Şimdi Ara

Onkyo Tx NR686 nasıl bilirsiniz, Alternatif önerisi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu cihazı almayı düşünüyorum HDR dolby vision dts:x dolby atmos gibi birçok kodeği destekliyor

    Sanırım DTS Neural:X ve Dolby Surround kodeği bulunmuyor bunlarda mono stereo sesi sanal olarak dağıtabilmek için galiba. bu 2 kodeğin olmaması çok büyük eksiklik mi?

    300 dolar bandında alabileceğim cihaz tavsiyesi var mı? daha üst bütçeler için 2. el bakabilirim.
    https://www.crutchfield.com/p_580NR686/Onkyo-TX-NR686.html?tp=179







  • AV receiver hakkında bilgisi olan yok mu
  • Onkyo 600 serisinin karşılığı Denon 2000 serisi gibi oluyor. Fiyatı dolar olarak verdiğinize göre 300 $’a denon 2400 bulunabilir diye düşünüyorum
    Neutral x de mevcut

    Bu arada tavsiyem bütçe elveriyorsa 3000 serisine bakmanız. Yaklaşık bir sene kadar Denon 3400 kullandım ve memnundum. Şu an da da denon 4400 kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Onkyo 600 serisinin karşılığı Denon 2000 serisi gibi oluyor. Fiyatı dolar olarak verdiğinize göre 300 $’a denon 2400 bulunabilir diye düşünüyorum
    Neutral x de mevcut

    Bu arada tavsiyem bütçe elveriyorsa 3000 serisine bakmanız. Yaklaşık bir sene kadar Denon 3400 kullandım ve memnundum. Şu an da da denon 4400 kullanıyorum
    https://helptochoose.com/compare-av-receivers/tx-nr686-vs-avrx3400h

    sadece netral x var sanırım aşağılara doğru 686 daha iyi gibi telefondan kontrol edebilmenin olmasını isterim hocam. amazondan alacağım büyük ihtimal bir sorun yaşanır mı sizce?




  • CriticalWave kullanıcısına yanıt
    Türkiye den alırsanız sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkerdi

    Türkiye den alırsanız sorun yaşama ihtimaliniz daha yüksek
    Tek sorun kargo 100dolar tutması :/
  • CriticalWave kullanıcısına yanıt
    Amazon.de den bakıyorsunuz dimi gümrük ve kargo ancak o kadar cıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CriticalWave kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle Avr’yi alıp Türkiye’de mi kullanacaksın? Bunu neden soruyorum çünkü Türkiye ve Avrupa’da şebeke elektriği 220 volttur. Amerika’da ise 110 volttur.

    Eğer Amerika’dan bir Avr alırsan burada prize direkt taktığın zaman aleti bozarsın. O yüzden Amerika’dan aldığın Avr’yi burada kullanmak için 220 voltu 110 volta çevirecek bir trafo yaptırman lazım. Bu da sanırım 200-300 tl tutar.

    Ayrıca Amazon Amerika’dan yani Amazon.com’dan alacağın ürün 300 $ olsa bile kargo bedeli yüksek olur. 300 $’lık Onkyo 686’nın kargo ve gümrük bedeli 170 $ gibi çıkıyor.

    Ama Amazon Almanya’dan yani Amazon.de’den alırken gözüken fiyata sadece 50 € gibi bir Kargo bedeli ekleniyor. Ve de Avrupa’da da elektrik 220 volt olduğu için ayrıca bir trafoya gerek kalmıyor.

    Amazon Almanya’nın bir avantajı da ürün bozulursa vs birebir değişim yapıyor ve sizden geri iade yaparken ki Kargo parasını istemiyor. Çünkü daha yakın ve Kargo ücreti daha az tutuyor. Amazon Amerika Avr almak için biraz daha riskli.

    O yüzden Avr alacaksanız biraz daha pahalıya gelse de Amazon Almanya’dan alın derim.

    Bunun dışında Onkyo 686’da dts neutral x ve dolby surround upmix özellikleri mevcut. Karşılaştırma linkiniz açılmıyor ama ürün sayfasında net olarak yazılmış.

    Ek olarak Onkyo 686 ve denon 3400 geçen senenin modelleri. Denon 3500 bu senenin modeli. Onkyo 500 serisi için yeni modelini çıkarttı, yakın zamanda 600 serisinin de yeni modeli çıkar. O zaman 686’nın fiyatı düşer. Eğer aceleniz yoksa bu iş için ayırdığınız paranızı döviz olarak tutun, 1-2 ay sonra alırsanız da döviz kurları artarsa etkilenmemiş olursunuz.

