Şimdi Ara

online üyeler arası chat kutusu olayı nasıl yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ama istiyorumki ilerişim pm ile değil daha hızlı olsun
    www.siberalem.com da gold üyeler arasında şöle bir olay gördüm
    eğer siz online olsuğunuz zaman biriyle konuşmak isterseniz infosunda yukarıda chat kısmına tıkladığınızda küçük bir pencere açılıyor ve birebir özel olarak mesajlaşabiliyorsunuz(mircin ufağı diyelim)
    böyle hazır script veya kod varmı?varsa nerden bulurum ve böle bir mesajlaşıp chatleşmek için nelere gerek var
    yaw şöle düşünün forumdasını diyelim.online listesinde birine tıklıyorsunuz ve chat kısmına bastığınızda ufak bir kare açılarak başlıyorsuınuz konuşmaya
    yani siteye mirc entegre etmeye ve onaca kalabalığa gerek kalmıyor
    böyle bir chatleşme kodları vs bulabilirmiyiz ve siz birerbir chat için neyi önerirsiniz
    java kodmu lazım php kodmu lazım veya buna benzer hazır kodlar varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merak etmeyen adam -- 19 Haziran 2006; 23:30:02 >

• ee yokmu bu işi bilen bir webmaster ustası?
  • bu tür yazılımların webmasterlik ile alakası yok.. biraz programcılığa kaçıyor. değin olaaylar sanırsam delphi ve c+ ile yapılıyor tam bi bilgim yok
  • Arkadaşım eğer hazır bir forum falan kurmayı düşünüyorsan phpbb tarzı forum scriptlerinin istediğin gibi chat modları var. Eğer yapmak istediğin site konusunda biraz daha açıklayıcı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışayım. Bu arada şu anda bir çok php chat scriptleride mevcut.
  • yok forum filan değil
    yani anasayfaya üyelikle girildiğini düşün
    ve yan sütunda online üyeler mevcut olduğunuda hayal et
    bu siteye üyeliğiyle girilip online olunduğunda istenilen bir online üyeye tıklandığında ufak bir chat kısmının açılmasını ve sadece 2 kişinin özel bir chat yapmasını istiyorum
    herkes için ayrı kutu açılmalı asla mirc gibi aynı kişiye tıklandığında kullanıcılar tek bir pencerede toplanmamalı,
    böyle bir chat sistemi düşünüyorum.ne dersin
  • Dostum istediğin çok özel bir şey free scriptinin de olacağını sanmıyorum sanırım yazdırman gerekecek.
  • yapma yaw
    peki başka ne yapabiliriz alternatif olarak?pm gibi özel chat yerine daha hızlı akıcı chat olarak ne sunabiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Javascript ile yaparsınız. Üyelik sisteminden falan bahsediyorsunuz, bunlar statik olarak yapılamaz ki. PHP ile hatta işin içine AJAX tekniği katarak yapılmalı. O dediğiniz chat kısmı işin en basit yanı :) Bu tarz üyelik olan siteleri $1000'dan aşağıya yapmıyoruz. Yani bulun birini yaptırın :) Fiyat bu civarda olur. O kadar veremem diyorsanız komple hazır birşeyler vardır belki. Aramak lazım.
  • anlasam yapıcamda anlamıyorum zaten
    üyeler arasında birebir özel bir vhat kutusu bulayım dedim bir türlü sonuca ulaşamadım
  • sana delphide istediğin sistemi kurabilirim fakat sana pahalıya patlar yaklaşık 250 $ kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: matrixweb

sana delphide istediğin sistemi kurabilirim fakat sana pahalıya patlar yaklaşık 250 $ kadar

Delphi ile ne alakası var. Üyelik sistemi olan ve üyelerin birbiriyle mesajlaşabileceği bir web sitesi istiyor arkadaş.
  • online üyeler arsasında chat için ne tür dil kullanmak gerek peki onex ne dersiniz
    apache server gibi şeylerde lazımmı bu işte bu konuda beni anlayacağım dilde aydınlatacak bir arkadaş arıyorum
  • www.aspindir.com buradaki bi scriptleri gözden gecir istediğin birşey olmalı..
  • Arkadas bende oyle bir script vardi

php ile yapilmis.

Bulursam veriyim. tek dez avantaji pencere kendini her 54 saniyede bir yeniliyordu.

Ama istedigin olay zor degil. flasla da olabilir.

bulursam veriyim
  • onun ayarını kendin yaparsın 54 saniyeyi daha gec veya daha erken saniye olarak belirlersin

büyük bi ihtimallede saniyeyi belirleyen kod java scrriptir gözüne carpar kodların icinde
  • Arkadas her 4 yada 5 saniyede bir diyecektim yanlislikla 54 yazmisim.

hosuma gitmeyen yani pencerenin durmadan yenilenmesiydi
  • Javayla yaparsın onu. O işin en basit kısmı. Onu yaptıktan sonra ne olacak önemli olan o. Ortada bir sistem yok. Sadece mesaj atabileceğin bir uygulama kurmak neye yarar. Onu anlatamıyorum.
  • sistem derken web sayfasınımı kastediyorsun onex
    şu anda yok
    bak en yukarda anlattığım gibi bir ürün sayfası olacak
    haftanın ürünü kısmında ürün resmi altında o ürünün sahibi olan kişinin niki olacak
    örneğin mehmetix
    nikin altında firma ismi
    maili
    web sayfası
    adresi ve telefon vs

şimdi "mehmetix" nikli üye online ise yanında online yazısı veya forumlarda görünen kırzı buton-yeşil buton kısmı olacak
    sadede gelelim.biri ürünü beğendiğinde tıkladığında chat kısının açılıp birerbir görüşme yapılamsını,ürünün fiyatını,toptan olaursa vs gibi serbesteçe konuşmasını istiyorum
    ama birerbir olmalıki her müşteriyle özel görüşebişlmeli.
    bugünde aklıma geldi.bu nikin altındakiler dışında eğer CHAT olayı olmazsa bir form olsun ve yazılan mesaj anında o kişinin MAİLİNE otomatik olarak gitsin.bence bu da mantıklı
    chat olursa mailin okunması geri dönmesi uzun sürmesin diye bu kadar üstünde duruyorum.zira satacağım ürün sektöründe chattir maildir pek bilen yok
    çok kapsamlı bir site yapmayı düşünüyorum ve projemi gizli tuutyorum.bu yüzden üyeler arasında daha nasıl hızlı bir ticaret sağlayabilirim nasıl iletişimi hızlandırabilirim bunun hakkında araştırma ypıyorum.fikirleri olan varsa dinlemek isterim
    saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.