Bildirim
ONKYO ve JBL hakkında bilgi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Onkyo audio sistemleri iyidir. Keza AV Receiverleri de iyidir. Lakin hoparlör konusunda AV Receiver kadar iyi değiller. Bahsetmiş olduğun JBL ve klipsch markaları ise onkyodan kat kat iyi hoparlör markalardır. Bose ise kaliteli bir marka olmakla birlikte fiyat/performans açısından her kesime hitap etmeyebilir. -
Sony'nin A/V Receiver'larını "sıra modeller" ve "ileri düzey modeller" olarak ikiye ayırmak gerekir. STR-DB497, 597 gibileri bu sıradan modellere girer. STR-DB790, 2000 modelleri orta fiyat grubunda yer alan ve her bakımdan daha iyi yapıda ve ses kalitesine sahip modellerdir. Daha üst düzey modeller ise oldukça pahalıdır, SONY'de.
Sıra modellere giren SONY ürünleriyle, ne hoparlör markası/modeli kullanılırsa kullanılsın bir yere kadar iyi sonuç elde edilir; özellikle 2-kanallı ses (müzik) dinlenmesinde. Kısacası bu Sony'lerde öyle müzikalite vs. aramak gereksizdir. Bu Sony modellerinde biraz sonra sıralayacağim meşhur USA ve Avrupa markalı hoparlör kullanmakla, DENOX, KODA vb. gibi markalaşmaya başlamış Çin hoparlörleri kullanmak arasında müzikalite ve performans olarak fazlaca bir kulak farkı bulamazsınız. Ancak, Stereo dinlemede STR-DB790 veya 2000 modelleri daha olumlu sonuçlar verir. Bu modellerde JBL, DALI, INFINITY, MISSION, JAMO, DEFINITIVE TECHNOLOGY, MORDAUNT SHORT, ENERGY, KLIPSCH veya WHARFEDALE gibi hoparlör markalarının seçilmiş modelleriyle hem iyi müzik dinleyebilir hem de yeterince yüksek performanslı ev sineması oluşturabilirsiniz. Hatta daha çok çok para vermeye meraklıysanız (ama değmeyecektir) B & W veya KEF bile düşünülebilir. (Not: Daha çok hoparlör markası var; ben Türkiye piyasasında yerleşmiş ve tutunmuş olanları saydım!)
BOSE daha özel bir markadır ve özellikle küçük kübik hoparlör sistemleriyle öne çıkmıştır (Acoustimass serisi). Dolayısı ile genelde büyük boyutlu hoparlörlerden nefret eden hanımlarca epeyce tutulur Bose. Ancak bana göre Bose'ın verdiği ses natürel değil, fiziksel olarak türetilmiş bir sestir.
Onkyo'nun hoparlörleri çoğunlukla fason tasarım ve yapımdır. Burada Onkyo, alt fiyat seviyesindeki A/V Receiverlara ucuz ve aynı markayı taşımasından ötürü bazı kullanıcılarca "daha uyumlu ve verimli" olduğu zannedilen (tabii bu büyük bir gerçekdışılık!...) hoparlör temininde bir kolaylık sağlamaktadır. Buna benzer hoparlörleri SONY, PIONEER, bazen DENON, YAMAHA (ama Yamaha'nın hoparlör serisioldukça geniş yelpazelidir ve aralarında ciddi performanslılar da vardır...) gibi asıl konuları elektronik cihaz üretimi olan markalarda da görebilirsiniz.
-
onky yu bilmiyorum fakat jbl gerçekten piskopat bişey param olsa alırım yaniokadar. -
Mafaky açıklamalarınız için teşekkürler. Oldukça güzel bilgiler vermişsiniz. -
Yukarda yazılan hoparlorlere Quadrall'i da eklemek istiyorum . Hickimseye, hicbir zaman sony'nin SES ile ilgili HICBIR URUNUNU tavsiye etmem...
-
ya bu konuda biraz düşünceliyim sony iyi diye bilinir herkes sever canını verir ama şu sonyi dinlediğimde bi creative inceliği alamıyorum mesela o kristallik yok seste bunun sebebini açıklayabilecek arkadaş varmıdır? -
Sony'nin asıl iştigal alanı hoparlör üretimi değildir. O yüzden Sony hoparlörleri diğer Sony ürünlerine (audio video vb) nazaran daha düşük kalitededir. Yukarıda belirtilen kaliteli hoparlör markalarında ise durum tam tersinedir. -
anfide MARANTZ hoparlörde ise B&W VE KLIPSH'İ tek gecerim gerisi hikaye -
Sony goruntu sistemlerinde, dvd playerlarda tercih edilebilir; fakat audioda bir kalitesi yok... Iz birakmisligi yok... Ust duzey amplileri iyi; fakat onlarin fiyati da denon'un esdeger amplileriyle ayni fiyat olunca onlarin da albenisi kalmiyor... Benim ampli vs. favorilerim : Denon, Marantz ve alt modellerde Onkyo... Hoparlor favorilerim: B&W , KEF , Bose, MAGNAT , Klipsch , Quadrall... Hoparlorde JBL bana gore degil... Kulagima hitap etmiyor... Bas ve tiz... Ayrinti gelmiyor... Ondan JBL i pek sevmem, ama uretim kalitesi iyi... -
Saydığın markaları İzmit Entegre elektronikten bulabilirsin. -
bu ne baba böyle 16500 poundmuş fiyatı
http://www.bwspeakers.com/index.cfm/fuseaction/products.models/Label/Model%20Nautilus -
Yok yaa bana gore degil... Normal hoparlorler daha bana gore... 2000Euro civarı hoparlorleri yeter yafs...
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- audio kapı şifresi resetleme
- fırın dış camı kırıldı kullanılır mı
- bosch çamaşır makinesine kaçan cisim nasıl çıkarılır
- ev tipi dondurma makinesi yorumları
- komşudan gelen yemek kokusu nasıl giderilir
- en iyi cam silme aparatı
- en iyi ütü markası
- en iyi su sebili
- en iyi katı meyve sıkacağı
- en iyi diş fırçası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X