Bildirim
OPEN DNS KULLANMAK GÜVENLİK AÇIĞI DOĞURUR MU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Evet bu konuyu bende merak ediyorum bende OPENDNS kullanıyorum..Veri güvenliği ve hukuken sorunu varmıdır ? -
http://www.opendns.com/privacy/
Third Parties
This policy does not apply to the practices of third parties that OpenDNS does not own or control, or to individuals that OpenDNS does not employ or manage. OpenDNS websites may permit you to link to other websites on the Internet, and other websites may contain links to the OpenDNS websites. These other websites are not under OpenDNS control. The privacy and security practices of websites linked to or from the OpenDNS website are not covered by this Privacy Policy, and OpenDNS is not responsible for the privacy or security practices or the content of such websites.
-
Hmm, o zaman durmadan dns ayarlarıyla oynıcaz bu durumda -
quote:
Orjinalden alıntı: The souls migration
http://www.opendns.com/privacy/
Third Parties
This policy does not apply to the practices of third parties that OpenDNS does not own or control, or to individuals that OpenDNS does not employ or manage. OpenDNS websites may permit you to link to other websites on the Internet, and other websites may contain links to the OpenDNS websites. These other websites are not under OpenDNS control. The privacy and security practices of websites linked to or from the OpenDNS website are not covered by this Privacy Policy, and OpenDNS is not responsible for the privacy or security practices or the content of such websites.
birkaç cümle ile ne demek istediğini yazsaydınya,herkes anlasın
-
diyorki ben karışmam kendi başının çaresine bakacaksın -
quote:
Orjinalden alıntı: psychedeliczade
Malumunuz sansürler ülkesinde yaşıyoruz. Böyle zamanlarda dns-ip çözümleriyle işimizi hallediyoruz. Peki sürekli olarak servis sağlayacısının önerdiği dışında (mesela open dns) dns kullanmanın bir sakıncası olur mu veri güvenliği açısından?
kardeşim sen çok önemlisin değil mi? HSBC'nin ya da Citibank'ın bütün kayıtları senin bilgisayarında değil mi? Çalınırsa ayvayı yeriz değil mi? Trilyonlarca dolar çalınır değil mi? -
Adam gibi birşey sordum. Konu hakkında bilginiz varsa ve paşa gönlünüz isterse cevap yazarsanız. Bunun dışında polemik yaratma adına b.k atmanın luzumu yok. Cevap vermiyim diyorum ama bu kadar gereksiz ve saçma bir hitaba zerre kadar tahammülüm yok .
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
quote:
Malumunuz sansürler ülkesinde yaşıyoruz. Böyle zamanlarda dns-ip çözümleriyle işimizi hallediyoruz. Peki sürekli olarak servis sağlayacısının önerdiği dışında (mesela open dns) dns kullanmanın bir sakıncası olur mu veri güvenliği açısından?
kardeşim sen çok önemlisin değil mi? HSBC'nin ya da Citibank'ın bütün kayıtları senin bilgisayarında değil mi? Çalınırsa ayvayı yeriz değil mi? Trilyonlarca dolar çalınır değil mi?
-
quote:
quote:
kardeşim sen çok önemlisin değil mi? HSBC'nin ya da Citibank'ın bütün kayıtları senin bilgisayarında değil mi? Çalınırsa ayvayı yeriz değil mi? Trilyonlarca dolar çalınır değil mi?
bence takındığın uslüp pek hoş değil. standart ev kullanıcıları için güvenlik sence çokmu önemsiz ?
bukadar yazı yazacağına güveli yada güvensiz demen daha az vaktini alır diye düşünüyorum
-
Ek bir güvenlik getirisi ya da götürüsü olacağını sanmıyorum ama OpenDNS'in sitesine üye olunca size bazı filtreleme özellikleri sunuyor diye bir şey kalmış aklımda.. -
quote:
Orjinalden alıntı: Whoppix
quote:
quote:
bence takındığın uslüp pek hoş değil. standart ev kullanıcıları için güvenlik sence çokmu önemsiz ?
bukadar yazı yazacağına güveli yada güvensiz demen daha az vaktini alır diye düşünüyorum
kardeşim güvenlik dediğin nedir senin?
