Şimdi Ara

Opel 1 yıllık Bakım Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 1 sene önce opel astra sedan 1.6 (115) aracı istanbul and. yakası erpaşdan satın aldık. satın aldığımızda yetkili servis bize ya 1 sene sonra yada 5000 km yapıldığında aracın bakım için getirmemizi söyledi. hangisi önce olursa getirceksiniz dedi. yani 1 ay içinde 5 bin km yaparsak yine götürecektik. neyse bizim yarın aracımız ilk senesini dolduruyor ve km 4000 de daha . bizi erpaşdan aradılar ve aracınızı bakım için getirin dediler. fiyat olarak ise 360 ytl istediler. 15.000 lik bakımın yapılacağını söyledi oradan birisi. 5 bin km bakımı diye bir şey yok dedi. halbuki bize 5 bin demişlerdi. her neyse kural şöyleymiş güya. ya 1. senesinde araç gider bakım yaptırır ya da ilk 15 bin km dolduğunda araç gidermiş. eğer bu hafta bakıma gelip 360 ytl ye bakım yaptırmazsanız aracınız garanti dışı kalır dediler. böyle bir saçmalık olabilir mi ? bizim daha 15 bin km yapmamız için 11 bin km gitmemiz lazım. ama 1 sene dolduğu ve bizim bu kilometreyi yapmadığımızdan garantinin devam edebilmesi için 15 bin km'yi yaptırmanız lazım diyor.
    aracımız daha ilk aldığım günkü gibi tertemez. hep istanbul içinde otobanda kullandık. çok sakin bir kullanımda 4 bin km yi bulduk yani. ne gibi bir şey yapacaklarda 360 ytl istiyorlar. şuan o parayı ödeyecek durumumuz yok malesef. ne yapacağız şaşırdık valla. yardım edebilecek biri var mı? gitmezsek garantisi gidecekmiş aracın

tutarın içindeki şeylerde şöyleymiş.

işçilik , hava filtresi , polen filtresi , yağ filtresi , motor yağı , yakıt filtresi , karter tapa pulu , cam tem. kim. , motor tem. spr. sarf malzeme.

sitesinden baktığım kadarı ile yukarıdaki işlemler 15 binlik periyotda uygulanıyorlar. eee yazık günah dimi şimdi 4 bindeki araca bunları yaptırmak.

• biz ilk bakıma soktuğumuzda fazla bir masraf çıkarmadı... oda bir yaşını doldurduğu için servise ssoktuk... iki yaşını dolduracağı zaman zaten garantisi bitiyordu verilen fiyatlarda yüsekti(400-500 tl arası) onun için bakımı bildiğim tanıdığım bir ustaya götürdüm özel opel ustası..aracın başında durdum araçtan bir polen filtresi çıkardı3-4 katlanmış servis polen filtresini takarken nasıl bir uygulama yapmışsa artık nasıl olsa başında duramıyorsun aracın onun için kendimi bildim bileli dışarda yaptırıyprum 20.000 bakımında yağ, yağ filtresi, polen,hava, filtreleri,4 adet buji,fren kontrolü,hidrolik yağ kontrolü fln toplam 135 tl 4 taksit parçaların hepsi bandrollü orjinal yani... bu arada araç astra 2007.... ama şunu unutma ki garanti çok önemli..hesabını kitabını yap... riskleri alıp alamadığına bak dediğim gibi garanti çok önemli..... bana sorarsan senin aracın yağı ve yağ filtresi değişip hava filtresine hava vurup tozunu aldın mı yeterdir bence...zaten usta polen flnda bakar zannetmiyorum değişmesi gerekmez ama.... köy yoluna fln sokmamışsın yani dışarda bu işi 40-50 kağıda halledersin...

• sanırım ilk sıfır aracınız.
    bütün araçlarda bu böyledir.
    ya yıl yada km dir hangisi önce dolarsa.
    zira motor yağlarının araç hiç kullanılmasa bile 1 yılda değiştirilmesi tavsiye edilir.
    tam 12 yıldır opel kullanırım bütün bakımlarını km dolsun dolmasın zamanında yaptırırım ve daha problem çıkaran opelim olmadı.
    ayrıca dediğim gibi bütün markalarda bu bu şekildedir.
    hatta 6 ayda bir bakıma çağıran firmalarda vardır.
    bence bir an önce aracınızın garantiden çıkmaması için aracınızı servise götürün.
    ve benden size tavsiye aracınızın garantisi dolduğundada ya 15 binde yada yılda bir bakımını ihmal etmeyin yaptırın (yetkili servis olmak zorunda değil)
  • cevabın için teşekkürler. önerini dikkate alacam. başka önerisi olan var mı acaba ? yetkili servisle pazarlık vs yapmak mümkün müdür? yoksa fiyatlar sabit midir?
  • bunda başka öneri olmaz ya yetkili servis ya da dışarda özel servis... pazarlık olmaz yapmazlar hadi yaptılar 360 ı 350-330 gibi tabi 330 maksimum indirimi olur tahminimce ama benim bildiğim bakım fiyatları sabit..
    quote:

