Şimdi Ara

Opel'in Almanlar ve Japonlar arasındaki yeri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
130
Cevap
1
Favori
11.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel Alman orjinli bir üretici olmasına rağmen, bundan bir kaç sene öncesine kadar gerçek bir Alman olarak kabul görmüyordu geniş bir kitle tarafından. Bunun başlıca nedeni, ürettiği araçların gerçek Alman olarak anılan aile otomobili üreticileri (Mercedes Bmw Audi Vw) kadar iyi ve sorunsuz olmamasıydı. Lütfen yanlış anlamayın, Opel için kesinlikle kötü demiyorum, ancak zamanında Autobild gibi dergilerde bile Opel'in almanlığı sorgulanmıştı. Alman otomobili diyince, otomobil teknolojisinin zirvesi anlaşılmakta. Opel'in bu zirveye ne kadar yakın olduğu aslında konu. Yakın bir yerlerde olduğu kesin ama ne kadar yakında acaba.

Astra H ile birlikte Opel yeni bir yola girdi. Otomobillerinin seviyesini bir üst kulvara taşıdı. Bu araç ile gerçek bir Alman olup olmadığı tartışmalarına güzel bir cevap verdi. Arkasından yeni Corsa ile bu alımı sürdürdü. Son olarak Insignia ile gerçekten büyük bir atılım yaparak, premium segmente bile göz kırpmaya başladı.

Opel ile ilgili başka bir konu otomobillerinin zaman zaman sorunlu olmasıydı. Özellikle ülkemizdeki Opel servis kalitesizliğiyle birleşen bu durum, birçok insanın Opel'den soğumasına neden oldu. Eminim etrafınızdam bir tanıdığınızın Opel servisi ile kötü bir anısı vardır. Bu tip şeyler bu markanın imajına zarar verdi.

Şimdi şöyle birşey yaparak Opel'in günümüz otomobil üreticileri arasındaki yerini belirleyelim.

Kendi sınıfındaki rakipleri baz alalım; ve otomobil genel seviyesi konusunda Volkswagen'e 10 notunu verelim.
    (En iyi olduğu için değil ama Opel'in sınıfında referans marka olduğu için. 4.5 senelik Passat bir çok testte Insignia'nın önüne geçebiliyor hala vs... )
    Sorunsuzluk konusunda Toyota'ya 10 notunu verelim.

-----------------------------------------
    Şöyle bir şey yazsın herkes Opel için;

Otomobil genel seviyesi konusunda Opel : (10 üzerinden notu)
    Sorunsuzluk konusunda Opel : (10 üzerinden notu)

Bu notları verirken göreceli bir karşılaştırma yaptığımızı unutmayalım. İlk madde Volkswagen'e göre, ikinci madde Toyota'ya göre belirlnmektedir.

Yani ilk madde Almanlara olan yakınlığı, ikinci madde ise Japonlara olan yakınlığı belirleyecek.

-----------------------------------------

Benim notlarım;

Otomobil genel seviyesi konusunda Opel : 9
    Sorunsuzluk konusunda Opel : 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 21 Ağustos 2009; 16:32:05 >

• Nası Alman olarak görülmüomuş ? Almanyada üretilmiomu Opel
  • iyide Opel'in Almanya'da bir Mercedes, BMW, VW, Audi kadar sevilmemesinin sebebi GM himayesinde olmasıdır :)
    kaldi ki Insignia sayesinde Opel'e tekrar yakınlaştılar, bağrına bastılar Almanya'da birçok kişi tercih etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dctcagri -- 21 Ağustos 2009; 16:51:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

Nası Alman olarak görülmüomuş ? Almanyada üretilmiomu Opel

braun cruzer traş makineleri gibi
    almanyada üretiliyor ama almanlardan nasibini almamış çok kalitesiz, şimdi etek traşı işlevi görüyor evde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: UrbanRacer

Nası Alman olarak görülmüomuş ? Almanyada üretilmiomu Opel

braun cruzer traş makineleri gibi
    almanyada üretiliyor ama almanlardan nasibini almamış çok kalitesiz, şimdi etek traşı işlevi görüyor evde...