Kimse gidipte burda sadece vaktini harcadığın yerdeki kullanıcı adını ve şifreni çalmak zahmetine girmez.
Kimse gidipte herhangi zengin bir ülkenin vatandaşının kredi kartını çalma yerine Türkiye gibi bir ülkedeki vatandaşın kredi kartını çalmak ile uğraşmaz.
Sonuç itibariyle ben kişisel önemliliğe biraz saçma bakıyorum.
Mesela telefonlar dinleniyor, mesajlar okunuyor. Bunlar 3. kişi tarafından yapılıyor şu ana kadar bir kere bu sisteme güvenemedim onda da 8000 ytl limitli kredi kartı bilgilerini aktarırken. O yolda da ev telefonu, cep telefonu ve başka bir hatta kayıtlı olan cep telefonunu kullandım. Endişeniz çok gereksiz...
-
quote:
Kimse gidipte burda sadece vaktini harcadığın yerdeki kullanıcı adını ve şifreni çalmak zahmetine girmez.
Kimse gidipte herhangi zengin bir ülkenin vatandaşının kredi kartını çalma yerine Türkiye gibi bir ülkedeki vatandaşın kredi kartını çalmak ile uğraşmaz.
Mesela telefonlar dinleniyor, mesajlar okunuyor. Bunlar 3. kişi tarafından yapılıyor şu ana kadar bir kere bu sisteme güvenemedim onda da 8000 ytl limitli kredi kartı bilgilerini aktarırken. O yolda da ev telefonu, cep telefonu ve başka bir hatta kayıtlı olan cep telefonunu kullandım. Endişeniz çok gereksiz...
aslında ThisisaNightmare arkadaşın temeldeki fikrine katılıyorum (üslubuna katılmıyorum)
günlük yaşantımızda kişisel bilgilerimizin kimlerin elinde, cebinde olduğunu bilmiyoruz bile. en basitinden cep tel.lerinin dinlenebilmesi... yetkili mercilerin her an bizlerin tel., internet, posta trafiğimizi izlemek istediklerinde çok uğraşmalarına gerek yok aslında. sadece işin başına geçmeleri yeterli. bu açıdan bizim dikkat edeceğimiz önemli şeyler, trojan phishing vs. gibi lamerlerin oltalarına gelmemek...
yoksa kişisel gizlilik mi kalmış...
şu sözü çok beğeniyorum:
"en güvenli bilgisayar internete bağlı olmayan bilgisayardır..."
eğer k.kartı bilgilerimizin güvenliği söz konusu ise; onun da en kritik yanı yukarıda da dediğim gibi trojanlara dikkat etmek. burada ise kesinlikle PC'lerimizde anti-virüs ve anti-spy,mal,adware programı bulundurma zorunluluğu doğuyor.
openDNS ile alakalı olan kısımdaki bildiklerim de; open DNS veya herhangi bir DNS server'ının yaptığı iş, tarayıcıdaki adres satırına girilen adresi çözümlemek, yani gerçek olan IP adresine yönlendirmek. halihazırda DNS denilen şey de wikipedia'da şöyle açıklanmış:
quote:
İnternette bulunan her nesnenin, etkileşime giren her sunucu ve ucun bir İnternet Adresi olması gerekir. Bu adres protokol seviyesinin IPv4 ve IPv6 olmasına göre 32 bit ya da 128 bit uzunluğundadır. Alan Adı bu 32 ya da 128 bit uzunluğundaki sayı yerine insanların anlayacağı, akılda tutacağı, kurumsal kimlik ve marka ile özdeşletirebileceği isimlerin kullanılmasını sağlar. Örneğin tr.wikipedia.org alan adı ile 207.142.131.210 şeklindeki IP nosu ile bağlantıyı Alan Adı Sistemi sağlar. Sırayla; org, wikipedia.org ve tr.wikipedia.org içiçe geçmiş İnternet alanları ya da bölmeleridir.
Alan Adı Sistemi'nin yarattığı ilişkiler 1e1 ilişki olmak zorunda değildir. Bir alan adına birden fazla IP numarası atanabilir. Bu yoğun talep olan hallerde geçerlidir. Wikipedia.org, yahoo.com, google.com gibi adreslerde bu çok olur. Ama daha yaygını, birçok alan adı tek bir IP'ye atanabilir. Buna da "Sanal Evsahipliği" (Virtual Hosting) denir.
