Şimdi Ara

Operadan ve Mozilla ' da MAVİ EKRAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar hemen sorunumu yazmak istiyorum daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Neyse opera ve mozilla da oluyor bu sorun mesela bazı sitelere ( örn. Fileserve.) girince bilgisayar takılı kalıyor ve sonra res atmak zorunda kalıyorum .Bazen de direk mavi ekran verip res atıyor . Sistemim orta dereceli sadece işlemcim kötü ama yinede bunu yapmaması gerekiyor.sistemimi kısaca yazarsam.

Ram : 2 gb kingston
    işlemci: Intel Pentium E5300 @ 2.60GHz
    ekran kartı: Zotac 9800 gb synergy 1 gb 256 bit
    anakart : Gigabyte G31M-ES2L (Socket 775)

vs vs.

1-2 araştırma yaptım mozillanın işlemciyi çok yorduğunu okudum ama ben mozilla nın son sürümünü kullanmıyorum bu sorun genellikle opera da oluyor sürekli opera yı kullandığım için mozilla da olmuyo bu sorun.Lütfen yardım edin arkadaşlar çok kötü indirme kopyalama yaparken yani bilgisayar işlem yaparken operaya girdiğim zaman bazı sitelerde bütün sitelerde değil mavi ekran veriyor.Bilgisayarı yeni topladım yani yeni anakart power aldım sadece.Neden böyle yaptığını bilmiyorum Bir borwser in bu kadar işlemciyi yorması mümkünmü acaba.he bir de Internet Dowload Maneger kullanıyorum yani sürekli indirme yaparken fileserve ye girdiğimde mesela opera da oluyor bu pc res atıyo.Lütfen yardım edin ne yapıcağımı bilmiyorum

• mozilla ile böyle bir problem olsaydı atom işlemcili pc ler ne yapsın? Onlara mukayesen çok güçlü bir bilgisayarın var. Bence sorum ramla ile alakalı. Donanımsal birşey var ramları sök slotlarını değiştir. Altarnatif olarak ekran kartı bios driver frimware herşeyi güncelle.
  • dediklerinizi yaptım benim ram tek modül ama yinede işe yaramadı :? ne yapmam lazım lütfen diğer arkadaşlarım da yardım edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blade035 -- 5 Mayıs 2011; 15:37:01 >
  • Ram test yazılımları ile test edınız sisteminizi
  • http://www.memtest86.com/

sistesinden yazılımı iso formatında indirip cd ye yazıyorsun. Sonra pc yi bu cd ile windows yükler gibi çalıştırıyorsun. Sonra test işlemi başlıyor.
    Eğer test başarılı geçerse yazılımsal bir sorun var demektir. Çok ince ayrıntıda bir sorun hiç tecrübem yok o konuyla ilgili bilgisayarı formalataman sorununu kesin çözer.
  • peki sorun bulursa otomatik mi düzeltiyor ?
  • Hayır.duzeltmez ram sorunları donanimsaldir kalicidir ram i değiştirmen gerekir ben ramda. Olduğunu pek sanmıyorum zaten bence işletim sistemini firmatlaman sorunu çözecek gibi gözüküyor ama bunu yapmanda fayda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Chrome yarım ekran sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilk başta da yazmıştım yeni donanımlar aldım diye o donanımları almadan önce de böyle yapıyordu mavi ekran veriyordu neyse sonra anakart ve power aldım onları taktıktan sonra pc ye yine format attım ama sorun hala devam etti . Şimdi yine format atıcam daha önceden de bu işletim sistemini kullanıyordum ama böyle bir sorun olmuyordu .Şimdi sistemim eskisinden daha güçlü fakat böyle yapıyor.Birde sadece sen ilgilendin sana çok teşekkür ediyorum Koskoca forumdonanım haber de sadece senin yazman beni üzdü açıkçası.Yinede önce ramleri test edicem sonra yine temiz bir format çekicem bu seferde olmassa yapıcak başka bir yol buluruz artık.Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.