    Amazon.de Onkyo 686
    https://www.amazon.de/Onkyo-Kanal-Receiver-TX-NR686-B-Kinoklang-Schwarz/dp/B07B5BWV43/ref=pd_aw_sbs_23_of_4?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07B5BWV43&pd_rd_r=ec3d06b0-6326-11e9-a10c-5b4f5269e768&pd_rd_w=eStgp&pd_rd_wg=rOqJH&pf_rd_p=dba3ea6d-435d-4a26-bd72-5c2e175e606c&pf_rd_r=3094WC9QJCEAQQ6FFY47&psc=1&refRID=K2YAK72KBEZJ3ARTTD4S

    Amazon.de Denon 2400 ama şu an 30-40 € pahalı gibi
    Yeni model olan 2500’ün satıcısı da Amazon değil.
    https://www.amazon.de/Denon-AVRX2400H-AV-Receiver-Integration-Kompatibilität-Schwarz/dp/B072LZMGHZ/ref=mp_s_a_1_2?keywords=denon+2400&qid=1555735636&s=gateway&sr=8-2

    Yani şu an alacaksanız Onkyo 686 daha mantıklı gibi

    Bu arada Amazon’dan ses sistemleri başlığını bir inceleyin. O başlıkta bir çok arkadaş deneyimlerini paylaştı, yardımcı olacaktır

    https://forum.donanimhaber.com/amazon-dan-ses-sistemleri-alisveris-kulubu-son-firsatlar--124793962



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 20 Nisan 2019; 7:53:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada neutral x ve dolby surround upmix şuna yarıyor. Normal 5.1 dts ve dolby sesli filmlerde tavan yani atmos hoparlörüne ses gitmiyor. Yerdeki 5.1 hoparlörlerden geliyor.
    Bu upmix özelliği ile Avr tavandaki hoparlörlere de uygun şekilde ses veriyor.

    Ben her iki özelliği de kullanıyorum ve gayet memnunum. Bazı filmlerde gerçekten işe yarıyor.

    Yalnız tavan yada atmos hoparlörü kullanmayacaksanız bir anlamı kalmayacaktır. Yani burada konu sizin kurulumunuza göre değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 ve darkerdi


    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Amazon USA dan almayı düşünüyordum fiyat olarak daha ucuz gözüktüğünden dolayı tabı kargo farkını ve voltaj düşürücüyü atladığım içindi. Sayenızde aydınlandım DTS neutral vs de var sa daha ne istiyim herhangi bir eksiği kalmıyor sanırım güncel standartlar için? Evet 3-4 ay sonra alma ihimatlim var acelesi yok şuan için yeni cihazları beklememi tavsiye ederseniz benzer fiyata daha iyi ürünler için çok daha iyi olur veya dediğiniz gibi daha düşük fiyata bulabilirim.
  • CriticalWave kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olabildiysek ne mutlu.
    Yalnız paranızı döviz yapıp kenarı koyun indirim olduğu zaman da direkt alırsınız. Malum ülkenin ekonomik durumu pek parlak değil ve döviz kurunun ne olacağı pek bir meçhul ki artması daha olası.

    Ha bu arada sürekli model çıkıyor. Yani bekleme konusunda karar sizin. Alıp bir an evvel keyfini çıkarmaya da başlayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby atmos veya Dts X' güzel deneyimletecek başka bir cihaz var mı? 9.2 ye çıkma şansım var şuan için ve Zone 2 Zone 3 girişleri nedir tam olarak_?
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Almanyadan gelen bir kişi yanında getirirse Sabiha da sorun olur mu?
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sizi onura bağlıyorum o bilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok uzun zamandır yurtdışından kendim ürün getirmedim. Şu an ki gümrük kontrol sıklığı nasıldır bilmiyorum. Malum şu an her şeye ek vergiler eklendi ve gümrük muafiyeti sınırı kalktı.

    Ama öncesinde avr’yi kolisi ile alıp normal yolcu çıkışından çıkıp geliyordum. Herhangi bir kontrole denk gelmediğim için de vergi vs ödemedim. Yani konu biraz şans işi.

    Yalnız ürünü getirecek kişi ürünü mutlaka tax free formu verebilecek bir yerden alsın. O form ile Almanya havalimanındaki vergi iade bankosundan %12-18 arası bir vergi iadesi alsın. Eğer almazsa Amazon Almanya’dan direkt Türkiye teslim olarak almak ile aynı paraya denk gelecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz bende var ne neural x destekli

    ben memnunum amazon de den aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.