Şimdi Ara

ACİL YARDIM LÜTFEN !!! GOLF 4 MÜ OPEL ASTRA MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese hayırlı akşamlar. 25 bin liraya kadar araç bakıyorum ve benim aklımda bu iki araç var. 2000-2001 golf ya da aynı model astra elegance, comfort arasında kaldım. Lütfen bana iki arabanın artı ve eksilerini söyler misiniz ? Hangisine yönelmeliyim ? Ya da bu kadar yaşlı arabalara o para verilir mi ? Bana acil bilgi lazım zira bir tane 2001 model elegance buldum 175 binde, 22 bin lira istiyor sahibi. İçime sinerse alacağım ama bi tarafım da golf istiyor.. Acil yardım..



  • Golf daha dayanıklı bir araç fakat o kasanın kronik problemleri neler bilmiyorum. 15 yıllık araç alacaksınız, almadan önce 1-2 yere iyice baktırın. Şayet illa golf veya astra demezseniz b segmenti biraz daha yeni bir araç balabilirsiniz. 15 yıllık araç biraz riskli ve masraflı olabilir.
  • Oncelikle Allah alacaginiz arabayi kazasiz belasiz kullanmanizi simdiden nasil etsin. Daha iyilerine hepimizin olsun. Kisaca tecrubelerimi aktarmak isterim. Araba dunyasi bambaska bir dunya. Maalesef uckagit ile dolu piyasamiz da oncelikle temiz ve guvenilir bir araba bulmak onemli. Daha sonra piyasasi olan ve ariza ile basimizi agritmayacak bir arac bulmak olacaktir. Sonra da yakit hususu tabi ki. 2002 corolla vardi bende 2015 de 25 bin tl ye satmistim bugun 30 bine kadar piyasasi devam etmektedir. Nedeni tank gibi araba olmasi ve o yasina ragmen 3 yil bende kalmasi sonucu hic sorun cikartmamasidir. Almanyada hangi arac diye sorduklarin da audi ve mercedes derler. vw dediklerini hic duymadim. Daha cok 3/4.planda kaliyor. Fiyat performans ve masrafsizlik sonucu tavsiyem japon arabalari olacaktir. 1 aydir bende 22-27 bin arasi piyasaya bakiyorum da corsa-fiesta-getz dizel uclusun de dolaniyorum. Temizini bulabilirsem ford fiesta ta karar kilabilirim.
    Hayirlisi artik umarim kafanizi sisirmemisimdir. Saygilarimla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

    Oncelikle Allah alacaginiz arabayi kazasiz belasiz kullanmanizi simdiden nasil etsin. Daha iyilerine hepimizin olsun. Kisaca tecrubelerimi aktarmak isterim. Araba dunyasi bambaska bir dunya. Maalesef uckagit ile dolu piyasamiz da oncelikle temiz ve guvenilir bir araba bulmak onemli. Daha sonra piyasasi olan ve ariza ile basimizi agritmayacak bir arac bulmak olacaktir. Sonra da yakit hususu tabi ki. 2002 corolla vardi bende 2015 de 25 bin tl ye satmistim bugun 30 bine kadar piyasasi devam etmektedir. Nedeni tank gibi araba olmasi ve o yasina ragmen 3 yil bende kalmasi sonucu hic sorun cikartmamasidir. Almanyada hangi arac diye sorduklarin da audi ve mercedes derler. vw dediklerini hic duymadim. Daha cok 3/4.planda kaliyor. Fiyat performans ve masrafsizlik sonucu tavsiyem japon arabalari olacaktir. 1 aydir bende 22-27 bin arasi piyasaya bakiyorum da corsa-fiesta-getz dizel uclusun de dolaniyorum. Temizini bulabilirsem ford fiesta ta karar kilabilirim.
    Hayirlisi artik umarim kafanizi sisirmemisimdir. Saygilarimla.

    Estagfurullah hocam ne kafa şişirmesi :) fikriniz benim için değerli, zira güzel paylaşımda bulundunuz.. Toyota kesinlikle düşünürüm ama gerçekten piyasa uçmuş durumda.. Geçen sene 2005 h kasa astra sattım 27 bin liraya, aynı adam aynı arabaya şu an 34 diyor !! Allah bu açgözlülerin cezasını versin !! Bakıyorum bakalım hayırlısı..




  • Peki daha genç araba derken neyi tavsiye edersiniz ? illaki de bu 2 araç olsun demiyorum her türlü tavsiyeye de açığım. Tayin olmama 1 ay kaldı gider gitmez alıcam arabayı
  • Mesela bu gün c4 sattık, 28.750 tl'ye 2006 model 143.000 km'de idi. Ha c4 veya fransız aracını tavsiye etmem ama en azından 2006 model ve dolusuydu, boşları 22-25.000 tl arası satılıyor. 25.000 tl verecekseniz en az 2005 model araç bakın, sizin için uygunsa c yerine b segmentine inin golf yerine polo veya astra yerine corsa bakın. İleride imkanınız arttıkça segmenti de büyütebilirsiniz hem de model yenilemiş olursunuz. 15 yıllık araç Mercedes vb. değilse sorunsuz binmek mümkün değil diye düşünüyorum.
  • Bi de şu var ki ben 1.6 tadını aldım, onun aşağısı beni kesmiyor gerçekten.. Yakıtı düşünen biri değilim, bana sorun çıkarmasın yeter.. Ayrıca ben de Fransız arabalarına karşı önyargılıyım.. Alman ya da japon olsun istiyorum ama bunun da biraz zor olduğunun farkındayım
  • Hocam aynı fikirdeyiz, bende alman veya japon bakıyorum, ne deseniz haklısınız o konuda, o zaman kalan tek tavsiyem yine zorlayıp 2005 model ve 150.000 km sınırını geçmemiş, alman veya japon artık ne alırsanız. Birde alırken mutlaka 2 yere birden baktırın, computestler çok düzgün sonuçlar vermeyebiliyor, yeni tecrübe ettik. İnşaallah gönlünüze göre bir araç bulursunuz.
  • Eyvallah kardeşim allah razı olsun, bir bütçe meselesi var, normalde 30 bine kadar çıkarım ama ev kurucam. Almışken de kötü bişey almak istemiyorum.. neden bu kadar pahalı piyasa yaa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justasecond

