Şimdi Ara

Onkyo 705 Yardım Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende öyle düşünüyordum ama servisle konuşuyorum. Amfinin bozuk olabileceği ihtimali hariç her türlü şeyi saydılar sağolsunlar :)). Bir de Onkyo konusunda yeniler anladığım kadarıyla. Distribütör değişince yetkili servislerde değişti galiba. Telefonda Yamaha amfiden bahsedip durdular. Bakalım kabloları katlamayın hepsini açıp deneyin dediler bide onu deneyeceğim. Ama hoparlör bağlı değilken kapanan alet ile kabloların sarılı olması arasındaki bağlantıyı kuramadım. Zaten mantıklı bir açıklama yapamam siz yine de deneyin dediler telefonda :))
  • kablolar la falan hiç alakası yok ki .başka bişey o
  • quote:

Orjinalden alıntı: fundarella

Bende öyle düşünüyordum ama servisle konuşuyorum. Amfinin bozuk olabileceği ihtimali hariç her türlü şeyi saydılar sağolsunlar :)). Bir de Onkyo konusunda yeniler anladığım kadarıyla. Distribütör değişince yetkili servislerde değişti galiba. Telefonda Yamaha amfiden bahsedip durdular. Bakalım kabloları katlamayın hepsini açıp deneyin dediler bide onu deneyeceğim. Ama hoparlör bağlı değilken kapanan alet ile kabloların sarılı olması arasındaki bağlantıyı kuramadım. Zaten mantıklı bir açıklama yapamam siz yine de deneyin dediler telefonda :))

marka onkyo olunca kolay kolay kımse fabrıkadan arızalı urunu paketleyıp yola cıkaracagını dusunemıyor:)
  • abi yok alakası ne olur sa olsun markası arıza olur .100 kerede test etsen olur gene arızza. ama sevmedim servisin tutumunu hakkat öyle şeymi olurmuş canım .
    kap götür sen tosunu fundarella
  • quote:

Cihazın altı ve üstü boş. Sehpanın üstünde duruyor. Sabah çıkmadan tüm kabloları çıkarıp gittim. Akşam eve geldim ve yine aynı durum. Voltajı akıtacak ekipmanda yok. Servisi ise hoparlörler uyumsuzdur diyip durdu. Hoparlörsüz denedim . Hoparlörsüz ve kaynaksız bir şekilde, sesi %75 e gelince yine kapadı kendini. Sonra sadece cd player bağladım ve müzik açtım (hoparlör yine yok), bu sefer %37 de kapadı kendini. Bakalım her türlü varyasyonu deniyorum. Bence cihaz bozuk ama servis bozuk değildir diyip duruyor :)).

Her arıza fabrika çıkışı testlerde kendini gösterecek diye bir şey yok, bu tarz komplike ekipmanlarda gayet muhtemel. Buna bizim sektörde early failure rate denir. Bu sebepten bu tarz ekipmanların garantili alınmasında çok fayda vardır, beklemeden ve daha fazla kurcalamadan servise götürün, başlarda daha az sıklıkta tekrarlanan arıza ilerledikçe arızalı komponentin tamamen bozulması ile daha büyük sıkıntılara gebe olabilir. Ünitenin hiç çalışmaması tarzı bir noktaya gelirse konu sizin bölgenizdeki voltaj piklerine ihale edilebilir ve garanti kapsamından bile çıkabilir.

Tatsız bir olay umarım çabukça çözülür.

