Şimdi Ara

Opel Adam Aliyorum..Kafamda Deli Sorular..[EDIT 2 GELDI: POLO ALINDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ise gidip gelmeye ayagimi yerden kessin kafasinda bir araca ihtiyacim vardi. Ikinci el otomobillere, sitelere, galerilere baktim durdum. Fiyatlar malumunuz. Vuruksuz, ciziksiz, boyasiz, les gibi sigara kokusuz arac bulmak zormus. Opel Bayisi`ne gittim. Ilk goruste ask mi dersiniz, degisik durusu mu dersiniz, pek piyasada olmayan bir arac olmasinin aklimi celmesi mi dersiniz, tutuldum arabaya ve bir kac saat dusundukten sonra kararimi verdim. Aklimda hala bazi sorular var, arastirdim ama bu arac hakkinda cok fazla detayli bilgi ve kullanici yorumu mevcut degil.

Oncelikle 2. el konusunda pek problem olmayacak kafamda cunku zaten ben bu araci 2013 model oldugundan neredeyse ikinci el fiyatina aldim. Yakit konusu biraz dusundurucu olabilir cunku 7 litre sehir ici tuketim gosteriyor. Ayni paraya linea vardi secenegim arasinda, dizel olarak cok daha ekonomikti. Ilk hatayi bu konuda yapmis olabilirim.
    2. olarak boyutlar konusunda bayan arabasini andiran bir araba. Umarim bu konuda pek problem yasamam.
    Yol tutusu nasildir bilmiyorum, test edemedim arabayi, ama hemen hemen corsa ebatlarinda ve agirliginda. ESP de varmis. Zaten 1,2 motor ne kadar gidecek ki degil mi?
    Iceri ne kadar ses alir, 100 km den sonra sallar, savurur mu, durmasi gerektigi yerde durabilir mi.. bunun gibi bir cok sey hakkinda, araci kullananiniz, tanidigi olanlar, duymus olanlar, galerici abilerimiz kucuk kucuk bilgiler verirse cok memnun olurum.

EDIT: Yazilan onca seye katilmamak elde degil. Gecenin bu saati uyku tutmadi. Donduruyorum bu karari. En cok cekindigim aracin cok yakmasi. Gunde 60 km lik bir yol gitmek icin aliyorum, bir de kopru parasi.. Kaskosu, bilmemnesi derken bogulacagim ay sonunu getirmekte. En guzeli 25/30 bin arasi ikinci el bir arac kovalamak. Temiz bir sey duser elbet. Yoksa ben bu isin altindan kalkmakta zorlanacagim. Herkese vakit ayirdigi icin tesekkur ederim. Onerebileceginiz arac var ise beklerim mutlaka.

EDIT2: butceyi biraz daha arttirip yil sonu kampanyalariyla corsa cdti almaya karar verdim. Yardimlariniz icin tesekkurler dh ailesi

EDIT3: Evet arkadaslar, hem yakit tasarrufu hem de bir nebze daha atik olsun diye POLO 1,6 TDI aldim. Umarim problem yasamam ve ilerde yanlis bir secim yaptigimi dusunecek aksilikler yasamam.

Saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurchik -- 18 Eylül 2014; 18:52:24 >

• Aracı artık almışsınız. Bu saatten sonra bize hayırlı olsun demek düşer. Segmentinde çok tercih edilen bir model olmadığından kullanan birini zor bulursunuz. Kullandıkça yorumlarınızı buradan aktarırsanız almayı düşünenler için rehber olur. Araç Euro NCAP'tan dört yıldızlı diye biliyorum.
    Aracı ne kadara aldınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi ss atarmısın bide hayırlı olsun
  • falcon86 kullanıcısına yanıt
    44 e aldim 2013 model. Linea dizel icin 42 fiyat almistim. 4 yildiz almasi kotu mu acaba? Volvo kadar beklentim yok tabi de cok da teneke gibi durmuyordu arac

