Şimdi Ara

Opel Insignia 1.6 Turbo Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
11.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakıt tüketimi yazınca hepiniz şehir içi 6 litre falan beklemiş olabilirsiniz ama geçen kampa gittik, şehir dışında 100 kmye yakın yol yaptıktan sonra bakışlarımı yol bilgisayarına çevirdim bir de ne göreyim?

11.9 LİTRE

İnsaf, 11ini yakmış az gelmiş bi de .9 koymuş. Tamam arabanın maşallahı var ama içim de yanıyor. Şehir içi çok denileni bizimki şehir dışında yakıyor.

Şehir içinde anlık yakıt tüketimine bakayım dedim, kalkışta 36 litre gösterdi Anlamadım ki bize arızası mı denk geldi?

Ek: Aracı bu testte bile lpgde kullanıldı, cepleri boşaltmaya niyetim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 5 Eylül 2014; 1:19:56 >

• Güncel tüketim Ankara Konya arası 110 120 hızın altına dusulmedi Araçta giderken 2 kişi gelirken 4 kişi hız sabitleme açılmadan 500 km yolda ortalamam 6.5 litre hız sabitleme kullanılsa 6 ya kadar düşerdi diye tahmin ediyorum. Diğer denememde ise 17 km köy yolunda ort 7.9 vites olarak sürekli 2 ila 4. vites kullanıldı hizim 60 i geçmez. Ayni yolda abimin 1.2 tsi 105 beygirlik leon 6.9 yaktı. Bence bizim insignialar az bile yakıyor tsi motora biraz yuklendimi tüketimi coşuyor az falan yaktığı yok.
  • Arıza felan yok hocam benimde şehir içi ortalamam 13 küsür gösteriyor Aslan yem muhabbeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxjokerxxx -- 4 Eylül 2014; 21:13:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Arıza felan yok hocam benimde şehir içi ortalamam 13 küsür gösteriyor Aslan yem muhabbeti

Lpg yine az çok kurtarıyor durumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: thestell

quote:

Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx

Arıza felan yok hocam benimde şehir içi ortalamam 13 küsür gösteriyor Aslan yem muhabbeti

Lpg yine az çok kurtarıyor durumu

Aracınız lpg li ise yakıt süpermiş hocam

• xxxjokerxxx kullanıcısına yanıt
    Acaba lpgyi daha fazla yakıyor olabilir mi? Gerçekten inanasım gelmiyor şehir içi 20 de yaksın zaten insan gibi kullanmıyorum ama şehir dışı 11.9 (.9 da var onu da hesaplamış) ciğerimi yakıyor
  • thestell kullanıcısına yanıt
    Bu aralar ben de bi edition elegance buldum lpgli 90.000 kmde.Almayı düşünüyorum ama bu yakıt tüketimi olayı beni düşündürüyor açıkçası.Motorun lpgyi ortalama %20 daha fazla yakacağını düşünürsek,lpg ile de az bir tüketim olmayacağı kesin gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kürŞad GökTürk -- 4 Eylül 2014; 21:33:21 >
  • bu araç çok yakıyor daha önce konusu çok açıldı, suv gibi yakması biraz anormal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Polo 1.2 tsi yakıt tüketimi!
    9 yıl önce açıldı
    Jetta 1.9 TDI Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KOMANDO-Ö.H

Bu aralar ben de bi edition elegance buldum lpgli 90.000 kmde.Almayı düşünüyorum ama bu yakıt tüketimi olayı beni düşündürüyor açıkçası.Motorun lpgyi ortalama %20 daha fazla yakacağını düşünürsek,lpg ile de az bir tüketim olmayacağı kesin gibi gözüküyor.

