Şimdi Ara

Opel Zafira !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Opel Zafira için düşünceleriniz neler ? Ben bu ara.ları çok beğeneniyorum çünkü tam bir aile arabası.
    7 Koltuk olayını başlatan bu araçtır hatırlarsanız, hemde bu sınıfta en uygun fiyatlı otomobil oluyor kendisi.

İç mekanı çok değişken ve kullanışlı olmakla beraber, sınıfında bir ilki gerçekleştirerek 7 kişi için oturma kapasitesi sunmuştur... opel astra platformunda geliştirilen otomobilde, güçleri 100 ila 192 hp arasında değişen motorlar kullanılmaktadır... 192 hp güce sahip opc modeli, 7 kişiyi taşırken bile pek çok gti'cının eline vermenize yardımcı olur...

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen ikinci nesli ile birlikte, sportif ve şık tasarım anlayışıyla hareket edilerek, Astra'daki unsurların bu tasarımla bütünleştirildiğini gördüğümüz araç, bir önceki nesline göre daha sivri, Astra'ları ve bir o kadar da focus c max'leri andıran (özellikle ön tampon) bir tasarım göze çarparken (hatta ve hatta doğrudan önden baktığımızda, panjur ve far tasarımlarının honda civic hb modellerini de akla getirdiğini söyleyebilirim), profilden baktığımızda 1. nesilden çok da uzaklaşılmadığı görülmekte.

Arka tasarımda, opel'in son yıllarda çıkan tüm modellerinde kullandığı model adının ve motor ibaresinin yer aldığı kalın krom çıta dikkat çekerken, astra'lardan farklı olarak plakanın tamponda değil bagaj kapağında yer alması kanımca daha şık ve albenili olmuş.

Bununla beraber, bu araçta da son yılların gözde teknolojik detayı anahtarsız çalıştırma sistemi, kokpitteki "start stop" düğmesi ile zafira'da da yerini almış. Opel bu sistem için de çok şık bir anahtar(lık) (kumanda) tasarlamış. Aracın tavanında, boylamasına 2li 2li yerleştirilmiş duran 4 adet cam, ve bu 2li camların arasında da 4 adet büyükçe kapaklı göz yer almakta. aracın boyutları ve iç hacmi büyümüş, kolay kullanılabilir koltuk sistemi varlığını korurken, bir kaç pratik unsur daha eklenmiş. 3lü olan 2. sıra koltuğun bir kaç basit hareketle ön koltuklara doğru yapışarak, yüksek bir yükleme yeri sunması ve, yine aynı sıra koltuğun ortadaki teklisinin yatırılarak oldukça kullanışlı bir kol dayanağı bir ne vi sehpa haline getirilmesi bunların en göze çarpanları

Bence alınası bir araç bu !

• Zafira sever yok mu yahu ?
  • Zafira iyi bir otomobil; ancak 1.6 altı dizeli olmadığı için çok şansı yok..

7 koltuk bu segmentte çok avantaj değil. Çünkü bu araçlarda 3. sırada yetişkinlerin (hele uzun yolculuk yapması mümkün değil), ancak kısa süre binilebiliyor. Diyelim ki 5 yetişkin ve 2 çocuk bunla tatile çıktınız ve 2 çocuğu arka koltuklara attınız. bu bile pek mümkün olmuyor çünkü 6.7 koltuk konduğunda bagaj neredeyse sıfırlanıyor. Ehh 7 kişi tatile bagajsız gitmeyeceğinden yine manası kalmıyor. O zaman anca düğünlerde cenazelerde evden düğün salonuna veya mezarlığa gitmeye 7 koltuk işe yarıyor.. 6-7. koltuk istiyorsanız Grand scenic/S-max ve hatta espace/sharan/galaxy (paranız varsa pacifica/voyager/grand voyager) gibi otomobilleri tercih etmeniz lazım..

Benzinli alacak olursam zafira düşünürdüm ben de.Ancak 1.9 dizeli 60 kaada yaklaşıyor acaip de yakıyor dizel olmasına rağmen..

