Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 Turbo Yakıt Tüketimi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
1
Favori
11.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: allstar34

quote:

Orijinalden alıntı: ertug0

quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Benim ORTALAMAM bile 15 ben ne yapayım öleyim o zaman .Otomobil zevk işidir, bu işe ekonomi gözüyle bakanlar gitsin az yakan ruhsuz araçları alsın.Aracın bana keyif vermesi lazım, keyif verdikten sonra yakıtının bir önemi kalmıyor.

Her olayı da ruha bağlamayın bir kere de.Ruh dedin mi En az v6,v8 3 litre makinen olucak.

I6 da ruhlumudur Ertug Bu arada bir ara ciddi ciddi niyetlenmiştim insignia lara neredeyse benim arabayla aynıymış yakıtı gerek yok macera aramaya.

Sıralı 6 3.0 e39 da makine yani,gerek yok araban temiz zaten Serhat abi insignia ya gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Arıza felan yok hocam benimde şehir içi ortalamam 13 küsür gösteriyor Aslan yem muhabbeti

Valla ben buna 13 yaktırana kadar, 3litre daha yaktırırım gider e320 mercedes sürerim w210. En azından yaktığına değer.

Zevkler renkler tabi..Suan 10 kusur litre ortalamam var.Acikcasi bu bile bana fazla geliyor.

• Bende "Benim Hitler çok yakıyor" diye üzülüyordum. Bu tüketimi gördükten sonra, arabamı daha bir sever oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olorin_ -- 14 Aralık 2014; 20:48:48 >
  • quote:

quote:

quote:

Arıza felan yok hocam benimde şehir içi ortalamam 13 küsür gösteriyor Aslan yem muhabbeti

Valla ben buna 13 yaktırana kadar, 3litre daha yaktırırım gider e320 mercedes sürerim w210. En azından yaktığına değer.

Zevkler renkler tabi..Suan 10 kusur litre ortalamam var.Acikcasi bu bile bana fazla geliyor.

Ya bunun zevkle alakası mı var. e320 isveç çikolatasıysa, insignia düz gofret kalır yanında. Kim alsın gofreti. :)

Bütçeye göre konuşsak tamam o ayrı ama zevkler demeyin lütfen. Hele ki e320 diyorsak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ya bunun zevkle alakası mı var. e320 isveç çikolatasıysa, insignia düz gofret kalır yanında. Kim alsın gofreti. :)

Bütçeye göre konuşsak tamam o ayrı ama zevkler demeyin lütfen. Hele ki e320 diyorsak.

Mercedeside cok iyi bilirim dostum Ama dedigim gibi tercih meselesi.Kimisi modeli yuksek olsun ister.Kimisi myildizmolsun tastan olsun der.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorin_

Bende "Benim Hitler çok yakıyor" diye üzülüyordum. Bu tüketimi gördükten sonra, arabamı daha bir sever oldum

Kaç beygirdi o
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Kaç beygir olacak? 102.
    Ama, maaşallah 150 beygir gibi içer

• quote:

Orijinalden alıntı: olorin_

Kaç beygir olacak? 102.
    Ama, maaşallah 150 beygir gibi içer

İşte ben de 180-102=78 diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum
  • 1.4T 140 HP Astra vardı bende. Ortalama 10.3 tü. Insignianın daha çok yakması mantıklı hocam :)
    Yapacak birşey yok. O kadar güçlü araba alıp LGP taktırmak olmaz bence ama sizin kararınızdır saygı duyarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Şehir dışı biraz gazlayarak gidilmiş anlaşılan.

Elin leonu, golfü geçmeye çalışınca affedecek değiliz tabi ama onun dışında çok ideal kullandım

Teselli için teşekkürler @Ali Dogukan

Ben de ilk 3 gün çok kafaya taktım "ya eriyorsa" ama sonra sanayideki biri yok işte bu özel sistem sübapları yağlıyor diye çok sağlam sallayınca benim de içim rahatladı unuttum @olorinthewhite

Aman hocam dikkat edinde elin leonu golfu 1.4 140hp olanlardan denk gelmesinde aktarma özürlü arabanızla rezil olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

quote:

quote:

Elin leonu, golfü geçmeye çalışınca affedecek değiliz tabi ama onun dışında çok ideal kullandım

