Şimdi Ara

Opel 2011'de zarar açıkladı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amerikan otomotiv devi General Motors'un (GM) geçtiğimiz yıl 7,6 milyar Dolar kar yaparken Avrupa'daki kolu Opel'in 747 Milyon Dolar (573 Milyon Euro) zarar ettiğini açıklaması fabrikanın ABD'li sahibini yeniden harekete geçirdi.

Yeni yapılanma girişimlerine rağmen Opel ve İngiltere'deki kardeş kolu Vauxhall'in kırmızı sayılara düşmesi yöneticileri yeni çareler aramaya yönlendirdi.

TASSARUF PLANLARI GÜNDEMDE

Merkezi Detroit'te bulunan şirketin CEO'su Dan Akerson, Avrupa ve ikinci problem bölge olan Güney Amerika'da kazanç getirici zorlukların aşılması için yeni önlemler alınması gerektiğini açıkladı. Dan Akerson, "Kapasitemizi talebe göre ayarlamamız lazım. Talep şu anda azalmış durumda" dedi. Bunun üzerine kapalı kapılar ardından tasarruf nedeniyle Bochum'daki Opel fabrikasının kapanmasının yeniden gündeme geldiği haberleri sızmaya başladı. Ancak GM yönetimi tarafından bunun doğru olduğu yönünde bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar GM'in Bochum'daki tesisleri kapatmasına ihtimal vermediklerini belirterek, ancak şirket kısa süreli çalışma programıyla tasarrufa gidebileceği üzerinde duruyorlar.

Kaynak
    Kaynak

• 70 küsür milyonluk ülkeyiz otomobil satışları rekor üstüne rekor kırıyor.Şu 1.3 dizel sevdasından vazgeçsinler 6 ayda rekor kar açıklarlar bizim ülke her derde deva.
  • 1.6 dizel otomatik getirsin bizim millet o açığı kapatır.
  • Demedi demeyin, 2-3 yil once Fiat-GM arasindaki Opel pazarliklari yeniden baslar yakinda..

Opel zarar ettikce eminim Sergio Marchionne'nin yuzu guluyordur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 22 Şubat 2012; 22:31:44 >
  • Yeni Astra' da epey indirim yaptılar ama dizeli uçuk fiyatlı.
  • Opel şu anda kalite olarak çok iyi bir durumda. Fiyatlara yansıtmıyor.

Mesela;

İnsignia 1.4 Turbo 58 'e sıfır alınabiliyor. Muadili bir araç yok bu fiyata.

Donanım olarak baktığımıza ise 58 Bin TL'ye sunduklarının cömertliğini görüyoruz.

Hakeza Astra, biraz daha kalitesiz malzeme ve işçiliğe sahip İnsignia'ya göre. Fiyatları pahalı gibi dursada, donanım olarak çok şey sunuyor, Edition hariç .

Ancak Avrupa pazarının olayı düşük emsiyon, az yakıt+ otomatik vites. Bu konuda benzin olarak 1.4 Turbo motorlar fena değil.

Dizel motor ise yok. Düzgün bir otomatik şanzıman ise geliştirilmedi.

1.4 turbo motorun her versiyonda start&stop ile kombine edilmesiyle Ab pazarında emisyon açısından avantaj getirecektir.

Güzel bir 6 ileri çift kavrama, 6 ileri tam otomatik ancak şehir içi modu olan, düzgün bir otomatik şanzımanda gelirse araçlara, kar etmesi içten bile değil.

Opel kalite olarak gerilemedi. Bir tek Yeni Astra İşçilik ve plastik kaplama olarak eski kasaya göre biraz zayıf. Onun da koltuklar, yalıtım, ergonomi gibi özelliklerle tolere ediyor.

İnsignia ise Vectra C'den çok daha iyi bir araç. Hakeza Corsa'da öyle. Bir tek Combo için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

• 2012'de ne yapacaklarını merak ediyorum General Motors, Lacrosse modelini yeni Omega olarak satmalı ve küçük sınıf için yeni Agila modelide ülkemizde getirmeli..

Opel Agila

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • agila bir halt yapamaz.zamanında geldi 3-5 tane sattı sonra getirmediler.neden zarar ettiğinide anlamadım.avrupa satışları gayet iyi opelin
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

agila bir halt yapamaz.zamanında geldi 3-5 tane sattı sonra getirmediler.neden zarar ettiğinide anlamadım.avrupa satışları gayet iyi opelin

O satılan agila'lar içler acısı bir tasarıma sahipti yeni agila özellikle bayanlar tarafından tercih edilebilir

• sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

sanmıyorum.

Reklam diyorum sadece.

• opele adam gibi 1.4 turbo lazım bir de çift kavrama şanzıman .

aslında fiat da hepsi mevcut .bas parayı al ne var hala isuzu dan kalma 1.7 dizel ,hitlerden kalma otomatikle uğraşıyorsun

1.4 multiar+tct canavar gibi iş yapmaz mı astrada. 120 lik 1.6 mjet sıra yazmaz mı
  • İnsanlar azda olsa teknik verilere bakmayi ogrendi artik. Kagit uzerinde muadil araclarina gore karsilastiriyorum vw tsi motorlara gore veriler yetersiz. Kalite ust duzel olmasada ortalama. 1.3 dizel disinda duzgun bi dizel motor ve otomatik sanzuman yok. Bunlar birlesince birtek insignia opeli kurtaramiyor ne yazikki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

opele adam gibi 1.4 turbo lazım bir de çift kavrama şanzıman .

aslında fiat da hepsi mevcut .bas parayı al ne var hala isuzu dan kalma 1.7 dizel ,hitlerden kalma otomatikle uğraşıyorsun

1.4 multiar+tct canavar gibi iş yapmaz mı astrada. 120 lik 1.6 mjet sıra yazmaz mı

aynen katılıyorum bir de garantili chip falan gibi şeyleri bizim gibi emisyona bakmayan ülkelerde vericekler bak sen ondan sonra 1.6 multijetler chip ile 150-155 beygiri rahat görmekteler bu şekilde sanırım baya satışları değişir.
  • opel için en iyi çözüm VW grup çatısı altına girmesi olacaktır.O zaman büyük sıçrama yapar.
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi máwci -- 23 Şubat 2012; 10:02:20 >
  • bazı yorumları okurken çok şaşırıyorum..
  • Opeli satsalar da kurtulsak. GM'u yine batıracak opel böyle giderse.
  • Opel ne yazık ki eski Opel değil.
  • avrupada satışlar iyi başka sebepler var zarar etmesinde...
    avrupada 1.6 dizel ihtiyarcının olacağını sanmıyorum opelin 1.7 varken.
    ama türkiyeye 1.6 dizel gelirse (astra hb,astra sedan,insignia,zafira,meriva için)5-6 ay sonrasına gün vermeye başlarlar.
    1,3 dizel motorda corsa ve agilada kullanılır.araç yetiştiremezler yeminlen :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.