• Daneel, açıkçası bende daha fazla kurcalamayı düşünmüyorum. Ne yaptıysam olmadı. Aksine kapanma yani standby'a geçme adedi daha da sıklaştı daha da arttı. Bazen kafasına göre takılıp standby'a geçmiyor ama ozamanda sanki çok ısınıyor gibi geldi. Amfi ısısı konusunda çok tecrübeli değilim o yüzden fazla yorum yapamayacağım ama bence çok ısınıyor. Hoparlör takılı değilken bile, sesin %37'sinde kapanıyorsa o alet, ya bozuktur yada parasını haketmiyodur diye düşünüyorum. Yada benim acemiliğimin kurbanı :)). Bu arada yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler. Haftasonu servise götürmeye karar verdim. Yarın bir de farklı bir servisi arayacağım. Bakalım onlar ne diyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 16 Nisan 2008; 22:37:38 >
  • tabiki canım. ne demekk !
    bu gün senin yarın bir başkasının sorunu olur . takma kafana olucak o hayırlısıyla.
  • eğer cihaz arızalıysa bunu tüketici alıp kullanmadan farkına varamaz . butür sorunlara gizli kusur denir .tüketici ile alakası yoktur . kişi aldığı cihazı bilerek bozmaz sadece yanlış kurulum vede bilinc siz kullanım bozar .funderella arkadaşım anlattıklarınıza göre bilgili olduğunuzu tahmin ediyorum ayrıca cihaza hiç bir hoparlör takılı deilken aynı sorunu yapıyorsa ben ce cihazda sorun vardır.sizin başınıza gelen bu olay benim başıma dört defa geldi . allahtan aldığım yer iyi bir esnaf arkadaşımdı ve cihazı alıp hemen yenisini verdi saolsun .bu durumlarda fatura vede garanti belgeleri ön pilana cıkar unutulmamalı
  • arkadasım son bır sey daha deneyebılırmısın hazır herseyı sokmusken anfını baska bır elektrık pırızınde calıstırıp denermısın aynı kapanma olayını yapacakmı. mumkunse eger elektrık ara kablonuda degıstırebılırmısın. benım kendı tecrubelerım, ınsan kullandıgı seyde hıcbır kusur olmadıgını ogrenerek servısın kapısından cıkınca kotu oluyor:(
  • Bana da sanki voltaj sorunu varmış gibi geldi. 200V aşağısında ve sürekli değişiyor ise bu tür arızaları yapabilir diye düşünüyorum. bir voltmetren varsa kaç volt olduğunu ölçebilirsin. 180-190 v civarında çıkar ise o zaman bence otomatik voltaj regülatörü (AVR) edinmelisin.
    Voltmetre yok ise evdeki yüksek akım çeken tüm cihazları kapatıp tekrar testlerini yapabilirsin.

Saygılar..
  • quote:

Daneel, açıkçası bende daha fazla kurcalamayı düşünmüyorum. Ne yaptıysam olmadı. Aksine kapanma yani standby'a geçme adedi daha da sıklaştı daha da arttı. Bazen kafasına göre takılıp standby'a geçmiyor ama ozamanda sanki çok ısınıyor gibi geldi. Amfi ısısı konusunda çok tecrübeli değilim o yüzden fazla yorum yapamayacağım ama bence çok ısınıyor. Hoparlör takılı değilken bile, sesin %37'sinde kapanıyorsa o alet, ya bozuktur yada parasını haketmiyodur diye düşünüyorum. Yada benim acemiliğimin kurbanı :)). Bu arada yardımını esirgemeyen herkese teşekkürler. Haftasonu servise götürmeye karar verdim. Yarın bir de farklı bir servisi arayacağım. Bakalım onlar ne diyecek.

biraz acemilik var panik yok.
    yalnız yukarıda servis ten bahsetmişsin. adamları sevdim. neden sevdim kabloları sarılı değil açarak test dedikleri için. bu yazıyı okuyan herkes kabloları açmadan amfi-hoparlör arasına takmasın!!!
    @fundarella amfinin çıkışlarında hoparlör bağlı değilken volumu köklemen cihaz içinde ki sukunet akımını fırlatman demektir.yüksüz bir durumda cihaz neden çalışmaya devam etsin ki? tabi ister istemez kapanma yapar; kapanma sıklaşır. bu enye benziyor guçlu bir spor arabanın lastikleride takılı olmadığı vaziyette havada boşuna son gaz vermek gibi bir şey.
    ez cümle sana önemli bir tavsiye ara kablolar, dvd cihazdan gelen onları değiş.bu hoparlör kablosu kadar önemli.
    özetle
    şase kaçağı geçti. o akadar kolay mı? girişte filtreleme varken ötesinde PSU ünitesinin hum tedbirleri yeterli alınmışsa, şase sorunun bu kadar olmaması lazım.3V kaçan yerden başka neler kaçar? kaldı ki topraklamayı atladım.nötr önemli eğer ki şase kaçağında ısrarlı ise isek sistem şasesinde faz var demeye gider bu da tehlikeli bir durum demek oluyor.nötr de dışarıdan başka daha önemli kaçaklar vardır kimbilir...
    özetle şunları yapmanı istiyorum.
    amfi açıldığında bağlı kaynak cihaz açık mı? volum seviyesi ne durumda? cihaz kapatıldığında otomatik düşürme, VLS var mı?
    esasında bunların ana sebebi güçlü cihazlarda ilk açılma esansında rodaj yakalanırken cihazın bir an lık Peak akım çekmesidir.sukunet akımı her yerinde, yuksek kapasiteli ya da sayılabilecek edit:kapasitör türlerinin aşırı akım çekmesidir.akabinde stabil olmazsa rölelerini delirtir, ripple akımı ne zaman düzelir rahatlar.
    fakat olası sayılabilecek bir kaç şeyde mumkun.aslında şu da var.705 bose hop. için çok fazla.bu yuku kısa devre gibi görmüyorsa ne olayım.çünkü bu ripple gerek duyulduğuna işaret.kurcalamaya devam ama gurabahanei işler yapmamalı.serviste çıkamaz işin içinden.cihazı götürmeyin servis gelsin kontrol etsin.yeni cihaz o kadar olsun artıkın.
    edit:noktalama ve kapasitör yazmayı atlamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Nisan 2008; 10:27:51 >