Ben de ilk 3 gün çok kafaya taktım "ya eriyorsa" ama sonra sanayideki biri yok işte bu özel sistem sübapları yağlıyor diye çok sağlam sallayınca benim de içim rahatladı unuttum @olorinthewhite

Aman hocam dikkat edinde elin leonu golfu 1.4 140hp olanlardan denk gelmesinde aktarma özürlü arabanızla rezil olmayın

Şaka yapıyorsun galiba 0-100leri bu agırlık farkıyla bile aynı, en fazla yan yana gideriz gören de 3 saniyelik araba sanacak golfu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şaka yapıyorsun galiba 0-100leri bu agırlık farkıyla bile aynı, en fazla yan yana gideriz gören de 3 saniyelik araba sanacak golfu.

0-100'leri nasıl aynı hocam? ben yanlış mı bakıyorum acaba.. sizinki 1.6 170hp değilmi?

eğer öyleyse
    1.4 tsi 140hp golf 0-100 8,4sn
    1.6 170hp insignia 0-100 9,2sn oda manuede kusursuz vites değiştirebilirsenizki çok zor.. otomatik olursa 9,9saniye..

affedecek değiliz falan diceğiniz bi durum yok. açık ara geçemezler belki ama geride kalırsınız..
    affetmediğiniz modeller 1.2tsi ve 1.6 tdi ise zaten züğürt tesellisinden başka birşey değil

demek istediğim kendi arabanızı övmeye çalışırken başka araçları kullanmanıza gerek yok.
    kullanacaksanızda yine aktarması sorunlu olan astraları affetmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomofil tutkunu -- 15 Aralık 2014; 11:46:19 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

0-100'leri nasıl aynı hocam? ben yanlış mı bakıyorum acaba.. sizinki 1.6 170hp değilmi?

eğer öyleyse
    1.4 tsi 140hp golf 0-100 8,4sn
    1.6 170hp insignia 0-100 9,2sn oda manuede kusursuz vites değiştirebilirsenizki çok zor.. otomatik olursa 9,9saniye..

affedecek değiliz falan diceğiniz bi durum yok. açık ara geçemezler belki ama geride kalırsınız..
    affetmediğiniz modeller 1.2tsi ve 1.6 tdi ise zaten züğürt tesellisinden başka birşey değil

demek istediğim kendi arabanızı övmeye çalışırken başka araçları kullanmanıza gerek yok.
    kullanacaksanızda yine aktarması sorunlu olan astraları affetmeyin..

Insignia 1.6 180 hp 8.9 sn
    Golf 1.4 tsi 140 hp 8.8 sn

Benim gordugum bu. Golfte verilen surede kusursuz vites değiştirilmiyormuş gibi, peh.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• golf 1.4 140hp TSI 8,4 saniye..

DSG kusursuz vites değiştirebiliyor hocam. kendimde kullanıyorum oradan biliyorum..

neyse ya size aracınızla mutluluklar dilerim.
  • quote:

Yakıt tüketimi yazınca hepiniz şehir içi 6 litre falan beklemiş olabilirsiniz ama geçen kampa gittik, şehir dışında 100 kmye yakın yol yaptıktan sonra bakışlarımı yol bilgisayarına çevirdim bir de ne göreyim?

11.9 LİTRE

İnsaf, 11ini yakmış az gelmiş bi de .9 koymuş. Tamam arabanın maşallahı var ama içim de yanıyor. Şehir içi çok denileni bizimki şehir dışında yakıyor.

Şehir içinde anlık yakıt tüketimine bakayım dedim, kalkışta 36 litre gösterdi Anlamadım ki bize arızası mı denk geldi?

Ek: Aracı bu testte bile lpgde kullanıldı, cepleri boşaltmaya niyetim yok

Benim eski 2000 model 1.4 palio 75 bg bile,10-12 lt benzin yakıyordu, senin araba için iyi tüketim bence az bile.

