Şimdi Ara

opel omega hakkında bilgi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
2
Favori
96.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sızden bır yardım rıca edecegim formu ınceledım opel omega hakkında bır tek alt forma rastlamadım. biraz uzuldum acıkcası çünki ben bir opel kullanıcısı olarak opelın omega serısının hastasıyım bu nedenle 2000 ve 2001 opel omega almak ıstıyorum. asagıdakı sorularımın yanıtlarını alabılırsem cok sevınecegım
    2000 ve 2001 opel omega almamı tavsıye edermısınız
    bu modelın avantaj ve dezavantajları nedır
    kronık sorunları varmıdır
    servıslerı ve yedek parcaları sorunmudur
    saygılar
    ıyı calısmalar
    murat

• Yani üst sınıf bir araç olduğu için ve Türkiye'de fazla tutulmayan bir araç olduğu için, hem yedek parça bulma konusunda, hem de parça fiyatları konusunda sıkıntı yaşatabilir... Tavsiye edilmeyecek bir araç değil bana göre... Ama motor hacmi büyük araç olduğu için hem yakıt sarfiyatı hem de vergisi yüksek olacaktır... Bunlar senin için sorun değilse ve temiz bir araç bulabilirsen neden olmasın...
  • gerçi bende çok hastasıydım onların ancak arkadaşın dediği gibi fazla yakıt israfı vardır yedek parça sorunu vardır ama konforu iidir
  • omega yıllarca opelin amiral modeli olarak bantlarda ve yollarda yerini almiştır. amerikada "Cadillac Catera" adıyla satılmaktadır. işçiliği, sağlamlığı, kalitesi çok üst düzeydedir. özellikle otoban kullanımları acaip keyiflidir.

2.6 litre v6 24 valflik ecotec (180 HP) ve 2.2 litre 16 valflik ecotec (144 HP) motorlara sahiptir. eğer temiz bir tanesini bulursanız alınabilir. fakat yedek parça konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: desevigne

omega yıllarca opelin amiral modeli olarak bantlarda ve yollarda yerini almiştır. amerikada "Cadillac Catera" adıyla satılmaktadır. işçiliği, sağlamlığı, kalitesi çok üst düzeydedir. özellikle otoban kullanımları acaip keyiflidir.

2.6 litre v6 24 valflik ecotec (180 HP) ve 2.2 litre 16 valflik ecotec (144 HP) motorlara sahiptir. eğer temiz bir tanesini bulursanız alınabilir. fakat yedek parça konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.

hala americada var mı

üretimi artık kalktımı bu otomobilin yoksa Türkiye'ye mi gelmio
  • üretimine son verilmiştir. Omega`nın yerini Opel Signum almıştır. maalesef 3. nesil vectranın hatchback versiyonu gibi birşeydir. fakat motor çeşitliliği iyidir. 1.8, 2.0 turbo, 2.2, 2.8 ve 3.2 litre hacimlerde geniş bir yelpazeye yayılmıştır. aynı şekilde oldukçe geniş donanım seçeneğide mevcuttur. ülkemize ithalatı bildiğim kadarıyla çok kısıtlıdır. (malum vergiler)

omega`nın 1-2 sene önce konsept Insignia modeline benzer olarak yeniden üretileceği söyleniyordu ama bir daha haber alamadım.

bkz:http://www.otomobilmerkezi.com/arabaresimleri/opel/Insignia_Conc_2003_1.jpg

• yedek parçada sorun olmaz, ayrıca signumdan daha çok tuttuğu da kesin
  • bu mesaj yararlı bilgiler içerdiğinden tarafımdan silinmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Kasım 2011; 0:48:08 >
  • omegalar gerçekten çok güzel hele ki uygun fiyata düşeş sıkışmış birinden bulursan daha da güzel ama alırsan kesinlikle tüp taktırmanı tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

bende bu aralar omegalara bakıyorum.
    galeride 99 model omega cd 13000 ytl. bendeki astrayla kafa kafaya takasa yanaşır sanırım. hadi bilemediniz üstüne 1000 ytl veririm.
    ama sorun bu değil.
    ben ciddi ciddi düşünmeye başladım.
    vergisi 1000 ytl.
    yakıt zaten en az km de 500 kuruş yakar diye düşünüyorum.
    hele birde bir arıza verirde servise girerse yandık.
    ama gel görki arabada araba.
    mantıklı yanım sakın bulaşma.
    deli tarafım al be bi dahamı dünyaya geleceksin diyor.

eğer arabanın geçmişi sağlamsa, periyodik bakımları zamanında yapılmışsa emin olun sorun çıkarmaz. fakat vergi ve yakıt tüketimi konusunda yapabilecek birşey yok. belki yakıt için @toksin`in önerdiği gibi LPG iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Kasım 2011; 0:48:25 >
  • quote:

galeride 99 model omega cd 13000 ytl. bendeki astrayla kafa kafaya takasa yanaşır sanırım. hadi bilemediniz üstüne 1000 ytl veririm.
    ama sorun bu değil.
    vergisi 1000 ytl.

500 bin çok diil mi en fazla 350 400 bin yakar die biliodum ben
  • Öncelikle gerçekten üst düzey bir araç ancak yerini signuma bıraktı bildiğim kadarıyla temizini bulursan iyi fakat yedek parça zor biraz
  • quote:

Orjinalden alıntı: to_se

quote:

omega yıllarca opelin amiral modeli olarak bantlarda ve yollarda yerini almiştır. amerikada "Cadillac Catera" adıyla satılmaktadır. işçiliği, sağlamlığı, kalitesi çok üst düzeydedir. özellikle otoban kullanımları acaip keyiflidir.

hala americada var mı

Omega Opel'in ürettiği(SUV modelleri hariç) en büyük arabasıymış... Catera ise Cadillac'ın(yine SUV modelleri hariç) en küçük arabasıymış...

Bu amerikalılar hakkaten görgüsüz millet...

• quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

quote:

hala americada var mı

Omega Opel'in ürettiği(SUV modelleri hariç) en büyük arabasıymış... Catera ise Cadillac'ın(yine SUV modelleri hariç) en küçük arabasıymış...

Bu amerikalılar hakkaten görgüsüz millet...

en küçüğü catera ise en büyüğü nası bişi ve hangisi acaba

• quote:

quote:

ama sorun bu değil.
    vergisi 1000 ytl.

tabiki de ona sıralı sistem iyi gider

• quote:

Orjinalden alıntı: toksin

quote:

quote:

ama sorun bu değil.
    vergisi 1000 ytl.

tabiki de ona sıralı sistem iyi gider

ne yani şimdi o 500 bin mi yakıo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Kasım 2011; 0:48:44 >
  • quote:

omega işinden vaz geçtim.
    beni aşacaktı.
    ama biraz daha param olduğunda ilk düşüneceğim araba olacak.
    valla dostum 2,5 6 silindir araba bence 500 den aşağı yakmaz.
    ama sadece tahmin ediyorum. kesin bilgi değil

bence en fazla 400bin yakar ki bunada değer bence

bide vergi olarak motorlu taşıtlar vergisinin dışında başka vergi verilio mu
  • ya aslında laguna bakıyodum ben ama bi de opel e bakayım dedim omega hakikaten dehşet bi arabaymış yawww aslında donanımları we fiyatları hemen hemen aynı omega da artı olarak sunroof var .fiyatlarına baktım 97 98 modeli 12 13 falan bence uygun ama hep otomatik var nedense benm tek korkum oto şanzımann arızalanması yoksa daş gibi araba walla
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.