• ses aralıkları ile ilgili problem olabileceğini düşündüm birden.
  • Sevgili Cantan, hoparlör bağlı değilken volumu köklemekten bir sıkıntı yaşamadım ve onun la alakalı olduğunu zannetmiyorum. Konunun şase ile de hiç alakası olduğunuz zannetmiyorum, sorun bose de olamaz kısa devre gibi göre normal kullanımda da bu sıkıntıyı yaşardı. Zaten yanlış hatırlamıyorsam başka empedanslı kolonla da denemişti. Kondansatörlerde ripple current kaldırma konusunda arızalı olan bir komponent olabilir.

Her halikarda o cihazın daha fazla kurcalanmadan servise gitmesi gerekiyor, sıkıntılı komponent tam anlamıyla çalışmaz duruma geldikten sonra olay kullanıcı hatasına mal edilebilir.
  • Bence de biran evel götür zaten 1 ay içinde problem çıkaran ürünü tamirsiz yenisi ile değiştirme hakkına sahipsin o servisteki uyanıklar birşey yok değip zaman geçiriyorlar ki değiştirme hakkın elinden alınsın
    aynı şeyi bana SAMSUNG servisi yapmıştı SlimFit kullanıyordum TVde sorun vardı servisi aradım beni oyaladılar TVde birşey yok dediler tüm dünyanın lanet ettiği TVyi met ettiler bir sen söyledin daha evel böyle bir şikayet gelmedi dediler 1ayı doldurdular değiştirme hakkımı elimden aldılar
    ama Tükoder'e aratınca süt dökmüş kediye döndüler TVyi iyade edip yerine LCD aldım yaklaşık 2 senedir bomba gibi kullanıyorum

sende bir an evel götür amfini
    eğer problemliyse içini açtırma direk değiştir
    sorun çıkarırlarsa Tükoder'e danış hakkını ara
    o servise 3 ihtar verirler kulak asan olmazsa
    servis lisansını ellerinden alırlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Sevgili Cantan, hoparlör bağlı değilken volumu köklemekten bir sıkıntı yaşamadım ve onun la alakalı olduğunu zannetmiyorum. Konunun şase ile de hiç alakası olduğunuz zannetmiyorum, sorun bose de olamaz kısa devre gibi göre normal kullanımda da bu sıkıntıyı yaşardı. Zaten yanlış hatırlamıyorsam başka empedanslı kolonla da denemişti. Kondansatörlerde ripple current kaldırma konusunda arızalı olan bir komponent olabilir.

Her halikarda o cihazın daha fazla kurcalanmadan servise gitmesi gerekiyor, sıkıntılı komponent tam anlamıyla çalışmaz duruma geldikten sonra olay kullanıcı hatasına mal edilebilir.

