Şimdi Ara

Opel Corsa 1.3 Cdti Volan Arızası!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Cümleten SelamunAleykum.Aracım 2008 model Opel Corsa D. Aracımda 2 gün önce kırmızı ışıkta beklerken ayağımı debriyajdan çekince tok tok tok diye ses gelmeye başladı. Dün Sanayi götürüp sorunun nereden geldiğini öğrenmek istedim. 3 ustaya gösterdim 2 si normal usta biri ise opel servisi. Üçüde Volan arızası dedi. Ama acelesi yok daha başlangış seviyesi bu dediler. Aracı sarsma yok vites geçişlerinde zorlanma yok. Ses arada çıkıyor hatta götürdüğüm zaman uğraştırdı sesi çıkartana kadar. Ustalar ortak ağız yapmış gibi sen daha bunu kullan ses dayanılmaz hale gelir araç sarsma yapar ozaman getir değişim yaparız dediler. en düşüğü 1700 en yükseği 3000 bin tl masraf çıkarttılar. Şimdi size sorum şu arkadaşlar bu şekilde bir süre daha kullansam bir sorun olur mu? Yoksa ustalar doğrumu söylüyor. Bu durumda sesten başka bir sıkıntı çıkartmaz sen kullanmaya devam et dediler. Ama sanayi ustalarına pek güven olmuyor. İlk aracım araç motor bilgimde pek yok. Önerilerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Şimdiden teşekürler.
    Edit1: Araç 117762 Km de.
    BUDA SESİN VİDEOSU:
    https://www.youtube.com/watch?v=FTr8WlcCVpk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sooso -- 11 Ekim 2017; 22:37:7 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Corsa 1.3 CDTi Volant Arızası

Opel Corsa 1.3 CDTi araçlarda bilinen bir sorun olan volant arızası, kullanıcılar için endişe verici bir durum oluşturabilir. Bu arıza, Astra H 1.3 CDTi modellerinde de sıklıkla görülmektedir.

Volant arızası, aracın motoru ile şanzıman arasında bulunan bir bileşenin hasar görmesinden kaynaklanır. Bu hasar, sürüş sırasında titreşim, gürültü ve zor vites geçişlerine neden olabilir. Eğer volant arızası zamanında giderilmezse, motor ve şanzıman gibi önemli bileşenlere zarar vererek daha maliyetli onarımlara yol açabilir.

Volant arızasının yolda bırakıp bırakmayacağı, arızanın şiddetine bağlıdır. Küçük çaplı arızalar, sürüş konforunu azaltabilirken araç hareket edebilir. Ancak, arıza şiddetliyse araç yolda kalabilir.

Bu nedenle, Opel Corsa 1.3 CDTi veya Astra H 1.3 CDTi aracınızda volant arızası belirtileri fark ederseniz, aracınızı en kısa sürede yetkili bir servise götürmeniz önerilir. Volant arızasının erken teşhisi ve onarımı, daha büyük sorunları ve masrafları önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • motoru kapatınca araç çok fazla sallanıyor mu ? Kaç km de ?

benim debriyaj gitmek üzere de sarsıntı çınlama filan yaptı en son. Birde bazen volandan kaynaklı kapatırken sarsıntı oluyor. Debriyaj giderken volan ıda götürüyor diyorlar ama bilmiyorum.

Volan pahalı parça ama fazla söylemişler. 1300 Volan - 620 debriyaj luk marka olarak fiyat aldım yeni ama benim araç 2011 z13dtj motor no. Şase no ya göre farklılık ve fiyatı değişebilir parçaların.

