünü çok görmüyorsanız, muhattabınız amirdir. O yüzden yüzüne çok gözükmeyin işinizi amirle yapın yeter.

Dizi olayına gelecek olursak bunu da yapanlara denk gelmiştim. Fakat eline telefonu alıp, bacak arasında izleyene denk gelmedim. Adam Telefonu Masanın üzerine koyar dik bir şekile vücudunu tutar kafa da fazla aşağı inmeyecek şekilde izlerdi. Nöbet yeri giriş çıkış olduğu için arkadan amir de gelse onun dizi izlediğini görse de işlem yaptığını ben düşünmüyorum.

Yani nerede çalıştığınızı bilmiyorum ama kamerada bir soygun, yaralama olsa bunu nasıl açıklayacaksınız

Adam size orada kameraları izlemeniz için tutuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kusura bakmayın ama bu olayda haklı olabilme ihtimalinizi düşünüp konu mu açtınız cidden? Amirinizin bu konu hakkında bir şey dememesinin sebebi böyle bir şey demesine gerek olmaması zaten. Çalışırken dizi izlemenin veya başka bir işle uğraşmanın yasak olduğunu bilmeyen olduğunu sanmıyorum.
    Aslında operasyon müdürü tutanak tutup işleme koyması gerekiyordu. Hem haksızsınız hemde tartışmaya girmişsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sanırım patronsunuz, veya onları çok seviyorsunuz 3 kuruş maaş verilen insanları köle gibi çalıştırmak istiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 15 Kasım 2025; 17:32:48 >
  • Sniper Man S kullanıcısına yanıt

Patron da değilim patron sever de. Sadece insanlara gösterilen toleransları sanki hakkıymış gibi görülmesini hoş karşılamıyorum. Amiriniz iyi niyetli bir şekilde tolerans göstermiş lakin siz bunu hakkınızmış gibi sahiplenmişsiniz. Hatta o kadar çok sahiplenmişsiniz ki bunun için hem tartışmayı hem de buraya konu açıp hak aramayı göze almışsınız.

Eğer hakettiğiniz maaşı almadığınızı düşünüyorsanız bunu patronunuzla konuşun. Ama maaşınız sözleşmenizdeki gibi yatmaya devam ettiği sürece üstünüze düşen sorumluluğu yerine getirmekle yükümlüsünüz

Daha Fazla Göster
  • ozturk.b O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım durumu sahiplenmiyorum. Haksızım diyelim ama bu kimseye bağıra çağırma konuşma hakkı vermez.
    Ama bir konu hakkında bir söz söylemek ten ziyade o sözü "nasıl söylediğin" önemlidir yani üslup önemlidir.
    Bana şöyle diyebilirsin " Mert Bey bakın hata yapıyorsunuz, iş yerin de dizi film video izlemek yasak. Eğer devam ederseniz, işinize son vermemiz gerek. Bunu sesini biraz yükselterek söyle ona da okeyim. Ama sen karşı tarafa hiçbir söz hakkı vermeden, bağırıp çağırarak haklı çıkmaya çalışamazsın. Herkesin savunma hakkı vardır. Ama üstüne basa basa, bunun açıklaması savunması yok diyerek bağıramazsın. Karşında 10 yaşında çocuk yok.
    Üstelik konu açmama takılmışsınız. Belki hatam yok veya var, aynı veya farklı fikirler duymak her zaman iyidir. Bu ülke bu yüzden gelişmiyor işte. Tartışma kültürü yok çünkü..
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 15 Kasım 2025; 20:9:1 >

• Kim ne derse desin gece vardıyasında güvenlik görevlilerinin dizi film izlemesi kadar doğal bir şey yok bence. Aksini iddia eden insanlara tepeden bakıyordur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Eğer konuyu "vardiyada telefon izlerken yakalandım, her ne kadar haksız olsam da bu şekilde bağırabilir mı?" diye açmış olsaydınız size hak verirdim. Ama amirim böyle bir şey söylemedi kim haklı derseniz tabii ki operasyon müdürünü haklı bulurum. Vardiyanız 12 saatte olsa 24 saatte olsa mola süreleriniz haricinde görev tanımındaki işi yapmakla mükellefsiniz.

