Şimdi Ara

Opel Astra J 1.4t 140HP Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda son günlerde aracımla bakın x litre yaktım diye açılan konulardan gına geldi. Çok yaktığı bilinen,C sınıfı HB segmentinin en ağırlarından (1453kg),tork konventörlü aracımın uzun yol yakıt tüketimi buyrun aşağıda,eğm 0 idi. 110 beygir dsgli dizellerinizle yarışır bence.

" data-href="http://
    ">http://

• anlık tüketimle neyi kanıtlamaya çalıştın anlamadım?
    iki resim de aynı.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Araç bilgisayarında yolculuk yakıt tüketimi yok,uzun yolda her aracın 3-4 litrelik yakıt tüketimini yakalayacağını kanıtlamak amacıyla koydum. Tek resim koymuştum,forumla ilgili bir sıkıntı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

Araç bilgisayarında yolculuk yakıt tüketimi yok,uzun yolda her aracın 3-4 litrelik yakıt tüketimini yakalayacağını kanıtlamak amacıyla koydum. Tek resim koymuştum,forumla ilgili bir sıkıntı sanırım.

o işler öyle olmuyor anlık tüketimle bir şey kanıtlayamazsın
  • O konular ne kadar gerçeği yansıtmıyorsa sizin konunuz da en az o kadar gerçeği yansıtmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç bilgisayarında yolculuk tüketimi yok maalesef,buyrun sizi misafir edeyim siz takip edin yakıt tüketimini :) 50 lira benzinle 266 km yol geldim. Hesabını siz yapın bunu beğenmediyseniz :)
  • quote:

Araç bilgisayarında yolculuk tüketimi yok maalesef,buyrun sizi misafir edeyim siz takip edin yakıt tüketimini :) 50 lira benzinle 266 km yol geldim. Hesabını siz yapın bunu beğenmediyseniz :)

o tüketimi ancak dümdüz yolda yaparsın fakat Türkiyede 260km yol gideceksin ve hiç yokuş falan olmayacak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra j 1.4T motor yağı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yokuşta 15 litreleri buluyor zaten,yazmışımki düz yolda 80 ile giderken ortalamam bu başka bir iddaam yok :) Yokuşta 2 vites düşürmek zorunda kalmıyorum,aslan gibi yakıyorum 15 litremi de yokuş çıkarken :) Aldığım benzin,gittiğim yol,yaktığım yakıt belli. Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi 10 km gidip x kadar yaktım diyenlere sözüm :) İstanbul'un merkezi dışında şehiriçi şu kadar yakıyorum diye de kimse konu açmasın,gülünç oluyor :)
  • quote:

Yokuşta 15 litreleri buluyor zaten,yazmışımki düz yolda 80 ile giderken ortalamam bu başka bir iddaam yok :) Yokuşta 2 vites düşürmek zorunda kalmıyorum,aslan gibi yakıyorum 15 litremi de yokuş çıkarken :) Aldığım benzin,gittiğim yol,yaktığım yakıt belli. Gaz pedalının altında yumurta varmış gibi 10 km gidip x kadar yaktım diyenlere sözüm :) İstanbul'un merkezi dışında şehiriçi şu kadar yakıyorum diye de kimse konu açmasın,gülünç oluyor :)

benim aracımda da anlık tüketim hep genelde 4-5 falan olur fakat 100km ortalama tüketime bakarsın 6.5 -7 litre seninde büyük ihtimal en 3.9 gibi gözüksede en az bir 5 litresi vardır merak etme
  • 1200 kiloluk dizellerin 4-5 litre yaktığı yerde 1.5 tonluk turbo benzinli araba 10 da yaksa yeridir. Bana bıkkınlık geldiği için böyle bir konu açtım,vermişler dizel farkına 20bin lira ego tatmini için günaşırı konu açıyorlar :)
  • Aynı aracın sedanı var bende. Ortalamam 8 litre,ortalama hızım 40 km. İstanbulda ortalama 10 lt,uzun yolda kasmadan 7 lt yakar(kasarsan 6.5 lt).benim ortalamamdan anlaşılacağı üzere km nin çoğunu uzun yol yapıyorum. Ha benim araç otomatik,manueli belki daha az yakıyordur. Yaksın zaten ben memnunum tank gibi araba:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4T Cosmo Astra 2013'te 0 olarak satın almıştım (Manuel), 40 günde 2600km yapıp satmıştım, ortalama tüketim 7.6 idi.
  • şu millet yakıt ortalaması kadar başka bişey hesaplamadı.

• yws Y kullanıcısına yanıt
    4 tekeri düz bassın dayı otomatik benimki de,18inch jant falan var bir de bende. Agresif kullanım,full şehir içi(İstanbul içi :))),20bin km'de 600 km şehirdışı var,18 lastık,vs ortalamam 11.6 şuanda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 29 Şubat 2016; 13:01:04 >
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Anlık tüketim ile yakıt mı ölçülür. Sen şunun ortalama tüketimini de yüklesene bakalım.

• 20bin km,istanbul içi,600 km şehirdışı var sadece,18 jant,agresif kullanım 11.6 litre :) Adıyaman merkezden şehiriçi ortalaması verenleri saymıyorum şehiriçinden :)
  • quote:

1200 kiloluk dizellerin 4-5 litre yaktığı yerde 1.5 tonluk turbo benzinli araba 10 da yaksa yeridir. Bana bıkkınlık geldiği için böyle bir konu açtım,vermişler dizel farkına 20bin lira ego tatmini için günaşırı konu açıyorlar :)

dizel satarkende yüksek rakamlara satılıyor zaten? ayrıca sizin aracınız 8 litre yakar şehiriçi ama atıyorum dizel megane 6 litre yakar, kendinizi avutmaya çalışmayın
  • Ya benim mantığım ve zekam mı yanlış yönde çalışıyor,şunu bana açıklarsan sevinirim. Benzinli aracın alım fiyatı x2 diyelim,satış fiyatı x1. Dizel aracın alım fiyatı y2,satış fiyatı y1. Yani x2-x1 ile y2-y1 arasındaki bağıntı ne burada? Dizeli alırken verilen fark ile satarken alınan fark nedir? Benzinli aracını 60a alıp 50ye sattığın yerde dizeli 80e alıp 70e satmıcak mısın mesela? Aradaki fark hep sabit değil mi?
  • talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Arkadas cevap vermemis,benim icin konu kilit :-))

• km bilgisi lazım, ortalama tüketim lazım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.