@Değerli Daneel aynı görüşteyim. eğer ki başka empedanslı kolon denediyse bilemem.sorun olmaması mumkun ama yine de bu tip uyduların kısa devre yük yapacakmış gibi gelir bana her zaman. risk güçlü amplilerde.fakat abartmam da sorun yoktur diyebiliyorum ama işi yaymak gerekli.
    sonuç olarak cihaz taşınması üşegeçlik verirse o kadar incelendi, emek verilip alındı tadı çıkarılacağı yerde dedim servisi getirelim ayağımıza. servislik yol gözüküyor.aynı cihazı kullanan arkadaşlar ne diyor bakalım.
    ama eğer ki sorun olursa Onkyo sorunlu mu topiğinde yazdığım gibi 4.cü cins arıza olarak litaratürümde yerini alacak.
    bu arada cihaz boştayken volumu köklemekte sıkıntı yaşamadığın senin amfin mi? işin aslı ben kendi sony ES amfimde bu sorunu yaşamıyorum; stereo ampliyle, sadece bir çift hoparlör kullanım aşamasında pre out çıkıştan bağlanıp volume(ses) kontrol için köklemek gerekecek o zaman boşta ki çıkışlar yuklenecek lakin yine de akratım olduğundan sorun değil sukunet akımı ve çalışma gerlimi; dolasıyla boşta da çalıştırmanın sorun olmaması gerek ama hak verirsin ki misalen lambalı amfiler katıyyen yuksuz çalıştırılmamaları gibi bir benzeri durumu gözden geçirebiliriz; fakat tutarlılık açısından ve genelde boşta volumu sonlamak sorun olmaz esasen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Nisan 2008; 10:30:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir

Bana da sanki voltaj sorunu varmış gibi geldi. 200V aşağısında ve sürekli değişiyor ise bu tür arızaları yapabilir diye düşünüyorum. bir voltmetren varsa kaç volt olduğunu ölçebilirsin. 180-190 v civarında çıkar ise o zaman bence otomatik voltaj regülatörü (AVR) edinmelisin.
    Voltmetre yok ise evdeki yüksek akım çeken tüm cihazları kapatıp tekrar testlerini yapabilirsin.

Saygılar..

anlık elektrik gidip gelmesinde açıp kapanma sorunu olabilir,laptop tv vs kapanmaz ama amfi kapanıp açılabilir bu durumda.böyle bir sorun varsa regülatör yerine ups almak gerekir,voltaj regulatörü de anlık elektrik kesintisinde kapanabilir.
  • dostum bence servis yerine aldığın firmayı ara sonuçta elindeki ürün garanti süresi dolmuş bir ürün değil,servis işleriyle onlar ilgilensin ve tamir edilip geri verilmesi olayına girme eğer cihazın daha 1 aylık bile kullanılmadıysa.
  • Boştayken volume kökleyemedim tam olarak çünkü kendisi %75'de kapandı. Boşta derken kaynak da bağlı değilken. Hoparlörler sökülü iken, sadece radyo kaynağı ile %60'da kapandı. Hoparlörler sökülü iken, sadece cd player kaynağı ile %35'de kapandı. Labarotuar sonuçları böyle :)). En son amfiyi 3 farklı prizde denedim yine aynı. Bu akşamda odasını değiştirmeye karar verdim. Daha büyük havadar bir odaya götürecem :)). Prizlerde sorun olmaz diyemiyorum ama bence çok düşük bir ihtimal. Çünkü evde hatırlı sayıda elektronik alet var ve hiç sorun yaşamadım daha. Ayrıca ev daha 6 aylık ev, prizine tesisatına kadar herşey yeni. Ama amfiler çok hassas olduğundan kesin konuşmuyorum. Anlık elektrik kesintisi bu kadar sık olsa evdeki cihazların hepsi bozulurdu ki ups'de mevcut ve hiç ses etmiyor :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 17 Nisan 2008; 13:40:19 >
  • o zaman ups e takıp dene bakalım.
    voltajdaki dalgalanmaları ups sabitliyordu değil mi?
    ups 210-220 volt arasında tutuyorsa anfini buraya takıp deneyebilirsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir

o zaman ups e takıp dene bakalım.
    voltajdaki dalgalanmaları ups sabitliyordu değil mi?
    ups 210-220 volt arasında tutuyorsa anfini buraya takıp deneyebilirsin..

bildiğim kadarıyla ups gerilimi regüle etmez, sadece belli bir süre güç üretir, gerilim dalgalanmaları için ayrı regülatörler kullanılır...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.