2. ele düşmüşler
  • Konuyla alakası yok fakat Volkswagen bence çok abartılıyor bmw,audi ve mercedesin yanında ismi geçen bir şirket yaptılar ya kendilerini helal olsun onlara.Fakat benim gözümde opel ve volkswagen aynı seviyede arabalardır.Poloyoda bindim golf'ede passat'ada ne özelligi var bu arabaların ben henüz anlamadım 2.dünya savaşından sonra kurulan 10 yıl öncesinde doğru dürüst araçlar yapmaya başlayan bir şirket nasılda birden bu kadar göklere çıkarılıyor onu anlamadım ama sanırım bizim ülkemize mahsus bi durum isviçrede yaşayan kuzenim 2 gündür bizde kalıyor oda ilgilidir arabalarla.İsviçrede volkswagen,opel,ford hepsi aynı seviyelerde arabalarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 21 Ağustos 2009; 16:56:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Konuyla alakası yok fakat Volkswagen bence çok abartılıyor bmw,audi ve mercedesin yanında ismi geçen bir şirket yaptılar ya kendilerini helal olsun onlara.Fakat benim gözümde opel ve volkswagen aynı seviyede arabalardır.Poloyoda bindim golf'ede passat'ada ne özelligi var bu arabaların ben henüz anlamadım 2.dünya savaşından sonra kurulan 10 yıl öncesinde doğru dürüst araçlar yapmaya başlayan bir şirket nasılda birden bu kadar göklere çıkarılıyor onu anlamadım ama sanırım bizim ülkemize mahsus bi durum isviçrede yaşayan kuzenim 2 gündür bizde kalıyor oda ilgilidir arabalarla.İsviçrede volkswagen,opel,ford hepsi aynı seviyelerde arabalarmış.

Zaten öyle abartan sadece forumlarda vs de abartır yola çıkınca o araç görülüyor zaten ne durumda olduğu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 12 yıldır opel kullanıyorum ilk opelimizi sene 97 de sıfır aldık (astra gls).
    şimdi siz demişsiniz ki opel şimdi opel oldu (astra h ile yeni corsa ile falan) halbuki bizim 97 yılında aldığımız astranın emsallerinin hiç birisinde (bir tek golfte vardı) abs 2 airbag klima donanımı yoktu.
    yani opel teknolojik olarak diğer almanlardan geride falan değildir hiç bir zamanda olmadı.
    ama şunuda bilmek gerekir opel ve vw hiç bir zamanda bir mercedes bmw olmadılar.
    bundan sonrada olamazlar.
    ama gerek opel gerekse vw klasik alman otomobili özelliklerini eskiden beri sürdürürler
    gelelim sorunlu opel kısmına 97 yılında aldığımız ve halen bizde olan araba (12 yıl ve 100000 km yi geçti) bir kez bile bir arıza için servise gitmedi.
    sonra ben bu arabadan o kadar memnun kaldım ki evlenince (diğer araba ailede kaldığından) kendime yine bir 98 astra aldım aldığım adamda tıpkı bizim gibi bakımlar için sadece servise götürmüştü arabayı ve o arabada sadece bir kez servise arıza yüzünden gitmişti (2007 yılındaki fiyatı 40-50 lira olan bir parça sıcaklık sensörü sanırım)
    sonra ben 2004 model bir corsa aldım ve bu araçta ilk km sinden son km sine kadar servise gitmiş bir araçtır. bu aracından şu ana kadar (5 yıl) bir tek sorunu oldu oda geri vites lambası patladı serviste ampül değişti.
    eniştemin 2000 model vectrası var (sıfır aldı daha bir kez servise uğramadı) çevremde o adar çok mutlu mesut opel kullanıcısı varki aklınız şaşar.
    ama eskiden özelikle 1997-2002 arasında opel servislerinden çektiklerimizi ben bilirim.
    bir burnu havadalık bir insanı kazıklama hevesi sormayın gitsin.
    ama özelikle son yıllarda bu durumlar giderildi artık opel servislerinin normal bir sevisten farkı yok.
    bunun yanında her zaman söylüyorum yurdumdaki esnaf kalitesi ortada iken hiç bir markayıda servisi yüzünden suçlayamayız.
    kaldıki bir almanyadaki fiyatlara bakın (tüm markalar için) birde türkiyedeki fiyatlara.
    opeller türkiyede almanyadaki fiyatalara kıyasla en ucuza satılan alman otomobilleridir.
    kısacası benim gibi alman arabası seviyorsanız ve bunu fiyat performans olarak en optimum şekilde tatmin etmek istiyorsanız opel sizin için bulunmaz fırsattır.
    saygılarımla...

