Şimdi Ara

Opel-Vauxhall-Holden-Saturn İlişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır araştırıyorum cevabını bulamadım,

Opel araçlar farklı ülkelere ihraç edilirken neden farklı markalarla gidiyor ingiltereye giden opeller vauxhall diye gidiyor yani vauxhall vectra,vauxhall astra,vauxhall insignia gibi ve logolarda değişiyor.Avustralyaya giden opeller de holden,amerikaya gidenlerde saturn diye gidiyor.Bu şekilde bir çok ülke var.

neden bu şekilde bir uygulama yapılıyor?

Bunu tubitak'a da sordum cevap yok

Örneğin;

Vauxhall insignia

Saturn Aura(Vectra)

Holden Vectra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 22 Şubat 2009; 15:42:01 >

SediciValvole

• Satış stratejisi diyeceğim ancak neden böyle bir strateji uyguluyor bilemiyorum

chevrolet vectra

• dandik marka.

otomobillerine bir şey demiyorum, hemen hemen tüm ürün grubu olarak sınıflarının zirvesindeler ama opel dandik bir marka, dünya çapında ne bilinirliği var ne de iyi bir imajı.

hitlerin bizzat emriyle üretilen vw, ingiltere'de hatta fransa da alıcı bulurken, hitlerin el koyması sonucu opel bomba üretti diye ingiltere de başka ad ile pazarlanıyor iddiası da şehir efsanesinden öteye gidemez.

konuya katkı olsun diye şöyle bir örnek vereyim, bizim burada kalitesiz bulduğumuz daewoo menşeili chevroletlerin bile opel adıyla pazarlandığı ülkeler var.

Türkiye de imajı iyi çünkü daha 50 li yıllarda türkiyeye girmiş "opel kapitan" gibi modelleri var, bakılırsa türkiye de o yıllarda girmiş olan tüm markaların imajı iyidir, dodge, pontiak, chevrolet vs vs...
  • Opel -Esas isim babası, Alman firma ama sahibi 1920 lerden beri Amerikan
    Vauxhall- Soldan direksiyonlu versiyonunu üretiyor.Donanım ve motor olarak genelde Opel le aynıdır.
    Saturn-ABD piyası için üretim
    Holden-Avustralya için

Hepsinin sahibi GM.
    Satış politikası.Her ülkenin pazarına göre donanım,motor seçenekleri farklıdır.

dandik marka.

otomobillerine bir şey demiyorum, hemen hemen tüm ürün grubu olarak sınıflarının zirvesindeler ama opel dandik bir marka, dünya çapında ne bilinirliği var ne de iyi bir imajı.

hitlerin bizzat emriyle üretilen vw, ingiltere'de hatta fransa da alıcı bulurken, hitlerin el koyması sonucu opel bomba üretti diye ingiltere de başka ad ile pazarlanıyor iddiası da şehir efsanesinden öteye gidemez.

konuya katkı olsun diye şöyle bir örnek vereyim, bizim burada kalitesiz bulduğumuz daewoo menşeili chevroletlerin bile opel adıyla pazarlandığı ülkeler var.

Türkiye de imajı iyi çünkü daha 50 li yıllarda türkiyeye girmiş "opel kapitan" gibi modelleri var, bakılırsa türkiye de o yıllarda girmiş olan tüm markaların imajı iyidir, dodge, pontiak, chevrolet vs vs...

