Selamlar arkadaşlar. Sony STR-DB900 ümü verip yerine RX-v359 Anfimi aldım. Ve şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki aradığım anfiyi sonunda buldum. Belki ilerde bu bile yetmeyebilir ama şu anda istediğim anfi bu. 459 için 2 katı fiyat vermediğime de memnunum.
Ses gücü bendeki DB900 ün kesinlikle 2 katı belki daha da fazla. daha kuvvetli. -30 ses seviyesinde bile TV seyrederken ses istedigim düzeyde. Kaldı ki +16 ya kadar cıkıyor. DVD filmlerde ise tek kelime ile aradığım metalik ses bu anfide var. Sony'de desin önünde kalın bir perde varmış gibiydi. Donuk bir ses vardı. Eskiden kızardım herkesin Yamaha anfiyi övmesine. Tabiri yerindeyse sinir olurdum. Ama şimdi hepsinden gıyablarınd özür diliyorum. Haklarını vermem lazım. Korkunç bir film 4 ün başlangıc sahnesinde S. O'neil ın kafasını boruya vurmasında cıkan ses Sony de oduna vuruyor mus gibi geliyordu. Ama Yamaha da o ses yanında kafayı demire vuruyormuş gibi geliyor. Sony de sesi max seviyeye getirdiğimde dahi ses takminkar değilken Yamaha da o sesin gerçekliği yanında -10 seviyesinde bile aradıgım kat kat fazlası güclü ve temiz berrak canlı ses alıyorum. Ve Neden kulağımı gostermek icin elimle başımın etrafında defalarca tur attıgıma hayıflanıyorum.
Sony de Quadral Quintas 400 ler hic ses vermiyordu cok cılız ses veriyordu. Ama RX-V359 da ise sanki yetersiz kalıyor gibi. Wooferlar yerinden cıkacak gibi oluyor Ses DVD de -10 da iken.
Belkide benim cihazda sorun vardı ama teknik servis bu cihazın max sesi budur. Cihazda en ufak problem yok dedi. (Hatta garanti kapsamını bırakın parası neyse verecegim dedigim halde problemi yok demişti.)
Sözün özü Yamaha kullanıcıları ailesine katılmaktan sonuna kadar memnunum.
Sormak istediğim bir iki de soru var. Ekranda sadace F-L ışıkları yanıyor. Bunu Nasıl 5+1 şekine geitirp F-L-C-SL_SR-SW- ışıkları yanık olup sürekli bu şekilde kullanabilirim. PL-II Movie ve Music sewceneklerini kullanırken yada 5 Ch. Sterio secneklerinde ise tüm kanallardan ses geliyor. Ama ekranda hala Front Left ışıkları yanıyor. Basic ayarlarından bir kere geldim kurcalarken ama (biraz karmasık geldi unuttum simdi nasıl yaptıgımı) kalıcı olmadı. Ayarları kalıcı hale getirmek icin hafızaya almak gerekli mi yada cihaz otomatik olarak hafızaya alıyor mu? TV yada DVD izlerken bu F-L-C-SL-SR-SW (5+1) ışıklarının yanmasını nasıl saglayabilirim. Yada TV den 2 kanal giriş olduğu için mi sadece F-L ışıkları yanıyor ekranda? Yada ayar mı gerektiriyor?
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
dvd seyrederken ekranın sağ kısmının en sonda alt tarafında L,C,R,SL,SR ve SW kutucuklarını görmen lazım..aksi takdirde 5.1 dinlemiyorsun demektir.Bunun için öncelikle dvd nin amfine optik dijital veya coax dijital bağlı olması lazım. Daha sonra kumandandan SET MENU düğmesine bas.+ tuşu ile BASIC MENU ye gir.tekrar + ile 1 SETUP ı gir.burada + ve - ile oda ölçünü seç.small,medium ve large seçeneklerin var.10,20,30 m2 lere tekabül eder değerlerdir bunlar.böylece oda ölçünü girmiş olursun.Daha sonra kumandanın sol atındaki aşağı ok tuşu ile subwoofer seçeneğine gel.+ ve - tuşu ile subwoofer ın varsa seç.(YES) yoksa NONE da bırak.tekrar aşağı ok tuşu ile speaker adetleri bölümüne gir.+ ve - tuşları kullanarak ekranda demin dediğim kutucukların hepsinin görüntülenmesini sağla.(5 spk).aşağı ok tuşu ile confirme et.kumandadaki level tuşu ile her kanalın ses seviyesini de ayrıca arttırıp azaltabilirsin.sayfa 45-47 arasında da subwoofer,speaker uzaklıkları v.s gibi bilgiler var..bunları da okuyup uygula...tv sesinde ise o kutucukların hepsi yanmaz.ama sanal olarak tüm hoparlörlerden sesi alabilirsin.