• bence 8-9 arası alman 6-7 arası japon diyim konudan eksik kalmayım
  • OPEL'in sadece ALMANYA'da değil, Avrupa'nın birçok ülkesinde fabrikası var. Opel bir PAN-EUROPEAN marka, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve Asya'da temsil edilen bir marka değil, kaldı ki Manş Denizini aşınca adı VAUXHALL olan bir marka. "ADAM OPEL AG, RÜSSELSHEIM" yazar etiketinde, satılana kadar da GM markası.

Dünyada otomobil şirketleri yüksek üretim ve satış hacimli otomobil üreteceklerse bunu PLATFORM kullanarak yaparlar, platformun üzerine her fabrika ülkeye, bölgeye ve kıtaya göre değişiklik yapar, o pazara göre de isim verir, fiyat koyar, pazarlama yapar. Platform benzerliğini aracın altına bakarak kolayca anlayabilirsiniz. Opel Insignia ve Chevrolet Cruze, Fiat Grande Punto ve Opel Corsa, Ford Focus ve Volvo S40, Volkswagen Polo ve Seat Ibiza gibi daha sayısız örnek var. Opel de aynı TEKNOLOJİ HAVUZU'ndan faydalanıyor, markası vb. GM'e ait, patentler OPEL'e ait, işçiler ve fabrika da yine GM ama o kadar yüksek üretim yapan, o kadar çok işçi çalıştıran ve devlet içinde devlet gibi kendi okulu, hastanesi ve emeklilik sandığı olan bir CONGLOMERATE şirket bildiklerini ve geliştirdiklerini ana şirketle paylaştığı kadar ana şirketin bilgisinden de faydalanır.

Bu konu ALMAN mı JAPON mu konusuna atıfta bulunuyor, burada OPEL seçilmiş konu mankeni olarak. Şahsen Alman otomobilllerini tercih ederim, bu babadan öyle görüldü, büyük olasılıkla oğlum da bir Alman otomobili kulanacak, ben ne tesir eder, ne de engel olurum.

Taner Göde

• bende belki diğer konulardada söylemişimdir opelde var toyotada.şimdi gelelim işe marka olarak opel bence kalitesini kesinlikle Gkasa astranın ilk nesillerinden almıştır.türkiye pazarında bu araç sayesinde nam salmıştır.ama dünya sahnesinde bu işe bakarsak opel GM otomobil kuruluşunun bir üyesidir.ve GM bir çok markası ile çalşımaktadır.gerekirse parça ve teknoloji alanında yardımlaşmaktadırlar.fakat toyota başlı başına kendisi bir markadır.ve hatta bu marka , markalar topluluğu olan GM bile bir çok kez geçmiştir.bknz.(http://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota,bu daha güncelleşmemiş olan bilgiler) Toyota otomobil pazarında dünyanın en iyi markalarının içindedir.şimdi dediğim gibi 2009 opel markasının üzerinden değerlendirirsek opel marka olarak toyotanın yanında 10 üzerinden 5 bile değildir.fakat otomobil yönünden değerlendirirsek 10 üzerinden 7 veririrm.marka olarak tekrar değerlendirirsek opel vw bence 10 üzerinden en fazla 7 alabilir fakat otomobilleri değerlendirirsek bence opel vw yanında 10 üzerinden 8,5 dir.