Alan Adı Sistemi hiyararşik bir yapı gösterir. En üste .com, .org, .net, .int, .edu, .info, .biz, .aero, .travel, .jobs, .gov, .mil gibi "jenerik" üst düzey alanlarla (gTLD) .tr, .us, .de, .uk, .jp, .az gibi ülke alanlarından (ccTLD) oluşur. Buna son olarak .eu ve .asia gibi bölgesel birkaç üst düzey alan adı daha eklenmiştir...
kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/DNS
http://www.opendns.com/privacy/ open DNS kullanım sözleşmesindeki metinleri yarım yamalak çevirmeye çalıştım:
In addition, OpenDNS also collects potentially personally-identifying information like the Internet Protocol (IP) addresses from which DNS requests are made. ----> open dns, gitmek istediğiniz adreslerin çözümlemesini yapması esnasında kişisel bilgilerinizden olan IP numaranızı kayıt eder.
For its DNS services, OpenDNS temporarily stores logs to monitor and improve our quality of service, and to collect high-level aggregate statistics.---> DNS servisindeki hizmet kalitesinin artırılması için sizin IP numaranız geçici olarak sistemde tutulur.
For customers without an account, OpenDNS removes the IP address from its logs within 2 business days.---> üyelik hesabı açtırmadan DNS hizmetimizi kullananların IP kayıtları 2 iş gününden sonra kaldırılır
For customers with an account, such data may be stored for as long as the account is open (although, customers with an account may also choose to have DNS data purged automatically, at any time, from within their account).--->hesabı olan müşterilerimiz için ise hesabı açık olduğu müddetçe tutulur...
.......
yarım yamalak çevirdim ama, sizlere en azından bir fikir vermiştir.
özetle open DNS kullanmanın herhangi bir güvenlik açığı oluşturduğunu sanmıyorum
bu diğer DNS servisleri için geçerli değildir
sağlıcakla kalın
-
quote:
Telefonların dinlenip mesajların okunmasının ne alakası var kardeşim bununla. Kaldı ki bu Türkiye'yi özgü birşey değildir, toplum güvenliği gereğidir. Kaldı ki bunlar da belirli hukuksal prosedürlere göre işliyor. Kişisel gizlilik hakkının var olmaması benim kastettiğim güvenlik tehditini doğurmaz.
Neyse, sayenizde konu alakasız bir yere kayınca başka bir yerde şöyle bir bilgiye ulaştım; paylaşmak isterim.
Alıntıdır:
Rasgele DNS servisi kullanmanın sakıncaları
Türk Telekom'un ilginç site engelleme politikasını bertaraf etmek için vasati Türk Internet kullanıcısı ilginç bir şekilde rasgele DNS servisleri kullanabilmekte, ve bundan iftiharla söz edebilmektedir.
Halbuki nasıl iki yanlış bir doğru etmiyorsa, iki ilginç de bir normal etmiyor.
Tipik bir örneği verirsek, halen şu siteye gitmek isteyen bir TT abonesi büyük kırmızı bir uyarı ile karşılaşmaktadır. Bu uyarı sayfası, gitmek istediğiniz siteye ait değildir.
Bilgisayarınız DNS sorgusu yaptığı zaman TT DNS servisi sitenin fiziksel adresi olarak doğruyu değil, mahkeme kararlarını uygulamak amacıyla TT personelinin hazırladığı başka bir bilgisayarın fiziksel adresini bildirmektedir; ve o bilgisayar üzerindeki web sunucusu size böyle bir sayfa iletmektedir. Siz aradaki farkı ancak görünen sayfanın çok değişik olmasından anlayabiliyorsunuz, tarayıcının adres çubuğunda farklı görünen hiçbir şey yok, yani URL'yi yanlış yazmış değilsiniz. Şayet o sayfa, orijinali gibi olsaydı aradaki farkı anlayabilir miydiniz?