Şehir efsanesi değil, biraz araştırma ile ulaşılabilecek bilgiler.
    Vauxhall; el yapımı araçlar üreten çok eski bir ingiliz otomobil firması. Zamanında, GM bu şirketi satın alıyor. kendi bünyesine katıyor. GM avrupa pazarına girmek istediğinde, her ülkeye göre satış politikası belirliyor. İngiltere' de, o zamanlar Opel' in kötü imajını da gözönüne alarak; elinin altında hazır bulunan yerli markayı kullanıyor; Vauxhall. Bu gün Ülker grubu GODİVA' yı satın aldı, Godiva' nın adını değiştirdi mi. Kendi ürünlerini satacak Ülker, ama Godiva' nın adından faydalanacak. Opel modellerini Vauxhall adı altında satıyor. Anlamak çok zor değil.
    Keza Holden; eski ve yerli bir avustralyan markası, GM kendi bünyesindeki modelleri Avustralya' da bu sefer Holden olarak satmayı tercih ediyor.
    Bunun sebebini anlamak tekrar ediyorum gayet basit. Örneğin bugün tutucu diye bileceğimiz sürü ile insan, yerli banka ile çalışmak istiyor, hepsinin yabancı ortaklı olduğunu bildiği hlde..
    dandik yanlış bir ifade, Opel' in sadece averupa' da (ada haricinde) bilinmesi, sadece GM' nin tercih ettiği bu stratejinin sonucu. Ayrıca her segmentte en iyileri üreten bir firma dandik değil, çok başarılıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: feanorringeril

quote:

dandik marka.

Ayrıca her segmentte en iyileri üreten bir firma dandik değil, çok başarılıdır.

zaten olay burdan kopuyor, opel bir firma değil markadır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lynk & Co 01 'Çinli Volvo'
    9 yıl önce açıldı
    vw new beetle hakkında
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kısmet değilmiş bi dahaki sefere
  • http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors

Active brands (as of 2008)

The following GM brands were being produced in July 2008: Üretimde olan güncel GM markaları
    Buick
    Cadillac
    Chevrolet
    Daewoo
    GMC
    Holden
    Hummer
    Opel
    Pontiac
    Saab
    Saturn
    Vauxhall

Defunct brands - Artık üretilmeyen markalar
    Acadian (1962-1971, Canada)
    Asüna (1993, Canada)
    Beaumont (1966-1969, Canada)
    Bedford Vehicles (1930–1987, UK)
    Elmore (1909-1912)
    Envoy (1960-1970, Canada)
    Geo (1989–1997)
    LaSalle (1927–1940)
    Marquette (1930)
    Oakland (1907–1931)
    Oldsmobile (1897-2004)
    Pontiac (1926-2009)
    Rapid Truck (1909–1912)
    Reliance Truck (1909–1912)
    Statesman (1971–1984, Australia)
    Viking (1929–1931)
    General Motors Diesel Division

• quote:

Şehir efsanesi değil, biraz araştırma ile ulaşılabilecek bilgiler.
    Vauxhall; el yapımı araçlar üreten çok eski bir ingiliz otomobil firması. Zamanında, GM bu şirketi satın alıyor. kendi bünyesine katıyor. GM avrupa pazarına girmek istediğinde, her ülkeye göre satış politikası belirliyor. İngiltere' de, o zamanlar Opel' in kötü imajını da gözönüne alarak; elinin altında hazır bulunan yerli markayı kullanıyor; Vauxhall. Bu gün Ülker grubu GODİVA' yı satın aldı, Godiva' nın adını değiştirdi mi. Kendi ürünlerini satacak Ülker, ama Godiva' nın adından faydalanacak. Opel modellerini Vauxhall adı altında satıyor. Anlamak çok zor değil.
    Keza Holden; eski ve yerli bir avustralyan markası, GM kendi bünyesindeki modelleri Avustralya' da bu sefer Holden olarak satmayı tercih ediyor.
    Bunun sebebini anlamak tekrar ediyorum gayet basit. Örneğin bugün tutucu diye bileceğimiz sürü ile insan, yerli banka ile çalışmak istiyor, hepsinin yabancı ortaklı olduğunu bildiği hlde..
    dandik yanlış bir ifade, Opel' in sadece averupa' da (ada haricinde) bilinmesi, sadece GM' nin tercih ettiği bu stratejinin sonucu. Ayrıca her segmentte en iyileri üreten bir firma dandik değil, çok başarılıdır.

Arkadaş olayı çok güzel özetlemiş..Bu sadece GM in pazarlama stratejisidir..