• Arkadaşım Zafira bir aile için gayet iyi bir araç.
    Ben prensip olarak servis krizleri yaşadığım için bir daha Opel almam.
    Ancak o sınıftaki Corolla Verso da oldukça iyi aileler için.
    Yanlız son testler aracın (Zafira) 1.6 motorda yeterli sürüş performansı vermediğini söylüyor.
    Üstelik yerden yüksek yapı yüzünden yakıt sarfiyatı aynı motora sahip Vectra'ya göre daha fazla.
    Bende Mondeo dize var.
    Arabaya bizde çocuk-hanım-ben-bazen annem de biniyor. Bagaj'da bebek arabası-mama sandalyesi valizler vs. ile dolu oluyor özellikle yaz aylarında.
    Benim gibi çocuğun varsa, sürekli otoban-çevre yolu vs. uzun yolda kullanıyorsan, bagajın da fazlaysa dizel almanı öneririm.
    Tabi senin istediğin cam tavanlı opsiyonu falan ekleyince fiyat 65'i buluyor.
    Corolla Verso 2.2 Dizel Elegant ise 67'ye satılıyor.
    Ancak o da 2.0 motordan 700 milyon fazla vergi ödetiyor her sene.
    Bu tarz bir araba istiyorsan Haziran'a kadar sabret.
    Ford S-Max adından bir araç gelicek Türkiye'ye.
    2.0 Tdci 140 HP.
    Benzer cam tavanlı opisyonlarla full haliyle o da 60-65 olacak.
    Ancak mekan Zafira ve Verso'dan daha büyük.
    Yakıt tüketimi de sınıfına göre çok düşük olacak.
    Aracın fotoğraflarını görmek istersenwww.fordeurope.net forumlarında veyawww.fordum.net forumlarında görebilirsin.
    Saygılar.

• Çok yakın bir arkadaşımın babası Zafira ilk çıktığı zaman almıştı. Almanya'da görüp aşık olmuş, Türkiye'ye geldiğinde ilk sahiplerinden biriydi. O arabaya zevkle 2-3 sene bindi. Sonra satıp dizelini aldı. Ona daha büyük zevkle bindi çünkü çok yol yaptıgı için yakıttan bayağı tasarruf etmişti. Söylediğine göre araçta birkaç kişi varsa uzun yolda bile basmaya korkuyorsun çok yakıyordu. Tabi bu dedikleri eski zafiralar için. Yeni zafira gerçekten çok daha güzel ve panoramil tavanı çok karizma duruyor bencede. Uzun yıllar binecekseniz dizelini alın derim kesinlikle

İlk 7 kişilk Flex koltuk sistemi zafirada kullanıldı ama 7 kişi oturunca bagaj olayı yok denecek kadar azalıyor. Sürekli 7 kişi binecekseniz zaten minibüs falan bakmanız lazım sanırım :)

Ama buna alternatif olan Scenic, Corolla Verso hatta ford C-Max, Golf Plus gibi araçlarıda inceleyin derim.

• benzinli ise verso
    dizlde cmax alternatif yok olay bitmiştir
    edit:yanlış anlamayın zevk meselesi ben teknik ve fiyat olarak söyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufk -- 18 Şubat 2006 17:11:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufk

benzinli ise verso
    dizlde cmax alternatif yok olay bitmiştir
    edit:yanlış anlamayın zevk meselesi ben teknik ve fiyat olarak söyledim

Bence Zafira Verso'dan daha ucuz !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda crv -toyota rav4
    14 yıl önce açıldı
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben Zafira Kullanicisiyim

Aslinda ilk baslarda yerden yere vurmustum ancak hacim ve koltuk sayisi olarak ideal bir arac Ancak 1.6lt benzinlisini gec dizelini almaya bak bence

Opel de servis 2 lira yedek parca 1.75 ya da 2.25 (saatine gore) iscilik toplam 3.75 lira servis wardir.

ben 1.6 benzinli kullaniyorum yol tutusu kotu oldugu kanisina varip savrulur diyorsunuz kullanirken ancak bayagi siki kazalar atlattim bu aracla yol tutusu beklediginizden iyi ve frenleri cok saglam hizlanmalar ise umutsuz herhangibir 1.6 araba (ikiside bos ) siz kalkarken uzamis oluyor.

Tum MPVlerin kalitsal ozelligi olarak yelkenli ozelligine sahip hizli giderken sert hava akimina girmeyin Virajlarda savrulmadigi kadar savruluyor.

Kia Carens war 2.0 Dizel otm fln o guzel bence bayagi iyi bir rakip MPV almadan once bir incelemenizde fayda war.

Bu arada ben 7 koltuklulari ayri dusunuyorum 5 koltuklulari ayri

Meriva var Scenic war ayni segmentte (bana gore) Oyuzden scenicle karsilastirmadim.

2003 model kullanicisiyim.

• 3 sene zafira kullandım gerçekten çok kullanışlı bir araç. Allyc nin söylediği gibi yol tutuşu C sınıfı araçlara yakın gerçi bunun sebebi süspansiyonlarının sert olması. çok bozuk zeminler rahatsız edici olabiliyor ama genelde konforlu. İlk kullandığım araba zafiraydı tabi o hevesle biraz seri kullanıyordum arkadaş altındakini gti sanıyorsun galiba diyordu fakat ona rağmen 1-2 çok abartı durumlar dışında savrulmadı hiç.

