Şimdi Ara

Open gl 3.2 vulkan yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size bir soru normalinde ekran kartının open gl veya vulkan desteklemesi veya güncellemesi için ekran kartını güncellemeye çalışırız ama bizimkinde ati radeon hd 5000 gibi ismini bilmediğimiz ama tanıdık gelen intel gibi büyük ama eski m400 i5 gibi ekran kartlı apu işlemcinin gpu su çalışmayan bir işlemcide bu mümkün olmuyor daha önce ponix bios uefi değil desteklemeyen işlemciyi tanıması için özel bios programlıyorlardı bu mantıkla ati sürücüleri vs kendim kodlayıp veya yama yapabilirmiyim aile baskısı o pc ölmeyince oğlumun sözde tırnak içinde en azından "internete" giren pc vardır zannediyorlar ulan bilmiyorlar ki Windows açılınca elim w ya yetişmiyor yanıyor pc internete girmiyor gibi zaten işlemciyi 0 lama birşey yapabilirmiyim bit le uğraşıyor gibiyim kutu dar gibi minecraft 0 ila 14 fps geç performans artışı oluyor okadar optimizasyon modundan sonra kaldırmıyor pc gene 14 fps

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yani ben garuda linux tercih ederim linux a geçmeyi düşünüyorum bir linux aşığıyım ama eylülü bekliyorum tpm zımbırtısı bile yok ama garuda bile en az gpl3.3 olsa iyi olur glsl problemi vs ama vulkan getirmek istiyorum winde 3 biliyorsun vulkan opengl direx12 vulkan bende yok direx 12 windowsta open gl idare ama 3.2 4.6 değil

• Dell inspiron n3010 çok eski 14 senelik

• Windows işletim sisteminde bu mümkün değil. Intel HD 3000 graphicsden örnek vereyim. Bu işlemcinin sürücüsü Windows 7 de OpenGL 3.3'e kadar desteği var. Ama Windows 10 ve 11 sürücülerinde OpenGL 3.0 bile desteklenmiyor OpenGL 2.0 etkin çalışıyor. Modlanmış bir sürücü mevcut ancak bu sürücüyü yükleyince OpenGL 3.0 desteği olduğu görünmesine rağmen OpenGL destekli Office programları çalışmıyor. Programların çalışabilmesi için OpenGL özelliğinin kapatılması gerekiyor.

Mevcut ekran kartınızın destekleği OpenGL versiyonunu linux işletim sisteminde görüntüleyebilirsiniz. X11 / MesaGL sürücüleriyle Vulkan desteği de mevcut olması gerekir. Linux + SteamOS üzerinde Vulkan desteğiyle oyun oynayabilirsiniz.

• Win 10 oda bilirsin korsan avast a güvendin en az 4 sefer elimde kaldı makina tamire gidiyor gene win 10 ama sorun bu değil bir zaman sonra sayılır ekranı açsan ısınır boşta iken ısısı ile oyundaki ısı aynı 14 fps yukarı yok ama iki grafik birimi var laptop olduğu için biri win 7 den sonra sürücü unutuldu geri gelsin istiyorum bluetooth wifi modülü var Bluetooth kısmı tıkalı görmüyor pc ama isimsiz yayın yapıyor tamirciye gidiyorum değmez değilde değiştirilemez diyor allahız cezası ama eski haklı modelimiz boğuyor telefonla internete giremiyorum

• Configrasyon derken i5 işlemci 1 nesil hiç kullanmadığım sürücüsüz ekran kartı yani sürücü win 7 de kaldı ati radeon hd 5000 series gpu çok güçsüz 8 gb yani 4+4 ram onun dışında sorarmısınız bilmem 480 gb ssd sandisk

• Yani ben linux bilmem olabilir ama ben kendi bileşenleri mi derleyebilir miyim tecrübeli olan varm mi aramızda yani 3.2 sürümü ila 3.3 sürümü arasında pek bir fark varmı bilemiyorum ama vulkan gerekiyor bende o yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memet Çetinkaya M kullanıcısına yanıt

Mümkün değil demiştim ya. AMD ekran kartı için uğraşan global ekip de artık bıraktı bu işleri. Karl Sabo imzalı Leshcatlabs sürücülerini deneyebilirsiniz sadece alternatif olarak.

• Karl sabo kim leshcatlabs ne

• Open gl 3.2 vulkan yok aygıt yöneticim

• Ha amd mobility radeon hd 5000 series yazıyor Open gl 3.2 vulkan yok

• Lubuntu ile eski sisteminde performans elde edebilirsin ama vulkan konusunda kesin bir şey diyemem...

Bir usb belleğe rufus ile yaz kurulum yapmadan live olarak bir dene ve gör ona göre karar ver...

• Yani ben arcçıyım ama ubuntu kolaylığını severim ama şimdilik garuda düşünüyorum

• Yani linux şimdilik düşünmüyorum ama modifiys sürücü konusuna okeyim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.