Çeşitli ülkelerde herhangi bir sebepten dolayı zora düşen firmaları güçlü ekonomik durumuyla GM zamanında hep toplamıştır.Son 2-3 yıla kadar da dünyanın en büyük ve en güçlü otomobil şirketi olarak da günümüze kadar gelmiştir.Bu şirketin politikaları gereği çeşitli sebeplerle kendisine ait bir markanın(Opel olsun bu marka) yeni pazara girmesinde geç kalınmışsa, bu pazarda bulunmayan ve tanınmayan risk alıp Opel ismiyle girmektense, risk almayıp kendisine ait olan orada ki yerli üretici olan firmalarla yerini alıyorlar.Bu da Opel in Amerika'da Saturn,İngiltere'de Vauxhall,Avustralya'da Holden firması ile hayat bulmasıyla sonuçlanıyor..

• quote:

quote:

kısmet değilmiş bi dahaki sefere

GM nin saçma bir satış stratejisi yüzünden,Opel adı lekeleniyor..

Bakın ,istediğiniz kadar fanatik deyin ama Opele dandik diyerek Opele çok büyük bir haksızlık etmiş oluyorsunuz..

Türkiyedeki yetkili servisler yüzünden Opelin adının lekelenmesine neden oldu.

Yetkili servislerin kötü olması,ya da Gm nin satış stratejisinin saçma olması Opelin dandik bir marka olduğunu göstermez..

Opel ,ucuz fiyatlara,bol donanımlı,kaliteli,şık araçlar satmayı kendine hedef belirlemiş bir markadır..
    Bunu hiçbir yetkili servis,hiçbir Dünya devi değiştiremez..

Eğer Opel dandik bir marka olsaydı,Astra,Omega,Insıgnıa gibi arabaları tüm dünya çapında satılmazdı..

Ve tam bu noktada Astranın(1999 model bir arabanın)2009 yılına girildiğinde bile ğretiminin devam ettiğini görmek,Opelin zaten yılalrdır çok iyi bir marka imajı çizdiğinin göstergesidir..

Aynı arabaların ,başka markalar altında satılması,opelin suçu değildir..

Ve en önemlisi Opelind andik olduğunu,daha hiç opele binmeyen bir insanın söylemesi (örneğin)beni çok üzüyor..

Opele kadar o akdar çok dandik marka varki...

Şöyle düşünün;

Fransız markaları Citroen,Peugeot,Renault gibi bir marka sıralaması var...

Eğer bunları dandikliğine göre br sıraya koysak;
    1-RENAULT
    2-PEUGEOT
    3-CİTROEN(en dandik deriz)

Aslında Peugoet ve citroen amblemi dışında neredeyse aynı markalardır..

Ama citroen aTürkiyede adını tam olareak yayamadığı ya da imajını oturtamadığı için son sıraya düşer..

Opelde böyledir..

Kötü servisler,sahtekar bayiler,bir iki tane çamurcu ile birlikte Opel dandik..

Ama kimse bildiği halde Opel arabanın sürüş keyfini anlatmak istemez..

Her markanın olduğu gibi Opelinde kötü yanları vardır tabi.
    Ama Opele komple DANDİK yakıştırmasını yapmak o arabaların üstünde emeği geçen tüm insanlara haksızlık olur..

Ben anlayamıyorum.
    Acaba kaçırdığım bir noktamı var?
    Neden bu dandik opellerden bana ve çevremdekilere denk gelmedi?
    Sadece internet ortamında adı lekelenmiş bir markamı?

Ben bugüne kadar 4 tane opel kullandım.
    Yaklaşık 11-12 yıldır direksiyonumda ŞİMŞEK resmi taşıyorum.

El insaf bir kere bi arıza yap,bir kere adının lekelendiğini kanıtlayacak bir hareket yap..

Neyse..

Bu akdar uzun yazdım kusuruma bakmayın lütfen.

Keşke Opel gibi bir marka taa eskilerden bu yana haksız yere böyle bir imaj yaratmasaydıda,bizde göğsümüzü gere gere binseydik arabamıza..

Keşke hakedenlere dandik denilseydide,haketmeyenlere denilmeseydi..

Yazık...

DANDİK BİR OPEL KULLANICISINDAN Saygılar..