Orijinalden alıntı: metrixcafe

cevabın için teşekkürler. önerini dikkate alacam. başka önerisi olan var mı acaba ? yetkili servisle pazarlık vs yapmak mümkün müdür? yoksa fiyatlar sabit midir?
  • peki teşekkürler arkadaşlar. ilk ve sıfır aracımız olduğu için bilmiyorduk bunları yeni öğrendik. en iyisi taksitle filan gidip yaptırmak.
  • vazgeçtim, rakam normal zaten. yetkili servise gidin başınız ağrımasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit+ -- 3 Ağustos 2009; 15:17:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır opel astra alacak paranız var 360 Tl odeyecek durumunuz yok
    Tuhaff..

oda degıl zaten 1 yıl gecmıs uzerınden arabanın servıse gıtmesı şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Sıfır opel astra alacak paranız var 360 Tl odeyecek durumunuz yok
    Tuhaff..

bu durum (arkadaş alınmasın) bizim toplumumuzun en büyük problemi. kredi ile, taksitle, debelene debelene araba alınıyor. 30bin liralık araba 40bin liraya geliyor. kirada oturup araba taksidi ödeyen çok kişi var. insan önce bir başını sokacak evini alır, sonra zevkine sıfır otomobil alır mantık olarak. bizimkilere de kabul ettiremedik bunu, netekim gördüler sonra.
    passatlar, vectralar, astralar. cebinde öğle yemeği parası olmayan insanlar kredi ile sıfır araba alıyor gösteriş, bende var demek için. eziklik psikolojisi var toplumuzda.

neyse konuyu çekmeyelim, kimin ne kadar parası pulu var bizi ilgilendirmez, zevkine göre istediğini yapar o da bizi ilgilendirmez. yeni bir otomobili sanayilerde süründürmemek daha iyi. yetkili servislerin yüksek fiyatlarına katlanmak gerekiyor tanıdık ustanız yoksa.

• Hocam 1 yıl içinde götürmek zorundasınız, garantinin şartı budur, 1 yıl veya 15.000 km.

Ayrıca sanmayın ki aracınızı kullanmayınca parçalar ilk günkü gibi duruyor. Örneğin lastiklerin dahi 4-5 yıl gibi bir ömrü var. 5 yılda 20000 km de yapmış olsanız, "lastik dediğin en az 50000 km gider" deyip kullanmaya devam edemiyosunuz, çünkü hamur özelliği kayboluyor bu süre sonunda lastiğin.

O yüzden servise götürmeyi ihmal etmeyin aracınızı, 360 TL için bilmem kaç bin TL'lik masrafla karşılaşma riskini almayın.

Son olarak, pek hoş bi yaklaşım olmasa da ATTRACTION'a katılmamak elde değil. Kaskosu, zorunlu trafik sigortası, vergisi, bakımı derken bi aracın yıllık durduğu yerde en az 1600 - 1700 TL gideri var. Araç alırken bunları da göz önüne almak gerekir diye düşünüyorum.
  • birçok servisten fiyat alın. çok büyük fark var aralarında fiyat olarak
  • kusura bakmayında adamı tanımadan etmeden yorum yapmışsınız belki evi var belki arabayı kredi ile almadı belki arabayı aldığı dönem parası vardı şimdi işleri kötü gitti durumu iyi değil bunları bir düşünmek lazım hemen eleştirmemek gerek... her koyun kendi bacağından asılır alana bişey diyemezsiniz bu bir zevk meselesi ödeyemezlerse elinden alırlar arabayı olur biter kredi ile araba alanlar bu riski göz önünde tutarak alıyor..
    quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

Tuhaff..

bu durum (arkadaş alınmasın) bizim toplumumuzun en büyük problemi. kredi ile, taksitle, debelene debelene araba alınıyor. 30bin liralık araba 40bin liraya geliyor. kirada oturup araba taksidi ödeyen çok kişi var. insan önce bir başını sokacak evini alır, sonra zevkine sıfır otomobil alır mantık olarak. bizimkilere de kabul ettiremedik bunu, netekim gördüler sonra.
    passatlar, vectralar, astralar. cebinde öğle yemeği parası olmayan insanlar kredi ile sıfır araba alıyor gösteriş, bende var demek için. eziklik psikolojisi var toplumuzda.

neyse konuyu çekmeyelim, kimin ne kadar parası pulu var bizi ilgilendirmez, zevkine göre istediğini yapar o da bizi ilgilendirmez. yeni bir otomobili sanayilerde süründürmemek daha iyi. yetkili servislerin yüksek fiyatlarına katlanmak gerekiyor tanıdık ustanız yoksa.

