Şimdi Ara

Önlisans Bilgisayar Programcılığı Mezunuyum Ben Ne İş Yapayım? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
9
Favori
14.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngilizcen yoksa ilk onu hallet diyeceğim de bu da nerden baksan bir 2-3 seneni alacak adam akıllı öğrenmen için. Hata sende.
  • Bende programcılık mezunuyum, 5 yıldızlı otelde bilgi işlem müdürüyüm, maaşım çok şükür iyi. şimdiki aklım olsa programcılıkta kendimi daha çok geliştirirdim, sektörde çalışmasam bile ek gelirim olurdu. Severek yapıyorsan bu işi yap, ama maksat iş olsun diye okuduysan dön başka sektörlere yaşın genç ise...
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    21 yaşındayım bilgisayar programcılığı ilk dönem okuyorum. Bizim eğitimimiz iyi hatta biraz fazla yükleniyorlar bize özellikle c++ da ama ben ekstra kendim internet üzerinden çok ucuza aldığım JAVA dersleriyle gene boş durmuyorum.(Freelancer işler için artık mobil uygulama geliştirmek daha karlı) Zaten bizim meslekte kimse sana bir şey öğretemez öğretmezde. Kendin öğrenirsin. O yüzden okula bir şey söylemene gerek yok. Başka bir bölüm olsaydı neyse ama bilgisayar yani herkesde olan bir şey. Oturup kendini geliştirebilirdin. Bu saatten sonra ya girip bir yere çalışırsın yada benim gibi 2. öğretim okursun. En azından gündüz çalışırsın. Diğer türlü başka bir meslekte çalışmaya başladığın zaman bir daha bu mesleği yapamazsın.
  • Taşeron ol BEDAVA KADRO var derdim de, fırsatı kaçırdınız 1 hafta önce falan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini geliştir.Öğrenmek sadece okullarda olmaz.Sokakta da öğrenirsin. Ama sen ' Ben bu işten ekmek yiyeceğim ' diyorsan hemen bir şey öğretmediler , şunu bilmiyoruz deme . Kendi imkanlarınla öğren. Türkiye'de ki eğitim sistemini biliyorsun ne kadar öğrenebilirsin ? O yüzden kendin öğren . Nasıl mı ?

    İnternetten araştır . Verilen kurslara , seminerlere , fuarlara toplantılara katıl . Biraz paran gidecek ama ilerde buna değecek .

    Amaaan gerek yok dersen İŞKUR a kayıt ol 6-8 ay bir fabrikada asgari ücret ile çalış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle merhaba bende bilgisayar programcılığı okudum ve aynı senin gibiydim hocalarda bize aynı şeyleri öğretti , kpss girdim olmadı askere gittim geldim. 3 boyutlu çizim programı öğrenmeye karar verdim , kursa gittim temel üstü eğitim aldım. İnternetten örnek videolar izleyerek kendimi geliştirdim iç mekan tasarımları çiziyorum ve bir özel işyerinde çalışıyorum. Sende 3d modelleme ve grafiker olabilirsin karar senin kendi yolunu çizip belirlemen lazım. 3d max orta düzeyde biliyorum ve porgramın sonu yoktur.
  • Bu memleketin hamallara, çobanlara ve işçilere de ihtiyacı var. Yorma kafanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    Birşey oğretmediler değil oğrenmedim diyeceksin.



    Birşey bilmediğin için işe girmeyi bekleme.

    bende bilgisayar öğretmenliği okuyorum. Bilgisayar Donanımı diye dersimiz var. Sevgili yardımcı doçentimiz tam 11 yıl önce hazırladığı slaytlarla sunum yapıyor. Mesela yazıcıları anlatırken tanklı yazıcılara hiç değinmedi. Bende tanklı yazıcılar hakkında iki kelam ettim ve hocanın tanklı yazıcıları bilmediğini anladım. Ülkede eğitim sistemi ve akademisyenler gerçekten vasat. Bu ülkede tıp okunmadığı sürece diğer bölümlerin tamamı ölü. Ne bilgisayar mühendisleri biliyorum driver kurmaktan aciz...