• Opelin arabalarının DNA'sı Alman.
  • Arkadaşların da bildiği gibi,Opel'in imajı bayağı sarsılmış durumdaydı.Yani 98 model civarındaki Astralar çıktığında çok popülerdi.Geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 99 model otomatik vites Astra HB'ye bindim,o kadar sene hiç arıza çıkarmamış,performansından bir şey kaybetmemiş gibiydi.

Fakat bundan sonra imajı düşmeye başladı.Modelleri de eskisi gibi ses getirmiyordu.Mesela Vectra'nın itibarı iyice düşmüştü.

Türkiye'de bir de buna servislerin düşük kalitesi eklenince Türk halkının gözünde Opel'in itibarı bayağı sarsıldı.

Son zamanlarda silkelendi gibi Opel.Insignia ile yeni bir sayfa açtı.Yeni Astra ile de popülaritesini arttırmaya çalışacak.Fakat şu GM muhabbeti büyük soru işareti.

Not mevzusuna gelince,

Marka büyüklüğü:3 (referans olarak VW'yi aldım)

Otomobil açısından net puan veremiyorum,Yeni Astra'yı görmek lazım.

Sorunsuzluk konusunda ise fikrim yok.

• öncelikle ben 80 bin kmdir opel kullanıyorum ve eski zamanlardadfa babamda 93 vectra 2.0 gl varmış o da 250000 km yapmış arıza konusunda şükür hiç bir problemimiz olmadı gayet sağlam ve kemikli arabalar ama gelgelim alman markaları yanında nedense opel üvey evlat gibi kalıyor bunun nedeni ise bence kendini iyi tanıtamasıdır
    bana göre
    Otomobil genel seviyesi konusunda Opel : 9
    Sorunsuzluk konusunda Opel : 9
  • Opel'in en önemli imaj eksikliği de 2. dünya savaşındaki tanklarından geliyor. Almanya karşıtı müttefik ülkelerde ismini Vauxhall olarak çıkararak bir nebze imaj düzeltmeye çalışsa da genel olarak satışlarına etkisi, bu geçmişinin büyük zararına uğruyor.
  • 1994 yılında Astra aldım sıfır km.
    Arkasından maddiyat bozulunca sıfır Hyundai Accent aldım bisiklet gibi geldi:)
    1999 da Astra G aldım.
    2000 yılında tekrar satıp yine Astra G aldım.
    2004 yılında Vectra aldım hala kullanıyorum.

Şimdi;

O günden bu güne direksiyonumun üzerinde bulunan şimşek,bana hiç ijhanet etmedi.
    Yolda bırakacak hiçbir arıza yapmadı.
    Yaptığım kazalarda sonuna kadar beni korudu.
    Benim başımı sadece Vectra biraz ağrıttı.
    Oda benim veya Opelin ya da benim aşkım,Vectramın suçu değildi.
    yıkamacı arkadaş saolsun basınçlı suyla aracın beynini(ABS beyni dahil)yıkayınca normal olarak servise uğradık:)

Şimdi gidipte bu kadar memnun kaldığım bir markaya e,pis,kaka demem.
    Dersem bana göre ayıptır.
    E ben 5 tane Opel değiştirdim,çevremdekilere defalarca tavsiye ttim hiçbiride sorun yaşamadı.
    Ben forumda Opel sorunlu diyenlere bu durumda hadi ordan diyebiliyorum.

Şimdi gelelim asıl konuya.

Opel Almandır.
    Opel Almanyada ilk otomobil fabrikasına sahip şirkettir ve o zamanların en büyüğüdür.
    Ancak yaptıkları bazı hatalı kararlarla Opel kötü bir yola sürüklendi.
    Ancak kontrolü çabuk ele alıp ayağa kalkmaya başladı.
    Opel her nekadar Almanyanın en dandiği olarak görünüyorsada(forumda)Bmw den bile üstün yanları vardır.
    Vw le çok rahat karşılaştırılabilen bir markadır.Zaten en büyük rakiptirler.
    2000 lğii yıllara kadar Vw tasarım anlamında Opelden çok iyi şeyler yapmadı.Opel Vwden tasarım olarak bana göre öndeydi ve hala öndedir(Teşekkürler Walter Da Silwa:))

Opelin Alman kimliğini karıştıran kişiler,genellikle Opeli lekelemek için çalışır.
    Çünkü herkes biliyorki(kimse masal anlatmasın)Opel yine eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor.