• @santiego çok güel cevap vermişsin ama forumda nedense opel markası hiç sevilmiyor.. Opeli eleştirenlerin hayatından hiç opelin her hangi bir aracını kullanmamış olması dahada komik bir durum..
  • Opel'i Adana'da bitiren buradaki bayisi oldu... bilmemne--PEL bayisi hem showroom olarak kötü bir yerdeydi (Ziyapaşa Bulvarı köşesinde), hem de servis olarak kötü bir yerdeydi (Şakirpaşa Kavşağındaki eski soğuk hava deposu). Araçların fiyatı hem çok yüksek, hem müşterileri telefonda seçiyorlardı. Aşağıdaki konuşmayı 1992'de yaptığımı hatırlıyorum. İsimler cevap hakkı nedeni ile gizlenmiş veya değiştirilmiştir.

- dıt dit dut düt düt dat dat dit
    - bilmemne--PEL Buyurun
    - Hanımefendi OPEL VECTRA hakkında bilgi istiyorum.
    - Tabi, bi dakka lütfeeen [zazırttt] - Satıştan Kemal.
    - Kemal bey merhaba, OPEL VECTRA düşünüyoruz da...
    - Tabi, ne iş yapıyorsunuz beyefendi?
    - Ne iş mi yapıyorum?
    - Evet.
    - Hiçbir iş yapmıyorum. Boş geziyorum.
    - Anlıyorum. Araçlarımızın fiyatları yüksek biliyorsunuz...
    - Evet biliyorum, yaptığım işle alacağım araç arasında...
    - Müşteri portföyümüze göre seçilecek araçları önermek için...
    - Bakın ama siz şimdi telefonda bana yanlış yapıyorsunuz ama.
    - Elbette fakat satıştan sonra servisi de pahalı olduğundan Opel'i biz...
    - Paran yoksa gelme diyorsunuz yani. Opel satıyorsun kardeşim Opel!
    - Araçlarımız çok kalitelidir. Yerli markalarla kıyaslanamaz, bu da bir artı...
    - Almanya'da herkesin binebildiği Opel için Türkiye'de siz adam seçiyoprsunuz.
    - Elimizde olmayan sebeplerden ötürü, marka prestijini korumak adına bunu...
    - Neyi, neyi korumak adına...???
    - Efendim marka prestijini, takdir edersiniz ki vergilerden ötürü araçlar pahalı.
    - Ya tamam da sen telefonda bana ne iş yaptığımı soramazsın. Orası banka mı?
    - Değil tabi ancak alımı ve bakımı pahalı olan otomobillerin her kesime hitap etmediği...
    - Ne demek alımı ve bakımı pahalı? Almanya'da herkes binebiliyor Opel'e, herkes!
    - Evet ama burası Türkiye ve bu araçlar yüksek vergilendiriliyor, satışı o nedenle pahalı.
    - Peki kaç lira en ucuz OPEL VECTRA?
    - bilmemne-- Milyon bilmemne-- Yüz Bin anahtar teslimi, pul size ait ama.
    - Kemal bey, biz o paraya Tekir yaylasından 300 m2 arsa içinde 200 m2 ev aldık ya!
    - Haklısınız ancak Opel bu beyefendi. Fiyatlarımız böyle. Yüksek evet, evet.
    - Size hayırlı işler diliyorum. Bu fiyatlarla babam hiçbir zaman Opel alamaz.
    - İyi günl... [kapandı]

Hiçbir zaman da Opel almadık, FIAT/TOFAŞ'tan gittik çok uzun bir süre.

Marka iyi olabilir, ithalatçı da iyi olabilir, ama bayi kötü ise bir arpa boyu ilerleyemiyor. Bu nedenle Adana'da Opel marka araçlar diğer markalara göre az. Ayrıca söylenti ve fısıltılar da bu markayı bu bölgede bitirdi, yedek parça yerine onarılmış eski parça taktıklarını ve bunu da saygın bir insanın söylemesi çabucak yayıldı. İmaj zedelemesinden hiç bir zaman kurtulamadılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

@santiego çok güel cevap vermişsin ama forumda nedense opel markası hiç sevilmiyor.. Opeli eleştirenlerin hayatından hiç opelin her hangi bir aracını kullanmamış olması dahada komik bir durum..