    Bu ülkede

    Boğaziçi ve ODTÜ dışında mühendislik (belki itü de yancı olabilir)
    Tıp, diş, pilotaj dışında (üniversite farketmez bunlarda)

    Bunlar dışında bütün bölümler ölü. Öğretmenlik okumak ahmahlık atama yok birşey yok. Hukuk desen torpilsiz savcı hakim olamıyorsun, halamın oğlu lise mezunu ama hukuk bürosunda müdür olarak çalışıyor. büroda çalıştırdıkları bütün avukatlar neredeyse 2 bin liraya çalışıyor. Ama herkes üniversite okuyor neden? ilk sebebi işssizliği ertelemek ikinci sebebi askerlik süresinin kısalması. Haa derseniz ki ben 4 yıllık boş bir bölüm okuyacağım o arada kendimi geliştireceğim o sizin bileceğiniz iş. Bende öyle diyordum ama her hocamız onlarca ödev veriyor. Onları yapmaktan başka hiçbir şeye zaman kalmıyor. Eylül ayında bitirmem gerek mobil uygulamam daha yeni bitti. Varın gerisini siz düşünün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 12 Aralık 2017; 15:22:48 >




  • Bilgisayar mühendisliği okuyorum dün arkadaşım aradı abartmıyorum , adam dowland butonunu bulamamış neyse onu buldurduk indirecek kaç bit olsun diyor sisteminin ne olduğunu bilmiyor neyse onuda öğrettik indirmiş arıyor beni kanka buna tıkladım açılmıyor gelen hata da şu rar dosyası olduğundan ötürü bilgisayar açacak programı arıyor yani winrar 7 zip vs yok onların ne olduğunu anlattık tan sonra kuruluma geçebildik tam kurucaz bi baktım zaten kurulu istediği sey yerini bulamamış 2. Siniriz ortalaması benimkinin hayli üstünde sistem harika işliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş kendi özeleştirisini yapmış ve bence kendisini çok güzel ifade etmiş. Kısacası elimde olan kaynaklarla kendimi yetiştirip geliştiremedim , beni bu bilgi ve birikimimle mezun ettiler diyor...
    Bu sorun 2 yıllık programlarının genelinde olan birşey (Bütün Ünv. konuya katmıyorum karşı çıkan olabilir) , Öğretim görevlilerinin bilgi ve eğitmenlik konusunda ki yetersizliğiniz en büyük ispatı, Teknolojiye ayak uyduramıyorlar.

    Naçizane tavsiyem; Kendini geliştirmekten başka çaren maalesef yok. Hangi sektörde ilerlemek istiyorsan o konuda kendini geliştirmen gerekiyor (Bilgisayar , otomasyon yazılım kursları vb.). Senin gibi 2 yıllık mezunu olup kendini geliştirememiş o kadar çok mağdur var ki asgari ücretle çalışan...

    Mesleğin Teknolojiyle alakalıysa ve kendini geliştiremiyorsan , maalesef bu sektörde sıfırsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yLceu -- 12 Aralık 2017; 15:43:11 >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Iste o elestirdiginiz potansiyel issiz kitlesinin icindesiniz bunun sucu devletin degil sizin gibi insanlarin.



    Diploma icin hic alakasi olmayan bolumlere gidip ailenize devletin ekonomisine zarar veriyorsunuz sonrada sitem ediyorsunuz.



    Bu sistemi isleten bizden baska kimse degil. Bunun sorumlusu hem devlet hem ailelerimiz hem toplum olarak zihniyetimiz hem kendimiziz.



    Yazici konusuna gelelim yeni cikan yazicilari bilmek zorunda degil hocaniz. Donanim dersinde amac mantigi kavratmaktir. Yazici urettirecek bilgi vermek degil.



    Bende programcilik okuyorum sizin gibi dusunenler yada ben cok biliyorum hocalar cocuk isleri anatiyor diyenleri cok gordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Hmmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar programcısının halinden b.programcısı anlar 🙂 yorumların çoğunu okudum kuru gürültü.