• sıfır araç alanlara servisin söğüşleme taktiği bence. ben olsam 360 vermem o bakıma. garanti dışı kalsa bile araç.
  • benimkisinin 2 ay vardı garantinin bitmesine gözünün yaşına bakmadım dışarda servise soktum
    quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

sıfır araç alanlara servisin söğüşleme taktiği bence. ben olsam 360 vermem o bakıma. garanti dışı kalsa bile araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_cetveli -- 3 Ağustos 2009; 17:03:12 >
  • bence kesinlikle gitmelisiniz. motorun ilk yağ değişimi ne kadar erken olursa o kadar iyi olur.
  • dışardaki servislere de güvenmeyin fazla arkadaşlar, geçen benim 1997 GOLF aracımı babam sağolsun son bakımından bu yana 15000 km geçmişti sözde bakıma götürdü, tanıdık bir servise, usta hava filtresini ve polen filtresini söküp basınçlı hava tutup geri takmış, yağa bakmış (mıbil 1 kullanıyorum) yağın akışkanlığı iyi değiştirmeye gerek yok demiş, bujileri söküp temizlemiş, geri takmış, fren balataları bir kaç bin km daha idare eder demiş, sağolsun bize 1 kuruş harcatmadan 15000 km bakımı yapmış, araç bu arada 160000 km de, sonuç tatile giderken yolda kaldık, benzin filtersi aşırı kirlenmiş, tabi usta onuda değiştirmemişti, yakıt sisteminde yaşadığımız bir sorun nedeniyle kaldık anlıyacağınız, yetkili servis dışındaki servislerde işi tam yapmıyorlar siz söyleyecksiniz onlar yapacak, belirli km lerde değişmesi gereken parçaları değiştirmeyecekler idare eder diyecekler, yada iteleyecekler, siz siz olun binlerce lira veriğiniz hele sıfır araçları sorun yaşadığınızda hesabını sorabileceğiniz yetkili servislere götürün derim ben

• iyide gittiğiniz usta iyi değilmiş hep ucuzuna kaçmış normalde değişmesi lazım..anlamadım neden ucuzuna kaçmış parça değiştirip para kazanacağına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_cetveli -- 3 Ağustos 2009; 18:00:20 >
  • EN cok cekindigim konu, sehirler arasi seyahat sirasinda yolda kalmaktir. Bu yuzden de zamani gelmemis olsa bile bakim yaptiririm arabaya seyahat oncesi.
    Sizin ustaniz fazla ekonomik olmayi hedeflemis ancak dengeyi bulamamis. En basitinden uzun yolda kirli bir polen filtresi bile size saatlerce bakteri ve mikrop bakimindan zengin bir hava solutur. 20 lira icin degistirmemek gereksiz risk almak demektir.
  • henüz 4000 km de de olsa bu kuraldır bakımını yaptırmalısınız
    bizim ibiza da aynı durumda yaklaşık 17 bin km de 3. yıl bakımını yaptıracağız
    normalde 45000 de yapılacak bakımlar ve muhtemelen otomatik vites şanzıman yağı da değişecek
    ne yapalım böyle yaptıracağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp_85

kusura bakmayında adamı tanımadan etmeden yorum yapmışsınız belki evi var belki arabayı kredi ile almadı belki arabayı aldığı dönem parası vardı şimdi işleri kötü gitti durumu iyi değil bunları bir düşünmek lazım hemen eleştirmemek gerek... her koyun kendi bacağından asılır alana bişey diyemezsiniz bu bir zevk meselesi ödeyemezlerse elinden alırlar arabayı olur biter kredi ile araba alanlar bu riski göz önünde tutarak alıyor..
    quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

Tuhaff..

@alp_85 beni savunduğun için teşekkür ederim. aynen dediğin gibi neden üstü kapalıda olsa direk eleştirildim anlamadım. bu ülkede tonla parası olan kişiler mi sıfır araba alıyor acaba ? allaha şükür evimiz var. evi aldıkdan sonra arabayı aldık. durumumuz iyi sayılırdı ama 5 ay önce babam krizden dolayı işten çıkartıldı ve şuan işsiz. o yüzden ödeyemeyiz demiştim. insanın başına her an her şey gelebiliyor. kim ileriyi kestirebilir ki ?. oturduğunuz yerden öyle atıp tutmayı seviyorsunuz. en ufak birşeyde de yok efendim biz Türk'üz biz işimizi bilmeyiz olur. allah korusun ilerde başınıza böyle bir şey gelirse görürüm sizi. gerçi ben göremem de siz hatırlarsınız beni

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.