Forumda üstün alman teknolojisi ( ) hariç ne seviliyorki? Amerikana hayatında adımını atmayıp saçma sapan konuşan o kadar insan gördüm ki şurada...
    Sebebini bilmiyorum ama sürüş acayip keyif veriyor.Gerçi bu sadece opelde değil alman otomobillerinin tamamında var bu özellik ,bu işin bir püf noktası var ama neyse....

N'JOY DRIVE

quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

İşte halatlar tam bu noktada kopuyor..

GM nin saçma bir satış stratejisi yüzünden,Opel adı lekeleniyor..

Bakın ,istediğiniz kadar fanatik deyin ama Opele dandik diyerek Opele çok büyük bir haksızlık etmiş oluyorsunuz..

Türkiyedeki yetkili servisler yüzünden Opelin adının lekelenmesine neden oldu.

Yetkili servislerin kötü olması,ya da Gm nin satış stratejisinin saçma olması Opelin dandik bir marka olduğunu göstermez..

Opel ,ucuz fiyatlara,bol donanımlı,kaliteli,şık araçlar satmayı kendine hedef belirlemiş bir markadır..
    Bunu hiçbir yetkili servis,hiçbir Dünya devi değiştiremez..

Eğer Opel dandik bir marka olsaydı,Astra,Omega,Insıgnıa gibi arabaları tüm dünya çapında satılmazdı..

Ve tam bu noktada Astranın(1999 model bir arabanın)2009 yılına girildiğinde bile ğretiminin devam ettiğini görmek,Opelin zaten yılalrdır çok iyi bir marka imajı çizdiğinin göstergesidir..

Aynı arabaların ,başka markalar altında satılması,opelin suçu değildir..

Ve en önemlisi Opelind andik olduğunu,daha hiç opele binmeyen bir insanın söylemesi (örneğin)beni çok üzüyor..

Opele kadar o akdar çok dandik marka varki...

Şöyle düşünün;

Fransız markaları Citroen,Peugeot,Renault gibi bir marka sıralaması var...

Eğer bunları dandikliğine göre br sıraya koysak;
    1-RENAULT
    2-PEUGEOT
    3-CİTROEN(en dandik deriz)

Aslında Peugoet ve citroen amblemi dışında neredeyse aynı markalardır..

Ama citroen aTürkiyede adını tam olareak yayamadığı ya da imajını oturtamadığı için son sıraya düşer..

Opelde böyledir..

Kötü servisler,sahtekar bayiler,bir iki tane çamurcu ile birlikte Opel dandik..

Ama kimse bildiği halde Opel arabanın sürüş keyfini anlatmak istemez..

Her markanın olduğu gibi Opelinde kötü yanları vardır tabi.
    Ama Opele komple DANDİK yakıştırmasını yapmak o arabaların üstünde emeği geçen tüm insanlara haksızlık olur..

Ben anlayamıyorum.
    Acaba kaçırdığım bir noktamı var?
    Neden bu dandik opellerden bana ve çevremdekilere denk gelmedi?
    Sadece internet ortamında adı lekelenmiş bir markamı?

Ben bugüne kadar 4 tane opel kullandım.
    Yaklaşık 11-12 yıldır direksiyonumda ŞİMŞEK resmi taşıyorum.

El insaf bir kere bi arıza yap,bir kere adının lekelendiğini kanıtlayacak bir hareket yap..

Neyse..

Bu akdar uzun yazdım kusuruma bakmayın lütfen.

Keşke Opel gibi bir marka taa eskilerden bu yana haksız yere böyle bir imaj yaratmasaydıda,bizde göğsümüzü gere gere binseydik arabamıza..

Keşke hakedenlere dandik denilseydide,haketmeyenlere denilmeseydi..

Yazık...

Bu çok güzel bir açıklama olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrackerTurk -- 24 Şubat 2009; 14:34:46 >

SediciValvole

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.