Şimdi Ara

OPEL VECTRA 1.6 COMFORT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
49.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Mevcut arabamı satıp yeni kasa opel vectra bakıyorum.Bugün sordum, 2003model 94,000kmde 23,750YTL opel vectra 1.6 Comfort modeli var.Yorumlardan dolayı biraz ıkıntılıyım.Ben hız yapmayacağıma göre bu araç nasıl bir araç?Sizce iyi mi?Yardımlarınızı bekliyorum.
    Birde elegance ile comfort arasındaki farklar nelerdir?
    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.İyi günler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Vectra 1.6 Comfort: Kapsamlı Bir İnceleme

Opel Vectra 1.6 Comfort, orta boy bir aile sedanıdır ve 1.6 litrelik benzinli bir motorla donatılmıştır. 2001'de piyasaya sürülen Vectra, 2008 yılına kadar üretilmiştir.

Özellikler ve Donanım:

Vectra 1.6 Comfort, hava yastıkları, ABS frenler ve klima gibi standart güvenlik ve konfor özelliklerine sahiptir. Ayrıca elektrikli camlar, merkezi kilitleme ve uzaktan kumandalı anahtarlık gibi olanaklar da sunar.

Performans:

1.6 litrelik motor, 100 beygir gücü ve 150 Nm tork üretir. Vectra 1.6 Comfort, 0-100 km/s hızlanmasını yaklaşık 13 saniyede tamamlar ve maksimum hızı 185 km/s'dir. Yakıttan tasarruf sağlayan özellikleri sayesinde şehir içinde ortalama 8,0 l/100 km, şehir dışında ise 5,5 l/100 km yakıt tüketir.

Konfor ve Sürüş Kalitesi:

Vectra 1.6 Comfort, geniş ve ferah bir iç mekana sahiptir. Koltukları rahat ve yolcular için bolca baş ve bacak mesafesi sağlar. Süspansiyon sistemi yumuşak bir sürüş deneyimi sunar ve yol gürültüsünü en aza indirir.

Güvenilirlik ve Sahip Olma Maliyeti:

Genel olarak, Opel Vectra 1.6 Comfort güvenilir bir otomobildir. Bakımları düzenli olarak yapıldığında uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Sahip olma maliyeti orta düzeydedir ve sigorta primleri ve yedek parça fiyatları makul aralıklardadır.

Kullanıcı Yorumları:

Opel Vectra 1.6 Comfort kullanıcıları genel olarak aracın konforu, yakıt tasarrufu ve güvenilirliğinden memnundur. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar motor performansının yavaş olduğunu ve iç mekanın biraz eski göründüğünü belirtmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vectra lardan çok anlamam ama genel itibari ile kesinlikle çok süper bir araç .
    arıza konusunu bilemem
  • o kasaya 1,6 motor çok az geliyor.kaldırmıyor kasayı.yoksa araba çok güzel
  • bundan onceki aracım 2004 vectra 1.6 comfort du 3.5 yıl kullandım. sadece bir defa EGR valfi degişti, bazı kullanıcılarda bezdirici sorunlarcıktıgını duydum ama ben cok memnudum.

1.6 eger hızlı kalkıs fılan, spor anlamda kullanmıyacaksan ideal gucde, çekmez, rampada allah yardımcın olsun gibi yorumlara pek kulak asma okadarda abartıldıgı kadar degil.

yazın alicek tatile çıktıgımızda arabada 4 işi bagaj ağızına kadar dolu, klima açık sorunsuzca sollamalara çıkabiliyorsun. en kotu özelliği klima açık oldugunu hissediyorsunuz biraz güç çekiyor.

genel olarak vectra C çok güzel bi kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 29 Ekim 2007; 20:22:23 >
  • öncelikle sana şu soruyu sormak istiyorum

birey olarak dünya ekonomisi global düşünme döviz kurları vs vs senin için ne kadar önemli

yoksa bir opel vectra c 1.6 ya verdiğin para ve aldıgın karşılıkmı önemli
  • 2.2 alsan daha iyi olur.
  • cevabının

b şıkkı oldugunu düşünerek opel vectranın orijinine dönmek gerektiğini düşünüyorum

opel vectra hangi tarihte satılmaya başladı 2003

2003 te opelin orjininde neler oldu

yani general motors da.(GM)

buyur oku

Çöküş, GM'in en önemli elektronik ve parça üretici şirketi Delphi ile yüzeye çıktı.