• Carsambaya herseyi hazir olacakmis plaka v.s. Yarin noterden vekalet istediler, onu gonderince baslayacaklar isleme

• Hayırlı olsun farklı olmak iyidir.
    En azından linea yerine aynı fiyata tarz bir arabaya binersiniz.
    İleride lpg de taktırırsanız 15-20 kuruşa gezersiniz
    Benimde beğendiğim bir araç ne renk aldınız acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxioushelminth -- 31 Ağustos 2014; 18:15:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hayırlı olsun usta. Ancak aracı aldıktan sonra değil almadan önce soruşturman gerekirdi Neyse hayırlısı olsun diyelim. Evet piyasada pek yok. Sanırım piyasasıda yok. Şahsi görüşüm sorun değil bu. Güze araç bence. Ancak motordan şüpelerim var. 1.2 o araca nasıl olur bilemiyorum.. Tekrar hayırlı olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla böyle sorunca bende merak edip test videosunu izledim. Youtubeda araba test eden uzman kişiler var carbuyer diye. oradaki test eden kişi şunları dedi.
    - Şürüş ve süspansiyon seer
    - Direksiyonu hissiz ve motoru güçlü değil
    - Bagajı ve arka koltukları sınıfına göre küçük
    - yakıt ekonomisi çokta iyi değil
    + şehir için çok uygun hafif direksiyon
    + sıradan bir araba değil ve personalize edilebilir.
  • Noxioushelminth kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, bagaj o kadar kucuk ki:) tup girebilecegini sanmiyorum.

• alınca atarsın o zaman :D
  • Tesekkurler. Evet aracin surus eksileri cok fazla. Ama dedigim gibi getirsin gotursun yeter. Kimsenin begenmedigi corsa var bizde. Ben arabaya bayiliyorum mesela. Onun yol tutusunun yarisi bile yeter bana. Cok sert kullanan biri degilim normalde

• mantığınızla değil duygularınızla almışsınız aracınızı hayırlı uğurlu olsun.

aracı kitleyip eve çıkarken araca bir daha bakıyorsanız sorun yok. bu durum tüm - lerini ortadan kaldırır.
  • bukadar bütçeniz varken yazık olmuş..33'e ibiza var 38'e clio var 40'a fiesta var 45'e dizel clio var hepside 2014 model.

yemişim adamı. Motor desen motor yok iç hacim desen o yok.Dış tasarımı hoş tatlı küçük bir araba için inanılmaz pahalı.

Vazgeçebiliyorsanız vazgeçin yarın öbür gün satacak adam bulamazsınız elinizde kalır üzülürsünüz.
  • corsadan bile pahalıymış! çok ilginç geldi. tenezzül edip bakmadığım bir araçtı Adam. belki siz öncülük yaparsınız, fiat 500 gibi birşey mi acaba? 1.0 lık turbo motoru iş görebilir.
  • hllvtnsvr H kullanıcısına yanıt
    Herkes verimsiz motora deginmis, zaten bu ebatlardaki bir araca verimli motor koysalar tehlikeli olmaz mi? Linea 1,3 dizelin motoru daha mi tatmin edici olur?

• 1,2 atmosferik hocam. Turbo degil

• Bence tek sıkıntısı motoru. Yoksa çok şık bir araç. Ama corsadaki 85 beygir motor bile yetersiz performans sergilerken 70 beygirlik motor ne kadar iyi olur muamma.
  • Hoşunuza gittiyse uzun yıllar kullanacaksanız alın gitsin takmayın milleti. Atmosferik olduğu için bakımlarda falan daha ucuza gelir. Artık öyle bir çılgınlığa döndü ki yılda 5000 km yapan adamlar bile dizel alıyor.
  • Hayırlı olsun. Kafanızı karıştırmak gibi olmasın; ama niye vekalet istiyorlar ki? Sonuçta 0 araç alıyorsunuz. Herhalde araç bayinin üzerinde size satış yapacaklar. Yani siz 2.el bir araç almış olacaksınız diye tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.