    Eyvallah kardeşim allah razı olsun, bir bütçe meselesi var, normalde 30 bine kadar çıkarım ama ev kurucam. Almışken de kötü bişey almak istemiyorum.. neden bu kadar pahalı piyasa yaa
    Arkadaşlar konu güncel..
  • Bazen arabadan kistigimiz 5 bin tl ler bizleri isyana baglatip (arac memnuniyetsizliginden) daha fazla harcatabiliyor:) bazen sifir arac almaya kadar goturuyor insani. Ev duzme isin de lutfen mantikli ol evde keyfine baktigin noktalar tv karsisibalkonda yemek keyfi ve uyku alanidir.Ama arabada oyle degil. insan oglu esyalardan cok gec bikar fakat arabadan aninda soguyabilir. Kullanmayacagin esyalara dunyanin parasini dokmessen daha iyi olur bence. bahsettiginiz rakamlara bende ariyorum dedigim gibi. Su an fiestada tamamim ve sirket araci olmamis arama calismalarima baslicam insallah. Piyasanin pahali olmasinin sebebi 2016 modeline hic bi ek yapmadan 2017 modelini 10-15 bin fazlasina satinca haliyle boyle oluyor.
  • Anubisin_Ruhu kullanıcısına yanıt
    Kardeş zaten ev kurarken çok fazla abartmicam, arabadan keyif almak ve yanlış tercih yapmamak benim için daha önemli. Ayağımı yerden kessin yeter mantığı bence yanlış. O yüzden opel, wv, toyota gibi araçlar bakiyorum. Bir tanıdık getz buldu ama o araca kesinlikle binmek istemem
  • Merhaba, bende ayni fiyat aralihinda otomatik vites bir arac ariyorum astra uzerine yogunlasmistim ancak fiyatlar bence cok uçuk, binilecek olanlar 30.000 TL ye kadar cikiyor, arastirmaya devam ediyorum ancak belli bi yerden sonra kisir donguye giriyor olay ayni araclara bakip duruyorum. Golf ve Astra haricinde Ford ve japon arabalarina da bakiyorum ben. Astra yerine daha ucuza mitsubishi carisma olabilir benim icin. 30.000 TL yi gozden cikarirsamda 15-16 yillik arac alacagimi zannetmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xGlaDx -- 2 Haziran 2016; 8:18:15 >
  • Golf4 1.9 tdi almaya bakın özellikle 2001 ve üstü model olmasına dikkat edin. En az comfortline donanım olsun. Kronik bir sorunu yok. Otomatikte 4 ileri, manuelde 5 ilerisi de var 6 ileri olanı da var ve otomatiği dsg değil eski sistem. Şehir içi Ankara trafiğinde yaklaşık 22-23 kuruş yakıyordu(2sene önce ailemizdeydi 90 hplik en düşük motoru). Araç eski olduğu için boya falan kimse takmıyor, zaten de 15-16 yaşında araç boyasız alayım derseniz boyası solmuş hoş olmayan bir araç gelir karşınıza. Araca talip olduktan sonra şanzıman, motora ve turboya(özellikle turboya) baktırın sağlamsa alın senelerce binin, başka maliyetli bir aksamı yok.
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim ancak dizel veya otomatik düşünmüyorum. Dizel araç alınacaksa düşük kilometre olmali, onun bakımı ağır ve sorun çıkarsa masraflı olur..
  • Golf 4 ler çok güzel aslında ama gerçekten temiz olanlarına civic gibi saçma sapan paralar istiyorlar. Astra daha mantıklı gibi bence, içi de daha geniş ferah.
  • Astra mantıklı geliyor bana da ama kronik sorunlarını araştırıyorum şu anda
  • Astra daha iyi duruyor.

    Ancak karar sizin.

    Golf;

     ACİL YARDIM LÜTFEN !!! GOLF 4 MÜ OPEL ASTRA MI

     ACİL YARDIM LÜTFEN !!! GOLF 4 MÜ OPEL ASTRA MI

    Astra;

     ACİL YARDIM LÜTFEN !!! GOLF 4 MÜ OPEL ASTRA MI

     ACİL YARDIM LÜTFEN !!! GOLF 4 MÜ OPEL ASTRA MI




  • justasecond J kullanıcısına yanıt
    Golfü bilmem de o kasa astralar çok yakar.
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten LPG ile kullanılacak ne kadar yakar ki ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.