GM, Delphi'yi 1999'da ayrı bir şirket haline getirdi. Bu Birleşik Otomobil Çalışanları Sendikası(UAW) isteklerini durduramadı. Delphi'nin ücretleri yarıya indirme ve işçi çıkartma teklifini hakaret saydılar. Şirket 2004'te 28.6 milyar dolar ciro sonunda 4.8 milyar dolar zarar ilan etti; ve bu yıl eylülde de iflasını istedi. GM ekimde UAW ile sağlık ve emeklilik giderlerini yılda 1 milyar dolar azaltmak için anlaştı. Ama hâlâ 5 milyar dolar ödüyor.
    Bunların üstüne, kâr ettiği büyük model pazarı pahalı benzin yüzünden tepetaklak oldu.
    Ekonomik hybrid otomobilde geç kalmış, liderliği Toyota'ya kaptırmıştı. Hidrojenli motor üretimi hala rantabl değil. Bu yılın ilk 3 çeyreğinde tam 2.2 milyar dolar kaybetti. GM Başkanı Wagoner geçen ay yaptığı konuşmada iflas istemeyeceklerini söyledi ancak ciddi küçülme tedbirleri gündemde. Binlerce işçi işten çıkarılacak, altı fabrika kapatılacak. Peki niye böyle oldu?

GM iyi yönetilmiyor.

Buradaki 'iyi' sözcüğü göreceli. Toyota hem kâr edip hem pazar payı yükseltiyorsa 'daha iyi' yönetiliyor demek. Yönetim sistem ve yöneticiden oluşur. Çok iyi bir sisteminiz vardır ama yöneticiniz 'iyi' değildir. GM için tersi geçerli yani sistem 'kötü'. Ancak yöneticiler de ne merkezi sistemi düzeltebildiler, ne de mesela büyüklükten tekleyen bilgisayar sistemini yenileyebildiler. Yeni markalar Toyota, Hyundai vs. arkadan gelirken büyüklerin hatalarını görüp, yapmadılar. Yeni yönetim sistemleri kurdular. Çünkü başlarında 'otomobilci patron' vardı. Bugün, endüstride oyuncular da, otomobiller de, alıcılar da farklı. GM her alıcıya göre bir otomobil yapan fabrikalar bütünü idi. Yani, ucuz aile otomobili isteyene Chevrolet, daha 'üstün' bir araba mı? Buick, lüks arabamı istiyorsunuz Cadillac. Bugün her markanın A,B,C,D vs. segment modelleri var. Modeller kendi aralarında farklı tiplere ayrılıyor. Her markanın lüksü de var aile tipi de. Her taraf elektronik, tüm arabalar ve motorlar ve aksesuvarlar birbirine benziyor. Bütün bu üretim karmaşasında başarı için 'pazarın nabzını' çok iyi tutmak gerek. Bu GM'de eksik. Otomobili satan bayinin yani alıcı ile yüz yüze olan 'cephedeki kumandanın' alıcının ne istediği konusunda bilgi verme 'mekanizması' yok. Belki de bayi seçimi yanlış yapıldı. Artık bayi 'müşteri' olarak görünüyor. Yukarlarda birileri nasıl üretileceğini fabrikaya söylüyor. Opel platformu üzerine Cadillac yapılırsa ucuza mal olur diyor! Ucuzluyor nitekim! Peki ya kalite? Pazar payı düşmeye devam ediyor yani ucuzlatmak işleri halletmiyor. Çünkü hem ucuz hem de 'pazara daha yakın' rakipler var.

Eğer Renault, Nissan'ın işlerine iyice burnunu sokarsa, eğer Ford, Volvo'ya kendi kapı kollarını takarsa onları da GM gibi bir son bekler.

Peki şimdi ne olacak?. Amerikan devleti GM'in batmasına müsaade etmez ancak son 40 yıllık yönetim tarzının değişmesi gerek. Markalara 'özerklik' verip 'toparlanan toparlanır,toparlanamayan tarihteki yerini alır' şeklinde plan yapmaları şart. Otomobil üretmek buzdolabı ya da çamaşır makinesi üretimine benzemez. Otomobil 'ruh' taşır, insana hürriyet verir, temiz gömlek değil. Ev kadınına 'kullanma keyfi veren' bulaşık makinesi olmaz. Hiçbir buzdolabı 'emniyet' telkin edemez. Otomobil yapıcısı ile kullanıcısı arasında bir ilişki oluşur. Çamaşır makinesi üzerine 'Fatma'nın kara kaçanı!' yazıldığı görülmemiştir. Parasal yönetim 'otomobil yaratıcılığının' önüne geçerse olacağı budur. GM'de 40 yıldır bu olmaktadır!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot 307 1.4 comfort
    13 yıl önce açıldı
    OPEL ASTRA 1,6 ENJOY EASYTRONİC
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2. elde fiyat fayda oranı en iyi oran araçların başında geliyor diyebilirim . Çok fazla sattı bu kasa vectra . Vede çevremde çok insanda bu araçtan var . Sorunlu olduğu kimseden duymadım diyebilirim . motoru yeterli gücü sunmakta , vergisi az , iç hacmi büyük
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurkankurtay

İyi günler arkadaşlar.Mevcut arabamı satıp yeni kasa opel vectra bakıyorum.Bugün sordum, 2003model 94,000kmde 23,750YTL opel vectra 1.6 Comfort modeli var.Yorumlardan dolayı biraz ıkıntılıyım.Ben hız yapmayacağıma göre bu araç nasıl bir araç?Sizce iyi mi?Yardımlarınızı bekliyorum.