    Mesele, devlet okullarında öğretmen yerine memurların olması. Nasıl yani ? Şöyle, nitelikli öğretmen yok adam bilgisayar hocası lakin belli başlı hususlar hariç derinlemesine bilmiyor. Bilse anlatırlar mı orası da ayrı muamma kim uğraşır ergenlerle salla başı al maaşı nasıl olsa ciddi bir denetleme yok.

    Ah ah çok pişmanım, sözel gitseydim şimdi öğretmen olmam yüksek ihtimaldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç iyi üniversiteyi tenzih ederek konuşuyorum. Tüm mühendislik mezunları gibi sende hiçbir yazılım yada mühendislik bilgisi olmadan mezun oldun. Okulunun 2 yada 4 yıllık olmasının bir önemi yok. Bak bende bilgisayar mühendisliği mezunuyum ama bana da okulda hiçbir şey öğretilmedi. Bildiklerimin tamamını yazılımcı olan annem ve babamdan öğrendim. Onlar sayesinde iş buluyor para kazanıyorum. Mühendislik fakültelerinde de kendini geliştirme peşinde olmayan her öğrenci elinde sadece bir diploma ile mezun oluyor. okulunu küçümseyip mühendislik okusaydın diyenlere aldırış etme çünkü adı odtü, boğaziçi, itü olmadığı sürece sana katacağı pek fazla bir şey yok. İşini iyi bilen yazılımcılar üniversitelerin verdiği paralara tenezzül etmiyor. Ya sana mezuniyetini küçümseyenler gibi yatarak para kazanmak için 2-3 yıl kpss çalış. Yada aldığın ücrete bakmaksızın bir şeyler öğrenebileceğin firmalarda en azından 1 yıl sabret çalış. Belki yatarak kazanmazsın aldığın paranı ama diplomana bakılmaksızın benim gibilerin saygısını kazanır, mesleğini hakkıyla yaparsın.




  • Hocalar vasatın altında, sen iki yıllık bölüm bitirdin

    Tamam.
  • Dikey Geçiş Sınavı

    benim hayatımı bu değiştidi. Temelim yok diye isyan etme. Nice temeli olmayanlar hayan gibi çalışarak ODTÜ Boğaziçine DGS ile geçti.
  • Ben 2001 yılı bilg prog mezunuyum, sonra tekrar üniversiteye girerek bilgisayar mühendisliğini bitirdim.

    Sana tavsiyem kendini geliştir devlet okulları gerçekten çöplük iyi bir öğretmene rastlamak zor benim zamanımda mezun olup programcılık yapan 40 mezundan 5 kişi diğerleri başka başka işlere bulaştı hep.

    Kendine bir konu belirle KPSS saçmalığıyla uğraşacağına junior olarak o konuda iş ara gir işi öğrenmeye çalış max 6-8 ayını alır, sonra kaparsın zaten işi, temel algoritma kafanız vardır diye düşünüyorum sakın KPSS tuzağına düşme bence o kuyunun sonu yok.
  • başlığı okudum, askere git

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüz üniversitelileri 2 ya da 4 sene boyunca yatıyor. Açıyım bir dil öğreneyim demiyor. 4 sene boyunca gramer çalışıp altyazılı film izlesen en az orta seviyelerde ingilizcen olur. 4 sene aylak gezip mezun olunca iş bulamıyorum diyorsunuz. İş bulman için kendini geliştirmen gerek. Seninle aynı bölümden mezun olanlardan farkın olması gerek. Sonra okul bittikten sonra yabancı dil kursları ve ıvır zıvır işlerle uğraşıp yaşınız geçiyor. Üstüne bir de askerlik var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elindekinin kıymetini bilmiyorsun. git sıradan bir firmaya front end developer olarak gir. yetiştir kendini geliştir 1 sene çalış sonra farklı bir firmaya daha iyi bir maaşla girmeye çalış. bu işte giriş maaşı 2000 tl civarında yükseldikte 8000 9000 lere çıkarsın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.