İşte bu ülkenin asıl gelişmeme sebebi budur. Herkesin karşılığında para aldığı işi yarım yamalak yapması ve bu engellenmeye çalışılınca da yaygara koparması. Etraftakilerden de beklediği desteği alamayınca onları da suçlaması.

Ben işimi aksatmıyorum merak etme. Ama biz insanız netice de uykumuz gelebilir. Gelmemesi için de, ( işi aksatmayacak ve verilen izin doğrultusunda kısıtlı olarak) internette takılabiliriz. O zaman amirin sana telefon açar der ki ' XX arkadaşım iş yerinde bundan sonra internet vb kullanılmayacak. Konu da burada kapanır

• Tekrar söylüyorum, bana bu direktif amirim tarafından verilmedi. Operasyon müdürü ile ilk defa karşılaştık. Ve ilk görüşmede bu şekilde tepki verilmez. Adamı daha önce bir defa uyarırsın, ikinci de ise yine aynı şeyi yaparsa o zaman sert olabilirsin. Ben işimi yapıyorum, kamera gözümün önünde. Yan sekme de film açık sadece. Ülkenin gelişme sebebine gelince '' bu konuda sadece işçi suçlu değil işini savsaklayan çok evet ama sorun ne biliyor musun ? Benim konum dan bağımsız ''işini doğru yapsan da değer görmüyorsun''. Ne madden ne manevi olarak. Torpille bir yere gelip müdürlük taslayan adamlar Ama olsun ses çıkarma onlar haklı her zaman...! Ve senin üstten bakışın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 15 Kasım 2025; 21:35:46 >

Operasyon mudurunun işi operasyonu yonetmektir. Cıkıp guvenlık memuruna laf etmesi dogru degil. En kotu guvenlik amirine soyler o guvenlik memuruyla konusur. Operasyon muduru sacmalamıs bence

• O zaman gidip asker polis emeklisi veya terk adama 60 70 bini verip adam gibi hizmet bekleyecekler. Güvenlik dediğin bu zamanda yalandan adam dursun işidir var işte birileri muhabbeti. Hiç unutmam tercüman sitesinde zamanında güvenlik amiri komiser emeklisiydi. Çalışanlar da polis asker emeklisi vs. Adamlar 90 larda hırsız yakalıyordu. Düşünün kamera bile yok gibi bişey. Gözünü açtırmıyorlardı. Adamlar siteyi ki düşük profil sitedir katakol hizmeti veriyordu.😆

Ya öyle bir proje veya maaş olsa okey dicem. Zaten baştan ona göre konuşulur. Maaş 30 k 12 saat için. Tek çalışıyoruz. Gece 1 kişi bile yok. E insanız uykumuz da gelebilir. Laf eden gelsin kendisi yapsın o zaman. Ama ülkemizde patron sever veya prosedürler tanrı dan gelmiş gibi görenler çok olduğu için, istisnai bir durumda işçi haksız oluyor her zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper Man -- 16 Kasım 2025; 17:23:27 >
  • Uyurken yakalanmıştım. Bağırış çağırış olmadı istifa ettim, medenice ayrıldık. Tabi ki haksızdım. Ama sen haklısın. Bağırmaya çağırmaya hakkı yok. Ayırca film, film dizi izlemek güvenlik işinin bir parçası haline geldi artık. Bunun için zaten suçlamayamaz. Tabi projeye ve filmi izlediğin zamana göre değişir. Atıyorum gece vardiyasında müsait bir ortamda film izlemeyle, gündüz giren çıkan varken film izlemek aynı şey değil. Bunu idrak edebilmen lazım bunu birinin söylemesi bile saçma.

Hocam gündüz vardiyasında elbette film izlemiyorum. Sadece gece vardiyasında izliyorum. Bir yandan da gözüm kamerada zaten. Filme dalmıyorum sadece vakit geçmesi için bakıyorum. Üstelik bizim proje depo projesi. Çok yoğun değil yani. Hani çok yoğun olsa, bir nebze. Yani bana şöyle dese okey derim: Murat bey, film izlemek kesinlikle yasak bundan sonra aynısını yaparsanız yollarımız ayrılır vs. Böyle birşey dese okey derim mesela. Ama bağıramazsın abi. Bak seni uyurken yakalamış mesela. Ben o şekilde yakalansam tekme tokat girerdi herhalde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.