7 koltuk olayı zafirada mükemmel gerçekten 1-2 dakika içerisinde 5ten 7 koltuğa geçilebiliyor. 7 koltuklu iken bagaj pek kalmıyor ama aracın boyuna göre bu çok normal. Ara sıra 7 kişi binme gibi bir durum gerekiyorsa kesinlikle zafira çok uygun bir araç. 5 kişilik kullanımda ise arka koltukta evdeki koltukta oturuyormuş gibi oturmak mümkün.

Yan rüzgar olmadığı sürece yüksek hızlarda da güven veriyor. Hızlanması çok iyi değildi ama bu arabanın amacı zaten hızlanma değil. Ama açıkcası 1.6 yeni astraya geçince de aralarında çok büyük fark göremedim.

• zafira beklentileri tam olarak karşılayamamış opel iyiiş çıkaramamış yapılan testlerde varılan sonuç bu
  • 2003 model Zafira opc bir aracım var. Aarac lpg power. fakat aracın parcaları zor bulunuyor. ornegın bır kaza yaptınız tampon vesaır ufak dıs aksesuarların gelmesı en az 2 ayı buluyor. bununda otesınde aracın kasa olarak motorunun yerı ve motor ekıpmanlarının bulundakları yerler tamırcılerı epey yoruyor. servıs ıcın bırsey dıyemem ama normal opelcıler aracın tamırı konusunda epey sıkıntılılar. bır de 1.6 motorlarında kı yakıt sevıyesı benım 2.0 turbo 192 hp lık aracımdan daha fazla. benzın olarak. bence bunları yasayan bırı olarak yorumlarımı okuyun.
  • zafıra genel olarak hızlanması gayet ıyı. benım opc aracımda hızlanma cok ıyı. ozellıkle vıraja gırerken ve vırajdayken verdıgı guven ınanın cogu aracta yok.
  • o zafira üzerinden 4 yıl geçti kasa yeniledi
  • quote:

Orijinalden alıntı: foxes34

2003 model Zafira opc bir aracım var. Aarac lpg power. fakat aracın parcaları zor bulunuyor. ornegın bır kaza yaptınız tampon vesaır ufak dıs aksesuarların gelmesı en az 2 ayı buluyor. bununda otesınde aracın kasa olarak motorunun yerı ve motor ekıpmanlarının bulundakları yerler tamırcılerı epey yoruyor. servıs ıcın bırsey dıyemem ama normal opelcıler aracın tamırı konusunda epey sıkıntılılar. bır de 1.6 motorlarında kı yakıt sevıyesı benım 2.0 turbo 192 hp lık aracımdan daha fazla. benzın olarak. bence bunları yasayan bırı olarak yorumlarımı okuyun.

Senden önce en son 18 Şubat 2006; 21:20:42 tarih ve zamanda mesaj yazılmış,4 sene önce,çok aradınmı bu konuyu? Kendi araban hakkında bir şeyler söylemek istiyorsan açarsın bir başlık söylersin.Nedir bu milletteki hortlatma merakı yahu?

• ben MPV leri çok severim ama,
    2,0 dizel olanlar ilgimi çekmiyor.
    o kadar MTV vermek istemem.
    ford S max, corolla verso, zafira ve diğerleri
    1,4 yada 1,6 dizel üretmediği müddet, benim gibi adamlar almaz o araçları.
    (benim gibi adamlar: yüksek rakamlı MTV ödemek istemeyenler ve performansa önem vermeyenler ;) )
    pejo 5005, grand scenic ve grand picasso daha cazip seçenekler arasında bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

quote:

Orijinalden alıntı: foxes34

2003 model Zafira opc bir aracım var. Aarac lpg power. fakat aracın parcaları zor bulunuyor. ornegın bır kaza yaptınız tampon vesaır ufak dıs aksesuarların gelmesı en az 2 ayı buluyor. bununda otesınde aracın kasa olarak motorunun yerı ve motor ekıpmanlarının bulundakları yerler tamırcılerı epey yoruyor. servıs ıcın bırsey dıyemem ama normal opelcıler aracın tamırı konusunda epey sıkıntılılar. bır de 1.6 motorlarında kı yakıt sevıyesı benım 2.0 turbo 192 hp lık aracımdan daha fazla. benzın olarak. bence bunları yasayan bırı olarak yorumlarımı okuyun.

Senden önce en son 18 Şubat 2006; 21:20:42 tarih ve zamanda mesaj yazılmış,4 sene önce,çok aradınmı bu konuyu? Kendi araban hakkında bir şeyler söylemek istiyorsan açarsın bir başlık söylersin.Nedir bu milletteki hortlatma merakı yahu?

Sizde amerıkan fılmlerınde cenaze ıslerını yapanlar gıbısınız... nerede hemen bır hortlak var takıp edıyorsunuz....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.