Bunun en büyük kanıtı Insignia,Astra gibi yeni çıkan ya da çıkacak olan araçlardır.

Uzun lafın kısası Opel Almandır.
    Bu kimliği hiçbir zaman kaybetmemiştir ve kaybetmeyecektir.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OverDrıve

1994 yılında Astra aldım sıfır km.
    Arkasından maddiyat bozulunca sıfır Hyundai Accent aldım bisiklet gibi geldi:)
    1999 da Astra G aldım.
    2000 yılında tekrar satıp yine Astra G aldım.
    2004 yılında Vectra aldım hala kullanıyorum.

Şimdi;

O günden bu güne direksiyonumun üzerinde bulunan şimşek,bana hiç ijhanet etmedi.
    Yolda bırakacak hiçbir arıza yapmadı.
    Yaptığım kazalarda sonuna kadar beni korudu.
    Benim başımı sadece Vectra biraz ağrıttı.
    Oda benim veya Opelin ya da benim aşkım,Vectramın suçu değildi.
    yıkamacı arkadaş saolsun basınçlı suyla aracın beynini(ABS beyni dahil)yıkayınca normal olarak servise uğradık:)

Şimdi gidipte bu kadar memnun kaldığım bir markaya e,pis,kaka demem.
    Dersem bana göre ayıptır.
    E ben 5 tane Opel değiştirdim,çevremdekilere defalarca tavsiye ttim hiçbiride sorun yaşamadı.
    Ben forumda Opel sorunlu diyenlere bu durumda hadi ordan diyebiliyorum.

Şimdi gelelim asıl konuya.

Opel Almandır.
    Opel Almanyada ilk otomobil fabrikasına sahip şirkettir ve o zamanların en büyüğüdür.
    Ancak yaptıkları bazı hatalı kararlarla Opel kötü bir yola sürüklendi.
    Ancak kontrolü çabuk ele alıp ayağa kalkmaya başladı.
    Opel her nekadar Almanyanın en dandiği olarak görünüyorsada(forumda)Bmw den bile üstün yanları vardır.
    Vw le çok rahat karşılaştırılabilen bir markadır.Zaten en büyük rakiptirler.
    2000 lğii yıllara kadar Vw tasarım anlamında Opelden çok iyi şeyler yapmadı.Opel Vwden tasarım olarak bana göre öndeydi ve hala öndedir(Teşekkürler Walter Da Silwa:))

Opelin Alman kimliğini karıştıran kişiler,genellikle Opeli lekelemek için çalışır.
    Çünkü herkes biliyorki(kimse masal anlatmasın)Opel yine eski günlerine geri dönmeye hazırlanıyor.

Bunun en büyük kanıtı Insignia,Astra gibi yeni çıkan ya da çıkacak olan araçlardır.

Uzun lafın kısası Opel Almandır.
    Bu kimliği hiçbir zaman kaybetmemiştir ve kaybetmeyecektir.

Saygılar.

• Almandan ne hayır gördük ki opel alman olmuş olmamış bi önemi mi var?Bence alman olmaması daha iyidir.
  • vw ve toyota üzerinden not vermek gerçekten çok saçmadır hangi unsurlara dayanarak not veriyorsunuz anlam veremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grkan_ -- 21 Ağustos 2009; 19:09:51 >
  • sorunsuzluk konusunda notu Toyota' nın 10 olan referansına göre 5-6,
    otomobil genel seviyesindeki notu ise vw' in 10 olan referansına göre; yine 10' dur.

Çünkü VW' den aşağı kalır bir yanı yok modellerin şu an için. Karakter farklılığı olarak nitelenecek artılar ve eksiler var iki markanın modellerini kıyasladığımızda.

Ne olabilir;
    Belki motor geliştirme konusunda bir miktar geriden geliyor denebilir. O da uzun süredir krizle boğuşan bir kuruluş için, kabul edilebilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.