• Cocuk gıbı benım arabam senın arabanı dover muhabbetı olmus burası, hangı araba ıcıne sınıyorsa ona bınersın yakıtı rahatsız edıyorsada satarsın ıcıne sınenı alırsın guvenlık on plandaysa ınsıgnıayaya bınersın tısır tısır,artıslık yapacam sahıncılerden bı tık usteyım dersende bınersın golfune 0-100 7 sanıyede kırmızada dıp gaz takılırsın.
    oda yetmedi motorsiklet alıp arabanın hız için değilde guvenlık on planda ulasım aracı oldugunu anlarsın.
  • Güncel tüketim Ankara Konya arası 110 120 hızın altına dusulmedi Araçta giderken 2 kişi gelirken 4 kişi hız sabitleme açılmadan 500 km yolda ortalamam 6.5 litre hız sabitleme kullanılsa 6 ya kadar düşerdi diye tahmin ediyorum. Diğer denememde ise 17 km köy yolunda ort 7.9 vites olarak sürekli 2 ila 4. vites kullanıldı hizim 60 i geçmez. Ayni yolda abimin 1.2 tsi 105 beygirlik leon 6.9 yaktı. Bence bizim insignialar az bile yakıyor tsi motora biraz yuklendimi tüketimi coşuyor az falan yaktığı yok.
  • Arkadaş herkes kendince bi karşılaştırma yapmış, yine Opelin aktarmasına vs laf atanlar olmuş, "manuel aracın aktarması nasıl olursa"

Herkesin aracı kendine güzeldir. Eyvallah, Rabbim cümlenize de kazasız belasız günlerde aracınıza binmeyi nasip etsin.

Değineceğim nokta, TSİ ve Eco Bas motorların başarılı olduğu aşikar ama arkadaşların yakıt konusunda Opeli öldürmelerini anlamıyorum. 4000Rpm i görmeden kullanan arkadaşlar yok şukadar yakıyo yok bukadar yakıyo muhabbetiyle Forumu kuşatmışlar.

Bende 1.4t astra var. İşyerinden arkadaşlarımdan da 1.2tsi ibiza ve 1.4tsi leon u olan arkadaşlarım var.
    Aynı güzergahta ş.içi ama sıkışık olmayan trafikte gazlayarak aynı yere gittiğimizde, ben ekranda 9,6 ibiza sahibi arkadaş 8,5 leon sahibi arkadaş ta 9,3 civarı tüketim değerleri gördük.

Yani neymiş, basınca hepsi yakıyomuş. Ben yakıttan sıkıntı çekmemek için LPG ye geçtim, şimdi içim çok daha ferah, istediğim gibi biniyorum. 2000-2500 devirde kullanacak arkadaşlara tavsiyem, bukadar beygire boşa para harcamayın, harcadıysanız da 5LT yaktırmaya çalışarak hayatı kendinize zehir etmeyin :) Ha ben normal kullanıyorum araç bu kadar yakıyo diyorsanız da kesinlikle yanlış araç almışsınız.

• 1.6 180liği, 1.6 sıdı 170likle kaldıran yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: earl2000

Arkadaş herkes kendince bi karşılaştırma yapmış, yine Opelin aktarmasına vs laf atanlar olmuş, "manuel aracın aktarması nasıl olursa"

Herkesin aracı kendine güzeldir. Eyvallah, Rabbim cümlenize de kazasız belasız günlerde aracınıza binmeyi nasip etsin.

Değineceğim nokta, TSİ ve Eco Bas motorların başarılı olduğu aşikar ama arkadaşların yakıt konusunda Opeli öldürmelerini anlamıyorum. 4000Rpm i görmeden kullanan arkadaşlar yok şukadar yakıyo yok bukadar yakıyo muhabbetiyle Forumu kuşatmışlar.

Bende 1.4t astra var. İşyerinden arkadaşlarımdan da 1.2tsi ibiza ve 1.4tsi leon u olan arkadaşlarım var.
    Aynı güzergahta ş.içi ama sıkışık olmayan trafikte gazlayarak aynı yere gittiğimizde, ben ekranda 9,6 ibiza sahibi arkadaş 8,5 leon sahibi arkadaş ta 9,3 civarı tüketim değerleri gördük.

Yani neymiş, basınca hepsi yakıyomuş. Ben yakıttan sıkıntı çekmemek için LPG ye geçtim, şimdi içim çok daha ferah, istediğim gibi biniyorum. 2000-2500 devirde kullanacak arkadaşlara tavsiyem, bukadar beygire boşa para harcamayın, harcadıysanız da 5LT yaktırmaya çalışarak hayatı kendinize zehir etmeyin :) Ha ben normal kullanıyorum araç bu kadar yakıyo diyorsanız da kesinlikle yanlış araç almışsınız.

Aktarması kotu olan araçta 5.20 lere c180 lere passatlara kök sokturuyor. Ama gene beğenilmiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.