Teşekür ederim dediklerimizi yaptım. Ve halloldu. DVD film izlerden o kutucukların hepsi yanıyor. TV de ise ses tüm kanalar geliyor.
İyi seyirler.
foruma bak be arkadaş soru sormuş yarım saat gibi kısa bi sürede tam çözümlü cevabını almış İşte olay bu
zamanında bende çok çektim aykutx...yabancı dil yok, anlayan yok...kafayı sıyırıyodum ne nedir bulana kadar...bilirim bu ıstırabı o yüzden...bu meretler de öyle cihazlar ki bilmeyen için, çözsen üniversite bitirmiş gibi sevinirsin yani. bundan 2 sene evvel iş yerinden bir yöneticimiz de evine kurdurmuştu bir avr...bu sinema sesi beni pek memnun etmedi diyip duruyodu...bir bakalım diyince ne görelim...servis gel sen stereo ses bağlantısı yap dvd den...adam da anlamıyor tabii..sonra optik bağlantı yaptık da adam ne nedir gördü(daha doğrusu duydu) sonra tabii servise bayağı bi giydirmiş ama aldığı cevapta ilginçmiş...biz o kabloyu haricen yani paralı satıyoruz...kardeşim o zaman söylesenize demiş..adam tabii tıss....kimbilir kaç kişi vardır bu durumdan muzdarip...o yüzden bu forumlar tüketici için çok faydalı.
quote:
Orjinalden alıntı: zapatero
zamanında bende çok çektim aykutx...yabancı dil yok, anlayan yok...kafayı sıyırıyodum ne nedir bulana kadar...bilirim bu ıstırabı o yüzden...bu meretler de öyle cihazlar ki bilmeyen için, çözsen üniversite bitirmiş gibi sevinirsin yani. bundan 2 sene evvel iş yerinden bir yöneticimiz de evine kurdurmuştu bir avr...bu sinema sesi beni pek memnun etmedi diyip duruyodu...bir bakalım diyince ne görelim...servis gel sen stereo ses bağlantısı yap dvd den...adam da anlamıyor tabii..sonra optik bağlantı yaptık da adam ne nedir gördü(daha doğrusu duydu) sonra tabii servise bayağı bi giydirmiş ama aldığı cevapta ilginçmiş...biz o kabloyu haricen yani paralı satıyoruz...kardeşim o zaman söylesenize demiş..adam tabii tıss....kimbilir kaç kişi vardır bu durumdan muzdarip...o yüzden bu forumlar tüketici için çok faydalı.
çok iyi anlıyorum seni.Bir de olayın şu boyutu var.Yeni bir cihazı karıştırmak, özelliklerini keşfetmek, menülerini incelemek de çok zevkli.Hatta bence işin en zevkli tarafı.Kullandığım denon avr nin hala yeni özelliklerini keşfetmekteyim. Bu da heyacanı canlı tutuyor.
seni anlayabiliyorum..şu an için aynı şeyler benim içinde geçerli.
burası yardımcı olmaktan ziyade ücretsiz servis imkanı sağlıyor yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür etmek istedim bende de aynı anfiden var ama hala kurmadım daha doğrusu kurmak için forumu okuyorum birde uygun hop bakıyorum (QUADRAL QUINTAS 500 tercihim olacak galiba ) inşallah bana da yardımcı olursunuz saygılarımla
Ben sana başka bir seçenek daha söyleyeyim....tannoy mx1 4 adet ve mxc 1 adet al.Bir de magnat 250 veya 300 subwoofer al....memnun kalırsın.
tannoylara baktım ses performansı çok düşük güçsüz o amfiye bağlanmaz bence
ne çok fazla ne de az...gayet iyi iş görür...yamaha ile de iyi giden hoparlörler.müzik olarak çok güzel ses aldım ben..ev sinemasında da yeterli.
Sevgili aykutx sana pm atmıstım sorum ıcın ayrıca baslık atmak istemedim birara bakarsan sevinirim.
peki bu amfi ile infinity premium sürülürmü yani nasıl sonuç alınır daha çok sinema sistemi için düşünüyorum
Ankarada demir ticarete 5.1 1500 ytl fiyat verdiler nedersiniz yardımcı olursanız sevinirim.
bu 5.1 in linki varmı acaba özelliklerini bir görelim.İnfinitiy, harman international in markasıdır (JBL gibi) .araç sistemlerinde çok gördüm ve dinledim.hoşuma gitmişti..temiz bir sesi vardı hoparlörlerin.yurtdışı forumlarda da bir kule modeli vardı iyi yorumlar alıyordu ama modelini hatırlamıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: mastercraft
Sevgili aykutx sana pm atmıstım sorum ıcın ayrıca baslık atmak istemedim birara bakarsan sevinirim.
pm inizi göremedim.Başlık açıp sorarsanız daha iyi olur bence.Bilemediğim birşey olursa başkaları da cevaplayabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme