|
Bildirim
|
Bakma burda b segment diyenlere. Araba 2015 yılından beri Avrupa dahil(milletin muadil gördüğü elyse-301 gibi 3.dünya ülkesi araçları Avrupada yok) 45 ülkede c segmentinde satılıyor, bizim forumda 3-5 kişi hala kabullenemedi...
Rakiplerine 20-30-40 bin fazla bayılınca c segmentine bindiğini hissediyorlar ve egea'nın, kendisinden bu ölçüde daha pahalı olan rakipleriyle aynı kalitede olmasını istiyorlar, tuhaf ![]() Egea tam f/p aracı, 3 yıldır en çok satan araç olması da bunu doğruluyor zaten. 1.6 otomatik sorunsuz uzun ömürlü bi kombinasyon, LPG ile yakıtı üzmez, yüksek performans beklentisi yoksa tatmin eder motoru da. Tek önerim sıfır değil de 2.el almanız olur, düşük km birçok ilan var uygun fiyatlı. |
1 Senedir HB 1.6 e-torq urban plus + teknoloji paketli olarak satın aldım ve kullanıyorum. 2 Çocuğumla birlikte çekirdek bir aileyiz. Şu an aracım 5500 km de.
Artıları; + Kesinlikle çok sessiz bir araç, Fiat/Tofaş markasından ve fiyatından beklenmeyecek derecede konforlu ve sessiz. + Agresif araç kullanmam, bugüne kadar çıktığım en yüksek hız 145 km/saat oldu ve araç asla tedirgin etmiyor. + İçi geniş, bagajı geniş. 3 Yetişkin, biri 10 biri 2 yaşında 2 çocuk ve bu kadar kişinin eşyası ile 2 defa uzun yola gittim. Kimse rahatsız olmadı, araç yormuyor. + Donanımları yeterli, her ne kadar ncap puanı 4 olsa da, hava yastıkları eksiksiz (easy hariç), hız sabitleme, adaptif cc, çarpışma önleme gibi donanımları barındırıyor. + Uzun yolda yakıtı ekonomik. 2 Defa uzun yol yaptım, yukarıda yazdığım gibi, birinde 5.8 diğerinde 6 lt ortalama ile gittim geldim. Eksileri; - Ses sistemi vasat, müzik dinlemek keyif vermiyor. - Kliması iyi soğutmuyor, 2 defa Kemer'deydim geçen yaz ve klima etkili ve çabuk soğutmuyor ama Ankara gibi bir şehir için fazlasıyla yeterli. - Atmosferik motor, o nedenle basmassan gitmiyor, basarsan benzini su niyetine kullanıyor ![]() - Farları iyi aydınlatmaz, kullanıcılarına bakın birçok kişi aydınlatmaya çözüm ararlar. - Koltukları vücudu sarmıyor, viraja hızlı girersem hafifte olsa yana doğru kaydığımı hissediyorum. - Yakıtı üzer, ben bilerek aldığım için dert etmiyorum ama kağıt üzerindeki verilere aldanıp alan adam üzülür. Kış lastikleri + kış şartları + sürekli kısa mesafe ş.içi kullanımım ile şu an 13 lt / 100 km yakıt tüketimi (depo ölçümü) var. Araç C sınıfı değil diyenlere aldırma, Golften büyük ölçülere sahip (Egea HB "b" sınıfı ise o zaman golf "a" sınıfı felan olması lazım ![]() Son tahlilde; Ebatları itibariyle C sınıfıdır ama c sınıfının başlangıç seviyesindedir, malzeme kalitesi c sınıfna göre alt seviyededir/vasattır, f/p oranı itibariyle üst sıralardadır, (benzinli için yazıyorum) performansı spor kullanım için uygun değildir ama aile arabası olarak üzmez, basarsan gider, yakıtı üzer ama motoru, otomatik vitesi sorunsuzdur. Şu an bir araç alacak olsam ve bütçem egea ve diğer b sınıfı araçlara yetiyorsa yine Egea alırdım. Ama bütçem fazla ise corolla, megane, yeni focus gibi araçlara bakardım. Merak ettikleriniz olursa yardımcı olurum. |
Dediğim gibi herşey fiyatta bitiyor. Golfle yerine göre 40 bin fiyat farkı var, nasıl aynı kaliteyi bekleyebiliriz?
Bu arada easy paket hariç yalıtım olarak oldukça başarılı bi araç Egea, c segmentinde üst sıralarda. Sadece benim yorumum değil tabi bu, db testleri falan var |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 14 Şubat 2019; 20:36:41 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 15 Şubat 2019; 11:32:42 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 16 Şubat 2019; 10:48:58 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Şubat 2019; 14:14:50 > |
|
|
|