Gerçekten aşırı yakıyor ama değer mi diye soruyorsan değer. Lpgde bile nasıl 6. vitese geldiğini anlamıyorsun. Maşallah
  • ben geçenlerde cmax başlığına bi bakayım dedim
    maşşallah efendiler istanbul içinde 4 mü dersin 5 mi dersin neredeyse mazot üretecek
    dedim siz dalgamı geçiyosunuz niye milleti kandırıyosunuz

hayır beyefendi buyurun arabam şu kadar yakıyor bilmemne
    ulan ne yakacak 1.5 ton araba
    koca 180 beygir insignia istanbul içinde babalar gibi 12 de yakar 13 de yakar
    ben geçen hafta 1.6 102 beygir leon ile şehiri içinde dolandım 15lt gördüm

alayı faso fiso olmuş bu forumun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

ben geçenlerde cmax başlığına bi bakayım dedim
    maşşallah efendiler istanbul içinde 4 mü dersin 5 mi dersin neredeyse mazot üretecek

1.5 değil 1.7
    12yi şehir içi değil şehir dışında yakıyor
    Ayrıca leonun 1.6sı gerçekten çöp, insigniadan önce düşünüyordum ama o yorumlardan sonra...
  • şehir dışı onu yakmak için devirli kullanmak gerek yoksa ölmüş o motor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

ben geçenlerde cmax başlığına bi bakayım dedim

1.5 değil 1.7
    12yi şehir içi değil şehir dışında yakıyor
    Ayrıca leonun 1.6sı gerçekten çöp, insigniadan önce düşünüyordum ama o yorumlardan sonra...

1.5 cmax için dedim
    12 de yakar 13 de derken 17 ye kadar yolu var

• bu araba ve bu motor gücüyle yanında da çok yakmasıyla ünlü, zaten bu yüzden çok fazla tutamadı, bunun yakıtından dert yanıp 300c alan biliyorum ki aldığı araç daha az yakıyor o koca motoruna rağmen
  • Hocam o güzel tasarımının,yol tutuşunun,uzun şanzıman oranının performansının keyfini sürün Opelin benzinlileri yakıyor malesef.Hatta prensibiniz değilse hesap yapmayı da bırakın takmayın hesapladıkça gözünüze batar.Aracınız çok güzel güle güle binin :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugünlerde bu araçla ilgileniyorum. Yakıt ve LPG uyumu konusunda 40 farklı yorum var.

Basınca içiyor diyorlar, normal.
    Basmayınca da içiyor diyorlar, anormal.

Çelik sübap takınca, LPG ile 10 numara uyumlu diyorlar, normal.
    Çelik sübap taksan bile, LPG uyumsuz diyorlar, anormal.

Adam gibi bilgi vereni bulsam elini öpücem....
  • Şehir dışı biraz gazlayarak gidilmiş anlaşılan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

Şehir dışı biraz gazlayarak gidilmiş anlaşılan.

Elin leonu, golfü geçmeye çalışınca affedecek değiliz tabi ama onun dışında çok ideal kullandım

Teselli için teşekkürler @Ali Dogukan

Ben de ilk 3 gün çok kafaya taktım "ya eriyorsa" ama sonra sanayideki biri yok işte bu özel sistem sübapları yağlıyor diye çok sağlam sallayınca benim de içim rahatladı unuttum @olorinthewhite

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 5 Eylül 2014; 0:55:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KOMANDO-Ö.H

Gerçekten aşırı yakıyor ama değer mi diye soruyorsan değer. Lpgde bile nasıl 6. vitese geldiğini anlamıyorsun. Maşallah

Insignia için az yakıyor diyeni boşverin,normal yakıyor diyeni bile duymadım ama yine de kararımı verdim.Çünkü bu tasarım bu çekicilik bu performans ve bu konfora değeceğini düşünüyorum.Ayrıca bir önceki aracım olan 102'lik jetta kadar da yakmaz herhalde.Şehir içi sakin kullanımda toplam 285 km yol,30 litre lpg+10 litre benzin yakan,tam bir ocaksöndürendi ki sattım kurtuldum.

• Konfor ve görünüme ben de hastayım ama vites aralıkları kısa geldi bana. 20-30 devir arası 2 saniye anca sürüyor. Bi bakıyorum 6. vites 120, mecbur yüksek devir sürülüyor.
  • o arabayla uzun yolda 90 la gidilirmi. altımda olsun 200den aşağı düşmem
    260 yaptığı video var youtubeda
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.