2003 model comfort modeli için bu para çok fazla şu araca bakın
    http://www.araba.com/858150.html

• quote:

Orjinalden alıntı: efsanea_06

quote:

İyi günler arkadaşlar.Mevcut arabamı satıp yeni kasa opel vectra bakıyorum.Bugün sordum, 2003model 94,000kmde 23,750YTL opel vectra 1.6 Comfort modeli var.Yorumlardan dolayı biraz ıkıntılıyım.Ben hız yapmayacağıma göre bu araç nasıl bir araç?Sizce iyi mi?Yardımlarınızı bekliyorum.

fiyat çok iyi fakat bu araçta herhangi bir kaza olma ihtimali var . yada arabayı çok ucuza kapadı nasyonel

• quote:

quote:

Uğraştığınız için teşekkür ederim.Sanırım arabayı 23.000YTL ye bırakacaklar.Arada 1000 ytl gibi fiyat farkı var ama nasyonel galeri de pazarlık payı bırakmış...
    Peki Edition'un Comforttan ne fazlası var.?

• eğer nasyoneldeki araç gerçekten normal km ve önemli bir kazası yoksa kesinlikle tercih edilebilir
    ilandaki aracın senin dediğin araçtan fazlaları
    ilandaki aracın km 45bin sizinkisi 99bin
    " " model:2004 sizinkisi 2003
    " " iklim kontrollü kliması(otomatik klima diyelim) var sizin aracın manuel klima
    " " stopları beyaz çok ufak değişiklik olan vectra modelidir sizin aracın stopları sarı kapı kolları gövde rengi değil siyahtır

quote:

quote:

quote:

Uğraştığınız için teşekkür ederim.Sanırım arabayı 23.000YTL ye bırakacaklar.Arada 1000 ytl gibi fiyat farkı var ama nasyonel galeri de pazarlık payı bırakmış...
    Peki Edition'un Comforttan ne fazlası var.?

• quote:

Teşekkür ederim.Bahsettiğim araç bu...+LPG li

http://img250.imageshack.us/img250/8113/aracresimbe6.jpg
    http://img146.imageshack.us/img146/9963/aracresim1hx5.jpg

• fazla gereksiz aksesuarlar var gibi geldi bana .lpg olması güzel fakat bu paraya bu model yani 2003 elegance donanım bile bulabiliyosun . bence başka araçlara bakabilirsin . fazla gereksiz aksesurlar var. şahsi görüşümdür bu .
    elegance ile arasındaki farklar baya fazla
  • Mesela ne gibi fazla gereksiz aksesuarlar var? Pek arabadan anlamam da o yüzden.Bilgi sahibi olmak istiyorum.
  • arkadaki çift egsoz yan krom kapı koruma çıtaları vs gibi . aslında araç diri bir görünüme sahip dışardan ama sen bileceksin tabiki . içiçe sinerse alırsın . sonuçta herkesin beğenisi farklıdır
  • Teşekkür ederim yanıtlarınız için...
  • -Tempra dan sonra alacağınızı gözönünde bulundurursak kalkışlarda 16 sübaplı motorların alt devir zayıflığından ötürü ve ağır kasadan dolayı bir süre alışkanlık gerektirecektir,onun dışında abartıldığı kadar zayıf bir performansıda yoktur,özellikle biraz hızını aldıktan sonra en az Tempra kadar esnektir.

-Kullanım konforu Tempra dan serttir ancak yola çok daha iyi oturur,uzun yolda yol yorgunluğu hissettirmez ve iç mekan kalitesi kıyaslanmayacak kadar daha iyidir,buna paralel olarak parçaları Tempra dan bir hayli pahalıdır ancak bakımlı bir Vectra da Tempra lardaki genel sorunlara rastlamazsınız.

Dikkat etmeniz gereken motorun elektronik aksamında problem olmaması,özellikle egr valfi bu motorlarda sorun çıkarabiliyor.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim.Evet Tempra'yı satıp Vectra alacağım.Yakıt konusunda 8 litre yakıyor diye duydum.Birde aracı beğendim.Bakmam gereken yerler neresidir?Servisine de göstermeyi düşnüyüyorum..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.