Engellenen/yasaklanan sitelere girmek için rasgele DNS servislerini tercih eden vasati kullanıcı, engellenmemiş diğer sitelere girmek için de bu DNS servisleri kullanmış oluyor. O halde, bir bankanın internet şubesine girmek, alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini girmek istediklerinde karşılarına taklit değil gerçek sayfanın gelip gelmemesi, kullandıkları bu rasgele DNS servislerini yöneten ve kim olduğu belli olmayan şahısların insafına kalmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychedeliczade -- 6 Nisan 2008; 17:04:35 >
-
quote:
quote:
Telefonların dinlenip mesajların okunmasının ne alakası var kardeşim bununla. Kaldı ki bu Türkiye'yi özgü birşey değildir, toplum güvenliği gereğidir. Kaldı ki bunlar da belirli hukuksal prosedürlere göre işliyor. Kişisel gizlilik hakkının var olmaması benim kastettiğim güvenlik tehditini doğurmaz.
Neyse, sayenizde konu alakasız bir yere kayınca başka bir yerde şöyle bir bilgiye ulaştım; paylaşmak isterim.
Alıntıdır:
Rasgele DNS servisi kullanmanın sakıncaları
Türk Telekom'un ilginç site engelleme politikasını bertaraf etmek için vasati Türk Internet kullanıcısı ilginç bir şekilde rasgele DNS servisleri kullanabilmekte, ve bundan iftiharla söz edebilmektedir.
Halbuki nasıl iki yanlış bir doğru etmiyorsa, iki ilginç de bir normal etmiyor.
Tipik bir örneği verirsek, halen şu siteye gitmek isteyen bir TT abonesi büyük kırmızı bir uyarı ile karşılaşmaktadır. Bu uyarı sayfası, gitmek istediğiniz siteye ait değildir.
Bilgisayarınız DNS sorgusu yaptığı zaman TT DNS servisi sitenin fiziksel adresi olarak doğruyu değil, mahkeme kararlarını uygulamak amacıyla TT personelinin hazırladığı başka bir bilgisayarın fiziksel adresini bildirmektedir; ve o bilgisayar üzerindeki web sunucusu size böyle bir sayfa iletmektedir. Siz aradaki farkı ancak görünen sayfanın çok değişik olmasından anlayabiliyorsunuz, tarayıcının adres çubuğunda farklı görünen hiçbir şey yok, yani URL'yi yanlış yazmış değilsiniz. Şayet o sayfa, orijinali gibi olsaydı aradaki farkı anlayabilir miydiniz?
Engellenen/yasaklanan sitelere girmek için rasgele DNS servislerini tercih eden vasati kullanıcı, engellenmemiş diğer sitelere girmek için de bu DNS servisleri kullanmış oluyor. O halde, bir bankanın internet şubesine girmek, alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerini girmek istediklerinde karşılarına taklit değil gerçek sayfanın gelip gelmemesi, kullandıkları bu rasgele DNS servislerini yöneten ve kim olduğu belli olmayan şahısların insafına kalmaktadır.
anladım ne demek istediğini fakat benim demek istediğim şey ise open dns seninle neden uğraşsın? Birçok firma var opendns kullanan. Birçok ülke var opendns kullanan.Türkiye'nin durumu belli zaten pek zengin adam yok. bu yüzden adam başından savıyor zaten seni.
-
opendns güvenilir bir şirket kimsenin özel bilgilerini çalmak gibi işlerle uğraşmazlar... zaten dns serverlarından para kazanıyorlar free ( ücretsiz olanı ) reklam amaçlı kullandırtıyor... -
Eğer genel olarak DNS' ler güvenlik açığı doğurabilir mi diye sorarsan, evet o yüzden rastgele bulduğunuz DNS adreslerini kullanmayın. OpenDNS ise güvenlidir. -
open dns, google dns gibi global kuruluşlar hariç ülke içindeki dns ler konusunda ne diyorsunuz?
örneğin pardus dns var. ping süreleri çok iyi.. ama sonuçta ülke içinde ve buna rağmen mahkeme kararlarını uygulamıyor yani sansür yok.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- ev interneti
- superonline altyapı sorgulama
- netmaster modem arayüz şifresi
- fiziksel wan bağlantısı bulunamadı ne demek
- turknet müşteri numarası öğrenme
- yeni evlenenlere internet
- zyxel modem kurulumu
- türk telekom internet çekmiyor
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- türkiye"nin en hızlı interneti
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X