Herhangi bir yetkili serviste daha önce bakıma girdiyseniz kaydınız varsa arayın ona göre hem işçilik hem parça fiyatı alın. Yaş indirimi uygulanıyor ve bu yüzden de dışarıdaki ile aynı oluyor fiyat hemde orjinal olur içinizde ukte kalmaz bir sorun bence

ayrıca volan dan daha çok şakırtı metal sürtme sesi gelir diye biliyorum sizin ses biraz değişik yada videodan o şekilde duyuyorum.

link :
    opel astra, opel İnsignia, opel corsa - forum ve destek sayfaları
    Volant arızasının araç üzerindeki etkileri
    http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/76030-volant-arizasinin-arac-uzerindeki-etkileri.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 11 Ekim 2017; 18:16:17 >

• mob411 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aracı sustururken sarsıntı öyle aşırı derecede olmuyor. debriyaj felanda sert değil vites geçişleri sorunsuz. Kalkışlarda sarsıntı yapmıyor. Aşağıda kavrıyor. Fiyatlara gelecek olursak daha işçilik dahil değil. Şakırtı sesi degilde tak tak vurma sesi geliyor. Ustalar duyar duymaz volan dedi üçüde. Peki sizce bu şekilde bi süre daha kullansak sıkıntı olur mu. Bazen çıkmıyor ses. Arada veriyor verdiği anlar ise boşta beklerken aracı çalıştırıp ilk debriyaja bas birakta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle kullanmanızın bir zararı olacağını sanmıyorum ama yinede daha iyi bilen birine danışmak lazım. Corsa genel ve bakım servis konusuna da yazın ;)

yetkili serviste işçilik 470 TL, dışarıdaki ustada 250 TL ayrıca bakımını bile yaparım demişti. Yinede yetkili servise de bir danışın derim ben.
  • Corsa C ve D serisinde haraketli volant sistemi var volant uzerinde yaylar vs oldugu icin ömrü digerlerine göre malesef kısa. 2. Baskı balata degisimi geldiginde volant da degisir. Ses'e hiç takilma sürüşü etkilemedigi surece hic problem degil. Arkadasimda vardi corsa d 2013 de ses gelmeye basladi volantdan iki sene daha bindi o sekilde gecen sene satti sen düsün :)

• Debriyajla beraber değişmesi bence de daha mantıklı olur, acele etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Corsa C ve D serisinde haraketli volant sistemi var volant uzerinde yaylar vs oldugu icin ömrü digerlerine göre malesef kısa. 2. Baskı balata degisimi geldiginde volant da degisir. Ses'e hiç takilma sürüşü etkilemedigi surece hic problem degil. Arkadasimda vardi corsa d 2013 de ses gelmeye basladi volantdan iki sene daha bindi o sekilde gecen sene satti sen düsün :)

Aynen hareketli volant var ve ömürleri 90 100 bin arası olarak dendi serviste. Şimdi şöyle bir sorum daha var. tanıdık usta sabit volant takarız sıkıntı olmaz uyumlu bunlar ile dedi. Bende bilemedim çünkü hiçbir bilgim yok bu konularda. Sizce bir zararı olur mu bu durumun. Hareketli yerine sabit takılsa?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • drkayzer kullanıcısına yanıt
    Debriyajla derken hocam. Baskı balata ile birliktemi yoksa ekstra bir durummu Debriyaj dediğiniz?
  • Bana da sabit filan söylediler ama yanaşmadım. Size de tavsiye etmem sorun yarattığını duydum bir yerde. Orjinali ne ise o takılır yani haeketli ise hareketli. Size belki debriyaj da yani baskı balata da dahil fiyat vermiş olabilir ustalar.
  • Sooso kullanıcısına yanıt
    Baskı balata demek istedim.
  • Sooso kullanıcısına yanıt
    Sakın sabit taktırma sorun yaşarsın mutlaka. Giderken birsey yok ama kalkislarda vuruntu yaptiriyormus kullananlara gore. Vuruntuyu da direkt olarak şanzimana veriyor. Opel forumlarinda ve servislerinde cok takildim az cok biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Sakın sabit taktırma sorun yaşarsın mutlaka. Giderken birsey yok ama kalkislarda vuruntu yaptiriyormus kullananlara gore. Vuruntuyu da direkt olarak şanzimana veriyor. Opel forumlarinda ve servislerinde cok takildim az cok biliyorum.

Sormamın nedeni Hareketli 1400 1500 lira civarıyken sabit volant 400 500 lira arası arada bin lira oynuyor. Ama dediğiniz gibi orjinal neyse onu taktırmak mantıklı. Teşekür ederim bilgilendirme için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.